Προς το περιεχόμενο

tuning σε piagio zip 2t

wertyo13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια σε λιγο καιρο θα παρω ενα ζιπακι 50cc διχρονο και πανω κατω ξερω απο μηχανικια και ανταλλακτικα...απλα θα ηθελα να μαθω τι να αρχισω να βελτιωνω και τι με συμφερει να βελτιοσω...το μηχανακι θα το εχω για μετακινιση αλλα και για την <<καβλα>>...αλλα δεν θα ηθελα να μου παρουσιαζει προβληματα απο την βελτιοση!!!

Ευχαριστω!!! :)

Δημοσ.

Εγώ θα ξεκινούσα με 1 σετάκι καλής μάρκας βαράκια για το vario και μεμβράνες καρμπυρατέρ

Με την ευκαιρία θα ήξερα και σε τι κατάσταση είναι και ο ιμάντας.

Μετά ότι έχει σχέση με vario, ελατήριο συμέλπκτη,εξάτμιση,καλύτερο καρμπυρατέρ,πολαπλασιαστής κτλ.

Αλλά έιναι λίγο πονοκέφαλος να τα πετύχεις σωστά.Και μην ξεχνάς τα φρένα να είναι σε καλή κατάσταση.

Δημοσ.

Παιδια σε λιγο καιρο θα παρω ενα ζιπακι 50cc διχρονο και πανω κατω ξερω απο μηχανικια και ανταλλακτικα...απλα θα ηθελα να μαθω τι να αρχισω να βελτιωνω και τι με συμφερει να βελτιοσω...το μηχανακι θα το εχω για μετακινιση αλλα και για την <<καβλα>>...αλλα δεν θα ηθελα να μου παρουσιαζει προβληματα απο την βελτιοση!!!

Ευχαριστω!!! :)

Τίποτα. Δεν σε συμφέρει να βελτιώσεις τίποτα. Φύλαξε τα λεφτά σου και πάρε αργότερα ένα καλύτερο/μεγαλύτερο/γρηγορότερο μηχανάκι.

Δημοσ.

Όπως ειπε και ο LiquidOS δεν αξίζει με την καμιά την βελτίωση,είναι σαν να βελτιώνεις ενα Chevrolet Matiz 1.0L απλα δεν αξίζει τα χρήματα σου :shifty: .

Αλλά αν έχεις φάει κόλλημα κ' γουστάρεις τα ξοδεύεις όπου θες !

(Εγώ θα έκανα υπομονή και θα τα ξόδευα αλλού ;) )

Δημοσ.

Η καλυτερη βελτιωση στο 50αρι ειναι να το "ανοιξεις" αν δεν ειναι ηδη ανοιχτο,να το κανεις 80αρι με ενα σετ κυλινδροπιστονα,και να παιξεις και με το καρμπυρατερ,μια εξατμιση ,φιλτρο και εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Παιδια στο ζιπακι δεν θελω να ριξω πολλα λεφτα...γυρο στα 300 αφου εχω στην ακρη δικα μου 500+

Εγω ελεγα επηδη ειναι διχρονο και μπωρω να ασχολιθω προσωπικα(ενοω οτι μπορω να το επισκεβαζω ο ιδιος) και εχω και τα εργαλια και εχω και την αδια απο τους γονοις μου αφου προσφερθικαν να μου το παρουν οι ιδιοι το 50αρι(μονο 50αρι) ειπα να ασχολιθω προσορινα με αυτο και το αλλο καλοκαιρι θα δουλεψω και θα παρω ενα μεγαλητερου κυβισμου

Τωρα οσων αφορα την βελτιοσει...δειτε τι εχω στο μυαλο μου και διορθοστεμε αν εχετε καλητερη γνωμη

Αρχικα...μια εξατμιση polini και ενα μπιλιοφορο malossi

Υστερα...γραναζια malossi και ενα κιτ για παραπανω κυβικα(κεφαλη και πιστονι)

Ξεχασα να πω και για φυλτροχοανη!!!

Για το Κυλινδροπίστονο ειχα σκεφτει αυτο εδω http://www.scootershop.gr/product_info.php?products_id=848

Ειναι καλη επιλογη;

Αν μπορειτε δυξτε μου κανενα site για εξατμισεις...καταπροτιμιση polini

Δημοσ.

Παιδια στο ζιπακι δεν θελω να ριξω πολλα λεφτα...γυρο στα 300 αφου εχω στην ακρη δικα μου 500+

Εγω ελεγα επηδη ειναι διχρονο και μπωρω να ασχολιθω προσωπικα(ενοω οτι μπορω να το επισκεβαζω ο ιδιος) και εχω και τα εργαλια και εχω και την αδια απο τους γονοις μου αφου προσφερθικαν να μου το παρουν οι ιδιοι το 50αρι(μονο 50αρι) ειπα να ασχολιθω προσορινα με αυτο και το αλλο καλοκαιρι θα δουλεψω και θα παρω ενα μεγαλητερου κυβισμου

Τωρα οσων αφορα την βελτιοσει...δειτε τι εχω στο μυαλο μου και διορθοστεμε αν εχετε καλητερη γνωμη

Αρχικα...μια εξατμιση polini και ενα μπιλιοφορο malossi

Υστερα...γραναζια malossi και ενα κιτ για παραπανω κυβικα(κεφαλη και πιστονι)

Ξεχασα να πω και για φυλτροχοανη!!!

Για το Κυλινδροπίστονο ειχα σκεφτει αυτο εδω http://www.scootershop.gr/product_info.php?products_id=848

Ειναι καλη επιλογη;

Αν μπορειτε δυξτε μου κανενα site για εξατμισεις...καταπροτιμιση polini

Καλη η ιδεα σου απλα να ξερεις με τις μπιλιες χανεις τελικη παιρνεις επιταχυνση και αντιστροφα οποτε διαλεγεις τι προτιμας..To kit μια χαρα δεν εχεις και πολλες επιλογες βασικα..Οταν το αποφασισεις αν εισαι Αθηνα στειλε μου γιατι ολα τα παραπανω μπορω να στα βρω σε καλα λεφτα καινουργια παντα.

Δημοσ.

Καλη η ιδεα σου απλα να ξερεις με τις μπιλιες χανεις τελικη παιρνεις επιταχυνση και αντιστροφα οποτε διαλεγεις τι προτιμας..To kit μια χαρα δεν εχεις και πολλες επιλογες βασικα..Οταν το αποφασισεις αν εισαι Αθηνα στειλε μου γιατι ολα τα παραπανω μπορω να στα βρω σε καλα λεφτα καινουργια παντα.

Τοτε μακαρι να εμενες Αθηνα φιλε μου...αν γινετε παντος πεσμου κανα site για φθινοτερα πραγματα΄;)

Δημοσ.

Τοτε μακαρι να εμενες Αθηνα φιλε μου...αν γινετε παντος πεσμου κανα site για φθινοτερα πραγματα΄;)

Αθηνα ειμαι φιλε το θεμα ειναι εσυ που εισαι^^

Δημοσ.

Μην αλλάξεις φιλτροχωάνη στην αρχή αν δεν βελτιώσεις το καρμπυρατέρ.Θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Αν ασχολείσαι με ebay θα βρεις πολύ πράμα,και μεταχειρισμένα καλά ή και καινούργια.

Θέλει να παίξεις πολύ με τα βαράκια στο βάριο να βρεις το ιδανικό.Και κάθε αλλάγή που κάνεις θα θέλεις πάλι άλλα βαράκια.

Πάρε σετάκι της polini.

Ξεκίνα με εξάτμιση,τις μεμβράνες καρμπυρατέρ και με το vario και άλλαξε το όλο το σετ .Πάρε επώνυμο για να μην παιδεύεσαι πολύ.Θα είναι και πιο ελαφρύ.

Με πιο βαριά βαράκια ίσως κερδίσεις κάτι τις σε τελική αλλά θα χάσεις επιτάχυνση.Και το αντίθετο.

Οπότε για να βρεις το ιδανικό θέλεις ψάξιμο και βάλε βγάλε.

Μετά αφού αλλάξεις ή κυλινδροπίστονο και καρμυρατέρ ή σκέτο καρμυρατέρ αλλάζεις τον συμπλέκτη και το κεντρικό ελατήριο με κάτι πιο σκληρό.Θα το χρειαστείς αυτό γιατί το μηχανάκι θα αποκτήσει παραπάνω δύναμη μπροστά,οπότε να έχεις και κάτι ανάλογο πίσω στην μετάδοση.Μετά πας σε γρανάζια και αλλαγή σχέσης και όλη την γεννήτρια με τα ρεύματα.

Αν τα κάνεις όλα αυτά θα δεις ότι το πορτοφόλι σου θα έχει αδειάσει για τα καλά.:rolleyes:

Αλλά είναι ωραία φάση να μαστορεύεις.

Για ένα διάστημα ασχολιόμουν αρκετά με ένα σκουτεράκι να το ψιλοφτιάξω αλλά μου το κλέψανε και τα παράτησα μετά.

Καλά μαστορέματα.

Δημοσ.

αεροψυκτικο 2τ και φτιαξιμο και αξιοπιστια=δεν παιζει με την καμμια.

http://www.insomnia.gr/topic/290417-aprilia-rs-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf/page__view__findpost__p__2647030

to zip το θυμαμαι σαν το πιο αργο αλλα και το πιο φτηνο 50αρη δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε..κακως θα ριξεις λεφτα.αν το κανεις πρεπει να το πας σε μαστορα που ασχολειτε με αυτους τους κινητηρες/σκοοτερ

Δημοσ.

Μην αλλάξεις φιλτροχωάνη στην αρχή αν δεν βελτιώσεις το καρμπυρατέρ.Θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Αν ασχολείσαι με ebay θα βρεις πολύ πράμα,και μεταχειρισμένα καλά ή και καινούργια.

Θέλει να παίξεις πολύ με τα βαράκια στο βάριο να βρεις το ιδανικό.Και κάθε αλλάγή που κάνεις θα θέλεις πάλι άλλα βαράκια.

Πάρε σετάκι της polini.

Ξεκίνα με εξάτμιση,τις μεμβράνες καρμπυρατέρ και με το vario και άλλαξε το όλο το σετ .Πάρε επώνυμο για να μην παιδεύεσαι πολύ.Θα είναι και πιο ελαφρύ.

Με πιο βαριά βαράκια ίσως κερδίσεις κάτι τις σε τελική αλλά θα χάσεις επιτάχυνση.Και το αντίθετο.

Οπότε για να βρεις το ιδανικό θέλεις ψάξιμο και βάλε βγάλε.

Μετά αφού αλλάξεις ή κυλινδροπίστονο και καρμυρατέρ ή σκέτο καρμυρατέρ αλλάζεις τον συμπλέκτη και το κεντρικό ελατήριο με κάτι πιο σκληρό.Θα το χρειαστείς αυτό γιατί το μηχανάκι θα αποκτήσει παραπάνω δύναμη μπροστά,οπότε να έχεις και κάτι ανάλογο πίσω στην μετάδοση.Μετά πας σε γρανάζια και αλλαγή σχέσης και όλη την γεννήτρια με τα ρεύματα.

Αν τα κάνεις όλα αυτά θα δεις ότι το πορτοφόλι σου θα έχει αδειάσει για τα καλά.:rolleyes:

Αλλά είναι ωραία φάση να μαστορεύεις.

Για ένα διάστημα ασχολιόμουν αρκετά με ένα σκουτεράκι να το ψιλοφτιάξω αλλά μου το κλέψανε και τα παράτησα μετά.

Καλά μαστορέματα.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου καπια τετια βοηθεια χριαζομουν..;)

Μιπος μπορεις να μου πεις απο πιο ebay να ψαξω και πως επειδη δεν εχω ιδεα απο ebay αλλα ξερω οτι στο ιταλικο εχει πολλα πραγματα αλλα δεν ξερω ιταλικα για να τα παραγκυλω...αν βορεις δειξε κανα site...ευχαριστω ;)

αεροψυκτικο 2τ και φτιαξιμο και αξιοπιστια=δεν παιζει με την καμμια.

http://www.insomnia.gr/topic/290417-aprilia-rs-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf/page__view__findpost__p__2647030

to zip το θυμαμαι σαν το πιο αργο αλλα και το πιο φτηνο 50αρη δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε..κακως θα ριξεις λεφτα.αν το κανεις πρεπει να το πας σε μαστορα που ασχολειτε με αυτους τους κινητηρες/σκοοτερ

Ρε παιδια γαιτι μου λετε ολλοι οτι δεν αξιζει...πειτε μου δηλαδη πιο αλλο 50αρι αξιζει αφου το πατε ετσι;(φιλικα παντα)

Το μηχανακι θα το φτιαχνω εγω οτι και να γινει γιαυτο αλοστε θελω να παρω 2χρονο επηδη πολυ απλα δεν χριαζονται χρονισμα σαν τα 4χρονα...

Οσων αφορα τα 2χρονα 50αρια εχτως το runner sp το παλιο επηδη δεν βρισκω να πουλιετε τι αλλο μου προτινεις;

Δημοσ.

Κατι σε typhoon ή NRGεχεις κοιταξει?To ZIP εχει πολυ μικρες ροδες και ειναι επικινδυνο σε πολλα χλμ. Τουλαχιστον σε 12 ιντσες να παρεις κατι για να εχει περιθωρια να παει ποιο γρηγορα. Αμα ειναι να παρεις το ΖΙΠ, παρε ενα honda DIO και το κανεις καινουριο.Ειναι και πολυ ποιο αξιοπιστα. Τα αναφερω επειδη κυκλοφορουν παρα πολλα και ειναι ευκολο να βρεις πραγματα. Στο θεμα φιλτροχοανης, ουτε κατα διανοια μην αλλαξεις το μανισιο φιλτρο. Επειδη δεν ειναι παπι και εχει το φιλτρο πισω η χοανη θα λερώνεται με καθε βροχη και δεν θα πηγαινει καθολου. Αμα βαλεις, βαλε ενα καλυτερο φιλτρο μεσα στο ιδιο κουτι.

Κατα τα αλλα οτι σου ειπε ο palawritis. Ειναι καλη φαση αμα εχεις τα εργαλεια να ασχοληθεις μονος σου γιατι αλλοιως θα σε πιασουν κοτσο οι μαστορες. Ακομα και αν χαλασεις κατι τουλαχιστον θα μαθεις.Αρκει να εχεις καποια φραγκα στην ακρη ωστε αμα γινει ζημεια να μπορεις αμεσως να την φτιαξεις.

Θα σου προτεινα να παρεις και εναν οδηγο της Haynes

ΠΧ http://www.haynes.com/products/productID/536

Εγω εχω για το runner μου και μου εχει γλυτωσει πολλα χρηματα.

Και δες εδω για malossi πραγματα οπως κυλινδροπιστονα, που ειναι αξιοπιστα και δεν θα σου βγαλουν προβληματα

http://www.malossistore.it/famiglia2.aspx?M=250&MM=MO%2fPIM2850

Δημοσ.

Απο ebay εχω βρει αυτα εδω προστοπαρων...

http://viewitem.eim.ebay.gr/Zylinder-Malossi-SPORT-70ccm-Piaggio-Vespa-Zip-TPH-Free/370427706981/item

http://viewitem.eim.ebay.gr/Variator-Malossi-Multivar-Piaggio-Sfera--Zip-1-Serie/370327661738/item

Βεβεα θα συνεχισω το ψαξιμο...αν μποριτε στιλτεμοθ κανα link απο το ebay με ανταλακτικα ή κανα αλλο site που να ειναι φτινα κ να εχω τιν ικανοτιτα να παραγκυλω

Και παλυ σας ευχαριστω ολους :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...