Προς το περιεχόμενο

PHP includes και βάσεις δεδομένων

christophoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

ας υποθέσουμε ότι έχουμε την κύρια σελίδα index.php και μέσα σε αυτην προσθέτουμε υποσελίδες με include τύπου

include ("includes/main.php"); δηλαδή με url index.php?page=main

Αν θέλω στην σελίδα main η οποία όπως είπαμε βρήσετε μέσα στο index, να βάλω συνδέσμους ο οποιοι θα μεταφέρουν τον χρήστη σε άλλη υποσελίδα που θα είναι πάλι μέσα στο index.php, η οποία θα έχει δεδομένα ανάλογα με την επιλογή που έκανε ο χρήστης πως θα το κάνω;

πχ στην main έχω μια λίστα με συνδέσμους για lyrics τραγουδιών, αυτή η λίστα έχει μόνο τους τίτλους(οι οποίοι καλούνται από μια βάση δεδομένων). Κάνοντας κλικ σε ένα τραγούδι θέλω να συνδέομαι στην σελίδα index.php?page=viewlyrics όπου ανάλογα με τον σύνδεσμο που διάλεξα το viewlyrics να μου δίχνει και τα αντίστοιχα lyrics

Δημοσ.

><a href="index.php?page=viewlyrics&id=XXX>......</a>

Όπου ΧΧΧ μπορεί να είναι το ID του εκάστοτε Lyric.

Στην σελίδα "viewlyrics.php" θα πρέπει να διαβάσεις το id (πχ/ με $_REUEST['id']) και να εμφανίσεις τα ανάλογα αποτελέσματα.

Γιατί όμως έχεις επιλέξει να κάνεις include τις σελίδες αντί να είναι «αυτόνομες»;

Δημοσ.

προτιμω τα includes επιδή αν θέλω να κάνω μια μικρή αλλαγή στο layout να το κάνω με την μία μόνο στο index

επί την ευκαιρία σε ευχαριστώ φουλ!!! :rolleyes:

ώπα μπερδεύτηκα, στον κώδικα εννοούσα

Δημοσ.
>
$page = mysql_real_escape_string($_GET['page']);

switch($page)
{
 case "main":
   include("inc/main.php");
 break;

case "lyrics":
   include("lyrics.php");
 break;

case "contact":
   include("data/sub/contact.php");
 break;

default:
   include("main.php");
 break;
}

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...