Προς το περιεχόμενο

Μη αποπληρωμή δανείου.

saranda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, για χαρά....

Σήμερα μίλαγα με έναν φίλο μου, ο οποίος έχει ένα μικρο προβληματάκι με την τράπεζα. Πριν 5 χρόνια ο πατέρας του φίλου μου είχε πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα. Το δάνειο όμως δεν το πήρε για τον εαυτό του. Η αδερφή του που είχε σκοπό να ανοίξει μια επιχείρηση χρειαζόταν τα λεφτά, η τράπεζα όμως δεν της έδινε το ποσό που ήθελε γιατί το εισόδημα της ήταν χαμηλό, ετσι παρακάλεσε τον αδερφό της και πατέρα του φίλου να πάρουν το δάνειο μαζί(νομίζω μαζί,μπορεί να είναι και μόνο στο δικό του όνομα,δεν θυμάμαι τι μου είπε ακριβώς πάνω σε αυτό.). Το θέμα είναι ότι αυτή έφυγε Αλβανία και η επιχείρηση έπεσε έξω και τώρα δεν πληρώνει, αλλά η τράπεζα παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα του φίλου μου. Αυτοί δεν θέλουν να πληρώσουν όπως είναι προφανές αφού το δάνειο δεν το πήραν οι ίδιοι.

Η ερώτηση μου είναι η εξής, τι μπορούν να τους κάνουν? Περιουσία δεν έχουν εδώ!!Ούτε καν αμάξι. Το μόνο που έχουν είναι κάτι χωράφια στην Αλβανία. Μπορεί η Τράπεζα να πάει και τα κατασχέσει τα χωράφια εκεί?

Το πόσο του δανείου ήταν 15.000ευρω.....

Δημοσ.

εγγυητες μπηκαν οποτε ειναι σαν να το πειραν αυτοι το δανειο.η τραπεζα μπορει να κατασχεσει απο ολα τα ατομα μεχρι να φτασει στο ποσο που εμεινε απληρωτο.

αν και νομιζω οτι το 15χιλ ισως να ειναι τωρα πια 50χιλ+ αν δεν πληρωναν ποτε.

να και ενας λογος που πλεον δεν δεινουν δανεια στον αερα...

με ποια λογικη θεωρεις οτι δεν θα πρεπει να πληρωσει ο εγγυητης ενα δανειο που κακως εδωσε η τραπεζα?

Δημοσ.
εγγυητες μπηκαν οποτε ειναι σαν να το πειραν αυτοι το δανειο.η τραπεζα μπορει να κατασχεσει απο ολα τα ατομα μεχρι να φτασει στο ποσο που εμεινε απληρωτο.

αν και νομιζω οτι το 15χιλ ισως να ειναι τωρα πια 50χιλ+ αν δεν πληρωναν ποτε.

να και ενας λογος που πλεον δεν δεινουν δανεια στον αερα...

Ειναι προσφατο και νομιζω εχουν μεινει ακομα 10.000 για αποπληρωμη. Τι να κατασχεσει?Αφου δεν εχουν τιποτα εδω, κανενας απο ους δυο. Στην Αλβανια εχουν σκεφτει το ενδεχομενο της εικονικης πωλησης.

Δημοσ.

εαν εχουν περιουσιακα στοιχεια οπουδηποτε, η τραπεζα θα τα κυνηγησει. ο εγγυητης ειναι μεγαλη ευθυνη και αυτος πληρωνει την νυφη σε περιπτωση αδυναμιας αποπληρωμης

Δημοσ.

Το να είσαι εγγυητής αυτό σημαίνει , για αυτό ζητάνε εγγυητή για δάνεια ατόμων με χαμηλό εισόδημα. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει ο οφειλέτης στρέφονται εναντίον του εγγυητή. Τα υπόλοιπα είναι νομικίστικα , δεν τα ξέρω.

Το ποιός ξόδεψε τα λεφτά είναι αδιάφορο για την τράπεζα.

Υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα ατόμων που δανείστηκαν είτε για σύζυγο , γκόμενα , συγγενή κ.λ.π. Πηγαίντε να κάνετε διακανονισμό για το δάνειο ώστε να βγαίνει η δόση χαμηλότερη .

Δημοσ.

Αφού έχει τα λεφτά ο πατέρας του φίλου γιατί να μην πληρώσει? Όταν κάνεις μια συμφωνία, οφείλεις να την τηρείς - αλλιώς να μην την έκανες.

Δημοσ.
εαν εχουν περιουσιακα στοιχεια οπουδηποτε, η τραπεζα θα τα κυνηγησει. ο εγγυητης ειναι μεγαλη ευθυνη και αυτος πληρωνει την νυφη σε περιπτωση αδυναμιας αποπληρωμης

Θα παει η τραπεζα Αλβανια να κατασχεσει τα χωραφια?χμμμμμμ και αν κανουν εικονικη πωληση?Το παιδι του θα εχει προβληματα στο μελλον με την δικη του περιουσια?

Αφού έχει τα λεφτά ο πατέρας του φίλου γιατί να μην πληρώσει? Όταν κάνεις μια συμφωνία, οφείλεις να την τηρείς - αλλιώς να μην την έκανες.

Για την οικονομικη κατασταση που βρισκονται το ποσο ειναι τεραστιο

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να παει η τραπεζα στην αλβανια. αναλαμβανουν αλλοι για κατασχεσεις κτλ. για τα υπολοιπα ας συμβουλευτειτε δικηγορο

το saranda τι ειναι? αγιοι σαραντα?

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να παει η τραπεζα στην αλβανια. αναλαμβανουν αλλοι για κατασχεσεις κτλ. για τα υπολοιπα ας συμβουλευτειτε δικηγορο

το saranda τι ειναι? αγιοι σαραντα?

Αυτο του ειπα και εγω, να παει σε δικηγορο και να κανουν εικονικη πωληση στα χωραφια που εχουν....

yep...Αγιοι Σαραντα... :rolleyes:

Απλα ανοιξα το θεμα μηπως υπηρχε κανενας νομικος η κανενας με παρεμφερες ιστορικο...

Δημοσ.

Για την οικονομικη κατασταση που βρισκονται το ποσο ειναι τεραστιο

Θα πρέπει τότε να δείτε το νόμο υπερχρεωμένων νοικοκυριών , το ΕΚΠΟΙΖΩ από ό,τι ξέρω αναλαμβάνει αυτές τις υποθέσεις με κάποια συνδρομή , πας Ειρηνοδικείο ώστε να βγει μία δόση που να μπορεί να πληρώσει ο οφειλέτης ( λαμβάνονται υπ'όψιν τα εισοδήματα και οι βιοποριστικές ανάγκες ). Υπάρχουν και συνταξιούχοι που έχουν πετύχει και διαγραφή σημαντικού μέρους των οφειλών τους.

Ρεαλιστικά το να μην πληρώσετε και να αδιαφορήσετε θα διογκώνει το χρέος .

Δημοσ.

Ρεαλιστικά το να μην πληρώσετε και να αδιαφορήσετε θα διογκώνει το χρέος .

Αυτο ο γνωριζουν, αλλα αφου δεν εχουν τιποτα να τους παρουν, γιατι να μπουν στην διαδικασια να πληρωσουν ενα δανειο που δεν τους αντιστοιχει....!!!Αυτο που ρωταω ειναι, η τραπεζα τι μπορει να τους κανει....

Δημοσ.

αφου το ελληνικο ονειρο μιας οικογενειας απο αλβανια δεν πραγματοποιηθηκε ποτε ,γιατι μενουν ακομη στην ελλαδα?

ποσο πιο χαλια θα ειναι στο χωριο τους?

δεν εχει σημασια που εχεις περιουσιακα στοιχεια αν θελουν θα τα παρουν.

το τι γινεται αν τα χεις πουλησει ενω ξερεις οτι τα χανεις δεν το ξερω..

το δανειο το πειραν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μην το συνεχιζεις αλλο αυτο το "δεν τους αντιστοιχει""δεν τα φαγαν μαζι"κτλ...

Δημοσ.

αφου το ελληνικο ονειρο μιας οικογενειας απο αλβανια δεν πραγματοποιηθηκε ποτε ,γιατι μενουν ακομη στην ελλαδα?

ποσο πιο χαλια θα ειναι στο χωριο τους?

Περιμενουν να τελειωσει το πολυτεχνειο ο γιος τους και θα την κανουν....αν δεν ηταν αυτος, θα ειχαν φυγει εχθες και ολας......

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο που ρωταω ειναι, η τραπεζα τι μπορει να τους κανει....

Εφόσον δεν έχουν κάτι στο όνομά τους, τίποτα απολύτως. Επίσης, δεν έχω ακούσει να κυνηγάνε ποτέ για περιουσιακά στοιχεία εκτός Ελλάδας.

Το πρόβλημα είναι όταν θα χρειαστούν αυτοί την τράπεζα, θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο. Και τότε ίσως να έχουν καπελώσει το δάνειο ένα κάρο τόκοι και να μην μπορούν να ξεπληρώσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...