Προς το περιεχόμενο

Χάλασε Grub σε LMDE : unbootable system

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην πω όλη την ιστορία και φάω χρόνο, αφού έψαξα στο Mint Forum για να δω πώς μπορώ να έχω ήχο μέσω HDMI,

είδα εδώ μια λύση και πηγαίνοντας να την εφαρμόσω και σε μένα, τα έκανα Αιγαίον πέλαγος. Αναλυτικά:

Είπαν στο παραπάνω post πως αλλάζοντας μια γραμμή στο etc/default/grub μπορούμε προσθέτοντας ένα

>splash radeon.audio=1

στον κώδικα

>GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet'

και δίνοντας

>sudo grub-update

να ενεργοποιηθεί ο ήχος, που για κάποιο λόγο δεν έπαιζε (μετά από upgrade, νομίζω).

Άλλαξα, βέβαια, το radeon σε nvidia, και αυτό ήταν...Όλα έγιναν κουλουβάχατα. Στο επόμενο boot, Μήνυμα λάθους:

>nvidia unknown parameter "audio"

το οποίο δεν τελειώνει ποτέ, αν δεν σβήσω το pc ή δεν κάνω restart.

Μπαίνω με live CD, κάνω τα γνωστά (sudo mount /dev/sda1 /mnt και μετά sudo grub-install --root-directory=/mnt/ /dev/sda και μετά sudo grub-update) αλλά τζίφος...Τα ίδια.

Μπαίνω με το Rescatux, λέει ότι διορθώθηκε το grub, μπουτάρω, πάλι τζίφος...

Με λίγα λόγια, η ερώτηση είναι η εξής:

Εκτός από το etc/default/grub και το boot/grub/grub.cfg πού αλλού αποθηκεύονται οι αλλαγές που κάνει κάποιος στο Grub και δεν μπορώ να τις βρω να τις διορθώσω; Σημειωτέον, ότι μπήκα στο etc/default/grub και έσβησα το nvidia.audio=1 (είχα κρατήσει και back-up, βέβαια, του αρχείου αυτού), έκανα sudo grub-update, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μετά.

Με λίγα λόγια, τα έχω πάρει άγρια (για την πατάτα που έκανα, αλλά και για το ότι δεν διορθώνεται με τον γνωστό ορθόδοξο τρόπο).

Ζητώ τα φώτα σας, συνάδελφοι, καθώς οι αντοχές και τα νεύρα μου έφτασαν στο όριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

λογικά για να πιάσει το update-grub από live cd θέλει chroot πρώτα.

Αλλιώς εφαρμόζει τις αλλαγές στο live σύστημα.

αντί να μπεις από live cd, δοκίμασε να κάνεις edit στο grub μενού και να διαγράψεις τα κακώς κείμενα

ώστε -αν γίνεται- να μπουτάρεις στο σύστημα σου, κι από κει να κάνεις μόνιμες τις αλλαγές.

Δημοσ.

Φίλε twiner, αυτό ήταν. Χίλια ευχαριστώ.

Πώς θα το κάνω μόνιμο, όμως; Ποιο entry σε ποιο φάκελο να διορθώσω;

Δημοσ.

Ευχαριστώ, φίλε twiner. Είναι ΟΚ.

Το κόλπο ήταν να μπω στο λειτουργικό, με κάποιο τρόπο, καθώς το live DVD δεν αποθήκευε το διορθωμένο Grub στο δίσκο.

Δημοσ.

καλησπερα παιδες!επειδη εχω και γω ενα θεμα και στο grub menu επιλεγω λειτουργικο και μετα αναβοσβηνει ο κερσορας και δεν φορτωνει τιποτα,πως μπορω ακριβως να μπω στο etc/default/grub και να κανω τις διορθωσεις μου?παταω το 'e' για να μπω στο edit mode και μετα απο κει εχει ενα κειμενο που μπορω να επεξεργαστω σε ενα κουτακι η αλλιως F2 για να μπω στο command line οπου ομως εκει οτι δοκιμασα βγαζει unknown..

Δημοσ.

καλησπερα παιδες!επειδη εχω και γω ενα θεμα και στο grub menu επιλεγω λειτουργικο και μετα αναβοσβηνει ο κερσορας και δεν φορτωνει τιποτα,πως μπορω ακριβως να μπω στο etc/default/grub και να κανω τις διορθωσεις μου?παταω το 'e' για να μπω στο edit mode και μετα απο κει εχει ενα κειμενο που μπορω να επεξεργαστω σε ενα κουτακι η αλλιως F2 για να μπω στο command line οπου ομως εκει οτι δοκιμασα βγαζει unknown..

δώσε πληροφορίες για το πώς προέκυψε το πρόβλημα.

Δημοσ.

αρχικα το προβλημα ηταν οτι εκανα εγκατασταση του grub loader σε αλλο δισκο σε αυτον που εχω τα xp και οχι σε αυτον που εβαλα τα mint.Και οταν εκανα boot απο τον σκληρο με τα mint αναβοσβηνε απλα ο κερσορας.οποτε στο boot menu hard disk ειχα παντα τον σκληρο που ειχε τα xp σε first priority και εμπενα απο εκει.τωρα ομως εξαφανιστηκε ο grub απο το σκληρο των xp και υπαρχει στον κανονικα που εβαλα τα mint ωστοσο δεν μπορει να μπει..παταω το λειτουργικο φορτωνει καποια πραγματα αλλα μετα κερσορας..

Δημοσ.

επειδη δεν μπορω να βγαλω ακρη και ετσι κι αλλιως το λειτουργικο ειναι σχεδον καινουργιο θα το ξαναπερασω!απλα θα ηθελα σας παρακαλω ενα καλο tutorial εκτος απο αυτο http://www.linuxbsdos.com/2010/09/18/disk-partitioning-guide-for-linux-mint-debian/ ευχαριστω πολυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...