Προς το περιεχόμενο

επιλογη μνημηs Ram με Μητρική SiS-661FX ..!!

scorpiongirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.. .Θέλω να κάνω μια μικρή αναβαθμιση στον υπολογιστη μου..αλλα δν θα ελεγα οτι ειμαι και πολυ σχετικη..! Το μοντελο της μητρικης μου ειναι SiS-661FX ..Aπο οτι καταλαβετε δεν ειναι και καινουρια.! Θελώ να βρω καποια μνήμη Ram που να ταιριαζει σαυτη τη μητρικη.!! Γτ η μνημη μ ειναι μονο 224 ΜΒ....Για να μην αναγκαστω και αλλάξω και μητρικη και ολα τα σχετικαθα μπορουσε καποιος που να ξερει να βοηθησει?..! Ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.

Τι εννοεις ρε συ οτι δεν αξιζει να δωσει χρηματα;

Δηλαδη τι προτεινεις, να παρει αλλο mobo/cpu/ram;

Scorpiongirl, επειδη ειχα μητρικη με αυτο το chipset, αυτη τη στιγμη εχεις 256ΜΒ, απο τα οποία τα 32 τα "τρωει" η ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης για να λειτουργησει.

Αν απλα θελεις να δωσεις μια ανασα στον υπολογιστη σου, θα προτεινα να κανεις καθαρη εγκατασταση Windows XP (γιατι με τα χρόνια "βαραίνουν"), αλλα και να προσθεσεις λίγη μνημη RAM.

Η μητρική σου δεχεται μνήμη DDR1 Ram.

Αν θελεις εξειδικευμενες απαντησεις, βαλε το προγραμμα CPU-Z που θα βρεις εδω, μόλις το ανοιξεις πηγαινε στην καρτελα memory και δωσε μας τις πληροφορίες, ενώ επίσης πηγαινε στην καρτελα SPD και για κάθε slot πες μας τι λεει στο module size.

Δημοσ.

Scorpiongirl, επειδη ειχα μητρικη με αυτο το chipset, αυτη τη στιγμη εχεις 256ΜΒ, απο τα οποία τα 32 τα "τρωει" η ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης για να λειτουργησει.

Αν απλα θελεις να δωσεις μια ανασα στον υπολογιστη σου, θα προτεινα να κανεις καθαρη εγκατασταση Windows XP (γιατι με τα χρόνια "βαραίνουν"), αλλα και να προσθεσεις λίγη μνημη RAM.

Η μητρική σου δεχεται μνήμη DDR1 Ram.

Αν θελεις εξειδικευμενες απαντησεις, βαλε το προγραμμα CPU-Z που θα βρεις εδω, μόλις το ανοιξεις πηγαινε στην καρτελα memory και δωσε μας τις πληροφορίες, ενώ επίσης πηγαινε στην καρτελα SPD και για κάθε slot πες μας τι λεει στο module size.

Λοιπον στην καρτελα memory εχει μονο τον αριθμο 256MBytes..!! (Αυτο που ακριβως είπες πιο πάνω. :rolleyes: ) και στην καρτελα SPD υπαρχουν πληροφοριες μονο για το Slot 2 που είναι επισης 256Mbytes...Slot1,3 και4 ειναι ανενεργο..!! Μηπως τελικα πρέπει να αλλάξω μητρικη????? :confused:

Δηλαδη πόσο παιζει να μου κοστίσει αλλαγή μητρικής και όοολα τα σχετικα.!! ? Στο περιπου...!!

• Moderators
Δημοσ.

Οχι, απλα μας ενημερωσε το προγραμμα οτι τα υπολοιπα σλοτ της μητρικης σου δεν εχουν ραμ αυτη τη στιγμη, αρα απλα αγοραζεις μνημη DDR1 και την τοποθετεις και εισαι μια χαρα.

Κατι σε MHz δεν αναφερει στο Memory?

Τα 512ΜΒ κοστιζουν περι τα 18 ευρω, ενω τα 1024MB (1GB) περι τα 25 ευρω.

Τα υπαρχοντα 256 (224 δηλαδη) MB θα εξακολουθησεις να τα εχεις.

Δημοσ.

Οχι, απλα μας ενημερωσε το προγραμμα οτι τα υπολοιπα σλοτ της μητρικης σου δεν εχουν ραμ αυτη τη στιγμη, αρα απλα αγοραζεις μνημη DDR1 και την τοποθετεις και εισαι μια χαρα.

Κατι σε MHz δεν αναφερει στο Memory?

Τα 512ΜΒ κοστιζουν περι τα 18 ευρω, ενω τα 1024MB (1GB) περι τα 25 ευρω.

Τα υπαρχοντα 256 (224 δηλαδη) MB θα εξακολουθησεις να τα εχεις.

Οχι στο memory δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αυτο που σου είπα. !Δηλαδη για να καταλάβω θα ζητήσω απλά μια καρτα μνήμης DDR1 ??? Σαν αυτη που μ έστειλε και ο Tilbellos πιο πάνω?Aυτό ειναι ολο????????

Σε ευχαριστωωω πολύ GEorgeMan :rolleyes: Επίσης κατι αλλο..Γενικα ο υπολογιστης μου κολλαει..(οκ λογω μνημης)αλλα γενικα σε σχεση με τα γραφικα δν τα παει και τελεια.!! πχ και σ'ενα πολύ απλο παιχνιδι κολλαει..Φταιει μονο η μνήμη η πρέπει να αλλάξω και καρτα γραφικών???Απο οτι βλέπω στο CPU-Z που μου εστειλες το ¨΄ονομα της καρτας γραφικών ειναι:

SIS MiRAGE GRAPHICS και memory size ειναι 32MBytes οπως ανεφερες κι εσυ οτι "τραβάει" απο την μνήμη... :-(

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μια μνημη RAM τυπου DDR1 ζητας, αυτο ειναι ολο. Και απλα με κλειστο υπολογιστη τη βαζεις σε καποια αδεια θύρα. Αν δεν το εχεις ξανακανει ζήτα απο καποιον που ξερει ή τουλαχιστον δες κανενα οδηγο για το πώς βαζουμε μνημη. Η ολη υποθεση ειναι 5 λεπτα παντως. :)

Γενικα ο υπολογιστης σου ειναι παλιος και απαρχαιωμενος.

Για καμια ελαφρια εφαρμογη, οπως απλη χρηση ιντερνετ και κανα αρχειο word κτλ ειναι οκ.

Μην περιμενεις να παιξεις εστω και απλο σημερινο παιχνιδι ή να δεις HD ταινια σε αυτον ομως και μη σου μπαινουν ιδεες για παραπερα αναβαθμιση, δεν αξιζει.

Για τις απλες δουλιτσες ομως, με λιγη μνημη παραπανω που δεν κοστιζει και παρα πολυ, θα ειναι οκ. :)

Τι παιχνιδι προσπαθεις να παιξεις και κολλαει?

Δεν κανει τιποτα ^_^

Δημοσ.

Ναι μια μνημη RAM τυπου DDR1 ζητας, αυτο ειναι ολο. Και απλα με κλειστο υπολογιστη τη βαζεις σε καποια αδεια θύρα. Αν δεν το εχεις ξανακανει ζήτα απο καποιον που ξερει ή τουλαχιστον δες κανενα οδηγο για το πώς βαζουμε μνημη. Η ολη υποθεση ειναι 5 λεπτα παντως. :)

Γενικα ο υπολογιστης σου ειναι παλιος και απαρχαιωμενος.

Για καμια ελαφρια εφαρμογη, οπως απλη χρηση ιντερνετ και κανα αρχειο word κτλ ειναι οκ.

Μην περιμενεις να παιξεις εστω και απλο σημερινο παιχνιδι ή να δεις HD ταινια σε αυτον ομως και μη σου μπαινουν ιδεες για παραπερα αναβαθμιση, δεν αξιζει.

Για τις απλες δουλιτσες ομως, με λιγη μνημη παραπανω που δεν κοστιζει και παρα πολυ, θα ειναι οκ. :)

Τι παιχνιδι προσπαθεις να παιξεις και κολλαει?

Δεν κανει τιποτα ^_^

Δεν εχω προβλημα σε θεματα ταινιων...Το μονο προβλημα ειναι οτι κολλαει και ειναι εκνευριστικο ολο αυτο..!! οκ θα αρκεστώ σε μια απλη μνημα τωρα και αργοτερα βλέπουμε..!! Οσο για τα παιχνιδια και ενα απλο πχ στο Ιντερνετ μπορει να κολλαει.!! Παντως ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια..!!! :-D :-D B)

Δημοσ.

Τελευταία που είχα δει για ddr μνήμες ειδα οτι ήταν κάπου στο 50Ε + για αυτό άλλα από ότι φαίνεται υπάρχουν και ποιο φτηνές B)

Δημοσ.

Αυτό ειναι το συστημα σου; Δεν είναι το πλέον γρήγορο αλλα τα browser games έπρεπε να τα αντεχει. Όταν με το καλό βάλεις τη μνημη (εύκολο ειναι, στο youtube θα υπάρχουν βιντεο κιολας) μπορεις να αυξησεις την παρεχόμενη μνημη της καρτας γραφικων. Ίσως δεις μια βελτίωση.

Btw καθε 24 ενός μήνα φτιάχνεις εσυ thread με απορίες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...