Προς το περιεχόμενο

nvidia driver σε debian squeeze

Sarandis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να περάσω drivers αλλα δεν τα καταφέρνω. Το πρόβλημα είναι οτι έχω sli και δεν περνάνε ούτε με

># apt-get install xserver-xorg-video-nouveau

ούτε με τον non-free από το site της nvidia (το δοκίμασα και από init 3). Έψαξα και από το forum μερικούς οδηγούς αλλα δεν. Υπ'όψιν οτι γνωρίζω τα βασικά, θέλω επιείκεια. Βοήθεια!

edit: Κατάφερα και προχώρησα λίγο και τωρα βγαίνει αυτό:

post-192907-0-83173300-1316893982_thumb.jpg

Δημοσ.

ο nouveau πάντως είναι ο ανοικτός driver, δεν είναι της nvidia

δοκίμασε να βάλεις το gcc-4.3 που σου λέει και να κάνεις export CC=gcc-4.3

Δημοσ.

Μου μυρίζει έκρηξη.. Δοκιμάζω

edit:έβγαλα το gcc τελείως, πέρασα μόνο το 4.3. Το export δεν εμφάνισε κάτι. Τώρα παίρνω: Unable to find "cc" in your path, make sure you have "gcc" installed. If it's installed make sure that "cc" is in you path.

Δημοσ.

Εγω με τον mc (Midnight Commander) κανω edit το link gcc στο /usr/bin σε οποια version χρειαστει (εννοειτε οτι την εχω εγκατεστημενη)

Δημοσ.

Να τα παρουμε ενα ενα.

Ο nouveau ειναι ο opensource driver για την καρτα σου και μπροστα στον κλειστο ειναι απλα... για κλαματα.

Το squeeze εχει τον nvidia 195.36 στο στοκ ρεπο του ο οποιος υποτιθεται πως υποστηριζει την καρτα σου, συμφωνα με την nvidia παντα. Γιατι δεν βαζεις λοιπον αυτον?

Δημοσ.

Το nvidia-settings το εχεις περασμενο?

Το "manually" που λεει εκει δεν εννοει να περασεις εσυ τους drivers με το χερι!

Επισης, βγαλε ενα screenshot του μηνυματος που λες.

Δημοσ.

Το ελυσα τελικα, πειραξα λιγο το sources.lst, ξηλωσα τελειως τον compiler και τον ξαναπερασα, πειραξα το xorg.config και με μελετη στο debian wiki και λιγη τυχη τα καταφερα! το nvidia-settings τι ειναι; σαν το nvidia control panel στα windows; αν οχι υπαρχει κατι αντιστοιχο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...