Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικο σκληρό δίσκο Lacie

ktmexc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσε κάτω ο σκληρός δίσκος μία φορά και δε δουλεύει .Για την ακρίβεια κάνει ένα θόρυβο ( σα μηχάνημα στην εντατική ακούγεται) αλλά δεν τον αναγνωρίζει καθόλου το pc . Αν ξέρει κάποιος τι να κάνω δώστε μου τα φώτα σας γιατί έχω όλες μου τις εργασίες μέσα και έχω τρελλαθεί . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν ισχυει μου ειπαν οποτε θα πληρωσω . το θεμα ειναι αν ξερει κανεις καποιο τροπο να σωσω τουλαχιστον τα αρχεια

Δημοσ.

Φίλε δεν θέλω να σε απογοητεύσω,αλλά... από την στιγμή που ο δίσκος έπαθε πραγματική φυσική βλάβη είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τα αρχεία σου.

Αν των βλέπει στο bios σου των βγάζει δηλαδή στην αρχή που βγάζει πληροφορίες με ασπρόμαυρα έχεις την δυνατότητα να ψάξεις έστω για τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα π.χ. κατέβασε το active@file recovery και δες αν σου των βγάζει στην λίστα στα αριστερά αν των βγάζει μπορείς να κάνεις ένα quick scan και αν δεν βρει τα αρχεία σου ένα super scan,η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει και μέρες αναλόγως πόσο χτυπημένος είναι ο δίσκος.

Μόλις(αν) τελειώσει την σάρωση αποθηκεύεις το αποτέλεσμα και πλέων μπορείς να ψάξεις στα αποτελέσματα για τυχών αρχεία που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Για αυτό λέμε και ξαναλεμε και χιλιολεμε τα σημαντικά μας αρχεία πάντα back up σε τουλάχιστον 2 με 3 διαφορετικά αποθηκευτικα μέσα.

Ούτε εγώ θέλω να σε στεναχωρισω αλλά άμα χτύπησε η κεφαλή δεν έχεις πολλές ελπίδες να ανακτήσει κάτι! Εκτός και αν διατιθεσαι να τα σκάσει χοντρά σε εταιρεία ανάκτησης

android.png

Δημοσ.

οταν λετε να τα σκασω χοντρα τι εννοειται περιπου?

πρεπει να εχει στραβωσει ο βραχιονας,το ειχα παθει και εγω με εναν WD 2,5' τον ενοιξα και απλως ''εβαλλα'' τον βραχιωνα οπως επρεπε και δουλευει ακομα.Δοκιμασε να εχει τον σκληρο αναποδα η σε γωνια,μπορει τοτε να μην βρισκει εκει που ακουμπαγε και να σου δουλεψει.

τα αρχεια σου δεν εχουν χαλασει αλλα εκει μεσα μαλλων δεν υπαρχει αλλως τροπος να τα διαβασεις.

Δημοσ.

τι ειναι ο βραχιονας? σορρυ αλλα δε ξερω. παντως δοκιμασα να του αλλαξω πολλες θεσεις και δεν εγινε τιποτα.

Δημοσ.

Αν ανοιξει το σκληρο μονος του κατα 99,9% θα χασει τα δεδομένα του!!

Οταν λεμε να τα σκασεις χοντρά σε εταιρεια μιλάμε για ενα 50αρικο τουλαχιστον για να ελενγξουν αν υπαρχει περιπτωση ανακτησης και απο 250 - 300 Ε και πανω για την ανακτηση και αυτο χωρις σιγουρα αποτελεσματα!!

Δημοσ.

εχω τρομοκρατηθει με τη φοτο κι αυτα που ακουσα αλλα θα το ρισκαρω μαλλον. ξερετε καμια καλη εταιρεια τουλαχιστον για να εχω πιο σιγουρο αποτελεσμα?

Δημοσ.

αιγα μην παει

σιγα τωρα για εναν σκληρο...

δεν ειναι και τοσο περιπλοκο να το ανοιξεις,αρκει να μην πεσει φως κατευθιαν επανω του.

δοκιμασε να τον κουνισεις ενω δουλευει,μπας και μπει τπτ στην θεση του η σταματισει να ακουμπαει οτι ακουμπαει επανω του,ουτος η αλλος χειροτερα δεν νομιζω να γινει :P

Δημοσ.

Τι δουλειά έχει το φως ρει?? Μαγνητικό μέσο είναι ο σκληρός όχι οπτικό!! Η σκονη τον πειράζει όχι το φώς.. για αυτό έτσι και αλλιώς όλες η εταιρειες ανακτησεις χρησιμοποιούν αποστηρωμένους χώρους!!

Ελεος ρε παιδια αν δεν έχετα ιδεα μην μιλατε θα πάρετε κανενα στο λαιμό σας!!

Δημοσ.

εχω δοκομασει να τον κουνησω οπως μου ειπες , τον ανοιξα κιολας αλλα τιποτα κι επειδη εχω εργασιες και πολλα αρχεια που χρειαζομαι αναγκαστικα θα το παω οπου χρειαστει.Απλα δε ξερς που να το παω.

Δημοσ.

Ελεος πραγματικά... δεν σε προλαβαίνει κανενας.. τωρα τι να σου πω μονο με το ανοιγμα και με το κουνημα μειωσες τις πιθανότητες να ανακτησεις οτιδήποτε στο 1/10!!! Ελεος ρε παιδια μην ακουτε τι σας λεει ο καθε....... ασχετος πριν διασταυρώσεται οτι αυτα που λεει ειναι σωστά!!

Σε λιγο που θα εχω χρονο θα σου πω μερικες εταιρειες.. αλλα πιστεψε με δεν θα σου αρεσουν οι τιμες ποθ θα ακουσεις!!

Ελπιζω το παθημα να εγινε μαθημα και απο εδω και περα να κρατας back up!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...