Προς το περιεχόμενο

service υπολογιστων

dimitrisOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστω παιδια αυτο ρωταγα απο την αρχη εχουν καποιο ιδικο προγραμμα ή κανουν απο κοανουμε και εμεις εδω τον κλασικο

σας ευχαριστω και παλυ !

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχω μια απορια με το σχετικο θεμα αλλα δεν ξερω να το εχω τοποθετηση στο σωστο μερος γιατι δεν ξερω την απαντησει ^_^

η ερωτησει μου ειναι οταν πας εναν υπολογιστη για service για καποιο καταστημα πουχου στο πλαισιο τι κανουν για να ελεξουν αν ο υπολογιστης εχει προβλημα ;

λοινουν ολο των υπολογστη και του αλλαζουν τα κομματια και βλεπουν πιο δουλεδουν

ή

συνδεουν των προβληματικο υπολογιστη σε εναν αλλον και μεσα ενος προγραμματος βλεπουν που υπαρχει σφαλμα ;

Σωθηκες.το πιθανοτερο ειναι οτι δεν κανουν τιποτα.

και πως σου λενε τι προβλημα εχει το πς σου ;

Ανοιγει ο υπολογιστης και εχεις καθετες γραμμες στην οθονη; Το πιθανοτερο ειναι καρτα γραφικων.

Ανοιγεις το pc και δεν μπαινει στα windows -και δεν αναγνωριζει δισκο; Το πιθανοτερο ειναι ο δισκος.

Και αλλα τετοια.

χαχαχα καλο.... λοιπον μετα τις επιτυχυμενες απαντησεις σας να πω και εγω τα δικα μου? εχουμε ειδικα προγραμματα που τρεχουν καποιες εφαρμογες για να δουν πως ανταποκρινεται το μηχανημα σε υψηλες απαιτησεις. διεργασιες που ζοριζουν τον επεξεργαστη και τεστ που κανουν τις καρτες γραφικων να νιωσουν πολυ καυτες και να δουμε πως θα ανταποκριθουν στις προκλησεις μας. απο κει και περα σιγουρα η εμπειρια παιζει σπουδαιο ρολο... αυτα εχουν να κανουν με ενα pc που μπαινει στο λειτουργικο του. ενα pc που δεν μπαινει αντιμετοπιζεται σαν διαφορετικη κυρια... αρχικα κοιτας σκληρο και λογισμικο. μετα αν δεν ειναι κατι απο αυτα μετρας τα ρευματα που διαρρέουν της καμπυλες της μητρικης και των γραφικών για να δεις αν καπου δεν παει κατι καλα. αμα για παραδειγμα δεν φτανει ρευμα σε ενα πυκνωτη της μητρικης τοτε κατι προβλημα υπαρχει... η μέθοδος της αντικαταστασης δεν ειναι και ασχημη αλλα ειναι χρονοβορα και θελει να εχεις στοκ καταλληλο. δηλαδη να φυλας ενα κομματι απο καθε τεχνολογια... τωρα καποια πραγματα σιγουρα θα τα φτιαξεις με αντικατασταση αλλλα σιγουρα εχεις ελεγξει κατι πρωτα μιας και ενα pc μπορει να εχει παραπανω προβληματα απο ενα. για παραδειγμα υπολειτουργει το τροφοδοτικο του και εχει βραχυκυκλωσει η γραφικων με αποτελεσμα να σβηνει μολις οι απαιτησεις των συσκευων θελουν πολυ ρευμα αλλα να χανει και την σωστη κυμματομορφη μολις ζεσταθει η γραφικων η αλλαξει η αναλυση λογο καποιου παιχνιδιου η βιντεο η προγραματος..δεν μπορεις να τα συνδυασεις ευκολα... θελει υπομονη η μεθοδος της αλλαγης εδω..επισης υπαρχει και ο λεγομενος bip code που ειναι διαφορετικος για καθε μητρικη... ειναι ο κωδικας που αναλογα με τα bip που κανει ενα μηχανημα αν δεν ανοιγει σου φανερωνει την ζημια που εχει... http://www.computerhope.com/beep.htm

http://www.stealthsettings.com/bios-bip-codes-ami-phoenix.html

προφανως τωρα να καταλαβατε οτι υπαρχουν τεχνικοι οι οποιοι βασιζονται σε μεταφυσικες ιδιοτητες για να βρουν την ζημια και αλλοι που απλα ψαχνουν ενα μηχανημα γνωριζοντας πως για να βρουν μια ζημια.. αρα οταν πας ενα pc για service μπορει ειτε να μην κανει τιποτα ο τεχνικος ή μπορει να ακολουθησει την μεθοδο της αντικαταστασης των παντων και να μαντεψει τι μπορει ισως να φταιει ή να κανει απλα σωστα την δουλεια του τεχνικου.. χαχαχαχαχα ελπιζω να ηταν διασκεδαστικος ο τροπος περιγραφης και να μην ειναι παρεξηγησιμος απο καποιον

Τα service των υπολογιστων δεν ειναι η volkswagen να βαζουνε επανω την φυσσα στον εγκεφαλο και να σου λεει που ειναι το σφαλμα.Τα σωστα μαγαζια εχουν ολα τα parts διαθεσιμα,και οταν χρειαστει τα τοποθετουν και βεβαιωνουν την βλαβη.Δεν παιρνουν απο το pc του διπλα για να τα δοκιμασουν στο δικο σου,τι θα γινει αν δεν υπαρχει κινηση και το μανδικο pc στο servive ειναι το δικο σου,θα περιμενουν δευτερο συμβατο για να δοκιμασουν?

κανεις λιγο λαθος σε αυτο... τα σωστα μαγαζια δεν βασιζονται στην μεθοδο της αντικαταστασης. υπαρχουν καποια στανταρ τα οποια σιγουρα δεν γινονται με φισα αλλα γινονται με μετρησης τασης και τα σχετικα.. δηλαδη ο σωστος μαστορα των αυτοκινητων με πλατινα αλλαζε ολο το μοτερ για να καταλλαβει οτι φταιει το ντισιμπιτερ???????

Δημοσ.

Λοιπον,φιλε ατσαλε με εκανες και θυμηθηκα και πολυ καλα εκανες.Τα παλια καλα χρονια δεν πρεπει να τα ξεχναμε ,και μιας και αναφερθηκες και εσυ τοσο παλια την εποχη των πλατινων,θα σου πω και εγω μια ιστορια.

Γυρω στο 1999 βρεθηκα σε μια συζητηση/διαφωνια δυο τεχνικων.Ο ενας περιπου 22 χρονων μολις ειχε τελειωσει ηλεκτρονικος και πολυ μουρλαμενος και ο αλλος 37 χρονων τοτε αποφοιτος απο την σχολη της ζωης,απο hardware εφτιαχνε οτι φτιαχνοναν και το απογευμα αμα τον επρηζε η γυναικα του εφτιαχνε το καδο του πλυντηριου που ειχε πιασει αλατα,ο επονομαζομενος Μαγκαιβερ.

Το προβλημα :το προβλημα το ειχε ο πιτσιρικας οπου ειχε ενα pc και στην μεση της εγκαταστασης των windows εσβηνε.Ο μεγαλος επισκευαζε μια πλακετα πινοντας φραπεδακι ακουγοντας μουσικη στο ραδιακι(mp3 δεν ξεραμε ακομα τι εστι)και ο μικρος εκανε τις μετρησεις του και μετα απο ωρα αρχισε να μονολογει και να ψιλοβριζει.

Απο οσα μπορουσα να ακουσω απο μια τζαμαρια,ακουω τον μεγαλο να του λεει ,-αλλαξε τροφοδοτικο,και αμεσως ο μικρος με εναν ψιλοτσαμπουκα που διακρινει ολη την νεολαια,-μετρησα ολες τις τασεις ,το τροφοδοτικο δεν εχει τιποτα.

-Δεν εχουνε σημασια οι τασεις και μην στηριζεσαι σε αυτες,αλλαξε τροφοδοτικο.

Ο μικρος τον γραφει και συνεχιζει να σπαζοκεφαλιαζει βγαζοντας και βαζοντας τις μνημες.

Εχει περασει ηδη μια ωρα και ο μεγαλος τον ρωταει,-ακομα δεν αλλαξες τροφοδοτικο?

Επειδη αρχισε να γινεται ενδιαφερον,πηγα κοντα να δω ολη την φαση.

-Με επρηξες με το κωλοτροφοδοτικο,θα το βαλω στο δικο μου pc για να δεις οτι δεν εχει θεμα.

Το ξηλωνει λοιπον και το βαζει στο pc του οπου ξεκινησε κανονικοτατα ,ανεβασε λειτουργικο και με μια χαρα αρχιζει να χαμογελαει.Χωρις να ειρωνευτει και για να δειξει σεβασμο,δεν μιλαει και ξαναβγαζει το τροφοδοτικο και το βαζει παλι στο pc με την βλαβη.

Στην αμεσως επομενη εγκατασταση shut down και γεια σας.

Τοτε ο μεγαλος αρχιζει λιγο και αγριευει και με ενα επιβλητικο υφος (ειχε και θεση προισταμενου)του ξαναλεει,-αλλαξε τροφοδοτικο,δεν θα στο ξαναπω,το pc ειναι τραπεζας και πρεπει να φυγει μεχρι τις 5.

Χωρις αλλη επιλογη λοιπον ο πιτσιρικας παιρνει τροφοδοτικο απο την αποθηκη,το βαζει επανω και με μια μεγαλη εκπληξη βλεπει οτι η εγκατασταση τελειωσε και το pc δεν ξαναγυρισε για επισκευη.

Το ηθικο λοιπον διδαγμα της υποθεσης φιλε ατσαλε,ειναι οτι δεν πρεπει να στηριζομαστε απολυτα σε μετρησεις ,hardware tests,burnout tests και διαφορα αλλα tests.Καλο ειναι να τα κανουμε αλλα η μεθοδος της αντικαταστασης δεν πεθαινει ποτε,ουτε το 99 ουτε το 11 ουτε το 20.

Και φυσικα ,η αναφορα αυτης της ιστοριας δεν εγινε για να κρινουμε αν επεσε μεσα στην διαγνωση ή οχι ο Μαγκαιβερ,αλλα εγινε για να παρατηρησουμε οτι δεν βασιστηκε σε απλες μετρησεις βασει της εμπειριας του.

Δημοσ.

Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε, αφήστε τις φιλοσοφίες και αρχίστε να δίνετε γνώμες/λύσεις στα section του φόρουμ..!

Το σχόλιο δεν αναφέρεται σε κανέναν προσωπικά..!

Δημοσ.

Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε, αφήστε τις φιλοσοφίες και αρχίστε να δίνετε γνώμες/λύσεις στα section του φόρουμ..!

οεο; Εγώ που είμαι σε άδεια μπορώ να γράφω να φιλοσοφήσω λίγο ακόμα;:blink:

Δημοσ.

Λοιπον,φιλε ατσαλε με εκανες και θυμηθηκα και πολυ καλα εκανες.Τα παλια καλα χρονια δεν πρεπει να τα ξεχναμε ,και μιας και αναφερθηκες και εσυ τοσο παλια την εποχη των πλατινων,θα σου πω και εγω μια ιστορια.

Γυρω στο 1999 βρεθηκα σε μια συζητηση/διαφωνια δυο τεχνικων.Ο ενας περιπου 22 χρονων μολις ειχε τελειωσει ηλεκτρονικος και πολυ μουρλαμενος και ο αλλος 37 χρονων τοτε αποφοιτος απο την σχολη της ζωης,απο hardware εφτιαχνε οτι φτιαχνοναν και το απογευμα αμα τον επρηζε η γυναικα του εφτιαχνε το καδο του πλυντηριου που ειχε πιασει αλατα,ο επονομαζομενος Μαγκαιβερ.

Το προβλημα :το προβλημα το ειχε ο πιτσιρικας οπου ειχε ενα pc και στην μεση της εγκαταστασης των windows εσβηνε.Ο μεγαλος επισκευαζε μια πλακετα πινοντας φραπεδακι ακουγοντας μουσικη στο ραδιακι(mp3 δεν ξεραμε ακομα τι εστι)και ο μικρος εκανε τις μετρησεις του και μετα απο ωρα αρχισε να μονολογει και να ψιλοβριζει.

Απο οσα μπορουσα να ακουσω απο μια τζαμαρια,ακουω τον μεγαλο να του λεει ,-αλλαξε τροφοδοτικο,και αμεσως ο μικρος με εναν ψιλοτσαμπουκα που διακρινει ολη την νεολαια,-μετρησα ολες τις τασεις ,το τροφοδοτικο δεν εχει τιποτα.

-Δεν εχουνε σημασια οι τασεις και μην στηριζεσαι σε αυτες,αλλαξε τροφοδοτικο.

Ο μικρος τον γραφει και συνεχιζει να σπαζοκεφαλιαζει βγαζοντας και βαζοντας τις μνημες.

Εχει περασει ηδη μια ωρα και ο μεγαλος τον ρωταει,-ακομα δεν αλλαξες τροφοδοτικο?

Επειδη αρχισε να γινεται ενδιαφερον,πηγα κοντα να δω ολη την φαση.

-Με επρηξες με το κωλοτροφοδοτικο,θα το βαλω στο δικο μου pc για να δεις οτι δεν εχει θεμα.

Το ξηλωνει λοιπον και το βαζει στο pc του οπου ξεκινησε κανονικοτατα ,ανεβασε λειτουργικο και με μια χαρα αρχιζει να χαμογελαει.Χωρις να ειρωνευτει και για να δειξει σεβασμο,δεν μιλαει και ξαναβγαζει το τροφοδοτικο και το βαζει παλι στο pc με την βλαβη.

Στην αμεσως επομενη εγκατασταση shut down και γεια σας.

Τοτε ο μεγαλος αρχιζει λιγο και αγριευει και με ενα επιβλητικο υφος (ειχε και θεση προισταμενου)του ξαναλεει,-αλλαξε τροφοδοτικο,δεν θα στο ξαναπω,το pc ειναι τραπεζας και πρεπει να φυγει μεχρι τις 5.

Χωρις αλλη επιλογη λοιπον ο πιτσιρικας παιρνει τροφοδοτικο απο την αποθηκη,το βαζει επανω και με μια μεγαλη εκπληξη βλεπει οτι η εγκατασταση τελειωσε και το pc δεν ξαναγυρισε για επισκευη.

Το ηθικο λοιπον διδαγμα της υποθεσης φιλε ατσαλε,ειναι οτι δεν πρεπει να στηριζομαστε απολυτα σε μετρησεις ,hardware tests,burnout tests και διαφορα αλλα tests.Καλο ειναι να τα κανουμε αλλα η μεθοδος της αντικαταστασης δεν πεθαινει ποτε,ουτε το 99 ουτε το 11 ουτε το 20.

Και φυσικα ,η αναφορα αυτης της ιστοριας δεν εγινε για να κρινουμε αν επεσε μεσα στην διαγνωση ή οχι ο Μαγκαιβερ,αλλα εγινε για να παρατηρησουμε οτι δεν βασιστηκε σε απλες μετρησεις βασει της εμπειριας του.

αγαπητε μου φιλε η εμπειρια ειναι κατι που παιζει παντα ρολο οπως αναφερω. το οτι του εβγαζε σωστες μετρησεις το τροφοδοτικο ενω υπολειτουργουσε δεν εχει να κανει με το αν ειναι σωστος γνωμονας οι μετρησεις αλλα με την εμπειρια που εχεις για να κανεις τις μετρησεις.... μετρησεις ειναι ευκολο να κανουμε ολοι με ενα βολτομετρο... και λοιπον? αν σου δωσω ενα βολτομετρο γινεσαι τεχνικος αυτοματα? δεν πρεπει να ξερεις τι να μετρησεις ποτε και που?πιστευεις οτι ενα τροφοδοτικο σε κατασταση αδρανειας θα βγαλει την ιδια ταση με το ιδιο τροφοδοτικο την ωρα που δουλευουν τα παντα? το οτι το παιδι εχει τελειωσει ηλεκτρονικος δεν μου λεει τιποτα. τα παλια τα χρονια που τελειωσαμε εκεινα τα πολυτεχνεια ειχαμε παιδια με βαθμο πτυχιου 9,8 και δεν ηξεραν να κανουν φορματ.. ακου λοιπον πως εχουν τα πραγματα. ο σωστος τεχνικος δεν παει βαση μετρησεων αλλα βαση ΣΩΣΤΩΝ μετρησεων.. αλλο το ενα αλλο το αλλο. η περιπτωση του τροφοδοτικου ειναι κλασικη περιπτωση βλαβης που λεει και ο τσακωνας. το θεμα ειναι ομως οτι επειδη ειναι συχνη την ξερει και η κυρα μαριω. πως την εμαθε όμως ειναι το θεμα. καποιος λοιπον τεχνικος καποια στιγμη κάνοντας μετρησεις διαπιστωσε οτι το τροφοδοτικο την ωρα που κανει εγκατασταση το λογισμικο του και ακριβως την ωρα που παει να περασει τους drivers και ενεργοποιει ολες της συσκευες του λειτουργει στο φουλ του που λεμε.αν ενα τροφοδοτικο υπολειτουργει στην συγκεκριμενη στιγμη που αναφερω παραπανω σβηνει απο το ζορι και δεν ξερεις τι γινεται.. επειδη λοιπον ειναι κατι συχνο οταν εχουμε τετοια βλαβη εννοειται οτι δεν θα κατσουμε να κανουμε μετρησεις αλλα θα αλλαξουμε ενα τροφοδοτικο και τελειωνει η υποθεση. αυτο που θελω να σε ρωτησω με βαση το παραδειγμα σου ομως ειναι το εξης.. θελω να μου πεις τι θα εκανε ο μαγκαϊβερ αν ειχε μπροστα του ενα server των 5 με 6 χιλιαδων ευρω ο οποιος του εκανε το ιδιο πραγμα.... θα αλλαζε τροφοδοτικο και θα τον εφτιαχνε?προφανως γνωριζεις οτι ενας server δεν εχει μονο ενα τροφοδοτικο.αν εχεις δει ποτε μητρικη απο server προφανως η απαντηση σου θα ειναι οχι. επισης οι server ειναι κατι που δεν ειναι συχνο και διαφερουν κατα πολυ μεταξυ τους αρα το σεναριο εμπειρια στην προκυμενη περιπτωση δεν παιζει.τελος ενας server μπορει να εχει πανω απο 100 πυκνωτες. θα τους αλλαξει ολους μεχρι να δει ποιος αποφορτιζει πιο νωρις απο οτι πρεπει? χαχα μην λεμε οτι θελουμε λοιπον γιατι λεμε οτι να ναι στον κοσμο και δεν ξερει ποιος ειναι σωστος τεχνικος και ποιος οχι...το οτι ετυχε να γνωριζει κατι συγκεκριμενο και οτι ο πιτσιρικας δεν ηξερε που του παν τα 4 και πηρε ενα πολυμετρο και το επαιξε bob ο μαστορας δεν παει να πει οτι μπορουμε να καταριψουμε ολη την θεωρεια γυρω απο την οποια αναπτυχθηκε ο κλαδος της πληροφορικης και διδασκεται στις αντιστοιχες σχολες.και εγω ειμαι λατρης των αυτοκινητων, εχω ενα απο τα γρηγορα φτιαγμενα της πολης μου και το μισο μοτερ το εφτιαξα μονος μου. αυτο δεν με κανει μηχανικο ουτε επειδη ξερω 30 πραγματα και βλαβες για το συγκεκριμενο μοτερ παει να πει οτι ξερω να φτιαχνω αμαξια). παρ ολα αυτα κανε μου μια ιδιαιτερη χαρη.. διαβασε καλυτερα τα οσα γραφω παραπανω στην προηγουμενη απαντηση μου και πιστευω οτι θα καταλαβεις οτι η εμπειρια ειναι κατι βασικο. οι γνωσεις όμως ειναι κατι πολυ πιο βασικο. η εξειδικευμενη εμπειρια αποκτιεται μονο σε πραγματα που επαναλαμβανεις και ο τομεας πληροφορικη ειναι ενας τομεας στον οποιο μεχρι να πιασεις στα χερια σου 2 η φορα την ιδια μητρικη εχουν βγει 10 μοντελα πανω απο αυτην.. αν εχεις γνωσεις για το τι πρεπει να κανεις πιστεψε με εχεις και την εμπειρια.. ριξε και μια ματια στις σελιδες που εβαλα. θα σου λυθουν πολλες αποριες οσον αφορα τις μετρησεις τις γνωσεις και ολα τα σχετικα.

εντελως φιλικα και μετα τιμης ο αγαπητος τεχνικος ηλεκτρονικων υπολογιστων και δικτυων με πανω απο 6 χρονια εμπειριας στο βιογραφικο του σε εταιριες(και σε εταιρια αμεσα συνεργαζουσα με την altec) ως τεχνικος hardware software, περι τα 5 χρονια σαν ανεξαρτητος τεχνικος, καθηγητης στα δημοσια ΙΕΚ τις πολης του καθως και σε ενα απο τα μεγαλυτερα φροντιστηρια...

υ.γ αν μου χαλασει το πλυντηριο θα σου πω να μου δωσεις το τηλ του...(για να πουμε και μια ατακα να γελασουμε..)

Δημοσ.

1.Δεν καταλαβες και πολλα απο το post/εμπειρια που σου ανεφερα.

2.Πες μου σε παρακαλω τωρα ,τωρα τωρα,γιατι καιγομαι,που εχεις αυτο το πυρηνικο εργοστασιο που κανεις

ελεγχους σε ολες τις μαρκες των servers,με τι σχηματικα και με τι τεχνογνωσια πανω απο ολα(καθε εταιρεια μπορει να ειναι πολυ διαφορετικη απο την αλλη)για να σου στειλω πολυ πραμα να επισκευασεις μιας και εμεις που κανουμε αντικαταστασεις και βασικες μετρησεις πεφτουμε πανω στην βλαβη στην τυχη.

Α,και επισης ,αν εισαι και καθηγητης σε δημοσια ιεκ,απο θεωρια μπορει να θυμασαι ακομα και το νουμερο της σελιδας που βρισκεται ο νομος του ohm,αλλα απο πραξη ,συνηθως κατι τετοιοι δεν εχουν πιασει ουτε πολυμετρο.

Το οτι αναφερεσαι σε μια εταιρεια με πολυ μεγαλο εξοπλισμο που μπορει να διαβασει τετοιες βλαβες δεν λυνει την απορια μας για τα ΣΩΣΤΑ μαγαζια.Σωστο μαγαζακι μπορει να ειναι και το γωνιακο που εχει πολυ hardaware να ελεγξει,ΘΑ στο επισκευασει που αυτο μας ενδιαφερει και φυσικα θα χρεωσει οικονομικα.

Το θεμα δεν ειναι να γελοιοποιουμε αυτα τα μαγαζακια και αυτους τους τεχνικους,επειδη απο πισω υπαρχει μια εταιρεια που θα ψαξει και την τελευταια βλαβη στο motherboard(αν αυτο αξιζει φυσικα ,γιατι εχει και mobo με 40€)

Δημοσ.

Κάτσε Άτσαλε, γιατί κάπου έχω αρχίσει να σε χάνω κι εγώ... Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο άτομα από εδώ μέσα να λύνουν προβλήματα υπολογιστών χωρίς καν να δουν τους υπολογιστές από κοντά, κι εσύ μας λες ότι χρειάζεσαι παλμογράφο και ηλεκτρονικό σχέδιο για να κάνεις το ίδιο; Δεν είναι δυνατό να ισχυρίζεσαι ότι θα κάτσεις να κάνεις τέτοιες μετρήσεις σε πλακέτες 6 (+) στρωμάτων, όταν στο 99% των περιπτώσεων το πρόβλημα είναι γνωστό από την αρχή (η εμπειρία που σου έγραψε και o Roger...). Για τους server που γράφεις των 6000 ευρώ φυσικά και μπορεί να αλλάξει η τεχνική επίλυσης, καθώς σε αυτά τα μεγέθη εξυπακούεται ότι το χαλασμένο μηχάνημα έχει ήδη αντικατασταθεί από κάποιο λειτουργικό, όπερ και σημαίνει επάρκεια χρόνου!

ΥΓ: Σωστός τεχνικός για τον τελικό πελάτη είναι όποιος του δώσει τη γρηγορότερη λύση - άμα ο "καθηγητής" θέλει 5 μέρες (και 500 ευρώ!) για κάτι που ένας "πιτσιρικάς" θα κάνει σε 2 ώρες με 50ευρώ, ποιος νομίζεις ότι φάει μαύρο; Το ΓΙΑΤΙ έφταιγε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που μικρή σημασία έχει. Και φυσικά, εννοείται ότι ένας σωστός τεχνικός διατηρεί και στοκ ανταλλακτικών προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τα μηχανήματά που έρχονται για επισκευή!

ΥΓ2: Ποια ακριβώς είναι η "θεωρία γυρω απο την οποια αναπτυχθηκε ο κλαδος της πληροφορικης και διδασκεται στις αντιστοιχες σχολες";

Δημοσ.

1.Δεν καταλαβες και πολλα απο το post/εμπειρια που σου ανεφερα.

2.Πες μου σε παρακαλω τωρα ,τωρα τωρα,γιατι καιγομαι,που εχεις αυτο το πυρηνικο εργοστασιο που κανεις

ελεγχους σε ολες τις μαρκες των servers,με τι σχηματικα και με τι τεχνογνωσια πανω απο ολα(καθε εταιρεια μπορει να ειναι πολυ διαφορετικη απο την αλλη)για να σου στειλω πολυ πραμα να επισκευασεις μιας και εμεις που κανουμε αντικαταστασεις και βασικες μετρησεις πεφτουμε πανω στην βλαβη στην τυχη.

Α,και επισης ,αν εισαι και καθηγητης σε δημοσια ιεκ,απο θεωρια μπορει να θυμασαι ακομα και το νουμερο της σελιδας που βρισκεται ο νομος του ohm,αλλα απο πραξη ,συνηθως κατι τετοιοι δεν εχουν πιασει ουτε πολυμετρο.

Το οτι αναφερεσαι σε μια εταιρεια με πολυ μεγαλο εξοπλισμο που μπορει να διαβασει τετοιες βλαβες δεν λυνει την απορια μας για τα ΣΩΣΤΑ μαγαζια.Σωστο μαγαζακι μπορει να ειναι και το γωνιακο που εχει πολυ hardaware να ελεγξει,ΘΑ στο επισκευασει που αυτο μας ενδιαφερει και φυσικα θα χρεωσει οικονομικα.

Το θεμα δεν ειναι να γελοιοποιουμε αυτα τα μαγαζακια και αυτους τους τεχνικους,επειδη απο πισω υπαρχει μια εταιρεια που θα ψαξει και την τελευταια βλαβη στο motherboard(αν αυτο αξιζει φυσικα ,γιατι εχει και mobo με 40€)

Κάτσε Άτσαλε, γιατί κάπου έχω αρχίσει να σε χάνω κι εγώ... Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο άτομα από εδώ μέσα να λύνουν προβλήματα υπολογιστών χωρίς καν να δουν τους υπολογιστές από κοντά, κι εσύ μας λες ότι χρειάζεσαι παλμογράφο και ηλεκτρονικό σχέδιο για να κάνεις το ίδιο; Δεν είναι δυνατό να ισχυρίζεσαι ότι θα κάτσεις να κάνεις τέτοιες μετρήσεις σε πλακέτες 6 (+) στρωμάτων, όταν στο 99% των περιπτώσεων το πρόβλημα είναι γνωστό από την αρχή (η εμπειρία που σου έγραψε και o Roger...). Για τους server που γράφεις των 6000 ευρώ φυσικά και μπορεί να αλλάξει η τεχνική επίλυσης, καθώς σε αυτά τα μεγέθη εξυπακούεται ότι το χαλασμένο μηχάνημα έχει ήδη αντικατασταθεί από κάποιο λειτουργικό, όπερ και σημαίνει επάρκεια χρόνου!

ΥΓ: Σωστός τεχνικός για τον τελικό πελάτη είναι όποιος του δώσει τη γρηγορότερη λύση - άμα ο "καθηγητής" θέλει 5 μέρες (και 500 ευρώ!) για κάτι που ένας "πιτσιρικάς" θα κάνει σε 2 ώρες με 50ευρώ, ποιος νομίζεις ότι φάει μαύρο; Το ΓΙΑΤΙ έφταιγε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που μικρή σημασία έχει. Και φυσικά, εννοείται ότι ένας σωστός τεχνικός διατηρεί και στοκ ανταλλακτικών προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τα μηχανήματά που έρχονται για επισκευή!

ΥΓ2: Ποια ακριβώς είναι η "θεωρία γυρω απο την οποια αναπτυχθηκε ο κλαδος της πληροφορικης και διδασκεται στις αντιστοιχες σχολες";

ξερεις κατι ειχα γραψει ενα ολοκληρο κατεβατο για να σας απαντησω αλλα το εσβησα γιατι δεν αξιζει. δεν εχω μαγαζι η εταιρια κολοσσο οπως πιθανοτατα νομιζετε.το να εχεις τον σωστο εξοπλισμο δεν σημαινει οτι απαραιτητα πρεπει να διατηρεις μαγαζι. παρεπιπτοντως και εντελως πληροφοριακα με λιγα χρηματα εχεις ενα πληρες εξοπλισμενο εργαστηριο στο δωματιο του σπιτιου σου και σε συνδυασμο με την εμπειρια εχεις την καλυτερη τεχνικη υποστηριξη. καλη δουλεια να εχετε παιδια και ελπιζω οι πελατες σας να ειναι ευχαριστημενοι και απο τιμες και απο χρονο και απο ποιοτητα εργασιας.. τωρα αδερφε για το ποσο σβελτος ειμαι η ατακα μας ειναι επισκευη αμεσως στον χωρο σας..χαχαχαχα. τα συμπερασματα δικα σας..

υ.γ και μιας και το θυμηθηκα αν θελεις μπορω να σου στειλω το ονομα χρηστη απο το φορουμ που του εφτιαξα 3 υπολογιστες που οι καλοι τεχνικοι τις αντικαταστασης, τους εβγαλαν οτι ειναι καμμενοι και δεν αξιζουν να τους φτιαξεις και να σου πει σε ποσο χρονο και με τι κοστος εφτιαξε τα μηχανηματα του ο "καθηγητης"....μαλιστα αν δεν κανω λαθος τα 2 μηχανηματα τα πηρε απο εδω μεσα.. καλο απογευμα

Δημοσ.

Εγω ακομη προσπαθω να καταλαβω γιατι εχει ξεκινησει ολος αυτος ο διαλογος?

Μια χαρα λυσεις δινει το φορουμ για πραγματα τα οποιο μπορει σε καποιους να ειναι απλα αλλα για καποιους ειναι βουνο.

Λιγα ατομα εχουν φτιαξει τους υπολογιστες του απο εδω μεσα?

Και στο κατω κατω προτιμώ εγω προσωπικα να προσπαθω να βρισκω λυσεις μονος μου παρα εαν χαλασει κατι να το παω σε καποιον τεχνικο του καθε ''Πλαισιου'' που να μου αλλαξει πχ ενα τροφοδοτικο ενω δεν ηταν αυτο το προβλημα η μια μητρικη η οτιδιποτε τελος παντων.

Π.χ. εχω εναν υπολογιστη ο οποιος βγαζει artifacts γιατι η καρτα γραφικων βαραει κατοσταρες.

Γιατι να το παω σε καποιο μαγαζι?να μου πει τι?οτι θελω αλλη καρτα γραφικων η αλλο τροφοδοτικο?

Και αμα το προβλημα ειναι οτι θελει απλως ενα καθαρισμα γιατι ειναι τιγκα στην σκονη?????

Γιατι να παω να πληρωσω τον τεχνικο που θα μου πει τα αυτονοητα?

Οκ δέχομαι οτι δεν ειναι για ολους αυτονοητα αλλα μεσα απο το φορουμ μαθαινει κανεις παρα μα παρα πολλα πραγματα.

Προσωπικα μεχρι πριν 2 χρονια δεν ηξερα να στησω υπολογιστη....

Δημοσ.

Μια χαρα λυσεις δινει το φορουμ για πραγματα τα οποιο μπορει σε καποιους να ειναι απλα αλλα για καποιους ειναι βουνο.

Λιγα ατομα εχουν φτιαξει τους υπολογιστες του απο εδω μεσα?

Και στο κατω κατω προτιμώ εγω προσωπικα να προσπαθω να βρισκω λυσεις μονος μου παρα εαν χαλασει κατι να το παω σε καποιον τεχνικο του καθε ''Πλαισιου'' που να μου αλλαξει πχ ενα τροφοδοτικο ενω δεν ηταν αυτο το προβλημα η μια μητρικη η οτιδιποτε τελος παντων.

Π.χ. εχω εναν υπολογιστη ο οποιος βγαζει artifacts γιατι η καρτα γραφικων βαραει κατοσταρες.

Γιατι να το παω σε καποιο μαγαζι?να μου πει τι?οτι θελω αλλη καρτα γραφικων η αλλο τροφοδοτικο?

Και αμα το προβλημα ειναι οτι θελει απλως ενα καθαρισμα γιατι ειναι τιγκα στην σκονη?????

Γιατι να παω να πληρωσω τον τεχνικο που θα μου πει τα αυτονοητα?

Οκ δέχομαι οτι δεν ειναι για ολους αυτονοητα αλλα μεσα απο το φορουμ μαθαινει κανεις παρα μα παρα πολλα πραγματα.

Προσωπικα μεχρι πριν 2 χρονια δεν ηξερα να στησω υπολογιστη....

φιλε μου ειναι προφανες οτι καποια πραγματα ειναι αυτονοητα και απλα να τα κανεις χωρις οργανα και τα σχετικα. το θεμα ειναι οτι εγινε μια ερωτηση στο τι κανει ενας τεχνικος οταν του πανε για σερβις ενα υπολογιστη. απλα λοιπον απαντησα οτι καποια πραγματα για τα οποια ήδη καποιος πριν απο εμας βρηκε τι φταιει τα φτιαχνουμε εμπειρικα καποια τα κανουμε βαση καποιων τεστ λογισμικου και καποια βαση μετρησεων τασης. καποιοι λοιπον δεν θελουν να δεχτουν οτι δεν φτιαχνονται τα παντα με την μεθοδο της αντικαταστασης και θιχτηκαν. αν ηθελα να σε βαλω στο τριπακι να μου φερεις τον υπολογιστη σου για κατι που μπορεις να κανεις εσυ ο ιδιος δεν θα ποσταρα τις σελιδες του beep code.... εμενα με ενδιαφερει να σου φτιαξω αυτο που δεν μπορεις να φτιαξεις μονος σου και να σου παρω το ελαχιστο κοστος. εκει δειχνω την μαγκια μου και οχι αλλαζοντας τροφοδοτικα(οχι οτι τα σνομπαρω αλλα αλλαζοντας τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι ξερεις να φτιαχνεις pc)..... και στην τελικη αυτη ειναι και η καλυτερη διαφημηση για μενα γιατι θα πεις και στο φιλαρακι σου οτι σου εφτιαξα το pc που δεν μπορουσες να φτιαξεις και ειμαστε και οι 2 ευχαριστημενοι. εσυ εχεις pc φτηνα και γρηγορα και εγω εχω πελατες απο σενα..

χαχαχα. αυτη ειναι η μεθοδος της αντικαταστασης που λεγαμε και το εντελως εμπειρικο....

υ.γ πχ ενα τροφοδοτικο ενω δεν ηταν αυτο το προβλημα η μια μητρικη η οτιδιποτε τελος παντων. εδω ειναι αυτο που λεμε οτι δεν φτιαχνοντα τα παντα βαση εμπειριας... ενα pc μπορει να βαραει επανεκινησεις απο πολλους λογους εκτος απο τροφοδοτικο με τον ιδιο τροπο. πχ χαλασμενος διακοπτης reset η προβλημα λογισμικου κλπ

Δημοσ.

To θέμα είναι, εν ολίγοις, ότι ο polu_atsalos λέει ότι η θεωρητική γνώση υπερτερεί της εμπειρίας (ενώ εμείς διαφωνούμε!) :P

Δημοσ.

To θέμα είναι, εν ολίγοις, ότι ο polu_atsalos λέει ότι η θεωρητική γνώση υπερτερεί της εμπειρίας (ενώ εμείς διαφωνούμε!) :P

δεν ειπα ποτε κατι τετοιο. θεωριτικος ειναι αυτος που δεν εχει πιασει ποτε πλακετα και κατσαβιδι στα χερια του.αλλο να ξερεις μονο την θεωρια και αλλο να ξερεις πως λειτουργει κατι. καλο βραδυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...