alexandro673 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας, έχω 2 modem/router το huawei echolife HG520c και το Netgear DG834N v1, και connx 24Mbit. Όλο το καιρό λειτουργούσα με το netgear ως modem/router και κλείδωνα το πολύ στα 9Mbit. Σήμερα δοκίμασα το modem/router του ΟΤΕ και παρατήρησα οτι κλειδώνω στα 11Mbit. Και εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθεια σας....θέλω αν γίνεται να συνδέσω το huawei σαν modem ώστε να έχω υψηλότερο συγχρονισμό αλλά το routing να το κάνει το netgear και να μπορώ να έχω να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητες που μου παρέχει. Αρχικά, λοιπόν, γίνεται αυτό που λέω??? Δεύτερον απο άποψη συνδεσμολογίας, συνδέω στο huawei το τηλεφωνικό καλώδιο και συνδέω τη lan1 με την lan1 toy netgear καθώς και όλες οι συσκευές μου στο δίκτυο συνδέονται στις υπόλοιπες θύρες του netgear. Έκανα bridge to huawei και απενεργοποίησα το dhcp. Μετά πήγα στο Netgear να κάνω τη σύνδεση με τα στοιχεία μου σε pppoe αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και τι απαιτείται ακόμα για να το κάνω να δουλέψει. Θέλω να μου πείτε τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο καθένα για να το πετύχω. Δηλαδή πρέπει να κλείσω κάποιο DHCP, κάποιο ΝΑΤ, να δώσω κάποια καρφωτή IP, δ ξέρω...και θέλω τα φώτα σας για να το πετύχω. Ο μόνος τρόπος που το κάνω να δουλέψει είναι να δίνοντας στο netgear μια ip απο το lan του huawei αλλά σε αυτή τη περίπτωση η σύνδεση στο internet, το dhcp και φαντάζομαι και πολλά άλλα γίνεται απο το huawei και όχι απο το netgear! Παιδιά plz τα φώτα σας γιατί ψάχνομαι 2-3 μέρες και δεν έχω βρει κάτι κατατοπιστικό....Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
dimitrisOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 αν θες να εχεις συνδεδεμενα και τα δυο modem σε μια γραμμη οχι δεν γινετε
alexandro673 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι φίλε μου δ λέω κάτι τέτοιο, το ξέρω αυτό...θέλω το ένα να είναι modem και το άλλο router τηλεφωνική γραμμή θα υπάρχει μόνο στο modem!
poulinos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 a.kane firmware update Το netgear.μπορει να παιξει παραπανω. β.αν οχι και θες να κανεις αυτο που λες τοτε το huawei ας πουμε οτι εχει Lan ip 192.168.1.1 Και το netgear 192.168.0.1 esy δινεις στο Netgear 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 192.168.1.1 που ειναι το Huawei kai κλεινεις τον dhcp sto netgear.τα συνδεεις Lan του lan και εισαι ετοιμος. δεν πειραζεις τιποτα στο netgear για Pppoe Κτλ. απο εκει και περα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΗΣΗ pppoe απο το Huawei στο netgear ωστε να κανει τα Routing το Netgear.ειναι adsl router οποτε ολα τα Pppoe κτλ ειναι στο κοματι του modem.εσυ θες ρουτερ.το nat στο netgear θα ειναι σαν να μην υπαρχει ειτε το εχεις ανοιχτο ειτε οχι.δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.ξερω σε απογοητευσα που δεν μπορεις να κανεις nat routing στο netgear.αν ηταν router Netgear ναι αλλα adslrouter δυστυχως οχι
alexandro673 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 a.kane firmware update Το netgear.μπορει να παιξει παραπανω. Δυστυχώς έχω σαν firmware to custom της dgteam και δεν αποδίδει, τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο που να κάνει καλύτερη δουλειά. β.αν οχι και θες να κανεις αυτο που λες τοτε το huawei ας πουμε οτι εχει Lan ip 192.168.1.1 Και το netgear 192.168.0.1 esy δινεις στο Netgear 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 192.168.1.1 που ειναι το Huawei kai κλεινεις τον dhcp sto netgear.τα συνδεεις Lan του lan και εισαι ετοιμος. δεν πειραζεις τιποτα στο netgear για Pppoe Κτλ. απο εκει και περα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΗΣΗ pppoe απο το Huawei στο netgear ωστε να κανει τα Routing το Netgear.ειναι adsl router οποτε ολα τα Pppoe κτλ ειναι στο κοματι του modem.εσυ θες ρουτερ.το nat στο netgear θα ειναι σαν να μην υπαρχει ειτε το εχεις ανοιχτο ειτε οχι.δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.ξερω σε απογοητευσα που δεν μπορεις να κανεις nat routing στο netgear.αν ηταν router Netgear ναι αλλα adslrouter δυστυχως οχι Απογοητεύτηκα τώρα γιατί σε θέμα router το είναι για τα σκουπίδια...Με το τρόπο αυτό το netgear λειτουργεί περισσότερο σαν switch!!! Μιας και φαίνεσαι να το κατέχεις το άθλημα μπορείς να μου προτείνεις, αν ξέρεις, κάποιο καλό router για να αγοράσω??? Αλλά θέλω ως spec να έχει Gigabit switch ενσωματωμένο. Η αγορά θα γίνει απο το εξωτερικό αν αυτό τροποποιεί κάτι στις επιλογές σου.
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δυστυχώς έχω σαν firmware to custom της dgteam και δεν αποδίδει, τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο που να κάνει καλύτερη δουλειά. Απογοητεύτηκα τώρα γιατί σε θέμα router το είναι για τα σκουπίδια...Με το τρόπο αυτό το netgear λειτουργεί περισσότερο σαν switch!!! Μιας και φαίνεσαι να το κατέχεις το άθλημα μπορείς να μου προτείνεις, αν ξέρεις, κάποιο καλό router για να αγοράσω??? Αλλά θέλω ως spec να έχει Gigabit switch ενσωματωμένο. Η αγορά θα γίνει απο το εξωτερικό αν αυτό τροποποιεί κάτι στις επιλογές σου. custom?δεν το εχω ψαξει με custom.με official τιποτα?? γιατι δεν παιρνεις ενα καινουριο Modem/router μια και καλη πχ κανα vigor 2710 η to 2820 να τελειωνεις.το 2820 εχει μια gigabit οσο θυμαμαι. και στην χειροτερη παρε ενα switch 1000ari. ναι με τον τροπο που σου ειπα παιζει σαν switch στην κυριολεξια.απλα σαν switch με wireless.τιποτα παραπανω.ουτε Routing Ουτε port forward .τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.