Προς το περιεχόμενο

Εθελοντισμός

Γηρυόνης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το νομικό καθεστώς στην Ελλάδα για τον εθελοντισμό;

Μου ζήτησε ένας φίλος μου να τον βοηθήσω σε κάτι και θα πρέπει να πηγαίνω στα γραφεία της εταιρείας του και να εργάζομαι εκεί για ένα-δυο μήνες. Δε θέλω όμως χρήματα γι' αυτό το πράγμα και θέλω να είμαι (και ο φίλος μου) καλυμένος σε περίπτωση που έλθει το ΙΚΑ ή η επιθεώρηση εργασίας. Γι' αυτό θα ήθελα να δηλώσω τον εαυτό μου ως εθελοντή. Αλλά ο λογιστής που ρώτησα μου λέει ότι αυτό απαγορεύεται να γίνει και ότι αν εργαστώ κάπου πρέπει να πληρωθώ οπωσδήποτε και να δηλωθώ στο αντίστοιχο ασφαλιστικό ταμείο. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει καθώς γνωρίζω κάποιους γνωστούς μου που είναι εθελοντές σε ΜΚΟ αλλά και συγγενής μου ήτανε εθελοντής στους ΟΑ το 2004. Όποιος γνωρίζει κάτι ή μπορεί να με παραπέμψει σε αντίστοιχες πληροφορίες θα βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

παλι καλα! πολλα γραφεια θα ζητουσανε "εθελοντες" μ' αυτην την κριση.

Τι δουλεια ειναι αυτη και νομιζεις δικαιολογει εθελοντισμο; πχ θα μπορουσες να φανταστεις μια καφετερια να απασχολει εθελοντες; το απολυτο παραθυρακι για μαυρη εργασια...

Βεβαια μη μασας, δεν εισαι σε αυστηρο κρατος. Εδω ο υπουργος εργασιας ειχε ινδο καμαριερη ως φιλοξενουμενο. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...