washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Πολλούς ασιάτες έχει, όχι γαλλόφωνους. Επίσης, δε το λες και μικρό... Αν το 50% μιλάνε ασιάτικα, πάσο. Όσο για το "μικρό", όταν λέει γύρω στο μισό μύριο, ε δεν είναι και "μεγάλο" - πάντα με την έννοια ότι πάει ένας νέος εκεί, για να γνωρίσει πράγματα, να ζήσει κοσμοπολίτικα, μουσικές/καλλιτεχνικές σκηνές κτλ (αλλά ακόμα και για δουλειά, δεν είναι μεγάλο)... Μίκα, εγώ πάντως το εξέλαβα ως ότι είναι το επάγγελμα που σκοπεύει ΝΑ σπουδάσει/ακολουθήσει και που ΘΑ κάνει ΤΟΟΟΤΕ που θα είναι Βανκούβερ... Προφανώς ήδη ασχολείται σχετικά.
spurakos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Καλα κανει το παιδι και ρωταει για το μελλον του..και εγω 15 ειμαι και εχω ψαξει τα παντα για το μελλον μου.υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα απο την μπαλα
washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δε λέει κανείς "τί θέλει κι ανακατεύεται", βεβαίως και καλά κάνει και ψάχνεται για το μέλλον. ...Απλά, η ηλικία του/σου είναι τέτοια, που είναι σπάνιο να βλέπει κάποιος που είναι σε αυτή, "τόσο μακρυά".
dreamercon Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 To Vancouver είναι στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη. Η ευρύτερη περιοχή έχει πληθυσμό άνω των δυο εκατομμυρίων. Επίσης είναι από τις πιο πολιτισμικές πόλεις που υπάρχουν - και πράγματι έχει πάρα πολλούς ασιάτες.
washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν αντιλέγω για την "ποιότητα ζωής" (εξ' ου φαντάζομαι και η Γουικοαναφορά ότι είναι η πιο "απλησίαστη" πόλη της χώρας, αναφορικά με το κόστος ζωής), κι απ' όσο έχω κατά καιρούς ακούσει, ο Καναδάς γενικώς="ποιότητα ζωής" (όπως κι η Αυστραλία πχ). Όσον αφορά την "ευρύτερη περιοχή", νομίζω ότι είναι ευνόητα δύο πράγματα όταν αναφέρεται κάποιος σε πληθυσμιακά δεδομένα KΑΘΕ περίπτωσης : 1) μιλάμε για την urban κι όχι για τη suburban area και 2) δεν είναι πληθυσμιακό κριτήριο το "δεν είναι 500.000, είναι 2.000.000 με την ευρύτερη περιοχή" για το αν είναι "κοσμοπολίτικο αρκετά", για να προσελκύσει νέους*. Έχω άπειρες φορές ακούσει στη ζωή μου από τέτοιους για Παρίσια, Νεοϋόρκες, Ελέγια, Λονδίνα, Βερολίνα ακόμα -μη πω και Αγιοπετρουπόλεις- αλλά για ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, είναι ομολογώ η πρώτη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εννοώ "μαειναιγιατονπεοντα". Απλά, περίεργο μου φαίνεται, από έναν 16χρονο. *...στην πράξη δεν ξέρω τί παίζει - ίδια εμπειρία, όπως ξανάγραψα, δεν έχω.
Mirlogria Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Το ξέρω, και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν ήθελα να το δημοσιεύσω, αλλά... "...αλλά μ'όλα αυτά που διαβάζω στα έγκυρα ενημερωτικά blogs που κυκλοφορούν και όλα αυτά που ακούω στις ειδήσεις των 9 απ'την κυρία Τρέμη,είμαι πεπεισμένος ότι σ'αυτή τη χώρα δεν έχω μέλλον..." Πες το μη ντρέπεσαι!
isidorosr20595 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Λογικό να ρωτάς,αλλά ρε φίλε σκέψου το έτσι. Ότι και να μάθεις από εδώ πόσο χρήσιμο θα είναι μετά από μια δεκαετία; Εκτός εάν πας για σπουδές σε κανά χρόνο. Τα περισσότερα δεν πιστεύω να έχουν αλλάξει. Αποτι καταλαβα εισαι 16 ετσι?Και καθεσαι και σκεφτεσαι μεταναστευση κτλ?Μεσα σε δεκα χρονια θα εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα στη ζωη σου και μπορει να αλλαξεις τελειως γνωμη. Τωρα αν ειναι σαν τις ΗΠΑ,τοτε δινουν δυσκολα βιζα.Αλλα καλυτερα να σου πει καποιος που εχει μεταναστευσει εκει. Καλά κατάλαβες. Άμα δεν σκεφτώ από τώρα για τη μετανάστευση, πότε θα σκεφτώ; Όταν θα σπουδάζω ή όταν πιάσω δουλειά; Σίγουρα θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά, αλλά αυτό είναι κάτι που θέλω τόσο πολύ να κάνω. Δυστυχώς δεν έχει μεταναστεύσει κάποιος για να τον ρωτήσω. :/ Για αρχή, δες πόσους πόντους παίρνεις http://www.cic.gc.ca...ssess/index.asp Ευχαριστώ dreamercon, είσαι ο μόνος που μου έδωσε μία κανονική απάντηση. ...για πες λίγο βρε παληκαράκι, πως και σ' απασχολεί ένα θέμα -"πολύ καιρό" μάλιστα- στην ηλικία που τους περισσότερους άλλους τους απασχολεί πότε θα *γκουχ* πρώτη φορά, άλλους αν ο Γαύρος θα πάρει του χρόνου πρωτάθλημα, άλλους αν υπάρχουν εξωγήινοι, κτλ; Δε πλοτ θίκενς μάλιστα, καθώς το "κόλλημα" είναι ακόμη πιο συγκεκριμένο : Γιατί Βανκούβερ καλά και σώνει; Πανάκριβο είναι σε σχέση με άλλα μέρη στη χώρα, μεγάλο ΔΕΝ το λες για να πεις να έχεις ευκαιρίες/να κάνεις "κσομοπολίτικη ζωή", οι μισοί μιλάνε Γαλλικά... Τί παίζει; Αν πάντως πρόκειται για καμμία ιντερνετική γνωριμία, πες για να συμβουλέψουμε ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, δε θα χάσεις να μας μιλήσεις για αυτό το "θέλω πολύ να πάω". Σίγουρα κι εσύ θα πλουτίσεις τους ορίζοντές σου από όσα σου πούμε, αλλά δεν αποκλείεται κι εμείς. Δεν είναι όλοι έτσι. Εσύ δεν έχεις ένα αγαπημένο μέρος σε όλο το κόσμο και δεν θες να πας εκεί; Έστω και για διακοπές; Πως πολλοί θέλουν να πάνε Ν.Υ; Έτσι και εγώ θέλω στο Βανκούβερ. Δεν με νοιάζει αν είναι μικρό ή αν οι μισοί μιλάνε Γαλλικά (που δεν μιλάνε). Όχι δεν είναι κάποια γνωριμία... αν και δεν θα είχα πρόβλημα. Καλές καταθλίψεις στο Κάναντα. Γιατί; Προς topic starter,μικρος εισαι ακομα για τετοια σχεδια. Για να σε δεχθει μια τετοια χωρα πρεπει να σπουδασεις κατι, ενδεχωμενως να κανεις και ενα μαστερ και να βρεθει μια εταιρια που θελει ειδικα την ειδικοτητα σου. Η εταιρια δινει το ΟΚ οτι δεν μπορεσε να βρει αλλον με αυτα τα προσοντα και μετα το κρατος σου δινει residense. Ετσι εκανε και η φιλη μου και ειναι νομικα ΟΚ, περνει και εναν βαρβατο μισθο, εχει και τις παροχες της αλλα αναπολει την πατριδα της. Θα πάω στο Καναδά (αν τελικά τα καταφέρω) όταν τελειώσω τις σπουδές μου και έχω ήδη μερικά λεφτά. Με μερικά χιλιάρικα θα πάω ή θα με συντηρούν οι γονείς μου; oτι ο 15χρονος δηλωνει δουλεια web developer μονο σε μενα εκανε εντυπωση; Προφανώς. Καλα κανει το παιδι και ρωταει για το μελλον του..και εγω 15 ειμαι και εχω ψαξει τα παντα για το μελλον μου.υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα απο την μπαλα/quote]Πες τα! +1 "Δε λέει κανείς "τί θέλει κι ανακατεύεται", βεβαίως και καλά κάνει και ψάχνεται για το μέλλον. ...Απλά, η ηλικία του/σου είναι τέτοια, που είναι σπάνιο να βλέπει κάποιος που είναι σε αυτή, "τόσο μακρυά"." +1 "To Vancouver είναι στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη. Η ευρύτερη περιοχή έχει πληθυσμό άνω των δυο εκατομμυρίων. Επίσης είναι από τις πιο πολιτισμικές πόλεις που υπάρχουν - και πράγματι έχει πάρα πολλούς ασιάτες. +1 Υπάρχει και Chinatown (και Greektown). "...αλλά μ'όλα αυτά που διαβάζω στα έγκυρα ενημερωτικά blogs που κυκλοφορούν και όλα αυτά που ακούω στις ειδήσεις των 9 απ'την κυρία Τρέμη,είμαι πεπεισμένος ότι σ'αυτή τη χώρα δεν έχω μέλλον..." Πες το μη ντρέπεσαι!" Και αυτό. +1
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Προσωπικά Ισίδωρε, εύχομαι να το πραγματοποιήσεις τ' όνειρό σου. Και μάλλον θα το κάνεις, κρίνοντας από το 2ο, "ακόμα πιο ώριμο" ποστ σου. Ό,τι εγώ έγραψα, ήταν για προβληματισμό, κι όχι με σκοπό ούτε να σε προδιαθέσω αρνητικά, ούτε φυσικά να τρολάρω/κάνω πλάκα κτλκτλ. ...συνελόντι ειπείν, εύχομαι να σου παν όλα όπως τα θες, τα επόμενα χρόνια.
isidorosr20595 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Προσωπικά Ισίδωρε, εύχομαι να το πραγματοποιήσεις τ' όνειρό σου. Και μάλλον θα το κάνεις, κρίνοντας από το 2ο, "ακόμα πιο ώριμο" ποστ σου. Ό,τι εγώ έγραψα, ήταν για προβληματισμό, κι όχι με σκοπό ούτε να σε προδιαθέσω αρνητικά, ούτε φυσικά να τρολάρω/κάνω πλάκα κτλκτλ. ...συνελόντι ειπείν, εύχομαι να σου παν όλα όπως τα θες, τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστώ πάρα πολύ Αυτό ήταν καλό, γιατί εκτός από όλα αυτά που ανέφερα, προσωπικά ήθελα κάποιος να πει κάποιος και τα αρνητικά ή κάποια πράγματα που να με προβληματίσουν. Γενικά είμαι από αυτούς που κοιτούν και από τις δύο μεριές, όχι μόνο τα καλά... Το καλοκαίρι είχα ψάξει "canada sucks" για να δω τι λένε (ποια είναι τα αρνητικά αυτής της χώρας).
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Το καλοκαίρι είχα ψάξει "canada sucks" για να δω τι λένε (ποια είναι τα αρνητικά αυτής της χώρας). ...ειδικά μετά από αυτό, "δε σε φοβάμαι" εσένα... Ό,τι κάνεις, όποτε το κάνεις, όπου το κάνεις,,,θα πετύχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.