RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Έχω ένα παλιό έτοιμο PC desktop της DELL και απο ότι βλέπω μέσα όλα Dell γράφουν. Windows XP - Home Edition του είχα περάσει πρίν κανα 6μηνο. Το τροφοδοτικό είναι ένα 250W model: HP - P2507F3P Τα άλλα δεν μπόρεσα να καταλαβω. Θα τον βάλω στην μπρίζα με το CPU-Z θα σας πώ και τα άλλα. Τώρα σας γράφω απο το αρχαίο PC... Πάρτε Edit: Για πείτε ρε παιδιά;;;; Αξίζει να του βάλω controler e-Sata και ethernet;;;;;; Με τί ταχύτητες θα γίνεται η μεταφορά μέσω e-Sata; Με τις κλασσικές ή με πιο αργές;;; Πάντως το PC το έχω κάνει πολυ ελαφρή. Να φανταστείτε κάνει πολυ γρήγορο restart. Του έχω βάλει πάνω μόνο τα απραίτητα και για antivirus το NOD 32. Λέτε να βάλω πάνω άλλο λειτουργικό σύστημα (κανα linux);;;; Θέλω να τρέχει γρήγορα και το μόνο που να κάνει να είναι downloading και μεταφορά μέσω e-sata απο υπολογιστή σε υπολογιστή... Edit2: Και αν μπορείτε θα ήθελα να μου προτίνεται και τι e-sata controler να βάλω. Πχ. υπάρχουν eSata I, eSata II, eSata III κτλ. Φατνάζομαι για ethernet controller δεν χρειάζεται να σκεφτώ κάτι. Ένα - δύο ούτες ή άλλος έχει βρεί το skroutz...
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Πέιτε ρε guys... Το PC δεν αξίζει για αυτήν την δουλειά;;; Μην σκάσω τσαμπε΄λεφτά για τους controllers (θα πάνε κανα 30€ και οι δύο μαζί)
TheELF Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Για πείτε ρε παιδιά;;;; Αξίζει να του βάλω controler e-Sata και ethernet;;;;;; Με τί ταχύτητες θα γίνεται η μεταφορά μέσω e-Sata; Με τις κλασσικές ή με πιο αργές;;; Ε,κοίτα βασικά η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορείς να γράψεις/διαβάσεις μέσου e-sata είναι αυτή των δίσκων,αν στων αρχαιολογία π.χ. έχεις δίσκο που μεταφέρει με 10Mb/sec αυτή θα είναι η μέγιστη ταχύτητα ο,τι σύνδεση και να βάλεις δηλαδή και usb2 να έχεις και e-sata δεν θα υπερβεί τα 10mb/sec. Το ίδιο και με το ethernet,δεν είναι θέμα αν το σηκώνει το μηχάνημα αλλά τη ταχύτητα θα μπορέσεις να καταφέρεις,και εδώ ο σκληρώς είναι που ορίζει την ταχύτητα,αν θες τρέχεις το CrystalDiskMark και βλέπεις τι ταχύτητα έχει ο δίσκος σου αυτή θα είναι και η μέγιστη.
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 O σκληρός δεν είναι θέμα γιατι αυτός που είναι απάνω είναι μικρός και θα αλλαχτεί. Όμως η mobo μου τι SATA θύρες έχει;;;; Να βάλω κάποιον controler eSata που να έχει και sata2 για να συνδέσω τον εσωτερικό;;;;; Λογικά κανα green θα βάλω και τον τωρινό που έχει θα έχω μόνο τα windows. Με το ethernet τι εννοούσες;;;;
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι υπεραρκετό για downloading. Ειδικά αν βάλεις νέο δίσκο και controller. Πρόσεξε μόνο τι ελεγκτή sata θα βάλεις, γιατί υπάρχουν ορισμένοι που δεν είναι bootable (δεν φορτώνουν λειτουργικό δηλαδή). Αν πάλι ήδη έχει sata υποδοχές η μητρική δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα.
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Η μητρική όμως δεν πρέπει να Sata II υποδοχή πάνω (για να μεταφέρει 3 GB/s);;;; Μπορώ να βρώ controller eSata ου να έχεθ και υποδοψή sata II για σκληρό δίσκο;;;;
TheELF Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Η μητρική όμως δεν πρέπει να Sata II υποδοχή πάνω (για να μεταφέρει 3 GB/s);;;; Μπορώ να βρώ controller eSata ου να έχεθ και υποδοψή sata II για σκληρό δίσκο;;;; Ρε αδερφέ και ο καλλίτερος ssd σήμερα δεν ξεπερνάει τα 600Mb/sec και αυτό σε τέλειες καταστάσεις εσύ που θα βάλεις και green στην καλλίτερη να έχεις μεταφορά γύρο στα 70-80Mb/sec,λίγο πάνω δηλαδή από ταχύτητα usb2 και με e-sata και με ethernet το μέγιστο θα είναι ο,τι βγάζει ο δίσκος ξέχνα λοιπών τα 3GB/s.
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι ρε. Εγω σου λέω για δίαυλο... Αλλα και πάλι εγω μετέφερα απο εξωτερικό δίσκο green με αρκετά πάνω απο 80Mb/sec και με usb 2 άσε καλύτερα... Σκέψου το ίδιο αρχείο ε firewire το πέρασα σε 45 λεπτά, ενω με eSata σε 15 λεπτά. Δηλαδή μου λές οτι το eSata είναι άχρηστο. Πρακτικά φίλε και με green usb 2 δεν είναι ίδιο με eSata... Τώρα τι να σου πώ. Λοιπόν άντε πάμε για ποτάκι τώρα (πολυ ασχοληθήκαμε με τα PC)
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 sata1 με sata2 έχουν ελάχιστη ως μηδενική διαφορά για απλούς μηχανικούς δίσκους. Εχεις δει πουθενά μηχανικό δίσκο να "πιάνει" 300MB/sec? Βάζεις έναν δίσκο στις ήδη υπάρχουσες sata1 και βάζεις και ένα φθηνό esata bracket* και είσαι εντάξει. *
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 E καλα και εγω κάτι φθηνό σκεφτόμουνα αλλα το συγκεκριμέμνο πολυ φθηνιάρικο μου φαίνεται. Μάλλον κάτι στο 15 € θα σκάσω. Εδω απλό καλώδιο eSata είναι πιο ακριβό απο το παραπάνω που μου δείχνεις. Οπότε μάλλον για μούφα το κόβω. Τέσαπα, ευχαριστώ παιδιά. Ο κύριως λόγος που το κάνω είναι η οικονομία στο ρεύμα. Άλλο 250 Watt μόνιμα ανοιχτά και άλλο 650 W. Άμα δώ οτι με συμφέρει θα την κάνω την αλλαγή τον χειμώνα που μας έρχεται.
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτό φίλε μου, συνδέεται απευθείας με την εσωτερική sata της μητρικής. Απλή προέκταση είναι.
RottenLungs Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι απλά λενας αντάπτορας. Ενώ το άλλο κουμπώνει πάνω στην μητρική. Το δεύτερο δεν είναι καλύτερο;;;; Μόλις τώρα πέρασα αρχεία με USΒ2 και έπιασε την τρελή τ;αχύτητα των 4,5 MB/s... Σε σύγκριση με το 80ρη έχουν μια ελάχιστη δοφορά (ειρωνία)
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι προέκταση της εσωτερικής sata, δηλαδή έχεις την πλήρη ταχύτητα του SATA1. Καταρχάς, ποια μητρική είναι; Για να δούμε αν έχει sata και usb2.
RottenLungs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 USB2 δεν έχει σίγουρα αλλα δεν με ενδιαφέρει όπως σου είπα. Για Sata θα τον ανοίξω σε λίγο και θα δώ.
rafail1994 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μια χαρά θα κάνει την δουλεία του για κατεβαστιρη . Εάν θέλεις μπορείς να του βάλεις κανενα linux server , η freenas για ποιο ελαφρύ λειτουργικό αφού θα δουλεύεις σε console
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.