Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στον Καναδά

isidorosr20595

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Το παρακάτω θέμα πολύ καιρό με απασχολεί και θα ήθελα πολύ να βρω μία απάντηση.

Αν και είναι λίγο νωρίς για μένα ακόμα, θα ήθελα να μου πείτε τι θα πρέπει να προσέξω-κοιτάξω-σκεφτώ για να μεταναστεύσω στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ. Προσωπικά θέλω πολύ να πάω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Αγγλικά (του χρόνου δίνω και για το Proficiency) και σαν web developer πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα με το οικονομικό. Με άλλα λόγια δεν έχω πρόβλημα με τα προσωπικά μου. Το θέμα είναι, αν και το έχω ψάξει λίγο, ότι δεν ξέρω τι ακριβώς απαιτείται για την μετανάστευση (χαρτιά, άδειες παραμονής, τρόποι μετακόμισης κτλ).

Αν όλα πάνε καλά, θα μεταναστεύσω σε λιγότερα από 10 χρόνια, στα 25 μου περίπου. Φυσικά θα έχω πάει για αρκετές ημέρες μήνες πριν για να τσεκάρω το μέρος, real estates και κτλ, και όταν έχω βγάλει λεφτά από τη δουλειά μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας που θα ασχοληθείτε και θα με βοηθήσετε. :)

Δημοσ.

Γεια σας,

Το παρακάτω θέμα πολύ καιρό με απασχολεί και θα ήθελα πολύ να βρω μία απάντηση.

Αν και είναι λίγο νωρίς για μένα ακόμα, θα ήθελα να μου πείτε τι θα πρέπει να προσέξω-κοιτάξω-σκεφτώ για να μεταναστεύσω στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ. Προσωπικά θέλω πολύ να πάω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Αγγλικά (του χρόνου δίνω και για το Proficiency) και σαν web developer πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα με το οικονομικό. Με άλλα λόγια δεν έχω πρόβλημα με τα προσωπικά μου. Το θέμα είναι, αν και το έχω ψάξει λίγο, ότι δεν ξέρω τι ακριβώς απαιτείται για την μετανάστευση (χαρτιά, άδειες παραμονής, τρόποι μετακόμισης κτλ).

Αν όλα πάνε καλά, θα μεταναστεύσω σε λιγότερα από 10 χρόνια, στα 25 μου. Φυσικά θα έχω πάει για αρκετές ημέρες μήνες πριν για να τσεκάρω το μέρος, real estates και κτλ, και όταν έχω βγάλει λεφτά από τη δουλειά μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας που θα ασχοληθείτε και θα με βοηθήσετε. :)

Συγνώμη κιόλας,πλάκα κάνεις;

Θα φύγεις σε μια δεκαετία και θέλεις από τώρα να σε πούμε; :shock:

Τα πράματα αλλάζουν άρδην,σε 10 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλας,πλάκα κάνεις;

Θα φύγεις σε μια δεκαετία και θέλεις από τώρα να σε πούμε; :shock:

Τα πράματα αλλάζουν άρδην,σε 10 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

Το ξέρω, και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν ήθελα να το δημοσιεύσω, αλλά...

Δημοσ.

Το ξέρω, και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν ήθελα να το δημοσιεύσω, αλλά...

Λογικό να ρωτάς,αλλά ρε φίλε σκέψου το έτσι.

Ότι και να μάθεις από εδώ πόσο χρήσιμο θα είναι μετά από μια δεκαετία;

Εκτός εάν πας για σπουδές σε κανά χρόνο.

Δημοσ.

Αποτι καταλαβα εισαι 16 ετσι?Και καθεσαι και σκεφτεσαι μεταναστευση κτλ?:confused:

Μεσα σε δεκα χρονια θα εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα στη ζωη σου και μπορει να αλλαξεις τελειως γνωμη.

Τωρα αν ειναι σαν τις ΗΠΑ,τοτε δινουν δυσκολα βιζα.Αλλα καλυτερα να σου πει καποιος που εχει μεταναστευσει εκει.

Δημοσ.

Το παρακάτω θέμα πολύ καιρό με απασχολεί

να μεταναστεύσω στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ. Προσωπικά θέλω πολύ να πάω

...για πες λίγο βρε παληκαράκι, πως και σ' απασχολεί ένα θέμα -"πολύ καιρό" μάλιστα- στην ηλικία που τους περισσότερους άλλους τους απασχολεί πότε θα *γκουχ* πρώτη φορά, άλλους αν ο Γαύρος θα πάρει του χρόνου πρωτάθλημα, άλλους αν υπάρχουν εξωγήινοι, κτλ;

Δε πλοτ θίκενς μάλιστα, καθώς το "κόλλημα" είναι ακόμη πιο συγκεκριμένο : Γιατί Βανκούβερ καλά και σώνει; Πανάκριβο είναι σε σχέση με άλλα μέρη στη χώρα, μεγάλο ΔΕΝ το λες για να πεις να έχεις ευκαιρίες/να κάνεις "κσομοπολίτικη ζωή", οι μισοί μιλάνε Γαλλικά...

Τί παίζει; Αν πάντως πρόκειται για καμμία ιντερνετική γνωριμία, πες για να συμβουλέψουμε ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα χάσεις να μας μιλήσεις για αυτό το "θέλω πολύ να πάω". Σίγουρα κι εσύ θα πλουτίσεις τους ορίζοντές σου από όσα σου πούμε, αλλά δεν αποκλείεται κι εμείς.

Δημοσ.

οι μισοί μιλάνε Γαλλικά...

Το μπερδεύεις μάλλον με το Montreal

Since the 1980s' date=' immigration has dramatically increased, making the city more ethnically and linguistically diverse; 52% do not speak English as their first language.[1'][80] Almost 30% of the city's inhabitants are of Chinese heritage.[81] In the 1980s, an influx of immigrants from Hong Kong in anticipation of the transfer of sovereignty from the United Kingdom to China, combined with an increase in immigrants from mainland China and previous immigrants from Taiwan, established in Vancouver one of the highest concentrations of ethnic Chinese residents in North America.[82] This arrival of Asian immigrants continued a tradition of immigration from around the world that had established Vancouver as the second-most popular destination for immigrants in Canada after Toronto.[83] Other significant Asian ethnic groups in Vancouver are South Asian (mostly Punjabi, usually referred to as Indo-Canadian), Filipino, Korean, Vietnamese, Japanese, Indonesian, and Cambodians. Despite increases in Latin American immigration to Vancouver in the 1980s and 90s, recent immigration has been comparatively low, and African immigration has been similarly stagnant (3.6% and 3.3% of total immigrant population, respectively.)[84] In 1981, less than 7% of the population belonged to a visible minority group.[85] By 2008, this proportion had grown to 51%

Μου είχανε πει ότι στο Vancouver η ανακοινώσεις στο αεροδρόμιο γίνονται σε δύο γλώσσες, στα Αγγλικά και στα Punjabi ... αληθεύει ?

Για αρχή, δες πόσους πόντους παίρνεις

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

Your final score is: 79

Pass mark

The pass mark as of September 18, 2003 is 67.

2003 ? ? ?

Ισχύει ακόμα ?

Αμα είναι έτσι να αρχίζω να το σκέφτομαι σε 1-2 χρονάκια

Δημοσ.

Το μπερδεύεις μάλλον με το Montreal

...για το Μόντρεαλ ήξερα, αλλά αν μπερδεύει κάτι κάποιος, είναι αυτός στο αρθράκι της Wiki, που έρριξα μια ματιά να δω τί εστί Βανκούβερ, μιας και προσωπική εμπειρία/ιδιαίτερες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις περί αυτού, δεν έχω :

Οι κάτοικοί του παρουσιάζουν εθνική πολυμορφία, καθώς το 52% των κατοίκων του έχουν άλλη μητρική γλώσσα από τα αγγλικά.
Δημοσ.

2003 ? ? ?

Ισχύει ακόμα ?

Αμα είναι έτσι να αρχίζω να το σκέφτομαι σε 1-2 χρονάκια

Ισχυει το 67. Επειδή η διαδικασία διαρκεί χρόνια, αν το σκέφτεσαι για δυο χρόνια αργότερα άρχισε τώρα.

Δημοσ.

Καλές καταθλίψεις στο Κάναντα.

Ακριβώς! Μια φιλη μου πηγε εδω και 1 χρονο Vancuver για δουλεια και δεν μπορω να πω οτι την παλαιυει. Βεβαια ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του.

Προς topic starter,μικρος εισαι ακομα για τετοια σχεδια. Για να σε δεχθει μια τετοια χωρα πρεπει να σπουδασεις κατι, ενδεχωμενως να κανεις και ενα μαστερ και να βρεθει μια εταιρια που θελει ειδικα την ειδικοτητα σου. Η εταιρια δινει το ΟΚ οτι δεν μπορεσε να βρει αλλον με αυτα τα προσοντα και μετα το κρατος σου δινει residense. Ετσι εκανε και η φιλη μου και ειναι νομικα ΟΚ, περνει και εναν βαρβατο μισθο, εχει και τις παροχες της αλλα αναπολει την πατριδα της.

Αμα δεν εχεις πτυχειο, μπαρκαρεις σε γκαζαδικο και βλεπεις το Βανκουβερ απο το λιμανι....Οποτε οπως βλεπεις δεν ειναι απλα τα πραγματα.

Δημοσ.

...για το Μόντρεαλ ήξερα, αλλά αν μπερδεύει κάτι κάποιος, είναι αυτός στο αρθράκι της Wiki, που έρριξα μια ματιά να δω τί εστί Βανκούβερ, μιας και προσωπική εμπειρία/ιδιαίτερες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις περί αυτού, δεν έχω :

Πολλούς ασιάτες έχει, όχι γαλλόφωνους.

Επίσης, δε το λες και μικρό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...