Προς το περιεχόμενο

MSCA + Cisco

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αποκτήσω αυτές τις πιστοποιήσεις και θα ήθελα την καθοδήγηση από όποιον γνωρίζει.

Σχετικά με cisco βρήκα εύκολα ύλη και πληροφορίες (το επίσημο βιβλίο είναι αρκετά καλό). Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής οπότε έχω μια υποδομή που θα με βοηθήσει πιστεύω να πάρω την πιστοποίηση χωρίς φροντιστήριο.

Για το CCNA αναφέρομαι, γιατί στα υπόλοιπα χρειάζεται και πρακτική εμπειρία.

Τα εξεταστικά κέντρα στην Θεσσαλονίκη ποια είναι και κάθε πότε έχει εξετάσεις (και με τι ποσό); Δεν έχω βρει πουθενά σχετικές πληροφορίες.

Οσον αφορά το MSCA + MSCE τι ισχύει;

Έχω ήδη εμπειρία ως admin σε windows 2000 και 2003 server αλλά θα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο. Αξίζουν αυτές οι πιστοποιήσεις;

Επειδή έχει πολλά σχετικά exams ποια θα μου προτείνατε;

Επίσης κάποια καλά βιβλία στο αντίστοιχο αντικείμενο;

Δημοσ.

H πιστοποίηση της cisco το CCNA αρχικά αξίζει με 1000 φίλε πολύ δυνατό πτυχίο και αν μπορέις να πας και για το CCNP μετα ακόμα καλύτερα.

Γενικά ειναι πολυ ++ οταν ψάξεις για εργασια να το δείξεις στα πτυχία που έχεις , φυσικά για πληροφορική μιλάμε πάντα.

Τώρα για θεσάλονικη θα σε γελάσω τι και πως γιατι εγώ έκανα μαθήματα στην ελληνοαμερικάνικη ένωση στην αθήνα

• Moderators
Δημοσ.

Τα εξεταστικά κέντρα στην Θεσσαλονίκη ποια είναι και κάθε πότε έχει εξετάσεις (και με τι ποσό); Δεν έχω βρει πουθενά σχετικές πληροφορίες.

http://cisco.netacad...LocatorMain.jsp

Search "Thessaloniki" και στη συνεχεια μπορεις να επικοινωνησεις με οποιο θελεις για να ρωτησεις περι εξετασεων.

Δημοσ.

Μια ερώτηση κ γω να μην ανοιγω αλλο θεμα. Το ccnp προαπαιτει το απλο ccna ή και το ccna security Κλπ;

Νομίζω πρέπει να έχεις το CCNA το απλό μόνο

Δημοσ.

MCSE δεν υφίσταται πλεον,υπάρχει το MCITP Windows server 2008 Server administrator /Enterprise Administrator.

Βιβλία υπάρχουν απλά η έκδοση R2 που τρέχει σήμερα έχει μεγάλες διαφορές απο την 2008 και ίσως καλύτερα θα ήταν να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο.

To 6425 Implementing Active Directory Domain Services θα ήταν ότι πρέπει για εσένα ,περισσότερα όμως με PM.

Δημοσ.

Φίλε ξεκινάω εγω CCNA σε 20 μέρες στην Θεσσαλονίκη.

1000€ για τα πρώτα 2 "πτυχία". Γύρω στα 2.400 € για όλο το CCNA (4 πτυχία).

Αν θές ρώτα με για περισσότερες πληροφορίες!

Δημοσ.

Δεν επιτρέπετε να τα πούμε δημόσια; Έτσι για να υπάρχει σημείο αναφορά και για τους υπόλοιπους.

Δε νομίζω να θεωρηθεί διαφήμιση.

Τα δύο πρώτα εννοείς ICND1+ICND2 ? Σε ποια ακαδημία cisco τα κάνεις; Λίγα μου φαίνονται τα 1000 ευρώ, είχα ακούσει για μεγαλύτερα ποσά.

Θα πάρεις και τα CCNA Security, Voice και Wireless μετά;

Εγώ πήρα τα επίσημα βιβλία της cisco από το amazon και σκέφτομαι να δώσω απευθείας για CCNA και όχι χωριστά ICND1 και ICND2.

http://www.amazon.com/gp/product/1587201836

http://cisco.netacad...LocatorMain.jsp

Search "Thessaloniki" και στη συνεχεια μπορεις να επικοινωνησεις με οποιο θελεις για να ρωτησεις περι εξετασεων.

Ολες οι ακαδημίες cisco είναι ταυτόχρονα και εξεταστικά κέντρα;

• Moderators
Δημοσ.

Ολες οι ακαδημίες cisco είναι ταυτόχρονα και εξεταστικά κέντρα;

Oχι απαραιτητα. Γι αυτο σου προτεινα να παρεις τα στοιχεια επικοινωνιας τους προκειμενου να μαθεις απο πρωτο χερι ποιες απο αυτες ειναι και εξεταστικα κεντραwink.gif

Δημοσ.

Αναλόγως την θέση του καθενός,προφανώς δεν μπορώ να αναφερθώ δημόσια μιας και εγώ είμαι MCT,οπότε για το που και το τι καλύτερα pm.

Δημοσ.

Εγώ πήρα τα επίσημα βιβλία της cisco από το amazon και σκέφτομαι να δώσω απευθείας για CCNA και όχι χωριστά ICND1 και ICND2.

http://www.amazon.com/gp/product/1587201836

Νομιζω αν δωσεις μονο το ICND1 παιρνεις CCENT (Entry Level Technician). Ειναι πιο ευκολο και περιλαμβανει τις πιο βασικες γνωσεις.

Δεν λεω οτι πρεπει να το κανεις ετσι, αλλα ισως σου βγει πιο φθηνα για αρχη, με λιγοτερες πιθανοτητες αποτυχιας, ενω ο συνολικος χρονος που θα εισαι certified θα ειναι περισσοτερος.

Καθε φορα που περνας μια οποιαδηποτε ενοτητα cisco ανανεωνονται και ολες οι παλιες σου (οι κατωτερες η ισαξιες βεβαια). Αν δηλαδη ειχες ηδη CCNA και ηθελες να παρεις CCNP δεν θα χρειαζοταν να ξαναδινεις CCNA καθε 2 χρονια αλλα θα μπορουσες μια μια να περναγες σε αρια διαστηματα τις ενοτητες του CCNP και να παραμενεις ετσι CCNA certified, και καποια στιγμη θα επαιρνες και CCNP.

Τουλαχιστον ετσι ηταν καποτε. Εχω πολυ καιρο να ασχοληθω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειδικά για το CCNA προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις μόνος σου. Το ICND1 είναι σχετικά εύκολο, ειδικά αν έχεις πρωθύστερες γνώσεις γύρω από δίκτυα (έστω και βασικές). Αυτά τα χιλιάρικα που ζητάνε για τα σεμινάρια πολύ τραβηγμένα τα βρίσκω.

Θέλει μεν αρκετό διάβασμα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν ιδιαίτερα δυσνόητες έννοιες που να απαιτούν... δάσκαλο να στις εξηγήσει. Επίσης το ICND1 έχει ελάχιστα labs στις εξετάσεις, τα οποια είναι και αρκετά εύκολα (όσο και τυποποιημένα). Το ICND2 είναι λιγάκι πιο δύσκολο αλλά τελικά λόγω της μικρότερης ύλης δεν θα σου πάρει περισσότερο χρόνο. Γνώμη μου είναι να δώσεις τα ICND1/2 ξεχωριστά και να μην πας απευθείας για το CCNA. Θα σου φανεί αρκετά πιο εύκολο και τελικά τα έξοδά σου θα είναι τα ίδια. Άλλωστε μπορείς να δώσεις ICND1 και μετά από ελάχιστες μέρες να δώσεις και το 2.

Στο θέμα της εξάσκησης το Packet Tracer φτάνει και περισσεύει. Έστησα το lab της υπογραφής μου με σκοπό να διαβάσω πάνω σε αυτό και τελικά δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου. Η ύλη του CCNA καλύπτεται κατά 95% από το Packet Tracer (δεν χρειάζονται καν οι simulators της Boson ή το περίφημο GNS3). Δεν πειράζει όμως, το lab θα χρησιμεύσει για τις επόμενες πιστοποιήσεις.

Από βιβλία προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο του Lammle αλλά και αυτό του Odom (δεν είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις και τα δύο σε -γκουχ, γκουχ- ηλεκτρονική μορφή...) Επίσης κάνε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όσα περισσότερα test μπορείς από το examcollection.com

Δημοσ.

Για σας,

θα με ενδιέφερε και μένα να πάρω το ccna και το ccnp.

Έχω τελειώσει computer science αγγλία και θέλω να πάρω τα 2 πτυχία αφού έτσι και αλλιώς στην δουλειά που είμαι τώρα όλο και πέφτει στα χερια μου κάποιο cisco να setaro ας έχω λοιπον και τα τυπικά προσόντα

Αυτό που θα ήθελα είναι άμα ξέρετε κανένα καλο εξεταστικό κέντρο να κάνει και μαθήματα (ξέρω ήδη όλα τα εξεταστικά κέντρα στην αθηνα απλός λέω άμα έχετε πάει σε κανένα)

Επίσης θέλω να ξέρω άμα κανεις τα μαθήματα στο κέντρο ποσο καιρό περνούν κάθε ποτε έχει εξέτασεις και ποσο κοστίζει το ccna και ποσο ccnp.

Eπίσης θα προτιμούσα να έκανα τα μαθήματα στα αγγλικά γιατί τους ελληνικούς ορους δεν του καταλαβαίνω τους έχω συνηθίσει στα αγγλικά

Υπάρχει μια πιθανότητα να με στείλουν από την δουλειά και πρέπει να τους πω τι γίνετε με κάθε λεπτομέρεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...