Προς το περιεχόμενο

Drive (2011)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χουμορ παιδια!

Οπως ειπε ενας φιλος "οποιος δεν εχει γνωρισει καποιο ατομο που δεν μιλαει πολυ, και δεν λεει φανφαρες συνεχεια" εντυπωσιαζεται με το εργο. Μετριοτατο.

Δημοσ.

Πραγματικα υπεροχη ταινία.

Ο Γκοσλινγκ υπέροχος ως πρωταγωνιστής,μελαγχολικος και με λίγες κουβέντες.

Ενας άνθρωπος που ζει σε μια δικια του φυλακή ώσπου έρχεται ενα φως στην ζωη του,για λίγο όμως.

Η μουσικη της ταινίας ειναι ολα τα λεφτα.

Μελαγχολική,μοναχική,μοναδική,δένει υπέροχα στο όλο σύνολο της ταινίας.

8/10 απο μενα,γιατι η ταινία,έχει κάτι απο μενα.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Για μένα είναι απλά μία μέτρια ταινία που απλά βασίζεται σε έναν -ομολογουμένως- ωραίο ηθοποιό, σε ωραία μουσική και thats it.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι η ταινιάρα που περιμένει κανείς να δει διαβάζοντας τις κριτικές.

Ασχέτως αν μια ταινία τη δεις στο cinema, στο σπίτι ή στο κινητό, αν είναι καλή το καταλαβαίνεις.

Πάνω από 6/10 δύσκολα θα της έβαζα.

Δημοσ.

Aπο τις πάρα πολύ λίγες ταινίες (ίσως να μπορέσω να βρω αλλες 5 αν σκεφτώ πολύ) που δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ασχοληθήκαμε τόσο. Που δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπήρξε έστω και η υπόνοια μιας ''πολύ καλής ταινίας''. Την είχα δει στο σινεμά πριν καιρό και προχθες την έβλεπε η αδερφή μου στον υπολογιστή και δεν άντεξα ούτε ενα 10λεπτο να ξαναδω. Μηδεν υποθεση, μηδέν υποκριτική ικανότητα του πρωταγωνιστή (πάλι καλά που υπήρχε και ο Cranston) και μια άνευρη ποπ μουσικούλα να μας χαζολογάει τα αυτιά.

Με είχε προιδεάσει ο Ντεντοργκαν οτι θα δω κτ πολυ καλο, αλλα τελικά, μετά απο τοσο καιρο που μέστωσε μέσα μου, και μετά απο την αναμνηση της που μου δημιούργησε απο το 10λεπτο στον υπολογιστη της αδερφής μου, είναι πολυ πολύ χαμηλα. Θέλω να πω ένα 4/10 αλλα δεν μπορώ να βρω πραγματα να την φτασουν στο 4.

Δημοσ.

Aπο τις πάρα πολύ λίγες ταινίες (ίσως να μπορέσω να βρω αλλες 5 αν σκεφτώ πολύ) που δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ασχοληθήκαμε τόσο. Που δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπήρξε έστω και η υπόνοια μιας ''πολύ καλής ταινίας''. Την είχα δει στο σινεμά πριν καιρό και προχθες την έβλεπε η αδερφή μου στον υπολογιστή και δεν άντεξα ούτε ενα 10λεπτο να ξαναδω. Μηδεν υποθεση, μηδέν υποκριτική ικανότητα του πρωταγωνιστή (πάλι καλά που υπήρχε και ο Cranston) και μια άνευρη ποπ μουσικούλα να μας χαζολογάει τα αυτιά.

Με είχε προιδεάσει ο Ντεντοργκαν οτι θα δω κτ πολυ καλο, αλλα τελικά, μετά απο τοσο καιρο που μέστωσε μέσα μου, και μετά απο την αναμνηση της που μου δημιούργησε απο το 10λεπτο στον υπολογιστη της αδερφής μου, είναι πολυ πολύ χαμηλα. Θέλω να πω ένα 4/10 αλλα δεν μπορώ να βρω πραγματα να την φτασουν στο 4.

Ε, πως ρε συ; Δεν αξίζει να αναλυθεί η ερμηνεία του πρωταγωνιστή, που έμοιαζε με την ερμηνεία του Ρακιντζή, στην γιουροβίζιον ή του Ρουβά γενικότερα (η επιλογή τραγουδιστών, έγινε επίτηδες, γιατί ο Ράιαν, δεν συγκρίνεται με κανέναν κοινό θνητό ηθοποιό!), που απλά "έλεγαν" στην κάμερα "ότι το 'χουν"; Δεν σηκώνει συζήτηση η σκηνοθεσία της, που περιορίστηκε στην επιλογή φίλτρων που θα χρησιμοποιούσαν οι κάμερες, για να θυμίζει το τελικό αποτέλεσμα, cult ταινία παλιότερης δεκαετίας; Θες να πεις, ότι δεν αξίζει μια mainstream ταινία, να συζητηθεί; Δεν σε καταλαβαίνω. Αν δεν γίνει συζήτηση σε ταινία, με τέτοιο ειδικό βάρος, για ποια να γίνει; Μήπως για κάποια ταινία όχι τόσο γνωστή και πολυδιαφημισμένη, που και ερμηνευτικά και σκηνοθετικά και σεναριακά, είναι 10 φορές καλύτερη από αυτήν;

:P

ΥΓ. Νομίζω πως την είχα βαθμολογήσει με 5, και με έβαλες σε σκέψεις, να πάρει! Αλλά κρίνοντας από την αρκετή σαβούρα που έχω δει γενικότερα, νομίζω πως το 5άρι είναι αρκετά δίκαιο! :-)

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι είναι αρκέτα sites που ασχολούνται με κινηματογράφο και την έχουν ανακυρήξει σε ταινία της χρονιάς. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι, δείχνει όμως ότι είναι αρκετοί αυτοί που κάτι της βρίσκουν. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Στο δικό μου τοπ 10 για το 2011 κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Δημοσ.

Καταρχήν, το imdb, είναι το πιο δυνατό ιντερνετικό "εργαλείο", όσον αφορά τις ταινίες. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο επηρεασμός του κοινού, από τις βαθμολογίες του. Αν αυτό είναι καλό ή κακό, είναι στην κρίση του καθενός.

Όπως είπε ένας συμφορουμίτης,

Εχει χαμηλσωσει τοσο πολυ ο πυχης που εντελει αυτη ..μπορει να ειναι και η ταινια της χρονιας.

Που δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό.

Και αν μου επιτρέπεται, θα ήθελα να το χοντρύνω λίγο. Ο κόσμος δείχνει πως έχει βαρεθεί το χόλιγουντ, και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται με ταινίες, που προωθούνται ως μη εμπορικές (ασχέτως αν τελικά αποδεικνύονται πως είναι), πολύς κόσμος, που δεν έχει ορθή κρίση, είναι λογικό και αναπόφευκτο, να πέφτει στην παγίδα της (ψευτο)κουλτούρας.

Δημοσ.

Μάλλον δε την έχεις αντιληφθεί σωστά τη κατάσταση. Σε κανέναν δεν άρεσε το Drive επειδή νόμιζε ότι έβλεπε κουλτούρα. Ούτε θεωρείται κουλτουριάρικη ταινία απο κανέναν. Μόνο κάποιος που βλέπει μέχρι Transformners μπορεί να το πιστεύει αυτό. Ή κάποιος που θεωρεί μη ρεαλιστική ταινία το Shame επειδή ο πρωταγωνιστής ήταν αποδοτικός στη δουλειά του αν και εθισμένος στο sex. :-D

Σχετικά με το Ιmdb συμφωνώ ότι είναι το πιο δυνατό ιντερνετικό εργαλείο. Επίσης είναι και η αποτύπωση του γούστου εκατοντάδων χιλιάδων κινηματογραφόφιλων. Άρα ναι, κάτι λέει αυτό.

Δημοσ.

Την κουλτούρα, την έγραψα ως "(ψευτο)κουλτούρα", γιατί αυτοί που έχουν δει μέχρι και Transformners, είναι λογικό να την θεωρήσουν κουλτούρα B) .

Παραπάνω στο υστερόγραφο, αναφέρω πως λόγω της σαβούρας που έχω δει, την τοποθετώ στην βάση. Λέγοντας αυτό, θεώρησα ως αυτονόητο, πως έχω δει και πολύ καλύτερες ταινίες, αλλιώς, το Drive θα λάμβανε 10 ή 9 ή στην χειρότερη 8 B) .

Για την ιστορία, και λόγω της αγάπης σου για το Transformners, να αναφέρω πως έλαβε, κάτω από την βάση από μένα, γιατί ακόμη και στο θέμα της διασκέδασης, ήταν πολύ λίγη. Αναφέρομαι στην πρώτη της σειράς, τις υπόλοιπες λέω να τις αφήσω να τις δουν, άλλοι για μένα B) .

Και για το Shame, ισχύει, ότι έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Δυστυχώς, εφόσον είδαν πως "τσιμπάει" ο κόσμος, με τέτοιες ταινίες, θα δούμε και άλλες στο μέλλον. Λέω και αυτές, όπως και τα Transformners 2 και 3, να τις αφήσω να τις δουν άλλοι, αντί για μένα, κι για να τους το ανταποδώσω αυτό, θα δω πραγματική ποιότητα, μιας και η ποιότητά τους, έχει ως ταβάνι ταινίες ψευτοκουλτουριάρικες B) .

Για το imdb, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι, πως, όπως επηρεάζεται ο κόσμος, στηριζόμενος στην βαθμολογία για να επιχειρηματολογήσει για την αξία μιας ταινίας, έτσι επηρεάζεται και όποιος πάει να βαθμολογήσει, όχι βασιζόμενος στην ταινία που είδε, αλλά βασιζόμενος στο τι ψήφισαν οι άλλοι.

Δημοσ.

Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι δυστυχώς τα εννοείς αυτα που γράφεις και δε κάνεις χαβαλέ. Και μόνο το τελευταίο σχόλειο σου για τις βαθμολογίες στο imdb (ο κόσμος που ψηφίζει επηρεάζεται απο τη βαθμολογία και όχι από τη ταινία που είδε) δείχνει ότι κάτι δε πάει καλά...

Σχετικά με τις δύο παραπάνω ταινίες, πιο τίμιο θα ήταν να γράψεις ότι "δε μου αρέσουν ρε αδερφέ, δεν είναι του γούστου μου τέτοιες ταινίες" παρά να προσπαθείς να τις υποβαθμίζεις με γελοία επιχειρήματα που δε πείθουν ούτε παιδάκια δημοτικού. Είμαι σίγουρος ότι λίγη κοινή λογική να έχεις, αν ανατρέξεις και ξαναδείς πιο ώριμα τις κριτικές σου για το Drive και το Shame θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο γραφικές κι απο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

B)

Δημοσ.

Για το imdb, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι, πως, όπως επηρεάζεται ο κόσμος, στηριζόμενος στην βαθμολογία για να επιχειρηματολογήσει για την αξία μιας ταινίας, έτσι επηρεάζεται και όποιος πάει να βαθμολογήσει, όχι βασιζόμενος στην ταινία που είδε, αλλά βασιζόμενος στο τι ψήφισαν οι άλλοι.

ότι να νε

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω. Μπορει να σας φαίνεται χαζό αλλά υπάρχει κόσμος που το κάνει.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν το κάνει κάποιος ένας τυχάρπαστος αλλά αν το κάνει η πλειοψηφία. ΓΙατί τις βαθμολογίες στο imdb τις βγάζει η πλειοψηφία.

Δημοσ.

Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι δυστυχώς τα εννοείς αυτα που γράφεις και δε κάνεις χαβαλέ. Και μόνο το τελευταίο σχόλειο σου για τις βαθμολογίες στο imdb (ο κόσμος που ψηφίζει επηρεάζεται απο τη βαθμολογία και όχι από τη ταινία που είδε) δείχνει ότι κάτι δε πάει καλά...

Σχετικά με τις δύο παραπάνω ταινίες, πιο τίμιο θα ήταν να γράψεις ότι "δε μου αρέσουν ρε αδερφέ, δεν είναι του γούστου μου τέτοιες ταινίες" παρά να προσπαθείς να τις υποβαθμίζεις με γελοία επιχειρήματα που δε πείθουν ούτε παιδάκια δημοτικού. Είμαι σίγουρος ότι λίγη κοινή λογική να έχεις, αν ανατρέξεις και ξαναδείς πιο ώριμα τις κριτικές σου για το Drive και το Shame θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο γραφικές κι απο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

B)

Καταρχήν, όλα τα παραπάνω, είναι ανάξια απάντησης. Με συγχωρείς. Και επειδή διακρίνω η συζήτηση να παίρνει την τροπή, που πήρε και η συζήτηση μας για το Shame (που επίσης ήταν προσωπική επίθεση), να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα.

Όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση, η άνεση που σου δίνει η ανωνυμία και το πληκτρολόγιο, είναι υπέρ σου, και σου δίνει το δικαίωμα, να κρίνεις τον οποιονδήποτε, ακόμη και αν το μόνο που ξέρεις για τον άλλον, είναι πως δεν του άρεσε μια ταινία, που εσένα σου άρεσε. Ξεχνάς όμως ένα βασικό. Μπορεί και ο συνομιλητής σου να αρχίσει τους χαρακτηρισμούς προς το άτομό σου. Συνήθως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχει ευτυχή κατάληξη, γιατί τέτοια συμπεριφορά χαρακτηρίζει τα ανώριμα άτομα.

Σε δημοκρατικό περιβάλλον, σαφώς υπάρχουν απόψεις. Σαφώς μπορεί κάτι που αρέσει σε σένα, να μην αρέσει σε μένα. Σαφώς μπορεί κάτι που αρέσει σε μένα, να μην αρέσει σε σένα. Μπορεί το ταβάνι μου να θεωρείς πως είναι το Transformners. Από την άλλη, μπορεί να είναι δικό σου ταβάνι το Transformners. Μπορεί εγώ να πιστεύω, πως έχει πέσει ο πήχυς τα τελευταία (αρκετά) χρόνια όσον αφορά το χόλιγουντ. Μπορεί εσύ να πιστεύεις, πως ακόμη βγαίνουν αρκετά αριστουργήματα κάθε χρόνο από το χόλιγουντ. Απόψεις είναι. Και είναι σεβαστές.

Όταν μιλώ με επιχειρήματα, για να συνεχιστεί η συζήτηση, θέλω και ο συνομιλητής μου, να ομιλεί με αυτά. Αν εγώ γράφω με επιχειρήματα και ο άλλος αρχίζει τους χαρακτηρισμούς, δεν προάγεται ο υγιής διάλογος. Επιχειρήματα του τύπου, έτσι γράφει εδώ κι εκεί, δεν είναι άξια λόγου. Όποιος βλέπει ταινίες, μπορεί να σχηματίζει απόψεις. Αυτές ανταλλάσσουμε εδώ, αν δεν κάνω λάθος.

Ελπίζω τα παραπάνω, να τα έχεις στον νου, σου, σε περίπτωση που κάποιος συμφορουμίτης, τύχει να έχει διαφορετική άποψη με την δική σου.

Τέλος, μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις, αν στην δεύτερη καλύτερη ταινία του 2011, έχεις βάλει από 8 και πάνω, στο Taxi Driver (που μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο), πόσο έχεις βάλει; Έτσι από περιέργεια. Όσον αφορά την σκηνοθεσία, το σενάριο, τις ερμηνείες, και την ατμόσφαιρα, ποια ταινία, βγαίνει νικήτρια;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...