Προς το περιεχόμενο

Έχουμε πραγματική Δημοκρατία ?

Hael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα λαμόγια που ακολούθησαν μετά τα ψηφίσαμε εμείς, θες γιατί ήμασταν λαμόγια και εμείς, γιατί ήμασταν ζώα;Σημασία έχει ότι τους ψήφισε ο λαός, δεν ήρθαν ούτε με το ζόρι ούτε με νοθείες γιαυτό καλό θα ήταν να κάνουμε την αυτοκριτική μας αντί να προσπαθούμε απλός να πετάξουμε το μπαλάκι της ευθύνης απο πάνω μας.

Ακόμη και τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ένα 40-45% το έχουν για πλάκα

Δεν έχω να κάνω καμία αυτοκριτική για τα σκατά που μου αφήνουν οι προηγούμενες γενιές. Τα γαμησιάτικα αυτών πληρώνουμε. Αυτοί μια σύνταξη θα την έχουν.. και αυτή να μην τους δώσουν θα έχουν καβατζωθεί μια χαρά απο όσα έφαγαν τόσα χρόνια. Εμείς που ακολουθούμε δεν ξέρω τι διάολο θα κάνουμε και αν και γενικά αισιόδοξος χαρακτήρας, για την ελλάδα βλέπω τα χειρότερα.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμείς που ακολουθούμε δεν ξέρω τι διάολο θα κάνουμε και αν και γενικά αισιόδοξος χαρακτήρας, για την ελλάδα βλέπω τα χειρότερα.

ε τι λες να κανουμε, θα δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε η θα πεθανουμε της πεινας μετα τα 70 μας αμα ακομα ζουμε η θα παμε να γινουμε μισθοφοροι στο κοσσοβο να μαζεψουμε κανα καλο φραγκο

Δημοσ.

@Alexaig το πανεπιστήμιο είναι κομματικό φυτώριο.Γνώσεις παίρνουν ελάχιστοι, οι περισσότεροι αρκούνται στις σημειώσεις.

Και όμως οι Ελβετοί κάνουν δημοψήφισμα σχεδόν για το παραμικρό χωρίς κανένα πρόβλημα!

@LOULATRANS οι σταυροφόροι όταν ήρθαν στην εξουσία επανέφεραν το θρήσκευμα στις ταυτότητες;

@klainmaingr κάνεις ένα βασικό λάθος που μας οδήγησε εδώ, διαχωρίζεις τον εαυτό σου απο τους άλλους.

Εγώ αυτό, εγώ εκείνο!Δεν είσαι εσύ ήμαστε εμείς.Σαν λαός πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αλλάξουμε τα λάθη μας.

Και εγώ δεν τους ψήφισα αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι και εγώ φταίω όσο δεν μπορώ να αλλάξω όχι μόνο την σαπίλα που μας κυβερνάει αλλά και την σάπια νοοτροπία της αρπαχτής και του ωχαδερφισμού που έχουμε.

Μη ξεχνάς ότι απο αυτούς που είναι στις πλατείες ένα 75% τους ψήφιζε 30χρόνια και ένα 45% θα τους ψηφίσει και αύριο

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι η δημοκρατια καταληεται πρωτα μεσα στην βουλη και θα εξηγησω γιατι. Ειμαι εγω βουλευτης και και καταψηφιζω ενα νομοσχεδιο για διαφορους λογους. Ερχεται μετα ο προεδρος του κομματος μου και μου λεει δεν ακολουθησες την κομματικη γραμμη αρα σε διαγραφω απο το κομμα. Αυτη η κομματικη γραμμη εχει καταλησει την δημοκρατια και την εχει κανει κατευθηνωμενη δημοκρατια. Ενα αλλο που με ενοχλει ειναι αυτη η καραμελα με τα λευκα ψηφοδελτια δεν με καλυπτει κανενας υποψηφιος και ριχνω λευκο. Γιατι πρεπει τα λευκα να πηγαινουν στο πρωτο κομμα? και δευτερον γιατι σκιζονται ολοι οτι ειναι λαθος να ριχνουμε λευκο αφου κανενας υποψηφιος δεν μας καλυπτει?

Δημοσ.

@klainmaingr κάνεις ένα βασικό λάθος που μας οδήγησε εδώ, διαχωρίζεις τον εαυτό σου απο τους άλλους.

Εγώ αυτό, εγώ εκείνο!Δεν είσαι εσύ ήμαστε εμείς.Σαν λαός πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αλλάξουμε τα λάθη μας.

Και εγώ δεν τους ψήφισα αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι και εγώ φταίω όσο δεν μπορώ να αλλάξω όχι μόνο την σαπίλα που μας κυβερνάει αλλά και την σάπια νοοτροπία της αρπαχτής και του ωχαδερφισμού που έχουμε.

Μη ξεχνάς ότι απο αυτούς που είναι στις πλατείες ένα 75% τους ψήφιζε 30χρόνια και ένα 45% θα τους ψηφίσει και αύριο

Ναι πολύ αλτρουιστικό όλο αυτό αλλά μου είναι αδύνατο να εμπιστευτώ αυτό το % που κατονομάζεις στο τέλος του ποστ σου. Με οργίζει οτι αν δεν είχαμε μπεί σε αυτό το τριπάκι της κρίσης πανευρωπαϊκός το υπόλοιπο 30% θα κουνούσε ανέμελα σημαιάκια περιμένοντας τον διορισμό του. Ακόμα περισσότερο με οργίζει οτι αν ποτέ βγούμε απο αυτό θα είναι οι πρώτοι που θα κοιτάξουν να "χωθούν" τοιουτοτρόπως αναβιώνοντας και διατηρώντας τις αγαπημένες μας πελατειακές σχέσεις. Και ακόμα περισσότερο σιχαίνομαι τους ίδιους και τους ίδιους σάπιους που θα αυτοανακηρυχθούν οικονομικοί εθνοσωτήρες και θα φροντίσουν να σου υποσχεθούν ένα καλύτερο μέλλον εις βάρος των υπολοίπων.

...Και ανακύκλωση με τους επόμενους που θα έρθουν... εις τους αιώνας των αιώνων...

Το παραπάνω είναι η θετική πλευρά των πραγμάτων. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση του κόμπου στο χτένι. Περίεργων ημιολοκληρωτικών καθεστώτων "δια την σωτηρία της χώρας" και μαύρα κεφάλαια στην ιστορία της ελλάδας όπως πολύ καλά έχουμε συνηθίσει. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι.

Δημοκρατία δεν έχουμε εδώ και πολλά χρόνια. Εμπόριο ψήφων έχουμε και μακάρι να βγώ ψεύτης αλλα θα συνεχίσουμε να το έχουμε και στο προσεχές μέλλον. Δεν περιμένω καμία αλλαγή του κοινωνικού συνόλου προς το θετικό. Μόλις δούν "φώς" ξέρω πολύ καλά την μετέπειτα πορεία τους. Το βλέπω σε γνωστούς και φίλους. Το βλέπω κυρίως στα πανεπιστήμια οπού ακόμα υπάρχουν αποχαυνωμένοι αφισοκολλητές που εμπορεύονται ιδεολογία με γκόμενες, 5ρια σε μαθήματα Α εξαμήνου και ένα μπουκάλι johnie και που θα είναι οι απόγονοι του κάθε σημερινού λαμόγιου.

Πλέον ότι συμβαίνει είναι far beyond our reach. Μόνο ονειρωκτικές φαντασιώσεις τύπου v for vendetta μπορώ να δω σαν λύση και τίποτα άλλο. Ευσεβείς πόθοι και επικίνδυνες τάσεις μεγαλείου θα μου πεί η Yin και θα έχει και δίκιο.

Ίδωμεν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...