Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν. Έχω πελαγώσει. Το πλάνο λέει road trip. Θέλω νοικιάσω αμάξι. Θέλω να το ασφαλίσω. Θέλω να ξέρω ότι αν πέσει ένα κλαδί στο καπώ ή αν μου γρατσουνίσει ένας παπάρας το χρώμα όπως ξεπαρκάρει, δε θα πληρώνω εγώ 600 ευρώ γιατί τόσο είναι το excess rate. Έχω πήξει να διαβάζω για ασφάλειες CDW, Super CDW και υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να μηδενίζουν το excess rate. Δεν ξέρω καν πως λέγονται όλες αυτές οι μαλακίες στα Ελληνικά. Το CDW υποτίθεται πως καλύπτει τα έξοδα επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά υπάρχει πάντα (μέχρι) ένα ποσό που τα σκας (το excess rate) ανεξαρτήτως υπαιτιότητας. Και εκεί που λες "δε θέλω, θα πάρω το SUPER CDW" σου λέει κάτι μαλακίες που δε βγάζεις άκρη. Παραθέτω από την AVIS πχ: CDW: 2) Μικτή Ασφάλεια Γνωστή ως: CDW ή LDW στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ Τί καλύπτει; Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Avis, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημιά, που είναι έως ω €750 για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B & C) έως €900 για τις κατηγορίες medium (κατηγορίες αυτοκινήτων D & F), large-intermediate (κατηγορία αυτοκινήτου E), special-small 4x4 (κατηγορία αυτοκινήτου G), special-small cabrio (κατηγορία αυτοκινήτου I) και medium people-carrier (κατηγορία αυτοκινήτου K) και έως €1.250 για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα (κατηγορίες αυτοκινήτων J, L, M, N, O & P), ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή. Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου. Όταν και εφόσον η Avis αποζημιωθεί για τη ζημιά, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή. Τί δεν καλύπτει; Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της Avis βρισκόταν σε καράβι Ωραία; Super Cover: 3) Πλήρη Ασφάλεια Γνωστή ως: Super Cover Τί καλύπτει; Μηδενίζει τα ποσά ευθύνης από ζημιά, πυρκαγιά και κλοπή του αυτοκινήτου της Avis. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και η υπογραφή της δήλωσης ατυχήματος από τον ενοικιαστή σε περίπτωση ζημιάς, πυρκαγιάς ή μερικής/ολικής κλοπής του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που κατά το ατύχημα εμπλέκεται και δεύτερο όχημα, ο ενοικιαστής υποχρεούται να καλέσει την οδική βοήθεια που υποδεικνύει η Avis για την καταγραφή του συμβάντος και την φωτογράφηση του οχήματος. Τί δεν καλύπτει; Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της Avis βρισκόταν σε καράβι Ας μου εξηγήσει κάποιος πως οι γαμ)ένες οι ασφάλειες αυτές λένε ταυτόχρονα πως "Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Avis, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής." και "Τί δεν καλύπτει; Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια". Δηλαδή σοβαρά. Σκέφτομαι να νοικιάσω ελικόπτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι καλή ευκαιρία να πεις "παππού, χρειάζομαι λίγο το αμάξι να πάω ένα ταξιδάκι λίγες μέρες, με την μέλουσα", λέξεις που θα δώσουν την αφορμή για να το οικιοποιηθείς οριστικά, ύστερα από το ταξίδι Σοβαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Σλοβακία. Σλοβακία είναι το trip. Θα νοικιάσω εκεί αμάξι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 α. Γιατί δεν κοιτάς την ασφάλεια που είναι για την Ευρώπη; β. Γω πλήρωνα φουλ εξτρά κάθε φορά και επι χρόνια δε μου είχε συμβεί τίποτα κι έτσι αποφάσισα να το πάρω με την ελάχιστη και μάντεψε, επί χρόνια δε μου έχει συμβεί τίποτα. Οι Σλοβάκοι πως οδηγούν; Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα νοικιάσω σε νησί της Ισπανίας, θα κλείσω με την πλήρη ασφάλεια για να οδηγώ σαν ντόπιος. γ. Γενικά, η ασφάλεια μου φαίνεται πεταμένα λεφτά, αν δεν κάνεις μαλακίες στο δρόμο. Αυτό βέβαια χρειάζεται και κάποιο επίπεδο αυτογνωσίας. :-p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Οι Σλοβάκοι πως οδηγούν; Ειναι αμπνταληδες χωρις να ειναι τοσο επικινδυνοι για τους αλλους. Καλυτεροι απο τους Ελληνες 100%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 α. Γιατί δεν κοιτάς την ασφάλεια που είναι για την Ευρώπη; β. Γω πλήρωνα φουλ εξτρά κάθε φορά και επι χρόνια δε μου είχε συμβεί τίποτα κι έτσι αποφάσισα να το πάρω με την ελάχιστη και μάντεψε, επί χρόνια δε μου έχει συμβεί τίποτα. Οι Σλοβάκοι πως οδηγούν; Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα νοικιάσω σε νησί της Ισπανίας, θα κλείσω με την πλήρη ασφάλεια για να οδηγώ σαν ντόπιος. γ. Γενικά, η ασφάλεια μου φαίνεται πεταμένα λεφτά, αν δεν κάνεις μαλακίες στο δρόμο. Αυτό βέβαια χρειάζεται και κάποιο επίπεδο αυτογνωσίας. :-p Το πρόβλημά μου δεν είναι μήπως τρακάρω ή κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια το άγχος μου σχεδόν μηδενίζεται για όσο θα οδηγώ. Το πρόβλημά μου είναι τι μπορεί να συμβεί στο αμάξι ενώ κοιμάμαι. Σου είπα, άντε και το ΄χω παρκάρει και εγώ βόσκω εκεί γύρω και μου τρώει ένας τη γωνιά, το φανάρι, όπως ανοίγει την πόρτα μου τη σκάει στη δική μου και κάνει σημάδι, 1002. Ε δε θέλω να γυρίσω και να μου πούνε "χωρίς ασφάλεια μας αγοράζετε καινούριο αμάξι, με ασφάλεια μας δίνετε 300 ευρώ". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hik Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν διαβάζεις όρους ενοικίασης είναι λογικό να τρελαίνεσαι, γιατί επίτηδες αφήνουν ένα vague feeling ώστε να καλύπτουν το κ*λο τους. Ο όρος από πρόθεση ή αμέλεια λογικά έχει μπει ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίεργα συμβάντα π.χ. αν αποφασίσω σαν γνήσιος έλληνας να παρκάρω στη εθνική επειδή βρήκα άπλετο χώρο και προκαλέσω τετραπλή στούκα, μάλλον δεν θα καλύπτει. Σε αυτό βασίζεσαι εν μέρη στη καλή πίστη και στο ότι νοικιάζεις από μια γνωστή εταιρεία που "θεωρητικά" θα σου παρέχει σωστές υπηρεσίες. Σε εμπειρία δικιά μου από ενοικίαση σε διάφορες χώρες εξωτερικού, κυρίως με Sixt, ήταν άψογα επαγγελματικοί. Κατευθείαν πήρα το αμάξι από το αεροδρόμιο μετά από 10 λεπτά μόνο χαρτούρας και τουλάχιστον στη Sixt συνήθως το αφήνεις σε κάποιο parking και αφήνεις τα κλειδιά στο σημείο που σου υποδεικνύουν. Στη παράδοση δεν έλεγξαν ποτέ το αυτοκίνητο, έχω διαβάσει σε διάφορα sites ότι το inspection γίνεται σε δεύτερη φάση από αυτούς και μπορεί να σου έρθει ραβασάκι, αλλά ούτως ή άλλως από τη στιγμή που δεν γίνεται έλεγχος με εσένα μπροστά τυπικά μπορείς να ισχυριστείς ότι γουστάρεις μετά. Για το θέμα του παρκαρίσματος, απλώς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να τσεκάρεις το ξενοδοχείο που θα μείνεις να έχει private parking. Γενικά στο εξωτερικό θα έλεγα να προτιμάς parking garages, γιατί στο δρόμο μπορεί να επιτρέπεται το parking άλλα να έχουν άλλους περιορισμούς. Στη Γερμανία παρατρίχα γλύτωσα το αμάξι από θέση που από αμέλεια μου δεν παρατήρησα ότι είναι για ανάπηρους. Μέχρι να πάω 50 μέτρα μέχρι το μηχάνημα να βγάλω ticket είχε έρθει γερανός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Με το δίκαννο πάνω στο καπώ με βλέπω κάθε νύχτα. Θυμάσαι καθόλου τι ασφάλεια/όρους είχες πάρει με τη Sixt; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Για ποσες μερες θα νοικιασεις αυτοκινητο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hik Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Με το δίκαννο πάνω στο καπώ με βλέπω κάθε νύχτα. Θυμάσαι καθόλου τι ασφάλεια/όρους είχες πάρει με τη Sixt; Σε όλες τις ενοικιάσεις δεν παίρνω πότε 100% απαλλαγή. Συνήθως είναι €750 ή €350 ανάλογα με τη κατηγορία του αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι ότι το κόστος που σου ζητάνε έξτρα υπερκαλύπτει το κόστος της απαλλαγής αν λάβεις υπόψη σου τη πιθανότητα όντως να τη χρησιμοποιήσεις. Δηλαδή αν είναι να πληρώσω π.χ. €200 ευρώ παραπάνω για να γλιτώσω €400 απαλλαγής, ε του πο*στη σίγουρα έχω λιγότερο από 50% πιθανότητα να τη χρησιμοποιήσω. Δεν χρειάζεται άγχος... άλλωστε και στην Ελλάδα να τρακάρεις με μικτή ασφάλεια κάποια απαλλαγή θα την έχεις δε μπορεί. Και όντας μαθημένος στην οδήγηση στην Ελλάδα θα έλεγα ότι η οδήγηση σε άλλη χώρα θα σου φανεί ιδιαιτέρως πολιτισμένη. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα να προσέξεις είναι να ζητήσεις οπωσδήποτε diesel. Η διαφορά στη κατανάλωση είναι κάτι που θα σε χαροποιήσει τόσο, που μετά θα πάθεις κατάθλιψη όταν γυρίσεις. Ps. Κάτι άλλο που καλό είναι να το προσέξεις, συνήθως το κόστος της κράτησης δεν πάει αναλογικά ανά ημέρα. Είχα πετύχει στη Sixt το πενταήμερο να είναι πιο φθηνό από το τετραήμερο. Γενικά π.χ. το 3ήμερο συμφέρει περισσότερο από 2 ημέρες, το 7ήμερο περισσότερο από 6 ημέρες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν έχεις άδικο. Θα κοπανήσω αυτό με τη χαμηλότερη απαλλαγή και ό,τι γίνει. Θα το δω και για ντήζελ. Αυτό για τις μέρες το είδα, όσο περισσότερες το νοικιάσεις, τόσο λιγότερο σου βγαίνει ανά ημέρα. Εγώ (άθλιε) το θέλω για 5-6 μέρες. Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους. =) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Συνηθως ολα τα μοντελα τους ειναι ντιζελ , ελαχιστα ειναι με βενζινη. [τουλαχιστον για Ιταλια- Γαλλια που εχει τυχει να νοικιασουμε αρκετες φορες] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Με AVIS εχω νοικιασει 3 φορες και ημουν αρκετα ικανοποιημενος. Το καλο με αυτες τις μεγαλες εταιριες ειναι οτι ειναι καλοπροαιρετες, δεν θα ψαξουν να βρουνε γρατζουνια να στην φορτώσουν. Την μια φορα ειχα παρει ενα C4 απο Μαδριτη, ο συμπλεκτης ηταν ΓΤΠ με αποτελεσμα μετα απο 2000χλμ να μεινει. Δεν μου ζητησαν τιποτα και μου ζητησαν και συγνωμη για την ταλαιπωρια. Απλα καλου κακου κανε παντα ενα τσεκ για τυχων ζημιες που δεν εχουν σημειωσει πριν παραλαβεις το αμαξι. Και εγω επερνα παντα με 350Ε περιπου ευθυνη, για αυτο και μου κρατουσαν τον αριθμο καρτας. Παντα θα εχεις ενα μικρο ανχος αλλα δεν γινεται αλλοιως. Ακομα απο δικια μου εμπειρια, τυχων κλησεις που θα παρεις δεν στις ζηταει η εταιρια, οποτε ουτε εκει μην αγχωθεις, κανε οτι δεν συνεβει τιποτα. Μονο τον γερανο να φοβασαι.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλειαΖημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες. προθεση το σκας σε εναν τοιχο.αμελεια δεν εδεσες-ε καλα το χειροφρενο και το αφησες με νεκρα και σκασε στο αυτοκινητο μπροστα ή στον γκρεμο. οροι συμβασεις εκεινες οι 2-3 σελιδες πεφτει ενα κλαδι δεντρου ή χαλαζι. εσυ φταις.τρομοκρατικη ενεργεια ειναι μονο αν στο καψουν και μετα ΔΗΛΩΣΟΥΝ οι τρομοκρατες οτι το κανε η οργανωση τους! δεν αναφερουν τιποτα για λακουβες σε λαμαρινα-πλαστικα,γρατσουνιες κτλ.οποτε κατα 99% θα τα αναφερουν στις 3 σελιδες με τους ορους http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=6935&start=2055#p2182208 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά, βρήκα μόντα με μεσάζοντα και να πάνε να γ&. Αλλά ένα 4ωράκι ψάξιμο, στο νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα