Προς το περιεχόμενο

The default gateway is not avaliable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα το netgear nwa3100 (ασύρματη εξωτερική κάρτα δικτύου). Είχα πολλά προβλήματα στην αρχή με την σύνδεση αλλά την έφτιαξα! Τώρα όμως σε άκυρες στιγμές πέφτει η σύνδεση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων μου λέει the default gateway is not avaliable! Το Κάνει fix αλλά μετά πέφτει (σε άκυρες φάσεις) και είναι μεγάλο πρόβλημα όταν παίζω!

Πως μπορώ να το φτιάξω; Τρέχω win7

ΥΓ. Το googlara αλλά δεν βρήκα κάποια λύση!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δοκιμη αλλους drivers για την ασυρματη καρτα.πιο καινουριους.

δοκιμη αλλο firmware στο ρουτερ

δοκιμη αλλο καναλι στο ρουτερ.

δοκιμη πιο κοντα το Pc Με το ρουτερ

δοκιμη το ρουτερ σε b protocol αντι για g.

δοκιμη αλλο κλειδωμα στο ρουτερ.

αυτα τα λιγα.καλες δοκιμες.

Δημοσ.

δοκιμη αλλους drivers για την ασυρματη καρτα.πιο καινουριους. To έχω κάνει

δοκιμη αλλο firmware στο ρουτερ. ΤΙ;

δοκιμη αλλο καναλι στο ρουτερ. Τι;

δοκιμη πιο κοντα το Pc Με το ρουτερ. Δεν έχει σχέση (πιάνω σήμα 87% με κλειστή πόρτα)

δοκιμη το ρουτερ σε b protocol αντι για g. Αν έχω καταλάβει καλά το usb έχει N protocol.

δοκιμη αλλο κλειδωμα στο ρουτερ. Τι;

αυτα τα λιγα.καλες δοκιμες.

Βασικά έβαλα χειροκίνητα την διεύθυνση του ρουτερ (ip, gateway, submask κλπ) και δεν έχω άλλο πρόβλημα με το gateway αλλά τώρα πέφτει το internet σε άκυρες περιπτώσεις (όταν μπαίνω σε game στο LOL με πετάει πάντα) και δεν ξέρω τι φταίει!

Υπάρχει περίπτωση να έχω λάθος με το gateway

; Μου ήρθε ιδέα ότι ανεβαίνει πολύ το Ping ασυγχρονίζεται το pc με το router και πέφτει αλλά τελικά άκυρο!

Δοκίμασα με άλλον ubs ίδιου μοντέλου του κουτιού και είχα το ίδιο πρόβλημα

Πήρα τι πλαίσιο από όπου και το αγόρασα αλλά εγώ ήξερα περισσότερα από αυτούς :P

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Βασικά έβαλα χειροκίνητα την διεύθυνση του ρουτερ (ip, gateway, submask κλπ) και δεν έχω άλλο πρόβλημα με το gateway αλλά τώρα πέφτει το internet σε άκυρες περιπτώσεις (όταν μπαίνω σε game στο LOL με πετάει πάντα) και δεν ξέρω τι φταίει!

Υπάρχει περίπτωση να έχω λάθος με το gateway

; Μου ήρθε ιδέα ότι ανεβαίνει πολύ το Ping ασυγχρονίζεται το pc με το router και πέφτει αλλά τελικά άκυρο!

Δοκίμασα με άλλον ubs ίδιου μοντέλου του κουτιού και είχα το ίδιο πρόβλημα

Πήρα τι πλαίσιο από όπου και το αγόρασα αλλά εγώ ήξερα περισσότερα από αυτούς :P

Καμιά ιδέα;

δυο ερωτησεις.α.οταν σε πεταει σβηνει κανα λαμπακι στο ρουτερ?

β.δοκιμασε για καμια μερα να εισαι με ethernet καλωδιο αντιγια wireless να μου πεις αν σου κανει τα ιδια για να δουμε τι μπορει να φταιει.

τωρα για τα πιο πανω που εγραψα και ρωτας τι δυσκολο να στα εξηγησω ολα:P

λαθος to gateway δεν ειναι.δεν σου βγαινει το μυνημα μαλλον επειδη εχεις δωσει καρφωτα το gateway αλλα το θεμα να σου πεταει εξω παραμενει αν καταλαβα καλα.απλα κοροιδευεις τα windows που εχεις δωσει καρφωτα gateway και ισως για αυτο δεν βλεπεις αυτο το μυνημα.τι ρουτερ εχεις??

Δημοσ.

δυο ερωτησεις.α.οταν σε πεταει σβηνει κανα λαμπακι στο ρουτερ?

β.δοκιμασε για καμια μερα να εισαι με ethernet καλωδιο αντιγια wireless να μου πεις αν σου κανει τα ιδια για να δουμε τι μπορει να φταιει.

τωρα για τα πιο πανω που εγραψα και ρωτας τι δυσκολο να στα εξηγησω ολα:P

λαθος to gateway δεν ειναι.δεν σου βγαινει το μυνημα μαλλον επειδη εχεις δωσει καρφωτα το gateway αλλα το θεμα να σου πεταει εξω παραμενει αν καταλαβα καλα.απλα κοροιδευεις τα windows που εχεις δωσει καρφωτα gateway και ισως για αυτο δεν βλεπεις αυτο το μυνημα.τι ρουτερ εχεις??

Α. δεν σβήνει τίποτα από το ρούτερ

Β. δεν γίνεται

Γ. Το πρόβλημα με το gateway το είχα όταν ήταν αυτόματος ο εντοπισμός τώρα που το έβαλα χειροκίνητα δεν έχω πρόβλημα

Δ. Το ρούτερ είναι netgear όπως και η κάρτα

Γ. Στο πλαίσιο που ξανα πήρα τηλέφωνο μου είπαν να κάνω φορμάτ το pc διότι είναι θέμα λειτουργικό κατά 90% (παίζει να έχουν δίκιο;)

Δημοσ.

το β θα μπορουσε να γινει εστω και με καλωδιο πεταμενο στην μεση.

με το γ.ελυσες το προβλημα?αφου λες οτι παλι μερικες φορες δεν εχεις.μιλαω που λες οτι πεφτει το ιντερνετ οταν πας σε παιχνιδι.μηπως ειναι το ιδιο προβλημα και απλα δεν σου βγαζει μυνημα για το gateway?επισης οταν σε πεταει απο τα games σβηνει κανα λαμπακι?

επισης για το ρουτερ σου πρεπει να υπαρχει κανα πιο νεο firmware.μπες η στο site Της Netgear η μεσα στο μενου του ρουτερ και δες για update αν γραφει κατι.τα πιο νεα Netgear Κανουν αυτοματα search gia update οταν μπαινεις στο μενου του ρουτερ .

αν δεν πετυχουν ολα τα παραπανω που εγω θα ελεγα να τα δοκιμασεις ολα μετα οκ κανε format.

Δημοσ.

το β θα μπορουσε να γινει εστω και με καλωδιο πεταμενο στην μεση.

με το γ.ελυσες το προβλημα?αφου λες οτι παλι μερικες φορες δεν εχεις.μιλαω που λες οτι πεφτει το ιντερνετ οταν πας σε παιχνιδι.μηπως ειναι το ιδιο προβλημα και απλα δεν σου βγαζει μυνημα για το gateway?επισης οταν σε πεταει απο τα games σβηνει κανα λαμπακι?

επισης για το ρουτερ σου πρεπει να υπαρχει κανα πιο νεο firmware.μπες η στο site Της Netgear η μεσα στο μενου του ρουτερ και δες για update αν γραφει κατι.τα πιο νεα Netgear Κανουν αυτοματα search gia update οταν μπαινεις στο μενου του ρουτερ .

αν δεν πετυχουν ολα τα παραπανω που εγω θα ελεγα να τα δοκιμασεις ολα μετα οκ κανε format.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το καλώδιο πετάμενο στην μέση (δεν μπορώ να μετακινήσω το ρούτερ και είναι μακρυά για καλώδιπ)

Το έλυσα όπως λες μπορεί να φταίει το gateway μπορεί να φταίει και κάτι άλλο!

Όταν με πετάει δεν σβήνει τίποτα! Το Internet δουλεύει σε άλλους υπολογιστές όταν δεν έχω εγώ!

Το firmware θα το ψάξω. Το ρουτερ είναι σχετικά παλιό!

Να σου πω τις ρυθμίσεις που έβαλα για το gateway μήπως έχω κάνει κάτι λάθος;

Στο 192.168.0.1 δεν βρήκα τίποτα για update στο site δεν μπόρεσα να ψάξω γιατί δεν ήξερα που να ψάξω!

Για κοίτα μια και την φωτό που επισύναψα να δεις αν έχω κάνει κάτι λάθος!

Λοιπόν μπήκα σε ένα άλλο ασύρματο δίκτυο (όχι άγνωστου) και με πέταξε επιτόπου! Τα win βρήκαν ότι υπάρχει πρόβλημα με το DHCP και το έφτιαξε μετά από αυτό μπήκα στο δικό μου και μπήκα σε παιχνίδι να τσεκάρω αν φτιάχτηκε και μετά από πολύ ώρα με πετάει και μου λέει "the default gateway is not availiable" και πήγα να τσεκάρω τις ρυθμίσεις που είχα κάνει και είχαν εξαφανιστεί! Τώρα άμα εγώ ορίσω ξανά τις ρυθμίσεις και έχοντας φτιάξει το DHCP θα έχω internet ή όχι

Τελικά πάλι με πέταξε με το κλασικό ούτε gateway ούτε dhcp απλά δεν έχω πρόσβαση! Πάω για format;

post-206909-0-60226500-1317137929_thumb.png

Δημοσ.

εννοω ριξε καλωδιο προσωρινα οχι μονιμα.ισα για δοκιμη

εφοσον σε πεταει ακομα το προβλημα μαλον δεν διορθωθηκε.

απλα ηθελα να κανεις δοκιμη με το καλωδιο γιατι θα ψαχνουμε 100 πραγματα για το ασυρματο για να δουμε αν φταιει αυτο η οχι.

εδω θα βρεις firmware

http://support.netgear.com/app/

γραφεις το μοντελο.αλλιως πεστο μου να σου πω.

δεν εχεις κανει λαθος στην φωτο.ελπιζω αυτα να τα εβαλες στην ασυρματη οχι στην ενσυρματη.

αν μπηκες σε αλλο δικτυο και ειχες τις δικες σου Ip ειναι λογικο που δεν επαιξε.πρεπει να το αφησεις αυτοματο η να βαλεις τις Ip που εχει το αλλο δικτυο.

μαλον τα windows για να μπουν εσβησαν τις δικες σου ρυθμισεις για να παιξει το αλλο δικτυο για αυτο μετα δνε τις βρηκες.

αν βαλεις τα νουμερα σου θα εχεις Internet στο δικο σου αν το αφησεις χωρις νουμερα θα εχεις απο το αλλο.για να σεπεταξε απο το αλλο μαλλον δεν ειναι ρουτερ.

το τελευταιο που λες

tελικά πάλι με πέταξε με το κλασικό ούτε gateway ούτε dhcp απλά δεν έχω πρόσβαση! Πάω για format;

an sto εκανε στο δικο σου ναι ριξε ενα format περνα και firmware στο ρουτερ περνα και τους τελευταιους drivers στην ασυρματη καρτα να δουμε τι θα κανει.

Δημοσ.

εννοω ριξε καλωδιο προσωρινα οχι μονιμα.ισα για δοκιμη

εφοσον σε πεταει ακομα το προβλημα μαλον δεν διορθωθηκε.

απλα ηθελα να κανεις δοκιμη με το καλωδιο γιατι θα ψαχνουμε 100 πραγματα για το ασυρματο για να δουμε αν φταιει αυτο η οχι.

εδω θα βρεις firmware

http://support.netgear.com/app/

γραφεις το μοντελο.αλλιως πεστο μου να σου πω.

δεν εχεις κανει λαθος στην φωτο.ελπιζω αυτα να τα εβαλες στην ασυρματη οχι στην ενσυρματη.

αν μπηκες σε αλλο δικτυο και ειχες τις δικες σου Ip ειναι λογικο που δεν επαιξε.πρεπει να το αφησεις αυτοματο η να βαλεις τις Ip που εχει το αλλο δικτυο.

μαλον τα windows για να μπουν εσβησαν τις δικες σου ρυθμισεις για να παιξει το αλλο δικτυο για αυτο μετα δνε τις βρηκες.

αν βαλεις τα νουμερα σου θα εχεις Internet στο δικο σου αν το αφησεις χωρις νουμερα θα εχεις απο το αλλο.για να σεπεταξε απο το αλλο μαλλον δεν ειναι ρουτερ.

το τελευταιο που λες

tελικά πάλι με πέταξε με το κλασικό ούτε gateway ούτε dhcp απλά δεν έχω πρόσβαση! Πάω για format;

an sto εκανε στο δικο σου ναι ριξε ενα format περνα και firmware στο ρουτερ περνα και τους τελευταιους drivers στην ασυρματη καρτα να δουμε τι θα κανει.

Στο άλλο δίκτυο ήμουν με αυτόματη Ip τέσπα όλα σωστά τα έχω κάνει από αυτά που λες! Άρα περιμένουμε να κάνω το format και όλα τα υπόλοιπα

ΥΓ. μην περιμένεις να το κάνω σήμερα δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένος! Ίσως το κάνω το ΣΚ για να καθαρίσω και λίγο όλο το μηχάνημα γιατί αν δεν πάει από νετ θα πάει από σκόνη!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου είπες! Ελπίζω να φτιάξει με το φορμάτ γιατί οι κλέφτες θέλουν 40ευρώ να έρθουν να το φτιάξουν και 30 ευρώ το μηχάνημα ...

Δημοσ.

Στο άλλο δίκτυο ήμουν με αυτόματη Ip τέσπα όλα σωστά τα έχω κάνει από αυτά που λες! Άρα περιμένουμε να κάνω το format και όλα τα υπόλοιπα

ΥΓ. μην περιμένεις να το κάνω σήμερα δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένος! Ίσως το κάνω το ΣΚ για να καθαρίσω και λίγο όλο το μηχάνημα γιατί αν δεν πάει από νετ θα πάει από σκόνη!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου είπες! Ελπίζω να φτιάξει με το φορμάτ γιατί οι κλέφτες θέλουν 40ευρώ να έρθουν να το φτιάξουν και 30 ευρώ το μηχάνημα ...

αν σε πεταξε και απο το αλλο με αυτοματη τοτε ενα απο τα 2 .η το πιανεις με λιγο σημα η εχει και αλλο κλειδωμα η δεν εχει νετ η λαθος κωδικος η δεν ξερω τι.κανε format και βλεπουμε.περνα windows περνα και service packs και new drivers.καθαρισε και την σκονη και κανε και firmware update.Πες μου το μοντελο να σου πω firmware αμα θες.δεν εχει νοημα να φωναξεις τεχνικο.μπορει και να μην κανει τιποτα η να παιξει για λιγο και μολις φυγει ο τεχνικος να στο κανει.δεν θα κατσει και 3 ωρες εκει να περιμενει.

Δημοσ.

Καλημερα

Το μηνυμα που σου πεταει συμβαινει διοτι, δεν δουλευει καλα ο dhcp server του ρουτερ σου, με τη προυποθεση οτι το service "DHCP client" στο pc σου τρεχει. αν με restart του ρουτερ δε "πετυχε", τοτε θες firmware update και στο ρουτερ σου και στη καρτα δικτυου του pc σου.

Για αρχη δοκιμασε να κανεις και ρεσετ στο δικτυο σου, απο cmd με τις παρακατω εντολες.

>netsh int ip reset reset.txt
netsh winsock reset

Δημοσ.

Καλημερα

Το μηνυμα που σου πεταει συμβαινει διοτι, δεν δουλευει καλα ο dhcp server του ρουτερ σου, με τη προυποθεση οτι το service "DHCP client" στο pc σου τρεχει. αν με restart του ρουτερ δε "πετυχε", τοτε θες firmware update και στο ρουτερ σου και στη καρτα δικτυου του pc σου.

Για αρχη δοκιμασε να κανεις και ρεσετ στο δικτυο σου, απο cmd με τις παρακατω εντολες.

>netsh int ip reset reset.txt
netsh winsock reset

Δεν έκανα reset το ρούτερ γιατί σκέφτηκα πως είναι λάθος καθώς άλλοι υπολογιστές έχουν ίντερνετ! Αν είναι εγώ το κάνω απλά θέλω να μου τα πεις λίγο αναλυτικά όχι να κάνω αυτό και μετά να ψάχνομαι!

Δημοσ.

Δε με καταλαβες

Για ρεσετ στο tcp/ip stack του pc αναφεροντε οι απο πανω εντολες που σου εδωσα. Για το ρουτερ σου ειπα ρεσταρτ.

Δημοσ.

Δε με καταλαβες

Για ρεσετ στο tcp/ip stack του pc αναφεροντε οι απο πανω εντολες που σου εδωσα. Για το ρουτερ σου ειπα ρεσταρτ.

Φίλε μου λες σε ένα παιδί να σου πει την αλφαβήτα χωρίς να ξέρει την αλφαβήτα και επειδή το θέμα προσς στιγμήν δεν είναι τόσο να μάθω πες μου απλά τι να κάνω :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...