Προς το περιεχόμενο

Γιατι ειναι χειροτερη η επιστροφη στη δραχμη απο αυτο που θα ζησουμε τα επομενα 20 χρονια αν παραμεινουμε στο ευρω;

kfyros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν εγκειται στο νόμισμα αλλα στο οικονομικό σύστημα που καλείται καπιταλισμός. Διάβασε λίγο τον ορισμό του καπιταλισμού και θα δείς οτι εμμέσως πλην σαφώς ορίζει την ευημερία των λίγων έναντι των πολλών. Εκτός απο τον ορισμό, νομίζω οτι και εκ του αποτελέσματος δεν το αμφισβητεί κανείς πλέον αυτο...το ζει μια μεγάλη μερίδα των λαών παγκοσμίως.

Επομένως, όποιο νόμισμα και να έχεις, συστημικά στους λιγους θα καταλήγει. Τη λύση ας μη τη συζητήσουμε γιατί θα καταλήξουμε σε ουτοπίες.

[Νομιζω οτι αυτο που θα γραψω ειναι οφτοπικ]

Ναι αλλα αυτο το συστημα δινει αυτη την δυνατοτητα σε ολους. Σαφος δεν ειναι πληρες, αλλα και παλι ο καθενας εχει την δυνατοτητα να πλουτισει.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν εγκειται στο νόμισμα αλλα στο οικονομικό σύστημα που καλείται καπιταλισμός. Διάβασε λίγο τον ορισμό του καπιταλισμού και θα δείς οτι εμμέσως πλην σαφώς ορίζει την ευημερία των λίγων έναντι των πολλών. Εκτός απο τον ορισμό, νομίζω οτι και εκ του αποτελέσματος δεν το αμφισβητεί κανείς πλέον αυτο...το ζει μια μεγάλη μερίδα των λαών παγκοσμίως.

Επομένως, όποιο νόμισμα και να έχεις, συστημικά στους λιγους θα καταλήγει. Τη λύση ας μη τη συζητήσουμε γιατί θα καταλήξουμε σε ουτοπίες.

Με τον καπιταλισμό όμως μπορείς να μπεις σε ένα forum και να πεις την άποψή σου. Στα άλλα οικονομικά συστήματα 10 λεπτά αφου έχες γράψει οτι έγραψες αρχίζει το ηλεκτροσόκ στα @@, οπότε είναι καλό trade off.

Δημοσ.
Με τον καπιταλισμό όμως μπορείς να μπεις σε ένα forum και να πεις την άποψή σου.

εμ...ο καπιταλισμος δεν ειναι πολιτικη ιδεολογια η πολιτευμα..μην τον συγχεουμε με δημοκρατια,χουντα,κομμουνισμο,κτλ

οικονομικο συστημα ειναι,ασχετα το πως εχει επικρατησει να ειναι στις μερες μας.

Δημοσ.

Ναι αλλα αυτο το συστημα δινει αυτη την δυνατοτητα σε ολους. Σαφος δεν ειναι πληρες, αλλα και παλι ο καθενας εχει την δυνατοτητα να πλουτισει.

Εκ του αποτελέσματος κρίνε και θα δεις οτι δεν το κάνει. π.χ Δες πόσοι ψάχνουν δουλεια και με τι προσόντα χωρίς να τους δίνεται καμμία ευακαιρία. Δες με πόση αδικία αντιμετωπίζονται οι φτωχοί σε σχέση με τους πλούσιους. Γενικότερα ενω υποτίθεται οτι αμοιβεται ο καλύτερος και μπλα μπλα μπλα τελικά μόνο αυτό δεν γίνεται. Αμοίβεται τελικά ο πιο απατεώνας. 1000αδες παραδείγματα υπάρχουν σε αυτό που λέω.

Και ο κομμουνισμός στα χαρτιά δίνει ένα σπιτι, ένα αυτοκίνητο και δουλειά σε όλους αλλα στην πράξη δεν το κάνει.

Θεωρητικά λοιπόν ωραίο είναι να αμοίβεσαι συμφωνα με τις δυνατότητες σου και όλοι να έχουν μια ευκαιρία. Πρακτικά δεν συμβαίνει επ ουδενι αυτό.

Δημοσ.

Με τον καπιταλισμό όμως μπορείς να μπεις σε ένα forum και να πεις την άποψή σου. Στα άλλα οικονομικά συστήματα 10 λεπτά αφου έχες γράψει οτι έγραψες αρχίζει το ηλεκτροσόκ στα @@, οπότε είναι καλό trade off.

Μπερδευεις τα οικονομικά συστήματα με τα πολιτεύματα. Αυτό που περιγράφεις είναι Δημοκρατία Vs Χούντα (οποιασδήποτε μορφής).

Υ.Γ: killik ελπιζω να μην απαντάς σε μένα γιατί εισαι ignored και δεν τα διαβάζω.

Δημοσ.

Υ.Γ: killik ελπιζω να μην απαντάς σε μένα γιατί ειναι ignored και δεν τα διαβάζω.

δεν πειραζει,αρκει να τα διαβαζουν οι υπολοιποι.

Δημοσ.

Μπερδευεις τα οικονομικά συστήματα με τα πολιτεύματα. Αυτό που περιγράφεις είναι Δημοκρατία Vs Χούντα (οποιασδήποτε μορφής).

Υ.Γ: killik ελπιζω να μην απαντάς σε μένα γιατί ειναι ignored και δεν τα διαβάζω.

όχι καπιταλισμός vs κομουνισμός είναι που είναι επίσης οικονομικό σύστημα (o κομουνισμός) φιλοι critter και killik

τέσπα δεν το συνεχίζω το θέμα του thread είναι άλλο.

Δημοσ.

Εκ του αποτελέσματος κρίνε και θα δεις οτι δεν το κάνει. π.χ Δες πόσοι ψάχνουν δουλεια και με τι προσόντα χωρίς να τους δίνεται καμμία ευακαιρία. Δες με πόση αδικία αντιμετωπίζονται οι φτωχοί σε σχέση με τους πλούσιους. Γενικότερα ενω υποτίθεται οτι αμοιβεται ο καλύτερος και μπλα μπλα μπλα τελικά μόνο αυτό δεν γίνεται. Αμοίβεται τελικά ο πιο απατεώνας. 1000αδες παραδείγματα υπάρχουν σε αυτό που λέω.

Και ο κομμουνισμός στα χαρτιά δίνει ένα σπιτι, ένα αυτοκίνητο και δουλειά σε όλους αλλα στην πράξη δεν το κάνει.

Θεωρητικά λοιπόν ωραίο είναι να αμοίβεσαι συμφωνα με τις δυνατότητες σου και όλοι να έχουν μια ευκαιρία. Πρακτικά δεν συμβαίνει επ ουδενη αυτό.

Μια αναφορα εκανα στα καλα του καπιταλισμου.Στο κατω κατω ο κοσμος αυτος, ποτε μα ποτε δεν θα φτασει σε ουτοπικο πολιτικο/οικονομικο συστημα. Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι θα θελουν εξουσια ή δυναμη (λεφτα).

Δημοσ.

όχι καπιταλισμός vs κομουνισμός είναι που είναι επίσης οικονομικό σύστημα (o κομουνισμός) φιλοι critter και killik

Το πολίτευμα ορίζει το ποιος θα πει την άποψη του η όχι κτλ, όχι το οικονομικό σύστημα.

Εν πάσει περιπτώσει δεν θα κολλήσουμε στο τυπικό.

Το ουσιαστικό είναι οτι όταν κάποιος λέει οτι ο καπιταλισμός είναι κακός, πάντα κάποιος πετάγεται και τον συγκρίνει με τον κομμουνισμό. Είπα εγώ να φύγουμε απο το ένα και να πάμε στο άλλο;

Εγω αυτό που έχω να πω είναι οτι πρίν διατυπωθούν τα οικονομικά συστήματα απο τους θεωρητικούς τους, προφανώς υπήρχε μία κατάσταση η οποία τους οδήγησε να το κάνουν. Ομοίως σήμερα υπάρχει μια κατάσταση για την οποία πρέπει να βγούν κάποιοι και να προτείνουν ΝΕΕΣ λύσεις. Προφανώς μιλάω για τη διατύπωση ενός νέου οικονομικού συστήματος με αναθεωρημένα αρκετά απο αυτα που εμπειρικά δεν έχουν αποδώσει. Ας ονομαστει παπαρισμός, δεν με νοιάζει...το θέμα είναι να δίνει τη λύση που δεν δίνουν τα μέχρι τώρα εφαρμοσθέντα συστήματα.

Και ναι! Το παραπάνω αποτελεί ουτοπία γιατι το να φύγουμε απο τον καπιταλισμό προς κάτι καινούργιο, που θα αφήνει περιθώρια να ευημερήσουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, δεν νομίζω οτι προχωρήσει όταν απέναντι σου έχει αυτούς τους ολίγους, που έχουν ως πλεονάσματα τα ελλειμματα των κρατών.

Μια αναφορα εκανα στα καλα του καπιταλισμου.Στο κατω κατω ο κοσμος αυτος, ποτε μα ποτε δεν θα φτασει σε ουτοπικο πολιτικο/οικονομικο συστημα. Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι θα θελουν εξουσια ή δυναμη (λεφτα).

Δεν λέω πως δεν έκανες μια αναφορά. Απλά η αναφορά σου αναφέρεται στο θεωρητικό και όχι στο πρακτικό κομμάτι.

Δημοσ.

Το ουσιαστικό είναι οτι όταν κάποιος λέει οτι ο καπιταλισμός είναι κακός, πάντα κάποιος πετάγεται και τον συγκρίνει με τον κομμουνισμό. Είπα εγώ να φύγουμε απο το ένα και να πάμε στο άλλο;

Εγω αυτό που έχω να πω είναι οτι πρίν διατυπωθούν τα οικονομικά συστήματα απο τους θεωρητικούς τους, προφανώς υπήρχε μία κατάσταση η οποία τους οδήγησε να το κάνουν. Ομοίως σήμερα υπάρχει μια κατάσταση για την οποία πρέπει να βγούν κάποιοι και να προτείνουν ΝΕΕΣ λύσεις. Προφανώς μιλάω για τη διατύπωση ενός νέου οικονομικού συστήματος με αναθεωρημένα αρκετά απο αυτα που εμπειρικά δεν έχουν αποδώσει. Ας ονομαστει παπαρισμός, δεν με νοιάζει...το θέμα είναι να δίνει τη λύση που δεν δίνουν τα μέχρι τώρα εφαρμοσθέντα συστήματα.

Τι να κανουμε, δεν υπαρχει σωστη ενημερωση. Εδω πολλοι δεν ξερουν το παρον συστημα τι μου λες για νεο συστημα happy.gif , πχ πολλοι λενε οτι για το χρεος φταινε οι πιστωτες grin.png

Δημοσ.

Καλη ερωτηση αλλα απαντηση δεν θα παρεις σε ενα τοσο συνθετο θεμα.

Κορυφαιοι οικονομολογοι και πολιτικα επικεφαλης στην ευρωπη και τον κοσμο, διακεκριμενοι δημοσιογραφοι και αναλυτες δεν συμφωνουνε μεταξυ τους στα εξης:

-αν η ελλαδα θα πτωχευσει

-αν ειναι οντως οικομικα η πιο ανισχυρη χωρα της ΕΕ

-αν θα πρεπει να γυρισουμε στην δραχμη

-αν μπορουμε να γυρισουμε στην δραχμη

-αν αυτο ειναι επιζημιο ή οχι για το Ευρω

και αλλα πολλα. Πιστευω δεν μπορει να δωθει σαφης απαντηση. Μπορεις να κανεις ενα σωρο αναλυσεις και προγνωσεις αλλα η παραμικρη λεπτομερεια τα φερνει ολα τουμπα.

Δημοσ.

ΥΓ2. Αυτοι που τα φαγανε θα γελανε μαζι με τα δισεγγονα τους με τους προβληματισμους που εχουμε. Δεν θα ηρεμησω αν δεν τους δω φυλακη, και προφανως δεν θα αλλαξει τιποτα στη χωρα αν δεν αρχισουν να τιμωρουνται πρωτα αυτοι. Προς το παρον τιμωρειται ο λαος και αυτοι φτιαχνουν καινουργιο συκωτι απτα γελια. Συν οτι ευνοουνται απειρα απο αυτην την κατασταση μιας και οσο οι τιμες πεφτουν τοσο υπερτιμαται η αξια των χρηματων που κλεψαν.

Συν ενα αλλα εγω δεν ικανοποιουμαι απλα με φυλακη.

Δημοσ.

Συν ενα αλλα εγω δεν ικανοποιουμαι απλα με φυλακη.

Ti προτεινεις; Κρεμαλα στο συνταγμα; Ειπαμε μην περναμε στο αλλο ακρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...