Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

εχω μερικες αποριες στις οποιες 8α ηθελα να με βοηθησετε...

ειμαι ανηλικος ακομα και θα κλεισω τα 18 σε εξι μηνες απο τωρα και θελω να παρω ενα μηχανακι για να μετακινουμαι...

θα ηθελα να μου πειτε αν

1)μπορω να το παρω στο ονομα μου ή πρεπει οπωσδηποτε να το παρει καποιος απ τους γονεις μου και να εχει αυτος την ευθυνη αν συμβει κατι (χτυπα ξυλο!)

2)πως γινονται τα χαρτια αν αγορασω καποιο μεταχειρισμενο απο καποιον ιδιωτη

3)ποσο κοστιζει το διπλωμα για τα 50 cc για τα οποια μπορω να βγαλω αυτη την στιγμη

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Λοιπον,εχουμε και λεμε!

• Διπλωμα για 50cc ή αλλιως μοτοποδηλατου, στην τροχαια που ανηκεις, περιπου 120 ευρω , απ οσο εχω ακουσει.

• Τα χαρτια απο ιδιωτη... Πας με τον αλλον που θα σου πουλησει το μηχανακι ,παλι στη τροχαια , με τα χαρτια (Αδεια κυκλοφοριας) και το ιδιο το μηχανακι φυσικα, και λετε οτι θετε να μεταβιβαστει απο τον ταδε σε σενα. Κανατε κατι χαρτια που θα σας πει ο αστυνομικος εκει, πληρωνεις (νομιζω) καποιο παραβολο ή τπτ τετοιο και το παιρνεις και φευγεις. αφου ολοκληρωθει βεβαια η ολη διαδικασια. Νομιζω μερικα τμηματα τροχαιας ελεγχουν το μηχανακι κιολας οπτικα δλδ μην εχει καμια αλλη μηχανη επανω (και κανει "μπαμ" πχ μοτερ απο honda supra σε C-50 ας πουμε. Το χω ακουσει ,δεν ξερω αν το κανουν ολοι αυτοι...

• Νομιζω οτι πρεπει να το παρει καποιος γονεας σου στο ονομα του , η ευθυνη ομως βαρυνει τον οδηγο , δλδ εσενα αν χτυπα ξυλο γινει κατι . Να θυμασαι επισης οτι θελει υπογραφες και απ τους 2 γονεις ...

Υποψήφιοι Ανήλικοι (16 - 18 ετών)

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την Τροχαία).

2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία δηλώνονται : ότι έχει κανονική διαμονή στην Ελλάδα, και τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του.

4. Τέσσερις (4) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (2 για Ιατρούς και 2 για Τροχαία).

5. Ένα παράβολο των 90 € από την Εθνική Τράπεζα (για εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο).

6. Διπλότυπο είσπραξης 7,04 € (από Εφορία).

7. Διπλότυπο είσπραξης 3 € υπέρ Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από Εφορία).

8. Ένσημο ΕΛ. ΑΣ. 3 € (από την Τροχαία).

9. Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο. (Ο.Τ.Ε. - Δ.Ε.Η. - Ε.Υ.Δ.Α.Π.)

10. Δυο υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους, όπου δηλώνουν ότι επιτρέπουν στον ανήλικο να αποκτήσει άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

ειμαι ανηλικος ακομα και θα κλεισω τα 18 σε εξι μηνες απο τωρα και θελω να παρω ενα μηχανακι για να μετακινουμαι...

θα ηθελα να μου πειτε αν

1)μπορω να το παρω στο ονομα μου ή πρεπει οπωσδηποτε να το παρει καποιος απ τους γονεις μου και να εχει αυτος την ευθυνη αν συμβει κατι (χτυπα ξυλο!)

3)ποσο κοστιζει το διπλωμα για τα 50 cc για τα οποια μπορω να βγαλω αυτη την στιγμη

1) Μπορει να γινει η μεταβιβαση στους γονεις σου η στο ονομα σου, το ιδιο πραγμα ειναι και να συμβει κατι που λες αρκει να εχει ασφαλεια στο μηχανακι

2) Πατε στην Τροχαια , πληρωνεται ενα παραβολο και κανετε την μεταβιβαση , ο αγοραστης συνηθως πληρωνει το παραβολο

3) Δεν ξερω!

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!

θα ηθελα να μου πειτε αν

1)αναγκαστικα θα το παρεις στο οναμα ενος απο τους γονεις σου,γιατι εισαι ανηλικος και στην ασφαλεια για το μηχανακι πρεπει να ειναι ενηλικας αυτος

2)δε χρειαζεται να πας στην τροχαια για να κανεις τη μεταβιβαση μπορεις να πας και σε ενα ΚΕΠ,πρεπει να πληρωσεις ενα παραβολο των 30ευρω απο eurobank

3)δε γνωριζω,αν και πιστευω τσαμπα κοπος ειναι καλητερα να κανεις υπομονη.

και ΤΟ ΣΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ να πας το μηχανακι σε ενα μαστορα να το κοιταξει σε περιπτωση που δεν τον ξερεις προσωπικα αυτον που αγοραζεις το μηχανακι

Ολα αυτα απο προσφατη πωληση.

ΚΕΠ:Κεντρο Εξυπηρετης Πελατων

Δημοσ.

στο κεπ γινεται αμεσως η μεταβίβαση ? δλδ υπογραφεις εσυ κ ο αλλος και μετα παιρνεις το μηχανακι κ φευγεις?

Δημοσ.

φανταζομαι ποσα κλεμμενα-αλλαγμενα νουμερα κυκλοφορουν...

αν σκασεις 120 για διπλωμα 50αρη κ σε 6 μηνες πρεπει να σκασεις 250 για την κατηγορια α1 μηπως να το προτιμουσες?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

στο κεπ γινεται αμεσως η μεταβίβαση ? δλδ υπογραφεις εσυ κ ο αλλος και μετα παιρνεις το μηχανακι κ φευγεις?

γινεται αμεσως αλλα θα περιμενεις τιποτα εβδομαδες για να σου ερθει η κανονικη αδεια γιατι τοτε θα παρεις μια προσωρινη μεχρι να βγει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...