Προς το περιεχόμενο

Κι άλλη μείωση αφορολόγητου (αναδρομική;)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και στο τέλος ή θα μας ψοφήσουν ή θα μας κάνουν να μεταναστεύσουμε και θα έχουν για εργατικό δυναμικό μετανάστες μόνο. Πώς θα ζήσει ένας άνθρωπος με αυτά τα λεφτά ( για περίθαλψη ας μη το συζητήσουμε , ούτε να πούμε τίποτα εξωφρενικό ότι ένας άνθρωπος δεν έχει μόνο βιοτικές ανάγκες - σκέψεις πολυτελείας ).

Χτες μας θυμήθηκε μία ΙΚΑτζου με έναν ΙΚΑτζή ( σετάκι πήγαιναν ) να ζητήσουν 6 ημερομίσθια για βάψιμο εξωτερικού χώρου ενός ορόφου που φυσικά έχουμε πληρώσει και με μπόλικα προστιματακια γιατί δε γνώριζαν για την υποχρέωση οι δικοί μου ( το είχαν βάψει και μόνοι τους - δεν έχει να λέει αυτό για το κράτος ). Ο αδερφός μου νευρίασε τόσο πολύ όσο δεν έχει νευριάσει στα 30 χρόνια ζωής του και έγινε show . Ο άντρας ΙΚΑτζης παραιτήθηκε γρήγορα και την έκανε , η γυναίκα συνέχιζε το χαβά της ( σκεπτόμενη προφανώς ότι είναι γυναίκα και ότι δε θα την δείρει κανείς - και προφανώς δε θα την έδερνε - έχουμε και μία αξιοπρέπεια ). Το αποκορύφωμα μετά από όλα τα ραβασάκια...

Όχι απλά χαράτσια δε θα πληρώσουμε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κάνουμε φορολογική δήλωση . Το κορόιδο πέθανε . :rolleyes:

Δημοσ.

...Όχι απλά χαράτσια δε θα πληρώσουμε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κάνουμε φορολογική δήλωση . Το κορόιδο πέθανε . :rolleyes:

καλό ακούγεται, αλλά τι πιθανές συνέπειες υπάρχουν;

Δημοσ.

Κι όμως.

Επίσης ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ είναι 15%. 0% ΦΠΑ σε πωλήσεις τροφίμων και φαρμάκων.

Ακόμα, η κατανομή των φορολογητέων πράξεων στο ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας. Πχ. οι υδραυλικοί και τα κομμωτήρια είναι στο 5% (σε εμάς 23%), Τα εστιατόρια στο 8% (σε εμάς 23%), συναυλίες μαλακίες λούνα πάρκ 5% (σε εμάς 13%+ πρόσθετοι φόροι), αλκοόλ 15% (σε εμάς 23%+ πρόσθετοι φόροι)

Να συνεχίσω;

Iσχυουν οσα λες. Ωστοσο παρα το μονο 15% ΦΠΑ δυσκολευεσαι να βρεις φθηνοτερο προιον στην Κυπρο αποτι στην Ελλαδα. Οπως και υπηρεσιες. Οπως και διασκεδαση. Κατα κανονα ολα αυτα τα βρισκεις φθηνοτερα εως πολυ φθηνοτερα στην Ελλαδα κι ας εχεις και ΦΠΑ 23% στο κεφαλι.

Περα απο αυτα που αναφερεις παντως, να προσθεω κατι ακομα θεμελιωδες για καθε οικονομια. Η ακριβοτερη βενζινη που θα βρεις στην Κυπρο δεν θα ξεπερναει το 1.29 (αμολυβδη 98 οκτανιων). Και οι 19.000 αφορολογητο ειναι καλη φαση :-)

Δημοσ.

καλό ακούγεται, αλλά τι πιθανές συνέπειες υπάρχουν;

Δεν πρόκειται να σκεφτώ τις συνέπειες , μιλάει το ένστικτο αυτοσυντήρησης που είναι πιο δυνατό από τέτοιες ερωτήσεις.

Οι φοροφυγάδες έχουν τις τύχες τις καλές. Να έχεις δουλέψει 40 χρόνια σε 3 διαφορετικά ταμεία και να έχεις το θράσος να θες να πάρεις και σύνταξη ; Με το καλημέρα να σε έχουν τρελάνει στους φόρους και στις περικοπές ( ενώ ακόμα περιμένεις κάτι αναδρομικά ...) και τώρα να σου λένε και 5000 αφορολόγητο ( 9500 θα είναι για τους συνταξιούχους άνω των 65 , αυτό λένε μέχρι στιγμής ). Την είδα την τύχη του μη φοροφυγά...

Θυμάμαι χαρακτηριστικά για κάτι δηλώσεις μισθωτών μίας φορολογικής χρονιάς κάνανε 2 -3 χρόνια να ανακαλύψουν ότι είχαν " ξεχάσει " να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Επίσης λέει ναι μεν θα πρέπει να έχουμε και αποδείξεις 25 % επί του εισοδήματος για να μη φάμε 10 % ποινή αλλά δε θα υπάρχουν επιστροφές φόρου. Δε σφάξανε , θα αρχίσω τις διαπραγματεύσεις όταν θέλω να αγοράσω κάτι εκτός supermarket που κόβουν έτσι και αλλιώς.

Φλερτάρω με τη λαμογιά... :devil:

Δημοσ.

Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά ο κίνδυνος να σε τσακώσουν είναι αντίστροφα ανάλογος του μεγέθους της λαμογιάς σου στην ελλάδα ε. Κοινώς, αν είναι να κάνεις απατεωνιά, μην είσαι ψιλικατζής...

Δημοσ.

Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά ο κίνδυνος να σε τσακώσουν είναι αντίστροφα ανάλογος του μεγέθους της λαμογιάς σου στην ελλάδα ε. Κοινώς, αν είναι να κάνεις απατεωνιά, μην είσαι ψιλικατζής...

Οι ψιλικατζήδες τρώνε το αγγούρι στο τέλος .

Καλά προς το παρόν δεν έχω κάτι να κρύψω ως νέα κάτω των 30 χρόνων με τις τρομερές απολαβές των περιστασιακών εργασιών . Επειδή όμως θα πέσει μεγάλη πείνα ( τώρα είμαστε χορτάτοι ακόμα ) δε θα κάνω φορολογική δήλωση ( αυτοί είναι ικανοί να βάλουν αφορολόγητο 1 ευρώ αναδρομικά ) και θα προσπαθήσω να γλιτώσω από ΦΠΑ ό,τι μπορώ . Αυτοσυντήρηση B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...