th_m_s Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα laptop NEC VERSA M160 εδώ και 4 χρόνια και τώρα τον τελευταίο καιρό άρχισε να μου εμφανίζει πρόβλημα το ανεμιστηράκι του. Κάποιες φορές όταν ο υπολογιστής ανεβάζει θερμοκρασία και θα έπρεπε κανονικά να ξεκινήσει να δουλεύει, αυτό δεν κινείται και χρειάζεται να το γυρίσω λίγο στην αρχή με το χέρι για να πάρει μπρος. Αυτό συμβαίνει σε εντελώς τυχαίες στιγμές, και όταν τρέχω ubuntu και όταν τρέχω windows και γιαυτό του έχω πάντα ανοιχτό το καπάκι, όταν καταλάβω ότι άρχισε να ζεματάει να αρχίσω να γυρίζω... Έχω σκεφτεί να το λαδώσω ή να βρω κάποιο ανταλλακτικό ανεμιστηράκι και να προσπαθήσω να το αλλάξω αλλά θέλω να ακούσω και καμιά άλλη γνώμη, εσείς τι θα κάνατε;
dimitrisOS Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 βγαλτο και λαδο σε το πρωτα και καθαρησε το οσο μπορεις
ors_86 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα laptop NEC VERSA M160 εδώ και 4 χρόνια και τώρα τον τελευταίο καιρό άρχισε να μου εμφανίζει πρόβλημα το ανεμιστηράκι του. Κάποιες φορές όταν ο υπολογιστής ανεβάζει θερμοκρασία και θα έπρεπε κανονικά να ξεκινήσει να δουλεύει, αυτό δεν κινείται και χρειάζεται να το γυρίσω λίγο στην αρχή με το χέρι για να πάρει μπρος. Αυτό συμβαίνει σε εντελώς τυχαίες στιγμές, και όταν τρέχω ubuntu και όταν τρέχω windows και γιαυτό του έχω πάντα ανοιχτό το καπάκι, όταν καταλάβω ότι άρχισε να ζεματάει να αρχίσω να γυρίζω... Έχω σκεφτεί να το λαδώσω ή να βρω κάποιο ανταλλακτικό ανεμιστηράκι και να προσπαθήσω να το αλλάξω αλλά θέλω να ακούσω και καμιά άλλη γνώμη, εσείς τι θα κάνατε; Γνώμη μου, δεν αξίζει να κάνεις πειράματα για το εάν θα δουλέψει σωστά έπειτα απο το λάδωμα, εφ όσον το κόστος του ανταλλακτικού δεν είναι απαγορευτικό. Εγώ θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις τον προβληματικό ανεμιστηράκι, και να ψάξεις να βρείς καινουριο το ανταλλακτικό (βάση του Part Number όπου και θα αναγράφει κάνω του). Και εφ΄όσον το έχεις "λυμένο" τον φορητό σου, κάνεις και μια ανανέωση θερμοαπαγωγικής σιλικόνης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.