zizu10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά ανοίγω τον υπολογιστή μου, ξεκινάει να δουλεύει το τροφοδοτικό, ο σκληρός, η κάρτα γραφικών, ο επεξεργαστής και γενικότερα όλα, αλλά στην οθόνη τίποτα-ούτε ακούω το χαρακτηριστικό "μπιπ"- δηλαδή δεν μπαίνει ούτε στο bios. Όλα μαύρα στην οθόνη... Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει??? Υ.Γ. : Στο παρελθόν μου έκανε το ίδιο πάλι αλλά τον κούναγα λιγάκι και έπαιρνε εμπρός...
overpower Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 απο τι αποτελειτε το pc σου? ελνξε το καλωδιο ρευματος της οθονης,με το καιρο χαλαρωνει και κουνιετε,μεσα σε 6 μηνες τυχαινει να αλλαζω 4-5. το καλωδια συνδεσης καρτς με οθονη.αν μπορεις δοκιμασε και με αλλο.ακομα δοκιμασε και σε αλλη θυρα στην καρτα (π.χ. τωρα εχεις vga μονο στην καρτα και στην οθονη,παρε dvi και ανταπτορα απο vga σε dvi για την οθονη)
zizu10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 απο τι αποτελειτε το pc σου? ελνξε το καλωδιο ρευματος της οθονης,με το καιρο χαλαρωνει και κουνιετε,μεσα σε 6 μηνες τυχαινει να αλλαζω 4-5. το καλωδια συνδεσης καρτς με οθονη.αν μπορεις δοκιμασε και με αλλο.ακομα δοκιμασε και σε αλλη θυρα στην καρτα (π.χ. τωρα εχεις vga μονο στην καρτα και στην οθονη,παρε dvi και ανταπτορα απο vga σε dvi για την οθονη) Τα έχω κουνήσει όλα αυτά αλλά τίποτα και με προβληματίζει που δεν ακούω και το χαρακτηριστικό ¨μπιπ" που κανει οταν ξεκινάει... motherboard : ASUS P5RD2 ram : 2GB DDR2 SO-DIMM cpu : INTEL PENTIUM D 3.00 GHZ gpu : NVIDIA GT-220 1GB hdd : SEAGATE BARRACUDA 160 GB :/ και τροφοδοτικό ένα που είχε πάνω το κουτί από το Πλαίσιο στα 420W Αυτά....
SPANK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Βγάλε απο επάνω σκληρούς δίσκους και cdrom drive. Δοκίμασε αρχικά να κάνεις ενα reset στο bios βγάζωντας την μπαταρία η παίζοντας με το jumper δίπλα στην μπαταρία. Αν δεν δουλέψει θα σου έλεγα να δοκιμάσει και μια αλλη κάρτα γραφικών και ενα τροφοδοτικό γιατι πολύ πιθανόν να τα έχει παίξει
remalis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ που είχα ΄παρόμοι πρόβλημα με ενα πισι παλιότερα έφαγα 2 μερες ψάχνοντας όλο το ιντερνετ και δοκιμάζοντας όλα τα γιατροσοφια (jumperακι στο clrcmos, μπαταρία έξω, reconnect όλα τα καλώδια κλπ κλπ κλπ). Τελικά ΄διαβασα οτι παιζει να είναι η μητρική. Πήγα στο στοκ house του πλαισιου πήρα μια asrock με 8Ε κ το δοκίμασα κ όλα λειτούργησαν κομπλε. Δεν έμαθα τι έφταιγε με τη μητρική αλλά κ μένα ξεκίναγε, δουλεύανε τα ανεμιστηράκια αλλά δεν έδειχνε τπτ κ δεν ακουγόταν κ το beep του bios (η post δε θυμαμαι για πιο απτα 2 ειναι το μπιπ ) Θα πρότεινα αν εχεις καμια εύχερη να δοκιμάσεις κ επίσης να δοκιμάσεις κ το τροφοδοτικό που λέει κ ο spank. Γτ μπορεί να τα παιξε η μητρική από κακό τροφοδοτικό.
tilbellos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε μου δοκίμασε πρώτα κάτι εύκολο. Βγάλε την μνήμη απο πάνω, βάλτο μπροστά και πες μου αν κανει μπιπ. Αν κάνει μπιπ τότε εχει πρόβλημα η μνήμη (ισως μετα αν την ξαναβαλεις να δουλεψει). Αν πάλι δεν κάνει τίποτα τότε βγάλε την κάρτα γραφικών και δες αν κάνει πολλά μπιπ. Αν δεν κάνει τίποτα και στα 2 μετά πας στα πιο δύσκολα
deesnider Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε, συμπτωματικά αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο φαινόμενο, με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (ακόμα και την απουσία του "μπιπ" που αναφέρεις), πριν από λίγες μόλις μέρες. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη (!) , αλλά μετά από την πλήρη αποσυναρμολόγηση του PC και το ...βιολογικό του καθαρισμό (με πίεση αέρα, πινελάκια και ...αμμοβολή) , όταν το έστησα ξανά, δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω αν η (υπερβολικά πολλή) σκόνη και τα χνούδια (...μοκέτα!) που είχε μαζέψει το εσωτερικό του κουτιού, μπορεί να ήταν υπεύθυνα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ούτε και ο καθαρισμός έγινε με την προοπτική να λυθεί. Απλά το καθάρισα διότι δεν πήγαινε άλλο. Πάντως μετά απ' αυτή την κίνηση, όλα ήταν μέλι γάλα...
zizu10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Βγάλε απο επάνω σκληρούς δίσκους και cdrom drive. Δοκίμασε αρχικά να κάνεις ενα reset στο bios βγάζωντας την μπαταρία η παίζοντας με το jumper δίπλα στην μπαταρία. Αν δεν δουλέψει θα σου έλεγα να δοκιμάσει και μια αλλη κάρτα γραφικών και ενα τροφοδοτικό γιατι πολύ πιθανόν να τα έχει παίξει Τα έκανα όλα αυτά αλλά τίποτα... (τουλάχιστον στην αρχή) Εκτός από να αλλάξω τροφοδοτικό ή κάρτα γραφικών... Εγώ που είχα ΄παρόμοι πρόβλημα με ενα πισι παλιότερα έφαγα 2 μερες ψάχνοντας όλο το ιντερνετ και δοκιμάζοντας όλα τα γιατροσοφια (jumperακι στο clrcmos, μπαταρία έξω, reconnect όλα τα καλώδια κλπ κλπ κλπ). Τελικά ΄διαβασα οτι παιζει να είναι η μητρική. Πήγα στο στοκ house του πλαισιου πήρα μια asrock με 8Ε κ το δοκίμασα κ όλα λειτούργησαν κομπλε. Δεν έμαθα τι έφταιγε με τη μητρική αλλά κ μένα ξεκίναγε, δουλεύανε τα ανεμιστηράκια αλλά δεν έδειχνε τπτ κ δεν ακουγόταν κ το beep του bios (η post δε θυμαμαι για πιο απτα 2 ειναι το μπιπ ) Θα πρότεινα αν εχεις καμια εύχερη να δοκιμάσεις κ επίσης να δοκιμάσεις κ το τροφοδοτικό που λέει κ ο spank. Γτ μπορεί να τα παιξε η μητρική από κακό τροφοδοτικό. Και εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου αργότερα αλλά τελκά μου έκανε την τιμή να ανοίξει σήμερα, επομένως δεν ξέρω τι παίζει... Φίλε μου δοκίμασε πρώτα κάτι εύκολο. Βγάλε την μνήμη απο πάνω, βάλτο μπροστά και πες μου αν κανει μπιπ. Αν κάνει μπιπ τότε εχει πρόβλημα η μνήμη (ισως μετα αν την ξαναβαλεις να δουλεψει). Αν πάλι δεν κάνει τίποτα τότε βγάλε την κάρτα γραφικών και δες αν κάνει πολλά μπιπ. Αν δεν κάνει τίποτα και στα 2 μετά πας στα πιο δύσκολα Και με μνήμη και χωρίς μνήμη δεν ακούγεται κανένα "μπιπ", όταν έβγαλα την κάρτα γραφικών έκανε τα πολλά "μπιπ" - αργότερα τον έκλεισα για 2-3 ώρες του ξαναέβγαλα ΜΟΝΟ την μνήμη την φύσιξα και την ξαναέβαλα και δούλεψε... Υ.Γ. Το slot της μνήμης δεν κουμπώνει πολύ καλά γιατί ακουμπάει πάνω στην κάρτα γραφικών... Σήμερα ύστερα από προσπάθεια το κούμπωσα και μετά τον άνοιξα και δούλεψε μια χαρά... Καλησπερα Bios post βλεπεις? Όχι δεν έβλεπα bios post και γιαυτό δεν έγταιφε σίγουρα ούτε η κάρτα γραφικών όυτε η σύνδεση της με την οθόνη γιατί τα τσέκαρα πόσες φορές...(όλες τις συνδεσμολογίες) Φίλε, συμπτωματικά αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο φαινόμενο, με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (ακόμα και την απουσία του "μπιπ" που αναφέρεις), πριν από λίγες μόλις μέρες. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη (!) , αλλά μετά από την πλήρη αποσυναρμολόγηση του PC και το ...βιολογικό του καθαρισμό (με πίεση αέρα, πινελάκια και ...αμμοβολή) , όταν το έστησα ξανά, δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω αν η (υπερβολικά πολλή) σκόνη και τα χνούδια (...μοκέτα!) που είχε μαζέψει το εσωτερικό του κουτιού, μπορεί να ήταν υπεύθυνα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ούτε και ο καθαρισμός έγινε με την προοπτική να λυθεί. Απλά το καθάρισα διότι δεν πήγαινε άλλο. Πάντως μετά απ' αυτή την κίνηση, όλα ήταν μέλι γάλα... Αυτό θα κάνω και εγώ αύριο γιατί απ'ότι είδα έχει αρκετή σκόνη μέσα το κουτί και μιας και σου έτυχε κάτι ανάλογο, αύριο πάω για καθάρισμα Από την τελευταία φορά που τον άνοιξα και συνέχιζε το ίδιο πρόβλημα, τον έκλεισα γιατί είχα κουραστεί και τον άφησα 2-3 ώρες.Μετά άνοιξα το κουτί, έβγαλα μόνο την μνήμη την φύσηξα και την ξαναέβαλα στο slot-το οποίο δεν κουμπώνει καλά γιατί βρίσκει πάνω στην κάρτα γραφικών-και αυτή τη φορά την κούμπωσα σωστά.Έπειτα πάτησα ξανά το κουμπί για να ανοίξει και δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα... Τωρά τι μπορεί να έφταιξε δεν ξέρω....
Thanos1972 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Τι να φταιει αραγε???? Εαν δεν κουμπωνει καλα η μνημη εισαι τυχερος που δεν σου εχει καψει το slot.Εαν εισαι σιγουρος οτι εχει κουμπωσει καλα μην την ξαναβγαλεις εκεινη την μνημη.
zizu10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Τι να φταιει αραγε???? Εαν δεν κουμπωνει καλα η μνημη εισαι τυχερος που δεν σου εχει καψει το slot.Εαν εισαι σιγουρος οτι εχει κουμπωσει καλα μην την ξαναβγαλεις εκεινη την μνημη. Α οκ. Γιαυτό και στο παρελθόν που μου παρουσίασε 3-4 φορές το ίδιο πρόβλημα όταν τον κούνησα άνοιξε κανονικά???Δεν έκανε καλή επαφή η μνήμη???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.