RottenLungs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Ποτε μου δεν έχω βάλει κάτι άλλο εκτός απο Windows... Θα δυσκολευτώ;;;; To linux server είναι ελεύθερο λογισμικό;;;; Το freenas τι είναι;;;; (Θα googlάρω μία γρήγορα)
RottenLungs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν νομίζω ούτε sata σύνδεση να έχει. Έβγαλα κάποιες φώτο για να δείτε. Οπότε καλό θα ήταν ο controller ου θα βάλω πάνω να έχει και εσωτερική σύνδεση sata. Πάρτε φωτογραφίες: Edit: Βλέπω σε κάποια site οτι το PC μου έχει PCI 2.2 <<Actually, the Dimension 4300 has PCI version 2.2 which should be backward compatible to a version 2.1 card. The problem may be that you need to disable the onboard audio in setup. If that is still active the machine won't communicate with a PCI audio card.>> πηγή: Link Και απο την λίστα των chipset της Intel βρήκα οτι έχει PCI v2.2 / 33MHz...Άρα πρέπει να βρώ καποιον controller που να κάνει με τέτοιο PCI γιατι δυστυχώς PCI- Express δεν διαθέτει η mobo μου. <<Peak transfer rate of 133 MB/s (133 megabytes per second) for 32-bit bus width (33.33 MHz × 32 bits ÷ 8 bits/byte = 133 MB/s)>> Οπότε στο θέμα μεταφοράς δεν θα υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά μας κάνει και η PCI 2.2... Edit2: Λοιπόν βρήκα αυτή που μου ταιριάζει για την mobo μου. Delock PCI Raid Controller > 1x eSATA, 1x SATA, 1x IDE (32-Bit PCI standard 2.2) Με την τροφοδοσία του extra σκληρού δίσκου που θα συνδέσω στον controller λέτε να έχω κανα θέμα;;;;
RottenLungs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Για ethernet βρήκα αυτό σε PCI 2.2 : GNC-0105T Παιδιά για πείτε, σκέφτομαι κάτι λάθος ή όλα είναι κυριλλέ. Δεν θα ήταν και ότι πιο ωραία να σκάσω 30 € και να έχω ασυμβατότητες. Μέσα θα βάλω έναν Samsung 500GB SpinPoint F3 HD502HJ SATA II 7200rpm 16MB (γιατι είναι φθηνός)... Δεν θα χρειάζομαι κάτι παραπάνω γιατι ανα βδομάδα θα καθαρίζει εντελώς.
The_Judas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Οπως σου είπα και πριν, κοίταξε να είναι bootable ο sata controller. Αυτός που διάλεξες έχει μάλλον το via chipset το οποίο δεν έχει boot bios για να φορτώσει λειτουργικό. Δηλαδή κάνει μόνο για να συνδέσεις αποθηκευτικά μέσα. Ψάξε για ελεγκτή με Silicon Image chipset πάνω.
RottenLungs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μα δεν θα συνδέσω λειτουργικό... Το λειτουργικό θα είναι σε έναν μικρό HDD που είναι ήδη πάνω στο PC.
The_Judas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 ok... λάθος κατάλαβα. Οπότε παίρνεις τον πιο φθηνό που βρεις. Αυτόν έχω εγώ: http://www.ebay.co.uk/itm/3-Port-SATA-ATA-1-Port-IDE-PCI-RAID-Controller-Card-A22-/320745801581?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item4aadf0876d
RottenLungs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Να σε ρωτήσω κάτι. Ένα καλώδιο e-sata έχει γύρω στα 6€... Και μου λές να εμπιστευτώ έναν controllers με 3xSata port, 1 IDE port, έξοδο eSata και καλώδιο e-sata στα 1 δολάρια;;;;; (Δεν είναι ειρωνία απλα αυτή η αναλογία τιμών είναι που με κάνει να το σκέφτομαι )
TheELF Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν το αγοράζεις από εδώ έχει περάσει από δέκα χέρια και πληρώνεις των «αέρα» όλων τους. Όταν αγοράζεις κινέζικο από e-bay το παίρνεις απ'ευθείας από αυτών που το φτιάχνει και το παίρνεις και σε τιμή (σχεδόν) χοντρικής.
The_Judas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Να σε ρωτήσω κάτι. Ένα καλώδιο e-sata έχει γύρω στα 6€... Και μου λές να εμπιστευτώ έναν controllers με 3xSata port, 1 IDE port, έξοδο eSata και καλώδιο e-sata στα 1 δολάρια;;;;; (Δεν είναι ειρωνία απλα αυτή η αναλογία τιμών είναι που με κάνει να το σκέφτομαι ) Στο λινκ που δίνεις (delock controller) πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που προτείνω (via 6421 chipset). Παίρνεις και ένα καλώδιο esata του 1 ευρώ και είσαι έτοιμος.
RottenLungs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Οκ τότε θα το δοκιμάσω... Μονο απο amazon.co.uk έχω αγοράσει. Δεν έχει τελωνείο. Απο Κίνα τι κολπάκια πρέπει να κάνω για να μην πληρώσω τελωνείο;;; Ρε παιδιά απο Αγγλία είναι αυτό... Οκ το τσιμπάω και βλέπουμε.
The_Judas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Τώρα βλέπω ότι ο συγκεκριμένος δεν στέλνει Ελλάδα. Δες εδώ ποιος σε βολεύει. http://www.ebay.co.uk/sch/?LH_BIN=1&_kw=Sata%20controller&_ds=1&_fcid=80&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1 Θα χρειαστείς όμως και paypal για να πληρώσεις.
RottenLungs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω prepaid oνομαστική κάρτα (ψωνίζω συχνά απο amazon). Λογικά δεν θα έχω θέμα στο ebay... Την αγορά όπως είπα δεν θα την κάνω τώρα. Προέχουν άλλες αγορές. Ακουστικά, Οθόνη, parapente, battlfield 3, skyrim και να ξεχρεώσω ένα παλικάρι. Λογικά κατα τα Χριστούγεννα θα το φτιάξω γιατι δεν είανι κάτι που το βιάζομαι. Το όλο θέμα το έκανα τώρα γιατι πολυ απλά όταν είμαι σπίτι βαριέμαι που ζώ... Ευχαριστώ για την βοήθεια
rafail1994 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ποτε μου δεν έχω βάλει κάτι άλλο εκτός απο Windows... Θα δυσκολευτώ;;;; To linux server είναι ελεύθερο λογισμικό;;;; Το freenas τι είναι;;;; (Θα googlάρω μία γρήγορα) Οχι και πάρα πολυ απλώς θα πρέπει να εχεις κάποιες γνώσεις όσον αναφορά τα δίκτυα και το λειτουργικό που θα βάλεις . Και τα δυο linux,freenas είναι ελεύθερο λογισμικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.