Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση ακουστικής κιθάρας

papajo_r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου κάνετε την χάρη και να πατήσετε αυτό το link: http://www.thomann.de/gr/search.html?xsid=7fb78d5d54be81fdae87a5dc52230a6f&gk=GIWEDR&kf=on&oa=ala&pc=show&chk75280=on&chk75271=on

να πατήσετε κάτω από κάθε κιθάρα το εικονίδιο που μοιάζει με ηχείο να επιλέξετε το "country" ακουστε και μετα πείτε μου ποια κιθάρα κατά την γνώμη σας ακούγεται καλύτερα.

Θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως τα οποια επιχειρήματα πέρα από τις απλές γνώμες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για το feedback :) Με την απάντηση σου κατάλαβα ότι έχω βάλει και λάθος link hahaha με 4 κιθάρες και όχι αυτό που ήθελα με 2 :P πάντως η κιθάρα που επέλεξες είναι μέσα στις 2 οποτε ok :)

Δημοσ.

η πρώτη (η πιο ακριβή) μου αρέσει περισσότερο, έχει πιο "ζεστό" ήχο και ωραία μπάσα. :rolleyes:

(προσωπική άποψη η παραπάνω, αν θέλεις περιμένεις και άλλες γνώμες B) )

Δημοσ.

H CD-60 έχει πιο πρίμο ήχο που είναι ποιό κοντά στο στυλ country.

H CD-140 έχει καλύτερες μεσαίες.

Για Country θα επέλεγα την CD-60 CE NA.

Αλλά εξαρτάται, τί θες να παίξεις;

Δημοσ.

Δεν ξέρω δεν έχω αποφασίσει ακόμη τώρα πρόσφατα άρχισα να γρατζουναω.. σίγουρα ενδιαφέρομαι για τραγούδια που ανήκουν σε αυτό που λέμε φαρδιά πλατιά έντεχνο αλλα δεν ξέρω να σου πω ακριβώς όπως είπα δεν καταστάλαξα :P

Απλά μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μια Yamaha f310p tbs η οποια πια -δεν ξέρω γιατί.. - δεν με ικανοποιεί τόσο.. της άλλαξα και χορδές έβαλα 12αρες elixir αλλα πάλι δεν νιώθω καμια ιδιαίτερη βελτίωση ...

Θα μου πεις ίσως ότι περιμένω πολλά δηλαδη ότι καμια από τις κιθάρες που έβαλα στο link δεν θα έχει πολύ μεγάλη διαφορα... ναι ok μάλλον έχεις δίκαιο αλλα και έτσι να είναι τουλάχιστον θα αναβαθμιστώ σε ηλεκτρακουστικη οποτε θα μπορώ να την συνδέω και στο pc κτλ και να κάνω πειράματα :P

τέλος το κόψιμο που έχουν στο σκάφος θα με βοηθήσει να πιάνω πιο άνετα τις ψιλές... :P πήγα να κλείσω το nothing else matters και δυσκολεύτηκα αρκετά και δεν απόφυγα τα τριξίματα :P οποτε η χρειάζομαι μεγαλύτερα δάχτυλα η κιθάρα με κόψιμο hahaha

Δημοσ.

Εφόσον πρόσφατα άρχισες να γρατζουνάς δεν έχεις καλλιεργήσει ακόμα το αισθητήριο που κρίνει και χαρακτηρίζει τον ήχο ενός οργάνου.

Θα σου πρότεινα να μάθεις με το δάσκαλό σου να παίζεις όσο καλύτερα γίνεται και σιγά σιγά θα καταλήξεις μόνος σου στον ήχο.

Δημοσ.

Όχι δεν με κατάλαβες δεν είμαι τόσο αρχάριος καταρχήν έχω μουσικό αφτι..

Απλά εννοούσα ότι πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κιθάρα με την έννοια ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακόμη βιρτουόζο κιθαρίστα :P

τέλος δεν έχω δάσκαλο.

Καλοδεχούμενες όπως είπα όλες οι συμβουλές αλλα επειδή κατόπιν ωριμου σκέψεως το ότι θα αγοράσω κάτι λίγο καλύτερο σε κιθάρα που θα το έχω για τουλάχιστον ένα χρόνο είναι σχεδόν σίγουρο το αποφάσισα δηλαδή :)

Κατέληξα σε αυτά τα 2 μοντέλα γιατί καταρχήν δεν έχουν χοντρό βερνίκι (Σαν την δικη μου) που δεν αφήνει να ταλαντωθει καλά το σώμα της.

Είναι ηλεκτρακουστικές (η δικη μου δεν είναι) και θέλω πια να πειραματιστώ και με τα εφε αλλα και γενικότερα να γράφω κομμάτια στο pc κτλ.

και έχουν το καπάκι τους από συμπαγές ξύλο που άκουσα ότι με τον καιρό βελτιώνεται ο ήχος της δικης μου είναι laminated.

επίσης έχουν Fishman μαγνητάκι που άκουσα ότι είναι αρκετά καλο.

Δηλαδή ζητάω μια κιθάρα "μεταβατικού σταδίου" όχι επαγγελματική... αλλα όχι και απλή για εξασκιση αρχάριου.. να αποδίδει πολύ σωστά τον ήχο και όπως είπα να έχει μαγνήτη :) α και να μην ξεπερνά τα ~300 +/- ευρώ η τιμή της..

Αυτές είναι οι κιθάρες στις οποιες κατέληξα αν έχεις καμια αντιπρόταση και αυτή καλοδεχούμενη :)

[[βασικά στην 140 κατέληξα... την άλλη την έβαλα επειδή είναι τίμια πρόταση για τα λεφτά της :P ]]

Δημοσ.

Όταν μπλέκεις με ρεύμα, τα ξύλα παίζουν ελάσσονα ρόλο.

Θες καλό πιεζοηλεκτρικό σύστημα.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Ovation αλλά και Yamaha(αυτές με το λεπτό σκάφος).

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που λέει ο Νίκος. Μόνο που προσωπικά θα επέλεγα την 140 και για country μεταξύ των δυο που παρέθεσες...

Βέβαια, το country είναι σχετικό καθώς country είναι και ο Mark Templeton, country είναι και η Courtney Darwin. Προσωπικά, θεωρώ πως στην CD-60, αν και κατά τ' άλλα είναι μια εξαιρετική λύση στην τιμή της, τα μπάσα θάβονται, ενώ στην 140 ακούγονται καθαρότερα.

Από εκεί και πέρα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αν βάζεις και άλλες επιλογές στην ζυγαριά, είναι έγκλημα να μην ακούσεις κάποια Ovation.

Δημοσ.

Όταν μπλέκεις με ρεύμα, τα ξύλα παίζουν ελάσσονα ρόλο.

Θες καλό πιεζοηλεκτρικό σύστημα.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Ovation αλλά και Yamaha(αυτές με το λεπτό σκάφος).

Θέλω προς το παρόν επειδή όπως είπα πρόκειται για "μεταβατικό στάδιο" να έχω και τους 2 "κόσμους" όσο γίνεται τουλάχιστον δηλαδή να ανταποκρίνεται και με ρεύμα και χωρίς όσο γίνεται καλύτερα...

Θα ρίξω μια ματια στις ovation...

Αλλα έχει τίποτα αξιόλογο στην τιμή που ανέφερα? γιατί με τα λίγα που ξέρω η ovation βγάζει κιθάρες του χιλιάρικου και του πεντακοσάρικου :P

Δημοσ.

Μεταχειρισμένη? δεν το σκέφτηκα... υπάρχει κανένα μέρος είτε στο internet είτε στην αθηνα που να είναι κάπως οργανωμένο? η θα αρχίσω να παίρνω εφημερίδες και να googlάρω για αγγελίες? :P

Δημοσ.

Δες στις αγγελίες των 2 μεγάλων forum (noiz και kithara), καθώς και χρυσή ευκαιρία (με πολύ προσοχή - μπορείς όμως να βρεις εξαιρετικές τιμές σε πολύ καλά όργανα). Αλλιώς eBay (όμως αν δεν "το έχεις" άσ'το καλύτερα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...