Προς το περιεχόμενο

Διαζύγιο

kartaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας....υστερα απο ενα οικογενοιακο επεισοδίο η αδερφή μου αποφάσισε να χωρίσει με τον άντρα της...αλλα έχουν αποκτήση ενα παιδί 8 μηνών...Τώρα με έχει ποιάσει μια ανυσηχία οτι μπορεί να πάρει την επιμλελεια του παιδιού ο άντρας της..Να σας εξηγησω την κατάσταση...η αδερφή μου είναι 19 χρονών και ακόμα κάνει την ιδικότητα της στην κομμοτική αρα δν εχει εισόδημα αλλα θα την συντηρει η οικογένεια μου...ο αντρας της δεν ειχε καμια επαφή με το παιδί τοσο καιρο π ηταν μαζί...δεν την προσεχε δν ασχολούταν μαζί της και γενικα τελειως αδιάφοροσ...δεν ξερει καν ποσες μεζούρες γαλα πρπ να βάζεις...το πρόβλημα μου ειναι υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιου και να την κερδίσει??

Ευχαριστω

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απ'οτι εχω διαβασει το παιδι μενει με την μητερα οταν ειναι μικρο σε ηλικια μεχρι 5-6 νομιζω εκτος και αν δεν μπορει να προσφερει η μητερα τα απαραιτητα.

Δημοσ.
υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιου
ο αντρας της δεν ειχε καμια επαφή με το παιδί τοσο καιρο π ηταν μαζί...δεν την προσεχε δν ασχολούταν μαζί της και γενικα τελειως αδιάφοροσ...δεν ξερει καν ποσες μεζούρες γαλα πρπ να βάζεις...

Μετά από αυτό που γράφεις, τί σε κάνει να πιστεύεις πως θα ασχοληθεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού;

ΑΛΛΑ, πρόσεχε, πρέπει η μητέρα να ασχοληθεί να διεκδικήσει διατροφή. Άμα θέλει να τη κάνει ο κύριος και να αφήσει ξεκρέμαστους μάνα και παιδί, θα πληρώνει διατροφή και δεξερωτιαλλο (δεν είμαι ειδικός), δε θα φύγει «σα κύριος» και μην είδατε το Παναή. Έτσι πάνε αυτά.

Άσε τo forum κι εμάς τους άσχετους και πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία (και το διαζύγιο, αν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο) να απευθυνθεί σε δικηγόρο που ξέρει από αυτά για να κάνει σωστές κινήσεις προς όφελός της. Να είναι έμπιστος ο δικηγόρος.

Δημοσ.

εννοείται σε δικήγόρο. αλλά απ'ότι ξέρω για να φύγει η επιμέλεια απο την μητέρα πρέπει να είναι τοξικομανής ή εγκληματίας πολύ βαριά πράγματα δηλ.

Δημοσ.

κι εγώ αυτό ξέρω, πολύ πολύ δύσκολα παίρνει την επιμέλεια ο πατέρας. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό γαμώ; Πλέον δίνουν παιδιά σε ομόφυλα ζευγάρια, γιατί πρέπει η μάνα να είναι πρεζάκι για να δώσουν κηδεμονία στον πατέρα;

Δημοσ.

λοιπον ειχαμε και εμεις (η θεια μου πιο παλια) ενα τετοιο θεμα και υστερα απο επικοινωνια με δικηγόρο:

1. το παιδι μεχρι τα 3 του χρονια μενει με την μητερα του. απο εκει και μετα μπορει στις διακοπες για 15 μερες να πηγαινει στον πατερα του (αν θελει η μητερα μπορει να ειναι παρουσα)

2. στα 8 χρονια του παιδιου μπορει (αν θελησει ο πατερας) να ξανακανει δικαστήριο για την κηδεμονία του παιδιου αλλα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να γινει κατι τετοιο

3. στα 14 το παιδι μπορει να επιλεξει αν θελει να παει με τον πατερα του ή να μεινει με την μητερα του (αν συμφωνησει ο αλλος να παρει το παιδι) αλλα και παλι δεν παιζει!

αυτα τουλαχιστον πριν απο κατι χρονια, οσο για την διατροφη αν τολμησει και τη πρωτη του μηνός δεν εχει γινει καταθεση μπορεις να τον πας στα δικαστήρια οπου μαλλον θα δωσει την διατροφη αντι να παρει πρόστιμο 3000€ το διμηνο!

Δημοσ.

μάλλον γιατί ακόμα υπάρχει διαφορά στον εργασιακό τομέα.Αν δεις πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων γυναίκες είναι. Και εντάξει παίζει και οτι η ψυχολογία είναι με το μέρος της μητρικής φροντίδας.

Δημοσ.

κι εγώ αυτό ξέρω, πολύ πολύ δύσκολα παίρνει την επιμέλεια ο πατέρας. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό γαμώ; Πλέον δίνουν παιδιά σε ομόφυλα ζευγάρια, γιατί πρέπει η μάνα να είναι πρεζάκι για να δώσουν κηδεμονία στον πατέρα;

εδω ρε και να εχει βγει απο τρελοκομείο της δινουν την επιμελεια (αμα εχει εξιτήριο και δεν το εσκασε)... παντως πολλοι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ νοιαζονται περισσοτερο απο τις μαμαδες ακομα και οταν το παιδι ειναι ακόμα στην κοιλιά της (βλεπε εγω, καθε μερα φτιαχνω το δωματιο του bebe και κανω οτι μπορω ενω η αλλη το εχει χεσμενο! )

Δημοσ.

εδω ρε και να εχει βγει απο τρελοκομείο της δινουν την επιμελεια (αμα εχει εξιτήριο και δεν το εσκασε)... παντως πολλοι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ νοιαζονται περισσοτερο απο τις μαμαδες ακομα και οταν το παιδι ειναι ακόμα στην κοιλιά της (βλεπε εγω, καθε μερα φτιαχνω το δωματιο του bebe και κανω οτι μπορω ενω η αλλη το εχει χεσμενο! )

κοίτα σίγουρα δεν ξέρω τί παίζει αλλά ξέρεις η ψυχολογία εκείνο τον καιρό είναι περίεργη ίσως να θέλει να σιγουρευτεί πρώτα οτι όλα θα πάνε καλά...;

Δημοσ.

κοίτα σίγουρα δεν ξέρω τί παίζει αλλά ξέρεις η ψυχολογία εκείνο τον καιρό είναι περίεργη ίσως να θέλει να σιγουρευτεί πρώτα οτι όλα θα πάνε καλά...;

maybe απλα (θα) προσπαθω να του προσφερω ακομα περισσοτερα απο τη μητερα του (οσο γινεται) διοτι και εγω δεν περασα καλα τα παιδικα μου χρονια... περναγε και βδομαδα που να μην εβλεπα τον πατερα μου λογο της δουλειας του και ενιωθα ενα κενο και οσο και να ηθελε να μου το γεμισει δεν προσπαθουσε ή για να το πω καλυτερα δεν τον αφηναν να προσπαθησει! το παιδι μου δεν θελω να νιωθει αυτο το κενο ουτε απο μενα αλλα ουτε απο τη πλευρα της μανας του! ειτε αν (χτυπα ξυλο) χωρίσουμε ειτε αν ειμαστε μαζι!

Δημοσ.

και καλά θα κάνεις φυσικά! Εμένα η μητέρα μου δεν δούλευε αλλά παρόλα αυτά πάντα με τον μπαμπά μου θυμάμαι να παίζω και να βλέπουμε παιδικά και να γελάμε.Είναι ποιος περνάει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του. Τί να το κάνω αν είσαι μεσα στο σπίτι και είσαι απών;

Δημοσ.

και καλά θα κάνεις φυσικά! Εμένα η μητέρα μου δεν δούλευε αλλά παρόλα αυτά πάντα με τον μπαμπά μου θυμάμαι να παίζω και να βλέπουμε παιδικά και να γελάμε.Είναι ποιος περνάει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του. Τί να το κάνω αν είσαι μεσα στο σπίτι και είσαι απών;

μονο που δεν ηταν στο σπιτι λογο της δουλειας του οπως ειπα οποτε ηθελε να περασει ποιοτικο χρονο μαζι μου αλλα δεν μπορουσε... ερχοταν ισα-ισα να ξεκουραστει (υπνος) 5 ωρες και παλι εφευγε! μονο καποια ΣΚ ηταν σπιτι οπου γενικα δεν ειχαμε συνηθίσει να περναμε χρονο μαζι και ηταν λιγο αμηχανα!

αλλα οπως και να το κανεις ηθελε πολυ να περασει χρονο μαζι μας οποτε μονο και μονο που μου το εδειχνε αυτο, δεν μπορουσα να του κρατησω κανενα παράπονο!

Δημοσ.

το παιδί θέλει και χρόνο, και διάθεση, και όρεξη. Το παιδί θέλει τα πάντα και ακόμα περισσότερα. Ο γονιός πρέπει συνέχεια να βρίσκει χρυσές τομές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...