Προς το περιεχόμενο

Κοροϊδία από την Epson;

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

gdp77

said:

capthookb

said:

gdp77 μην είσαι σίγουρος πως οι άλλες εταιρείες βγάζουν drivers κάθε τρείς και λίγο. Κι εγώ έχω έναν Epson Stylus Color 640 και τον είχα πληρώσει τότε (3-4 χρόνια πριν) 110.000 περίπου. Ωστόσο ούτε και στο δικό μου μοντέλο έχουν οδηγούς για XP παρά μόνο για win2000 με τους οποίους δουλέυει άψογα. Συμφωνώ μαζί σου πως κακώς δεν έβγαλαν νέους drivers αλλά δεν πιστεύω πως είναι θέμα εκβιασμού. Δε νομίζω κάποιος που δε βρίσκει οδηγούς για XP να πάει να αγοράσει νέο εκτυπωτή μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο. Και όσον αφορά το θέμα με τις τιμές των εκτυπωτών δε νομίζω ο εκτυπωτής με τα 100 ευρώ να είναι χειρότερος από αυτούς που πήρε κάποιος πριν πολλά χρόνια. Ίσα ίσα που δεν έχουν καμία σχέση με τους δικούς μας (είναι πολύ καλύτεροι εννοώ). Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα είδη hardware ...

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι για τον δικό μου δεν υπάρχουν drivers ούτε για 2000!Αναγκαστικά θα αλλάξω εκτυπωτή γιατί ο δικός μου πλέον ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Και φυσικά δεν δέχομαι να πληρώνω μελάνια για κάτι που υπολειτουργεί. ʼρα, δεν είναι εκβιασμός; Ή τους πληρώνεις και κάνεις την δουλειά σου κουτσά στραβά, ή παίρνεις καινούριο printer για να κάνεις την δουλειά σου όπως πρέπει. Δεν είναι εκβιασμός αυτό; Αν όχι, τότε τι είναι;

Όσο για τον εκτυπωτή των 100, αναφερόμουν στην ποιότητα κατασκευής των φτηνών μοντέλων, όχι στην ποιότητα εκτύπωσης. Λογικό είναι ένας σημερινός εκτυπωτής να μπορεί να εκτυπώνει καλύτερα από τον δικό μου που είναι πενταετίας... Αν και μην είσαι και τόσο σίγουρος. Έχω δει εκτυπώσεις από πολλούς φτηνιάρικους εκτυπωτές και δεν ξεπερνούν και τόσο εύκολα την ποιότητα εκτύπωσης του δικού μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν αγοράσεις έναν state of the art εκτυπωτή ή π.χ. οθόνη σήμερα και τα σκάσεις χοντρά, δύσκολα σε 1-2 χρονιά τα αντίστοιχα φτηνιάρικα μοντέλα να το ξεπερνούν. Οι εκτυπωτές ή οι οθόνες και κάποια άλλα περιφεριακά δεν είναι cpu ή κάρτες γραφικών. Ακόμα και στις κάρτες γραφικών, η Geforce FX 5200 (νομίζω αυτό είναι το φτηνό μοντέλο) δύσκολα ή οριακά θα ξεπερνάει (και αν) την κορυφαία Geforce 3.

Υ.Γ. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να μιλήσω face to face με τον πρόεδρο της Epson Europe. Θα του έλεγα ότι α) δεν έχω drivers για τον εκτυπωτή μου β) ποσό όμορφες και φωτορεαλιστισκές είναι οι εκτυπώσεις του καινούριου CANON i950... και θα τον ευχαριστούσα που μου έδωσε η εταιρεία του ένα σαφες κίνητρο για να αλλάξω εκτυπωτή.

File efoson eisai euxaristhmenos me ton printer mhn pas me th mia na pareis kainourio...

An thumamai kala pio panw enas edeine address gia tous drivers gia win 2000. Einai polu pithano na douleuoun kai se xp. An den doulepsoun dokimase kapoiou alou printer opws tou 860 o opoios exei drivers gia xp.

Exw mia arxaia web camera h opoia exei mono drivers gia win 95 kai douleuei sta xp kanonikotata....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ρε παιδιά δεν ξέρω, ίσως είναι ο τρόπος που μεγάλωσα, ίσως είναι η παιδεία μου, ίσως... Τρελαίνομαι και μόνο στην ιδέα ότι θα πάω να δώσω 30 την επόμενη φορά που θα αλλάξω μελάνι σε μια εταιρεία που ΔΕΝ με σέβεται και με αφήνει στην τύχη μου, να δοκιμάσω πατέντες για να έχω αυτό που αυτονόητα και αυτοδίκαια θα έπρεπε να έχω... Μου τη δίνει! Θα πήγαινα και στη λύση ξαναγεμίσματος μελανιών, αλλά έχω παραδείγματα φίλων που καταστρέψανε εντελλώς τις κεφαλές τους από ξαναγεμισμένα μελάνια... Όχι για οικονομία, μόνο και μόνο (θελώ να το κάνω) για να μην έχω πλέον καμία οικονομική συναλλαγή με καμια epson!

Υ.Γ. Από τα posts μερικών, φαίνεται καθαρά πώς έχουν ελληνική νοοτροπία... Ωχαδερφισμός στον μέγιστο βαθμό. Αν λέγατε π.χ. στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτές σας τις απόψεις θα σας παίρναν με τις λεμονόκουπες. Δεν θέλω να σας προσβάλω, απλά να τονίσω την διαφορά νοοτροπίας. Αν ο μέσος αμερικανός ψιλιαστεί ότι δεν θα έχει support το έχασες το παιχνίδι για πάντα. Αυτό έλειπε, να δικαιολογήσουμε και τις εταιρείες! Δέχομαι να μην έχω support για το no-name modem μου, αλλά δεν δέχομαι να μην έχω support για τον epson εκτυπωτή μου. Όταν αγοράζετε κάτι κύριοι πληρώνετε ΚΑΙ το support.Όταν αγοράζουμε μελάνια πληρώνουμε και το support! Όχι, η Epson δεν έχει καμία δικαιολογία.

file gdp77 8a eimai kakos kai austhros mazi sou .

Apo ola ta posts pou kaneis blepw 3eka8ara oti de 9es na luseis to problhma sou kai petas ston kala8o twn axristwn tis luseis twn paidiwn . Epikentrwnese mono sto gegonos oti EPSON SUCKS pou mporei na einai kai alh8eia , alla auto pou kaneis katanta ekneuristiko .

Sou pan ta paidia 3 luseis :

1)http://www.drdriver.com/drivers/search-1-2-7.html

2)http://www2.driverguide.com/uploads/uploads12/20413.html

3)File efoson eisai euxaristhmenos me ton printer mhn pas me th mia na pareis kainourio...

An thumamai kala pio panw enas edeine address gia tous drivers gia win 2000. Einai polu pithano na douleuoun kai se xp. An den doulepsoun dokimase kapoiou alou printer opws tou 860 o opoios exei drivers gia xp.

ekanes tipota apo auta ?Kane auta an de piasoun tote 8a pas sto mpla mpla kai 8a anoikeis topic me titlo epson sucks . Edw dinoume luseis. Dokimazeis kai blepeis, swsta ?

μου φαινεται οτι δεν εχουμε καταλαβει καλα. απαιτουμε ΚΑΙ στουσ υπολογιστεσ πλεον να μασ δινει η εταιρεια επισημα οδηγουσ και οτιδηποτε αλλο συνοδευτικο υλικο χρειαζεται. δεν ειναι λυσι να δοκιμαζει ο καθε ενας οδηγουσ και λειτουργικα και αν το πειραμα πετυχει να αποφασιζει. η επωνυμη εταιρεια υποχρεουται να εχει οδηγους για καθε λειτουργικο. δεν μπορει ο χριστισ να κατεβαζει οδηγουσ, προγραμματα και οτιδηποτε αλλο και να κανει δοκιμες. ενασ λογοσ παραπανω ειναι απο τις εταιρειες εκτυπωτων τουσ οποιουσ και τους χρυσοπληρωνουμε, αφου τα μελανια κοστιζουν συχνα παραπανω απο το ιδιο το μηχανημα.

οχι, δεν υποχρεουται ο φιλοσ να κανει πειραματα. υποχρεουται η εταιρεια να δινει οδηγουσ για ολα τα τρεχουσα λειτουργικα. και τρεχον λειτουργικο ειναι και τα win 95. ποσες φορες δεν συναντησατε 486 'η τους πρωτους pentium να εχουν τον ρόλο του κειμενογραφου 'η της λειτουργιας απλων προγραμματων? αφου κανουν την δουλεια που πρεπει να κανουν γιατι να τον αντικαταστησει κανεις? για να γινουν πιο πλουσιοι οι πλουσιοτεροι και πιο φτωχοι οι φτωχοτεροι?

1) Από το πρώτο μου post λέω ξεκάθαρα ότι ο στόχος μου είναι να τους στερήσω όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Ήμουν ειλικρινής νομίζω.

2) Οι διευθύνσεις που δώσανε οι φίλοι είναι επί πληρωμή. ΔΕΝ είναι drivers για 800 είναι απλά ένα utility που κάνει Pop up όταν εκτυπώνεις και σου λέει πόσο μελάνι σου μένει. Έιναι της epson και δεν δουλεύει στον 800. Τα παιδιά απλά έπεσαν θύματα απάτης... Είναι το ίδιο utility που δίνει η Epson USA, το κατεβάζεις και τότε βλέπεις ότι δεν κάνει για τον 800. Εσυ τι λές; Να υπήρχαν drivers και να μην τους έδινε η Epson???? To θέμα το έχω ψάξει πολύ...

3) Επαναλαμβάνω ΔΕΝ υπάρχουν drivers για 2000!!!! Πόσες φορές θα το πώ?

4) Δεν ψάχνω λύση! ΤΟ έχω πει από την αρχή, απλά θέλω να δημοσιοποιήσω την κατάσταση! Δεν υπάρχει λύση αν δεν βγάλει η Epson drivers!

5)To μόνο που δεν έχω κάνει είναι να χρησιμοποιήσω τους drivers για νεότερο μοντέλο, αλλά και αυτό να δουλέψει δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή μου...

6) Σε όποιον γίνομαι εκνευριστικός ας μην διαβάζει το συγκεκριμένο topic. Το θέμα συζήτησης είναι συγκεκριμένο, η κοροϊδία μιας εταιρείας. Ευχαριστώ όσους μου πρότειναν λύσεις αλλά καμία πατέντα που μπορεί να δουλέψει δεν θα δικαιολογήσει την εν λόγω εταιρεία.

gdp77 stous anebasa edw se server diko mou :

http://members.xoom.virgilio.it/divxgr/Epson800.exe

Einai apo to ( http://www2.driverguide.com/uploads/uploads12/20413.html

)

epishs an de kanei autos des edw : http://www.printer-drivers.com/drivers/47/47429.htm

gia na kaebaseis dwse user name ; driver kai password : all to site einai eguhmeno . To direct link einai : http://www2.driverguide.com/cgi/download.php?uploads12/6560/Epson%20c800nt4e.exe

gdp77 εγώ αν κατάλαβες καλά δεν πήρα το μέρος της Epson. Είπα κακώς που δεν έβγαλε οδηγούς για τα XP. Επιμένω πως δεν είναι εκβιασμός το να μην βγάζει νέους οδηγούς όσο αυτό και αν μας δυσαρεστεί. Εκβιασμός θα ήταν μόνο αν η Epson και η κάθε Epson είχε μονοπώλιο στην αγορά. Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις εταιρεία αλλά σου είπα και εκεί δεν είσαι σίγουρος αν θα έχεις το support που θέλεις. Τώρα όσο για το hardware γενικά συμφωνώ κι εγώ πως η οθόνη είναι κάτι που το πληρώνεις για να το έχεις και δεν το αλλάζεις εύκολα. Δεν ισχύει το ίδιο και για εκτυπωτές όμως, ειδικά μετά την εξέλιξη που έχει πάρει η ψηφιακή φωτογραφία. Δες πόσο κόστιζε ένας εκτυπωτής laser πριν μερικά χρόνια και πόσο έχει σήμερα. Η λύση με το partition μου φαίνεται πολύ καλή. Εγώ αυτό θα έκανα.

αα και κάτι τελευταίο. Όταν αγοράζεις κάτι ΔΕΝ πληρώνεις και το support πάντοτε.

Υ.Γ Αυτό που είπες για την ελληνική νοοτροπία υμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Δεν ξέρεις πόσους ακούω κάθε μέρα να λένε τι ωραία και τι καλά λειτουργούν τα πράγματα στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα φταίει η νοοτροπία μας. Οι απόψεις υπάρχουν για να λέγονται και να τις ακούν όσοι θέλουν, είτε τους αρέσει είτε όχι. Αυτά είχα να πώ

trustfm το πρώτο είναι για 98 και το δεύτερο για nt4. Δεν εγκαθίστανται στα ΧP. Παιδιά ΔΕΝ υπάρχουν σταματήστε να δίνετε links.Εκτιμώ την προσπάθεια να βοηθήσετε, απλά να συζητήσω το θέμα ήθελα.

kai vevaia uparxoun! Ti perimenes mono h Epson tha ekane tetoia pragmata?

Ena palio scaner (oxi para polu palio) ths HP pou eixe ena palikari den eixe gia xp kai malista den vriskame kai patenta gia na doulepsei....

Dokimase na mbeis sto site ths HP,canon h opoiadhpote allhs etaireias kai mpes mesa sta drivers gia printers kai alles suskeues... metra na deis poses suskeues den exoun drivers gia xp....

Ase pou orismenes fores to hardware den mporei na leitourghsei se orimsena leitourgika eg h ati ragefury max leitourgei mono se 98....

Tetoia pragmata den kanei mono h epson... Oti kai na pareis kai osa xrhmata kai na dwseis uparxei megalh periptwsh meta apo 5 xronakia na mhn exeis uposthriksh gia ta windows 2005 px....

Gia auto akrivws stamata na xaliesai me thn sugekrimenh katastash... Exeis dikio gia auta pou lesa alla dustuxws oloi ta idia kanoun... Dokimase auto pou sou eipa.... dokimase tou 860 ... an thumamai kala exei ta idia xarakthristika me ton 800...

Nfountou exeis dikio gia na mhn anaferoume ta modems pou ekei pragmatika uparxei problem tis perissoteres fores :S

gdp77 mhn to psaxneis ! kai hp kai canon mou exoun tuxei periptwseis na mhn douleuoun sta xp ! 8eloun gero 3ulo oloi tous gi auto sou pa na koita3eis na luseis to problhma giati to mono pou 8a anakalupseis einai oti OLOI SUCKS giati apla 8eloun na sou pargoun ta fragka sou meta apo 3 xronia max !

Mia allh lush einai h exhs : bale win98 lite pou einai mono 200 mb se ena partition 500 mb px kai bazeis ekei ton printer . meta uparxei ena programma (de 8umamai twra) pou mpoukareis sta 98 mesa apo xp alla kai se alla leitourgika (DE 8ES RESTART). To 8ema einai oti molis h etairia phge na kanei lefta mantepse ... nai thn agorase h microsoft xex ... To programma de 8umamai pws legetai alla htan polu kalo eixa akousei. 20 mb einai kai kapou to exw ...

Παιδιά ευχαριστώ για το feedback, πιο πολύ θα με ενδιέφερε η περίπτωση των εκτυπωτών που είναι κάτι που πληρώνουμε συνέχεια. Στα site των εταιρειών γίνεται χαμός, γι αυτό αν υπάρχουν insomniacs με εκτυπωτές π.χ. 5ετίας από HP & Canon που δεν έχουν drivers ας postάρουν. Αν αυτό που λέτε ισχύει για όλες τις εταιρείες, ε τότε πρέπει να αρχίσουμε να φτιάχνουμε σενάρια συνομωσίας!

Η λύση με τα 98 δεν είναι και τόσο πραγματοποιήσιμη, γιατί πέραν του λειτουργικού στο ξεχωριστό partition θα πρέπει να υπάρχουν και οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ για να τυπώσω. (office,corel κτλ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...