Carlitost Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, εχω το εξής πρόβλημα και κοντεύω να τρελαθώ.. Έχω ενα rig εδώ και 2,5 χρόνια που μου έχει βγάλει καρκίνο απο τα διάφορα προβλήματα.. Επίσης και οι τεχνικοί του e-Shop συντέλεσαν σε αυτό.. Εν πάσει περιπτώση, το συγκεκριμένο πρόβλημα έγκειται στον Sata2 controller αυτής της καταραμένης μητρικής που έκανα το λάθος και πήρα, και έχω πολλούς λόγους που το λέω.. Η συγκεκριμένη μητρική είναι η MA790GP-UD4H της Gigabyte και το πρόβλημα που έχω, είναι οτι καρφώνω εναν καινούργιο Sata3 WD500GB Caviar Black και μου τον παρουσιάζει ο raid controller ως Sata1 δηλαδή μου τον εμφανίζει με capability Sata 1.5Gbit... Επίσης δοκίμασα να βάλω ενα jumperaki στα pins 5-6 όπως υποδικνύει και στο πάνω μέρος του σκληρού για να τον ρίξω στα 3Gbit δλδ Sata2, αλλα και πάλι τίποτα.. Ενημερωτικά να πώ οτι έχω περάσει την τελευταία έκδοση του BIOS.. Εκλιπαρώ για βοήθεια, οποιοδήποτε tip για να δοκιμάσω, η οτι αλλο περνάει απο το μυαλό σας...
Carlitost Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Στα τεστ τι ταχύτητες έχεις ; Σήμερα τον πήρα τον δίσκο και δεν τον εχω τεστάρει καθόλου.. Δεν εχω κάνει εγκατάσταση ακόμα αφού ψάχνω λύση για το πρόβλημα.. Εν πασει περιπτώση, δεν νομίζω να μου τον παρουσιάζει ως Sata1 και να τρέχει σαν Sata2 εντέλει..
Carlitost Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Για κάνε ενα τεστ και πες μας Εδώ μιλάμε για read και wright throughput.. Εκ των πραγμάτων ο δίσκος μεμονομένος δεν πρόκειται να φτάσει ταχύτητες της τάξης των 150MB/s που είναι το max bandwidth του Sata1.. Εγώ πρόκειται να τον δουλέψω σε Raid με έναν Sata2 Caviar Black 500αρι.. Αν τους τεστάρω σε raid, θα έχω μπερδεμένα results.. Edit* Επειδή επιμένεις έκανα μια εγκατάσταση και παραθέτω τα results απο το CrystalDiskMark.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.