Προς το περιεχόμενο

Drive (2011)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η καλύτερη ταινία της φετινής σεζόν? Θα απαντήσω όταν τη δω, αλλά μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται.

Ενδεικτικά έχει ήδη πάρει το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες και το κοινό του imdb το έχει ανταμείψει με 8,6 μέχρι στιγμής.

Ενώ όλες οι κριτικές που έχω διαβάζει είναι θετικότατες.

http://www.imdb.com/title/tt0780504/

Poster.jpg

Υπόθεση:

Ο Οδηγός κάνει δύο δουλειές: την μέρα εργάζεται σαν κασκαντέρ σε ταινίες και τη νύχτα οδηγεί αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε ληστείες.

Δεν έχει σημασία σε ποια από τις δυο εργασίες βρίσκεται, ο Οδηγός νιώθει άνετα μόνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου.

Η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει την Αϊρένε και τον γιό της Μπενίσιο. Αρχίζει να περνάει χρόνο με την οικογένεια μέχρι που ο Στάνταρντ, ο άντρας της Αϊρένε, αποφυλακίζεται, και ο Οδηγός ύστερα από παράκληση της Αϊρένε, αναγκάζεται να απομακρυνθεί.

Όταν κάποια μέρα ο Οδηγός βρίσκει τον Στάνταρντ αιμόφυρτο στο γκαράζ, χτυπημένο από γκάνγκστερς, αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Πηγή: http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=7857

Εδώ και το trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=nK30uyEvRGo

Director: Nicolas Winding Refn (Ο ίδιος που είχε κάνει και το Valhalla Rising)

Stars: Ryan Gosling, Carey Mulligan and Bryan Cranston

Απλά μη τη χάσετε.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ακούσει πολυ καλά λόγια κι εγώ απο παντού. Είπα τον θείο.

Όχι ρε μην το κάνεις... Τράβα σινεμά!

It blew my mind

:mrgreen:

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από το σινεμά. Από τις καλύτερες της σεζόν όντως.

Φοβερή ατμόσφαιρα, φοβερή σκηνοθεσία, φοβερή μουσική και όχι μόνο.

8,5/10 εύκολα.

Δημοσ.

Trailer doesn't do justice και καλύτερα να μη το δείτε γιατί η ταινία είναι αλλού.

Μέσα στις ταινίες που θα έδειχνα σε κάποιον για να ερωτευτεί τον κινηματογράφο.

Είχα καιρό να δω τέτοια φωτογραφία. Σκηνοθετικά χωρίς φρου φρου και αρώματα. Τα πλάνα της οδήγησης καταπληκτικά όπως και τα αντίστοιχα από L.A.

Το τέμπο που έχει σε αφήνει να την απολαύσεις as it comes. Μουσικάρα από Cliff Martinez καθώς και τα όποια pop κομμάτια.

Ryan μεγάλη μορφή. Albert Brooks μεγάλη μορφη.

Θυμίζει κάτι από Michael Mann, Scorsese και κάποιες κλασικές ταινίες αλλά έχει πραγματικά το δικό της χαρακτήρα.

Ονειρική.

Τέτοιες ταινίες θέλω να βλέπω damn it!

Δημοσ.

Όχι ρε μην το κάνεις... Τράβα σινεμά!

It blew my mind

:mrgreen:

Μάλλον θα σε ακούσω τελικά.

Τώρα μάλλον θα ρωτήσω μεγάλη βλακεία, αλλά επικεντρώνεται πολύ στα αμάξια? Δεν μιλάω για στυλ fast and furious, αλλά διαβάζω για tag περιπέτεια και στην περίληψη όλο για αμάξια μιλάει. Γι'αυτό ρωτάω.

Δημοσ.

Τώρα μάλλον θα ρωτήσω μεγάλη βλακεία, αλλά επικεντρώνεται πολύ στα αμάξια? Δεν μιλάω για στυλ fast and furious, αλλά διαβάζω για tag περιπέτεια και στην περίληψη όλο για αμάξια μιλάει. Γι'αυτό ρωτάω.

Ε μην στο χαλάσουμε και όλας, αλλα όχι. Καμία σχέση με ότι έχεις στο μυαλό σου. Καμία όμως... Εδώ μερικοί λένε ότι ακόμα και το τραίλερ δεν τους έβαλε στο κλίμα (πολύ καλό αυτό γιατί είχαν άλλα, κατώτερα, expectations). Απλά πάνε δες και δεν θα το μετανιώσεις

Μουσικάρα από Cliff Martinez καθώς και τα όποια pop κομμάτια.

Πέρα απο πιθανή ταινία της χρονιάς, είχε σίγουρα το ost της χρονιάς... Το κατέβασα απο iTunes και είχα χρόνια να αγοράσω soundtrack ταινίας. Αγαπώ.

(και είναι τέλεια driving tunes!)

Δημοσ.

Σήμερα την πήρα χαμπάρι που διάβασα κριτική στον εξώστη.

Τόσο καλά λέτε ε?

κυκλοφορεί καλο ριπ? ή θα περιμένουμε?

:rolleyes:

Δημοσ.

Ποιος μας παραπληροφορησε για το Θειο? Ο Θειος εχει μονο εκεινη τη λερα με το Cage. Δεν εχω λεφτα γαμωτη σας και γαμωτη μου. Θελω να το δω ομως. Τωρα.

Δημοσ.

To καθικι ο Sellers. Κι εγω απο χτες με αυτα που διαβαζω εδω και σε ΟΛΑ τα reviews, ειμαι σε αναμμενα καρβουνα ...

Δημοσ.

Σήμερα την πήρα χαμπάρι που διάβασα κριτική στον εξώστη.

Τόσο καλά λέτε ε?

κυκλοφορεί καλο ριπ? ή θα περιμένουμε?

:rolleyes:

Όχι δεν υπάρχει. Να πας να το δεις τσιγκούνα

Δημοσ.

Ωραια ατμοσφαιρα και σκηνοθεσια και ερμηνειες,πινελιες απο Σκορτσεζε και γενικα 80s,ομως οχι και αρισγουργημα.

Το σεναριο για μενα αρκετα συνηθισμενο.

Εχει χαμηλωσει τοσο πολυ ο πηχης ωστε μια καλη ταινια να βαφτιζεται αριστουργημα.

7/10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...