Προς το περιεχόμενο

Γιατι ειναι χειροτερη η επιστροφη στη δραχμη απο αυτο που θα ζησουμε τα επομενα 20 χρονια αν παραμεινουμε στο ευρω;

kfyros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα σωματα ασφαλειας τρωνε απο τους πολιτικους οποτε χλωμο

@@ τρώνε. Λιμενικός κολλητάρι μου στην Μύκονο παρέλαβε μισθό μειωμένο κατά 240 ευρώ τώρα λίγο κάτω από το χιλιάρικο με 500 ευρώ νοίκι.

Με τα έξοδα δε που έχει αυτόν τον μήνα (ασφάλεια αυτοκινήτου, ΔΕΗ και Nova.....μιας και την βγάζει αποκλειστικά σπίτι μετά την υπηρεσία και στο νησί δεν πιάνει τίποτα το χαζοκούτι) μου είπε ότι του μένουν 130 ευρώ για να περάσει τον μήνα. Ευτυχώς που οι ντόπιοι γνωρίζουν την κατάσταση και πέφτει κανένα κέρασμα γιατί αλλιώς θα τρώγανε τις μπάλες τους.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Ε καλά,αφου το λεει η αυτού μεγαλειότης.

i come,i trust,i obey

ενω οταν το λες εσυ,ε;

ενω οταν το λες εσυ,ε;

Δεν το είπα

αρα ειμαι σωστος σε αυτο που ειπα περι κοινωνικης "χρεωκοπιας".

που ειναι το προβλημα τοτε;

αρα ειμαι σωστος σε αυτο που ειπα περι κοινωνικης "χρεωκοπιας".

που ειναι το προβλημα τοτε;

οχι είσαι λαθος.

τωρα το ειπα.

i come,i trust,i obey

i come,i trust,i obey

Απ'οσο ξερω,ακομα και τα τρολλ εχουν ικανότητα να αυτοσχεδιάσουν,εισαι κατι χειροτερο λοιπόν;

παω γηπεδο

εγω δεν σε προσβαλα προσωπικα πουθενα στο τοπικ.

αλλος αρχισε την ειρωνια περι "αυτου μεγαλειοτης",επομενως αλλος ειναι το τρολλ,οχι εγω.

και αυτη ειναι η αληθεια,ειτε σου αρεσει,ειτε δεν σου αρεσει.

εγω σταματαω εδω,εσυ αν θες συνεχισε το flame σου.

γιου αρ βερι πρεντικταμπλ εντ δεαρ φορ,γιου γκετ δι ακορντινγκ ανσερς

Δημοσ.

Το προβλημα με την ελληνική χρεωκοπία βρίσκεται οπως ολοι διαβάζετε στον τραπεζικό τομέα. Δηλαδή οι ευρωπαίοι γνωρίζουν παρα πολύ καλά πως αν το Ελληνικό χρέος κάνει μπαμ αυτό το μπαμ θα ειναι διαγαλαξιακό και οι συνέπειες θα επιρεάσουν αμεσα και το δικό τους σπίτι. Ποια ειναι η λύση λοιπόν? Καταρχας πρέπει να διασφαλίσουν το δικό τους τραπεζικό σύστημα ετσι ωστε οταν σκασουμε να μην τους πάρουν και αυτούς τα σκάγια. Θελουν χρόνο για να απομακρυνθούν τα ελληνικά ομόλογα απο τις τραπεζές τους και το γεγονός πως τα ελληνικά ομόλογα ειναι σκουπίδια (σε οτι εχει να κανει με την αξια τους) κάνει το εργο της ΕΚΤ πιο ευκολο. Στην ουσία θα κάνουν αυτό που δεν μας αφησαν να κάνουμε δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε μέρος των χρημάτων που μας δινουν για να σβήσουμε ενα κομμάτι του χρέους. Αλλά αυτοί θα το κάνουν για τις τράπεζές τους.

Το δευτερο κομμάτι του προβλήματος ειναι τα χρήματα που δίνουν οι τράπεζες σε μας (ΔΝΤ-ΕΚΤ). Αυτά τα χρήματα θέλουν να τα πάρουν πίσω και ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό ειναι να αρμέξουν την αγελάδα που λεγετε Ελλάδα :). Στην κατάσταση που ειναι η χώρα φωνάζουν για αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις στον δημοσιο τομέα (τον ιδιωτικό τον έχει πάρει ο διαολος εδω και καιρό). Η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ ο ΟΠΑΠ και οι λοιπές εταιρίες του δημοσίου θα βγουν στο σφυρί για ψίχουλα και θα εξαγοραστούν απο κάποιο ξένο κράτος. Με τον καιρό θα ξεχάσουμε το φτηνό νερό, ρευμα και γενικά ολες τις φτηνές δημόσιες υπηρεσίες ειδικά μέσα σε κάποια μονοπώλια οπως ειναι η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ. Τέλος το λεγόμενο δόγμα του σοκ θα οδηγήσει ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην εξαθλίωση και την ανεργία στα ύψη.

Η επιστροφή στην δραχμή δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Εδώ και μέρες ακούτε που σερνετε ενα σενάριο Β που προβλέπει διαγραφή του 50-60% του χρέους για να καταστεί βιώσιμο. Αν αυτό γίνει θα μας αλλάξουν τα φώτα και θα απαιτήσουν να μας αρμεγουν για 10 γενιές! Αν δεν αμφισβητίσουμε μόνοι μας το χρέος τότε τα πραγματα για τον λαό δεν θα γίνουν καλύτερα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πολιτικοί με @@ ενώ τώρα έχουμε @@ για πολιτικούς. Και δυστυχώς δεν εχω εμπιστοσύνη σε κανέναν απο τα 300 γαιδούρια που ειναι στην βουλή, αλλωστε σαββατο κοντογιορτη τον Νοεμβριο θα έχουμε εκλογές.

Δημοσ.

Προσέχτε λίγο τα παραδείγματα σας ρε παιδιά. Τι σχέση έχουν οι περιορισμοί της ΚΑΠ με το λάδι και τις ντομάτες ;;; Είμαστε τρίτη στον κόσμο χώρα σε παραγωγή ελαιολάδου και μόνο στην Κρήτη που γνωρίζω η ντομάτα είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη καλλιέργεια κηπευτικών μετά το αγγούρι. Η εγχώρια παραγωγή φτάνει και παραφτάνει, το ότι υπάρχει η εμπορική πρακτική να γίνονται εισαγωγές αυτών των δύο προϊόντων είναι άλλο θέμα, δεν έχει να κάνει με κεντρική/πολιτική διαχείριση, πέρα από την θεμελιωμένη αρχή της ελεύθερης αγοράς. Να μου έλεγες για τα καπνά να το καταλάβω.

Καλο θα ειναι να διαβαζουμε τι λεει ο αλλος, οχι τι νομιζουμε οτι λεει

Καταλαβαινεις ελπιζω ποσο γραφικο ειναι, λοιπον, οτι εισαγουμε ντοματα και λαδι οταν σαν παραγωγη εχουμε για 10 Ελλαδες

Δημοσ.

καταρχήν να πω ότι θαύμασα τις περισσότερες απαντήσεις και το γενικότερο κλίμα στο thread , εκτός από μερικά ποστς του στυλ "τι θα πούνε οι μιούτουαλ ; Εντάξει" :-)

χωρίς κραυγές και υστερίες, με απόψεις λιγότερο ή περισσότερο τεκμηριωμένες (όσο μπορεί κάποιος να αναπτύξει θέμα σε ένα φόρουμ)..

Αισιοδοξώ για το ότι υπάρχουν ακόμα έλληνες που χρησιμοποιούν το μυαλό τους και έχουν σοβαρές απόψεις (είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ) , και δεν τους έχει φάει η μαλακία όπως αισθάνομαι με αυτά που ακούω καθημερινά.

Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ΜΗ μαλάκες σε κρίσιμα για τη χώρα κέντρα αποφάσεων.. (άνευ πολιτικής χρειάς το σχόλιο αυτό. Η ηλιθιότητα και η δολιότητα νομίζω δεν έχει πολιτική απόχρωση.)

Το πρόβλημα με την επιστροφή στη δραχμή είναι ότι το πρώτο θα υπάρξει ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό σοκ το οποίο θα οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές. Φαντάσου να γίνει υποτίμηση και οι καταθέσεις σου πλέον να έχουν το 50% της αξίας τους και λιγότερο. Η ακίνητη περιουσία σου το ίδιο!

Επίσης προς το παρόν έχουμε πρωτογενές έλλειμα, που σημαίνει ότι και να χρεωκοπήσουμε θα πρέπει να μειωθούν οριζόντια μισθοί και συντάξεις το πρώτο διάστημα για να μπορέσουν να πληρωθούν, μέχρι να ανακάμψει η οικονομία. Έτσι και αλλιώς θα μας πάρει 10 χρόνια να ορθοποδήσουμε και στις 2 περιπτώσεις...απλά τώρα προσπαθούν να το κάνουν με τις λιγότερες δυνατές δυσάρεστες συνέπειες ιδιαίτερα για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την επιστροφή στη Δραχμή είναι το εξής. Η παγκόσμια οικονομία βασίζεται σε αυτό που λέμε perpetual growth. Δηλαδή για να υπάρχουν δουλειές και να ανοίγουν καινούργιες πρέπει κάθε χρονιά να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη απαιτεί επένδυση κεφαλαίων στην αγορά τα οποία προέρχονται:

- είτε απο τον δανεισμό, όπου θεωρητικά θα έχεις μεγαλύτερη επιστροφή επι της επένδυσης απο τους τόκους. Σε αυτή τη περίπτωση ο εξωτερικός δανεισμός είναι αδύνατος, ενώ οι Ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα. Έτσι και αλλιώς τα επιτόκια δανεισμού θα είναι στα ύψη όπως προ Ευρώ.

- απο εξωτερικούς επενδυτές, το οποίο είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολύ άσχημο επιχειρηματικό περιβάλλον και δεν έχουμε μισθούς Βαλκανίων/Κίνας.

- απο χρηματοδοτούμενα προγράμματα (Γ' ΚΠΣ, Δ'ΚΠΣ) στα οποία δεν νομίζω να μπορούμε να ξαναενταχθούμε.

- Τέλος κεφάλαια μπορούν να προέλθουν απο εξαγωγές προιόντων. Το θέμα εδώ είναι ότι τώρα οι ξένες χώρες μπορούν με ΛΙΓΟΤΕΡΑ ευρώ/δολάρια να αγοράζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προϊόντα...το οποίο σημαίνει ότι ναι μεν είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά απο την άλλη σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε περισσότερα για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Οπότε επιστρέφεις στη Δραχμή...κάνεις το κουμάντο σου, κάνεις και υποτίμηση και μπορείς να πληρώνεις μισθούς και συντάξεις και επιζείς. Απο την άλλη εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σε καμία περίπτωση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων χωρών που πτώχευσαν όπως Ρωσία, Αργεντινή, Εκουαδόρ κτλ. Αυτές οι χώρες ανέκαμψαν με εξαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και η Αργεντινή προμηθεύει το 60% σόγιας της Κίνας. Η Τουρκία που πλέον είναι απο τις ισχυρότερες οικονομίες έχει ένα εργατικό δυναμικό τουλάχιστον 10πλάσιο απο εμάς. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε πετύχουμε την ανάκαμψη με τους ίδιους ρυθμούς.

Οπότε λεφτά για υποδομές, για το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και γενικότερα για την ανάπτυξη της οικονομίας που θα βρεθούν; Η οικονομία θα βρίσκεται σε μια στασιμότητα που σημαίνει ολο ένα και αυξανόμενη ανεργία. Θα μου πεις τώρα το ίδιο δεν γίνεται; Ναι το ίδιο γίνεται...αλλά τουλάχιστον σε 10 χρόνια που θα βγούμε απο το σκοτεινό τούνελ θα έχουμε καλύτερες προοπτικές. Με την δραχμή έχουμε μηδενικές προοπτικές. Το μέλλον βρίσκεται στην πολιτικά ενωμένη Ευρώπη το οποίο ναι σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πλέον κυριαρχικά δικαιώματα όπως οι πολιτείες των ΗΠΑ. Θα είμαστε σαν μια πολιτεία των ΗΠΑ. Πρέπει όμως οι λαοί και κατα συνέπεια οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών να αποφασίσουν ότι θα υποστούν ΌΛΟΙ το κόστος της οικονομικής ύφεσης για το άμεσο διάστημα και θα κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους για να σώσουν τις χώρες που έχουν πρόβλημα.

Να ρωτήσω κάτι λοιπόν ;

Αν αρχίσεις να τυπώνεις χρήμα αβέρτα, οι τράπεζες δεν θα αποκτήσουν ρευστότητα η οποία θα διοχετευθεί στην εσωτερική αγορά ;

Αυτό δεν θα μπορεί να δώσει ώθηση σε επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας ;

Ναι μεν οτιδήποτε εισάγεται θα είναι πανάκριβο, αλλά έτσι θα δοθεί ώθηση και στην παραγωγή εντός της χώρας ώστε να μειωθούν τα κόστη; Ok οι εισαγόμενες πρώτες ύλες θα είναι πανάκριβες.

Αλλά αν εξαιρέσουμε το σίδηρο , τα ηλεκτρονικά τα ανταλλακτικά και το πετρέλαιο , έχουμε λιγνίτη (φθηνή ηλεκτρική ενέργεια), αλουμίνιο, νικέλιο κλπ.

Δεν είμαστε και του πεταματού..

Άσε που , μπορείς να ελέγξεις τις εισαγωγές σου και να επιβάλλεις δασμούς για προϊόντα που δεν παράγονται εντός της χώρας.Ακόμα ένα κίνητρο για την εισαγωγή επενδύσεων. Διακρατικές συμφωνίες που θα έχουν όφελος και για την Ελλάδα και όχι μόνο για τους ξένους..

Με τον καπιταλισμό όμως μπορείς να μπεις σε ένα forum και να πεις την άποψή σου. Στα άλλα οικονομικά συστήματα 10 λεπτά αφου έχες γράψει οτι έγραψες αρχίζει το ηλεκτροσόκ στα @@, οπότε είναι καλό trade off.

Αν και μπέρδεψες τη δημοκρατία με τον καπιταλισμό, να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου:

Πόσους έχεις ακούσει να παρακαλάνε να επιστρέψει η χούντα ; Εγώ πολλούς. Και τείνω στο να συμφωνήσω μαζί τους ότι χρειάζεται στρατιωτικός νόμος σ' αυτή τη μπουρδελοχώρα.

Και ικριώματα..

Και να θυμίσω ότι οι χουντικοί πέθαναν στην ψάθα , και ούτε οι οικογένειες τους έχουν τις επαύλεις στο εξωτερικό ούτε τίποτα..

Για πόσους "δημοκράτες" πολιτικούς μπορεί να το πει αυτό κάποιος ;

Δεν είμαι χουντικός, αλλά πλέον δεν είμαι και "δημοκράτης" με τον βιασμό που έχει υποστεί το πολίτευμα στις μέρες μας.. (Φυσικά δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία με διαθέσιμες "επιλογές" μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων της "κάστας" των πολιτικών)..

Καλη ερωτηση αλλα απαντηση δεν θα παρεις σε ενα τοσο συνθετο θεμα.

Κορυφαιοι οικονομολογοι και πολιτικα επικεφαλης στην ευρωπη και τον κοσμο, διακεκριμενοι δημοσιογραφοι και αναλυτες δεν συμφωνουνε μεταξυ τους στα εξης:

-αν η ελλαδα θα πτωχευσει

-αν ειναι οντως οικομικα η πιο ανισχυρη χωρα της ΕΕ

-αν θα πρεπει να γυρισουμε στην δραχμη

-αν μπορουμε να γυρισουμε στην δραχμη

-αν αυτο ειναι επιζημιο ή οχι για το Ευρω

και αλλα πολλα. Πιστευω δεν μπορει να δωθει σαφης απαντηση. Μπορεις να κανεις ενα σωρο αναλυσεις και προγνωσεις αλλα η παραμικρη λεπτομερεια τα φερνει ολα τουμπα.

Δυστυχώς οι οικονομολόγοι αποφαίνονται διαφορετικά με βάση αυτόν που τους πληρώνει. Παπαριές καμαρωτές δηλαδή.. Σου λέει ένας κάτι, ρωτάς που δουλεύει , και καταλαβαίνεις ποιανού φερέφωνο είναι..

Αλητεία :mad:

Συν ενα αλλα εγω δεν ικανοποιουμαι απλα με φυλακη.

Συμφωνώ κι εγώ!!

Ti προτεινεις; Κρεμαλα στο συνταγμα; Ειπαμε μην περναμε στο αλλο ακρο.

Υλικά για τη συνταγή (για ένα ικρίωμα) : Πρόκες 45άρες

ατσαλόπροκες

Σκεπάρνι, πριόνι

2 τεσσάρια λατάκια

4 τριάρια λατάκια

6 εναμισάρια

Μπετοφορμάκια διάφορα

Χοντρό σκοινί 2 μέτρα

Ψηλό σκαμνί

Τα παραπάνω πολλαπλασιάστε τα επί τον αριθμό των ικριωμάτων που θεωρείτε ότι χρειάζονται. Η παραπάνω κατασκευή αντέχει και ΠάγκαλοΒενιζέλο. Το σκαμνί να είναι γερό !!! Και επειδή είμαστε και Οικολόγοι , τα παραπάνω είναι ReUsable. ΟΧΙ μιας χρήσης..Δε μας φταίει τίποτα το περιβάλλον! :-) ;)

-Οταν οι συνταξιουχοι και οι μισθωτοι θα κανουν ουρες στις τραπεζες (αφου τις εχουνε σπασει πρωτα με την χρεοκοπια) για να παρουν τον μισθο και να τον μετατρεψουν σε ευρω. Ολες οι σημαντικες αγορες (σπιτια, αυτοκινητα κτλ) θα γινονται σε ευρω και κανενας δεν θα αποθηκευει δραχμες, με αποτελεσμα την περεταιρω υποτιμηση του μισθου.

-Οσα επαγγελματα εχουν εσοδα σε ευρω (τουρισμος -γεωργια- βιομηχανια) θα γινουν περιζητητα με αποτελεσμα ο υπαλληλος ξενοδοχειο-ταβερνας σε νησι να αποτελει μια εξαιρετικα ελκυστικη προοπτικη για καθε πτυχιουχο.

-Οταν αρχισουν οι μαζικες απολυσεις ΔΥ χωρις εφεδριες και ιστοριες, και σε νουμερα του τυπου 200-300 χιλιαδες με κλεισιμο νοσοκομειων, σχολειων, πανεπιστημιων. Ανθρωποι που εμαθαν μια ζωη να ζουνε ανετα και χωρις ανχος θα βρεθουνε στον δρομο και θα βασιζονται στα παιδια τους για να επιβιωσουν αφου οι εργατοπατερες θα κοιταξουν να σωσουν τον εαυτο τους.

Στα θετικα τωρα, η χρεοκοπια επιτελους θα καταστρεψει και το υπαρχον πολιτικο κατεστημενο που φερει μεγαλο μερος ευθυνης για την καταντια μας . Το κομματικο κρατος οπως το ξεραμε θα και αποτελουσε ελληνικη πατεντα θα εξαφανηστει και ελπιζω ο κοσμος να αρχισει να ψηφιζει πολιτικους που πραγματικα μπορουν να δωσουν επλιδα και οχι αυτους που θα τους ωφελησουν προσωπικα.

Τουλαχιστον οτι και να γινει, εμεις οι νεοι καπως θα βρουμε ενα διεξοδο, τους 45-55ρηδες λυπαμαι που δεν θα ξερουν απο που τους ηρθε...

Τι ακριβώς θα κερδίσει κάποιος που θα παίρνει σύνταξη 100 χιλιάδες δραχμές αν τις μετατρέψει σε 400 ευρώ ; Δε νομίζω ότι ισχύει ..

το ίδιο και με τον τουρισμό.. Μπαίνοντας στη χώρα οι τουρίστες θα μετατρέπουν τα ευρώ σε δραχμές (όπως γινόταν πριν το ευρώ).. Για αυτόν θα είναι πολύ φθηνά, οι δικοί μας θα χρεώνουν πολλά σε σχέση με τις τιμές που θα πληρώνουν οι έλληνες, αλλά και ο σερβιτόρος τα ίδια λεφτά που παίρνουν όλοι θα παίρνει..

Αυτά γίνονταν και πριν το ευρώ, δεν αλλάζει κάτι.

Δεν εχει να λεει, οι περικοπες πανε συννεφο και σε αυτους. Σε διαβεβαιω οτι οσο εκνευρισμενος ειναι ο λαος με την πολιτικη το ιδιο ειναι και αυτοι.

Περαν των περικοπων που τρωνε, και γιαυτους ισχυει πχ το χαρατσι κατοικιας και η φοροεπιδρομη και η ακριβεια και η γενικοτερη ανασφαλεια για το μελλον το δικο τους, των παιδιων τους κλπ.

Το αν εχουν την πυγμη να αφησουν την οποια βραχυπροθεσμη βολεψη εχουν για να βγαλουν την αγανακτηση τους ειναι αλλο θεμα.

Και βασικά, πέρα από αυτούς που είναι καθάρματα και αιμοδιψείς, οι περισσότεροι εξοργίζονται που βάζουν αυτούς να αντιμετωπίζουν τη δίκαιη πολλές φορές οργή του λαού, αντί να την πληρώνουν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι..

Τα ασφυξιογόνα δεν απλώνουν μόνο απ' τη μια πλευρά του δρόμου, αλλά παντού ....

Δημοσ.

Γενικά όποιος επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή,καλό θα ήταν να εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά είδη,αυτοκίνητο,κινητό τηλέφωνο κ.λπ. και να αποκτήσει και γνώσεις επισκευής/συντήρησης αυτών γιατί με την επερχόμενη υποτίμηση δεν θα μπορέσει να τα ξαναποκτήσει για τα επόμενα 15 χρόνια! :rolleyes:

και μου την λέτε σε άλλα thread που βρίζω την ελλάδα και έχω φύγει έξω Lol...

Αν μη τι άλλο δείχνει την ωριμότητα του χαρακτήρα σου...

Το πρόβλημα δεν εγκειται στο νόμισμα αλλα στο οικονομικό σύστημα που καλείται καπιταλισμός.

Ειλικρινά μ'έχουν κουράσει τα περί "συστήματος"...αυτό είναι ρε παιδιά,μπορούμε να τ'αλλάξουμε;

Στο κάτω κάτω,όπως είπε και κάποιος πιο πριν,ο καθένας μπορεί να βρει τον τρόπο να πλουτίσει στον μάταιο τούτο κόσμο!Δύσκολα ή εύκολα,δεν έχει σημασία,τη δυνατότητα την έχει και την ευκαιρία θα τη βρει...

Το προτιμώ απ'το να είμαι καταδικασμένος να δουλεύω εγώ και οι απόγονοί μου στα κτήματα του Αυτοκράτορα ως σκλάβοι και να με αποκεφαλίζουν αν τον αποκαλέσω καμπούρη δημοσίως! :rolleyes:

Δημοσ.

Α, καλα περιμενετε δηλαδη ο κακομαθημενος Ελληνας να ζησει με ελια, ντοματα και λαδι απο εδω και περα που σε αυτα εχουμε επαρκεια.. μαλλον ανεδαφικο σεναριο απο τον ακρατο υπερπλουτισμο θα περασουμε αυτοματα σε εποχες εξηντα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...