pbp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας, Γράφω τον εξής κώδικα: ><! DOCTYPE html PUBLIC " -//w3//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1- script.dtd"> <html> <head> <title></title> <style type="text/CSS"> body{ margin: 0; padding: 0; } p{ border-width: 4px; border-style: solid; border-color: red; } span{ border-width: 4px; border-style: solid; border-color: red; } </style> </head> <body> <p>Xaire kosme</p> <span>xaire kosme</span> </body> </html> Το θέμα είναι οτι στο p to border πιάνει ολόκληρη την γραμμή (πράγμα που δεν θα έπρεπε) ενώ το span συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Μπορείτε να μου εξηγείσετε γιατι ? Ευχαριστώ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 p{ display:inline; border-width: 4px; border-style: solid; border-color: red; } καντο ετσι.. Η μπορντούρα φαινεταει επειδη ειναι Block element μαλλον το p. google block vs inline
thanocaster Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί το paragraph property έχει από default width: 100%, ενώ το span όχι. Και είναι καλή ιδέα να το κρατήσεις έτσι. Με πρόλαβε ο Πάρης και φαίνεται πιο σωστή η εξήγησή του. Το υστερόγραφο παραμένει πάντως. ΥΓ> Καλό είναι, επίσης, πριν αρχίσεις να γράφεις το css σου να κάνεις import κάποιο css reset script (πχ αυτό ή αυτό).
orotoi Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 απλώς για την ιστορία.. και το <p></p> φυσιολογικά συμπεριφέρεται αφού είναι block element και όχι inline.
defacer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Τα παιδιά από πάνω απάντησαν στο δια ταύτα. Εγώ έχω να σχολιάσω το εξής: Το θέμα είναι οτι στο p to border πιάνει ολόκληρη την γραμμή (πράγμα που δεν θα έπρεπε) ενώ το span συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Εσύ πώς το συμπέρανες ότι δεν θα έπρεπε; Αν είχες βγάλει αντί για το παραπάνω ένα άλλο συμπέρασμα, το "χμμμ... άρα κάποια διαφορά έχει το span με το p που δεν τη γνωρίζω", θα είχες οδηγηθεί μόνος σου άμεσα στη λύση (με το σχετικό googling). Ηθικό δίδαγμα: μην κάνεις υποθέσεις για πράγματα που δε γνωρίζεις. ΥΓ: Μπορεί να σ' ενδιαφέρει να διαβάσεις λίγο προληπτικά για το CSS box model. Hardcore και απλή προσέγγιση.
pbp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Τα παιδιά από πάνω απάντησαν στο δια ταύτα. Εγώ έχω να σχολιάσω το εξής: Εσύ πώς το συμπέρανες ότι δεν θα έπρεπε; Αν είχες βγάλει αντί για το παραπάνω ένα άλλο συμπέρασμα, το "χμμμ... άρα κάποια διαφορά έχει το span με το p που δεν τη γνωρίζω", θα είχες οδηγηθεί μόνος σου άμεσα στη λύση (με το σχετικό googling). Ηθικό δίδαγμα: μην κάνεις υποθέσεις για πράγματα που δε γνωρίζεις. ΥΓ: Μπορεί να σ' ενδιαφέρει να διαβάσεις λίγο προληπτικά για το CSS box model. Hardcore και απλή προσέγγιση. Το θα έπρεπε φίλε μου δεν το είπα επειδή έτσι μου κατέβηκε. Παρακολουθώ κάποια σεμινάρια στο ίντερνετ και οι τύποι εκεί υποστήριζαν ότι έτσι θα γίνει. Ε λοιπόν το δοκίμασα και δεν γινόταν έτσι. Σ' ευχαριστώ πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.