Προς το περιεχόμενο

router not enough?

repdien

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα από το όμορφο Βερολίνο.

Λοιπόν, θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με την σύνδεση του router με το laptop και γιατί δεν έχω την καλύτερη δυνατή ταχύτητα..

Η σύνδεση μου είναι 100 kbps και το πρωτόκολλο σύνδεσης είναι το τελευταίο το wifi n. Ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να συνδέομαι σταθερα με to router στα 100+ kbps συνήθως πιάνω πολύ χαμηλότερες ταχύτητες με αποτέλεσμα να χάνω μέρος του μέγιστου δυνατού download.

Έχουμε και λέμε: Ναι αν είμαι στο ένα μέτρο από το router πιάνω καλή ταχύτητα αλλά στα 5 μέτρα πέφτω στα μισά και άν (54kbps). Ενσύρματα είναι όλα κομπλέ. Οι ρυθμίσεις του router είναι κομπλέ. Επομένως να φταίει το φτηνιάρικο router, η κάρτα δικτύου του laptop ή απλά είναι φυσιολογικό να πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα σε απόσταση ενός δωματίου επομένως δεν μπορώ να κάνω τίποτα..?

Δημοσ.

"Χαιρετώ την παρέα από το όμορφο Βερολίνο."

Εκεί στο όμορφο ( ;; ) Βερολίνο μήπως δεν έχετε adsl συνδέσεις αλλά οτιδήποτε άλλο που πιάνει >24Mbps;

"Η σύνδεση μου είναι 100 kbps"

kbps;

Μήπως είναι Μbps;

Adsl = max 24Mbps = Downloads ~2,5Mbyte/s

wifi n = min 15Mbps max =150Mbps == Downloads min 1,6Mbyte/s max ~15Mbyte/s

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι και 1Gbps να πιάσεις στο ασύρματο, άχρηστο θα είναι, αφού για τα "internet Downloads" μετράει η ταχύτητα του adsl (ή ότι άλλο έχεις).

Άν τυχόν μιλάμε για "Downloads" από shares σε διάφορα PC στο LAN σου, τότε:

άν ο adsl-modem-router έχει 100Mbps switch τότε με το ζόρι θα φτάσεις τα 8-9 Mbyte/s

σε Gbit LAN με Cat5e καλωδίωση (και μέγιστη απόσταση καλωδίου τα 8 μέτρα) εγώ πιάνω 22-23Mbyte/s (στα κέφια του)

Υ.Γ.

Ελπίζω να μην έχω διαβάσει ούτε να έχω γράψει κάτι λάθος.

Δημοσ.

Sorry εννοούσα 100 mpbs (100 kbps ελεος δεν ειμαι στην Ουγκάντα). Το royter ειναι d link dir 615. Η συνδεση g δεν με ενδιαφέρει αφού συνδέεται με μεγιστη ταχύτητα 54 mbps

Και για να το διευκρινίσω καλύτερα. Ενώ ενσύρματα κατεβάζω με 10 mb per sec ασύρματα κατεβάζω με την μισή ταχύτητα με κόβει δλδ η ασύρματη σύνδεση του ρούτερ με το λαπτοπ. Τώρα αν είναι adsl η vdsl η οτιδήποτε άλλο δεν με πολύ ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τη τηλεφωνική γραμμή αλλά το σήμα από την κεραία της τηλεόρασης

Δημοσ.

προτασεις:

1)κανε update την ασυρματη καρτα δικτυου

2)αλλαγη firmware του ρουτερ

3)αλλαγη απο n σε g (τελευταια εναλλακτικη)

4)αλλαγη ρουτερ

Δημοσ.

προτασεις:

1)κανε update την ασυρματη καρτα δικτυου

2)αλλαγη firmware του ρουτερ

3)αλλαγη απο n σε g (τελευταια εναλλακτικη)

4)αλλαγη ρουτερ

Για το 1 και 2 έχω ήδη τους τελευταίους drivers. Η πρόταση ν.3 είναι ψιλοάκυρη αφού το πρότυπο G έχει μέγιστη ταχύτητα 54 mbps άρα δεν θα πιάνω τα 100mbps της σύνδεσης μου. Όσο για το 4 ναι θα έπαιρνα καινούργιο ρουτερ αν ήξερα εκ των προτέρων ότι φταίει το ρουτερ. Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το πρωτόκολλο n να μου πει με τι ταχύτητα συγχρονίζεται με το ρουτερ του. Οι προδιαγραφές του ρούτερ μου λένε πως έχει μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης 100 mbps αλλά αυτό ισχύει μόνο αν βρίσκομαι στο ένα μέτρο απο το ρουτερ.

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα από το όμορφο Βερολίνο.

Λοιπόν, θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με την σύνδεση του router με το laptop και γιατί δεν έχω την καλύτερη δυνατή ταχύτητα..

Η σύνδεση μου είναι 100 kbps και το πρωτόκολλο σύνδεσης είναι το τελευταίο το wifi n. Ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να συνδέομαι σταθερα με to router στα 100+ kbps συνήθως πιάνω πολύ χαμηλότερες ταχύτητες με αποτέλεσμα να χάνω μέρος του μέγιστου δυνατού download.

Έχουμε και λέμε: Ναι αν είμαι στο ένα μέτρο από το router πιάνω καλή ταχύτητα αλλά στα 5 μέτρα πέφτω στα μισά και άν (54kbps). Ενσύρματα είναι όλα κομπλέ. Οι ρυθμίσεις του router είναι κομπλέ. Επομένως να φταίει το φτηνιάρικο router, η κάρτα δικτύου του laptop ή απλά είναι φυσιολογικό να πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα σε απόσταση ενός δωματίου επομένως δεν μπορώ να κάνω τίποτα..?

TO N κανονικα ειναι 150 η 300mbps.το thomson επαιζε 65 mbps.ποτε δεν καταλαβα τι N ηταν αυτο στα 65mbps.με το wireless υπαρχουν διαφοροι παραμετροι βεβαια.στα 5 μετρα αμα εχεις εμποδια τοτε υπαρχουν προβληματα.

ειναι σχετικο το φυσιολογικο.μπορει θεμα ρουτερ μπορει καρτας μπορει εμποδια.

Sorry εννοούσα 100 mpbs (100 kbps ελεος δεν ειμαι στην Ουγκάντα). Το royter ειναι d link dir 615. Η συνδεση g δεν με ενδιαφέρει αφού συνδέεται με μεγιστη ταχύτητα 54 mbps

Και για να το διευκρινίσω καλύτερα. Ενώ ενσύρματα κατεβάζω με 10 mb per sec ασύρματα κατεβάζω με την μισή ταχύτητα με κόβει δλδ η ασύρματη σύνδεση του ρούτερ με το λαπτοπ. Τώρα αν είναι adsl η vdsl η οτιδήποτε άλλο δεν με πολύ ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τη τηλεφωνική γραμμή αλλά το σήμα από την κεραία της τηλεόρασης

cable συνδεση.σου ειπε να το βαλεις G γιατι μπορει να ειναι 54 mbps αλλα μπορει να παιξει πιο σταθερα.επισηςμια αλλη δοκιμη ειναι να αλλαξεις καναλι στην ασυρματη συνδεση να βαλεις το ρουτερ σε πιο ψηλο σημειο και μακρια απο γωνιες τοιχων.επισης και το λαπτοπ οσο γινεται πιο κοντα σε ρουτερ μακρια απο εμποδια κτλ.

Για το 1 και 2 έχω ήδη τους τελευταίους drivers. Η πρόταση ν.3 είναι ψιλοάκυρη αφού το πρότυπο G έχει μέγιστη ταχύτητα 54 mbps άρα δεν θα πιάνω τα 100mbps της σύνδεσης μου. Όσο για το 4 ναι θα έπαιρνα καινούργιο ρουτερ αν ήξερα εκ των προτέρων ότι φταίει το ρουτερ. Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το πρωτόκολλο n να μου πει με τι ταχύτητα συγχρονίζεται με το ρουτερ του. Οι προδιαγραφές του ρούτερ μου λένε πως έχει μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης 100 mbps αλλά αυτό ισχύει μόνο αν βρίσκομαι στο ένα μέτρο απο το ρουτερ.

και να μην πιασεις τα 100 δεν αλλαζει κατι.ποσα Mbps συνδεση εχεις?megabps οχι megabyte.πριν ειπες κατεβαζεις με 10 mb.megabyte η Mbps?αν εισαι 10 Mbyte τοτε μιλαμε για 80 Mbit γραμμη οποτε με 100 αν συνδεεται το wi fi n ξεχασε το.ουτε το 150 δεν θα τα πιασει.μονο σε wi fi n 300 mbps θα παιξει full και αυτο αν δεν εχεις απειρα εμποδια.τα 100 Mbps ειναι 12,13 mbyte.αν εσυ κατεβαζεις με 10 τοτε δυσκολο να πιανεις με wi fi στα 100mbps 10 mbyte.θα πρεπει να εισαι διπλα και αμα.οποτε αν πραγματι κατεβαζεις με 10mbyte τοτε βρες ρουτερ και καρτα στα 300 Mbps οποτε και εμποδια να υπαρχουν να μην πεσει και πολυ.επισης βρες κανα ρουτερ που να ειναι παραπανω απο 100 Mw οπως κανα ovislink (air live) και καμια ασυρματη καρτα πιο δυνατη της alfa ωστε να μην σε επηρεαζουν τοσο τα εμποδια.αλλιως ethernet.

ΕΠΙΣΗΣ κατι το βασικο.το ρουτερ αυτο εχει wi fi 300n που ειδα στο site.εσενα η καρτα δικτυου σου ειναι300 n η ασυρματη?οταν συνδεεσαι ποσα γραφει?γιατι και 150 να ειναι αμα εισαι διπλα θα πρεπε να λεει 150 οχι 100.και στο 5 μετρα στα ποσα λεει οτι συνδεεται?μαλλον εσυ με τα 100 και τα 65 λες με ποσο κατεβαζει οχι ποσο συνδεεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...