Προς το περιεχόμενο

Kαλωδιώσεις οικιακού δικτύου

batman_gardiki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την γνώμη σας αν είμαι καλυμμένος για να ΄΄δικτυωθώ΄΄ στο νέο μου σπίτι και για το αν θα τα καταφέρω….

Έχω ένα ρούτερ της INTRACOM το γνωστό NetFasterR IAD 2 (PSTN). Στο σπίτι μου που ανακαινίζω έχω ρίξει καλώδια FTP 4 ζευγών, CAT 5 έτσι ώστε να φτιάξω δίκτυο 1000Mbps με τα παιδιά μου και γενικά με όλο το σπίτι. Τα καλώδια είναι συγκεντρωμένα στο σημείο που έχω το κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ ώστε να μπει το ρούτερ και από εκεί φεύγουν ως εξείς:

- ROUTER --> ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 2 FTP για ΔΙΚΤΥΟ)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 1 (1 FTP πίσω από την TV)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 1 (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ στην μελλοντική θέση του Η/Υ)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 2 (1 FTP πίσω από την TV)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 2 (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ στην μελλοντική θέση του Η/Υ)

- ROUTER --> ΣΑΛΟΝΙ (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ)

Επειδή τα παιδιά μου είναι μικρά και είναι στη φάση τον κινούμενων σχεδίων, το σκεπτικό μου είναι το εξής:

Σε πρώτη φάση να στέλνω από τον υπολογιστή μου μέσω ιντερνέτ κινούμενα σχέδια προς τις 2 παιδικές TV που θα έχουν θύρα Ethernet, (έχω θέμα τώρα στο σπίτι που μένω - μου ζητάνε παιδικά στο you tube και δεν ξεκολλάνε από τον Η/Υ) όπως επίσης και προς την κεντρική TV κάποιον αγώνα μέσω ιντερνέτ.

Αυτό που δεν σκέφτηκα είναι πως θα συνδέεται η κεντρική TV μέσω του υπολογιστή μου. Έχω την SAMSUNG LE37S85BD

Connections

Connector type: HDMI , SCART , VGA , S-video

Number of HDMI input: 2

Number of SCART input: 2 x SCART - rear

PC input: yes

PC interface: VGA (HD-15)

Video interface: Component , composit , HDMI , S-Video , SCART

Σε δεύτερη φάση όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά και θα έχουν τον υπολογιστή τους θα ήθελα ένα απλό δίκτυο ώστε να ανταλλάσουμε πληροφορίες και αρχεία.

Υ.Γ. Τα καλώδια έχουν πέσει έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω και εικόνα-ήχο από το HOME CINEMA που θα είναι στο ίδιο σημείο με το ROUTER έχοντας εξόδους RCA στις πρίζες εντός δωματίων. Πιστεύω πως τα ζεύγη φτάνουν:

1 Ζ = ΟΤΕ,

4 Ζ = 1000 Μbps

2 Ζ = RCA HXOY

1 Z = RCA EIΚΟΝΑΣ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Περιμένω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας

Δημοσ.

το θέμα το εχεις μπερδέψει λιγάκι

1. το internet και το δικτυο του σπιτιού σου είναι το ίδιο και το αυτό και θέλει ένα καλώδιο cat6 για gigabit και χαριστικά cat5e

2. οι tv που έχουν ethernet πρέπει να δεις στο manual τι αρχεία μπορούν να παίξουν και να κανεις ένα NAS με το κατάλληλο περιεχόμενο που θες ώστε να κάνουν mount οι tv το share folder του NAS και να παίζουν ήχο εικόνα

3. Η SAMSUNG που δεν έχει ethernet και θες να πεζει αρχεία από το δίκτυο θέλει ένα media center. Η άμα εχεις laptop να πηγαίνεις το laptop στην tv και να το συνδέεις με vga

4. Τα rca ήχου εικόνας δεν χρειάζονται

Αυτή την στιγμή ασχολούμαι με μια 5οροφή κατοικία και φτιάχνω το δίκτυο υπολογιστών το internet τους αυτοματισμουσς και το home entertainment άρα τα έχω όλα φρέσκα στο μυαλό μου.

Δημοσ.

το θέμα το εχεις μπερδέψει λιγάκι

μαζί σου :mrgreen:

1. το internet και το δικτυο του σπιτιού σου είναι το ίδιο και το αυτό και θέλει ένα καλώδιο cat6 για gigabit και χαριστικά cat5e

έχει πέσει ήδη ftp (στο δάπεδο) απο το οποίο δεν θυμάμε αν είναι cat5 ή cat5e

2. οι tv που έχουν ethernet πρέπει να δεις στο manual τι αρχεία μπορούν να παίξουν και να κανεις ένα NAS με το κατάλληλο περιεχόμενο που θες ώστε να κάνουν mount οι tv το share folder του NAS και να παίζουν ήχο εικόνα

δεν τις έχω αγοράσει ακόμα, έχεις κάποια πρόταση??

3. Η SAMSUNG που δεν έχει ethernet και θες να πεζει αρχεία από το δίκτυο θέλει ένα media center. Η άμα εχεις laptop να πηγαίνεις το laptop στην tv και να το συνδέεις με vga

Δηλαδή το δίκτυο θα στέλνει αρχείο στο media center και αυτό στην οθώνη????

vga δεν...

4. Τα rca ήχου εικόνας δεν χρειάζονται

Γιατί????? Λόγο NAS??????

γίνετε παντως να μετεφέρει εικόνα ήχο το ftp???

Δημοσ.

Αυτή ακριβώς την δουλειά την κάνω επαγγελματικά σε πολυτελείς κατοικίες μαζί με το σύστημα αυτοματισμού και ότι άλλες απαίτησης έχει ο πελάτης

1. το καλώδιο για το internet και το εσωτερικό δίκτυο είναι το ίδιο (δηλαδή ξεχωριστά καλώδια για internet και δίκτυο δεν χρειάζονται όπως έχει γράψει) και θέλει cat5e για giga αλλιώς είναι 100mbps η κάτι ενδιάμεσο το απλό cat5 είναι below standard

2. Για τηλεόρασεις αυτές οι από τις καλύτερες http://www.loewe.de/

3. Η tv που δεν έχει VGA μπορεί να συνθεθεί με rca όλα σχεδόν τα Desktop pc έχουν και Tv-out στα laptop είναι σπάνιο.

4. Τα rca δεν χρειάζονται γιατί λόγο δικτύου περνάς ότι θες photos (jpg) , ήχο (mp3), Video (avi) τέλος πάντων ότι αρχείο ήχου και εικόνας θες. υπάρχουν μέχρι και ραδιόφωνα με ethernet άμα χρειάζεσαι να εχεις πρόσβαση στο NAS

Δημοσ.

3. Η tv που δεν έχει VGA μπορεί να συνθεθεί με rca όλα σχεδόν τα Desktop pc έχουν και Tv-out στα laptop είναι σπάνιο.

4. Τα rca δεν χρειάζονται γιατί λόγο δικτύου περνάς ότι θες photos (jpg) , ήχο (mp3), Video (avi) τέλος πάντων ότι αρχείο ήχου και εικόνας θες. υπάρχουν μέχρι και ραδιόφωνα με ethernet άμα χρειάζεσαι να εχεις πρόσβαση στο NAS

Κάντο μου λίγο πιο ''λιανά''......

η ΤV μου είναι αυτή η οποία δέχετε S-Video, RCA, VGA, SCART και HDMI

και θέλω να δω π.χ. αγώνα μέσω ίντερνετ απο τον υπολογιστή μου που ειναι 14 μέτρα μακριά και η κάρτα μου η NVIDIA GeForce 9800GT βγάζει S-Video και DVI (VGA X2 το ένα είναι πιο ''μοντέρνο'')

ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΡΙΞΕΙ (FTP), ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΦΙΣΑΚΙΑ RCA Ή VGA Ή S-Video Ή ΗDMI ΓΙΑ NA ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ????

Αν όχι έτσι και χωρίς την λύση του laptop απο κάτω με vga, πως μπορώ να ικονοποιήσω αυτή την επιθυμία μου με καλωδίωση απο τον υπολογιστή μου??? :cry: :cry:

Υ.Γ. Αυτό το ΝΑS τι είναι και πως θα το δουλεύω??????

Συγχωρεσέ με αν ρωτάω βλακίες αλλά δεν το κατέχω καλά το άθλημα :D :D

Δημοσ.

μπερδεμένα τα εχεις κάνει :P

γιατί να αμολάς καλούμπα καλώδια λες και πετάς χαρταετό και να μην εχεις ένα pc διπλα από την tv ?

θα είχες γλιτώσει και την φασαρία του καλωδίου και τις οποιες απώλειες από το μεγάλο μήκος καλωδίου.

Επίσης άμα θες να δεις στην tv κάτι από το pc πως θα γίνει άμα θες να κανεις pause start να αλλάξεις ταινία και λοιπά θα τρέχεις στο άλλο δωμάτιο ?

είπες "η ΤV μου είναι αυτή η οποία δέχετε Σ-Video, RCA, VGA, SCART και HDMI" αφού έχει VGA μπαίνει στο pc vga είναι το βύσμα του pc

υπάρχουν τρόποι να πας το vga 14 μετρα μακριά αλλα είναι λίγο άκυρο σαν ιδέα

στα σπίτια που κάνω βάζο ένα Touchpanel στο δωμάτιο το οποιο παίρνει τα multimedia από το ΝΑΣ και τα δείχνει μετά στην pc

ένα NAS στην πιο απλοϊκή του μορφή είναι ένα δικτυακός σκληρός και την πιο πολύπλοκη είναι ένα dedicated pc που σου στέλνει στο δίκτυο τα αρχεία σου με πόλους τρόπους http ftp samba etc

Δημοσ.

λογικα 5e Θα εχει ριξει.δυσκολο να βρηκε απλο 5αρι.ας δει καπου που να περισευει λιγο καλωδιο η απο την κουλουρα αν γραφει πανω το καλωδιο 5e η σκετο 5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...