Προς το περιεχόμενο

Γεννήτρια ρεύματος

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή το τέλος ακινήτων που έγινε μόνιμο (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231129639) σκεφτόμουν να κόψω το ρεύμα στο χωριό.

Πηγαίνω 15 με 20 μέρες max τον χρόνο κάθε καλοκαίρι και οι ανάγκες μου σε ρεύμα είναι ελάχιστες. Ενα ψυγείο, μερικές λάμπες το βράδυ, θερμοσίφωνο και ανεμιστήρες.

Μπορούν λοιπόν αυτές οι συσκευές να καλυφθούν από μία γεννήτρια;

Με συμφέρει μακροπρόθεσμα δεδομένου ότι το χαράτσι θα είναι τουλάχιστον μία 400άρα; Υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος - άνθρωπος του χώρου να μας πει τη γνώμη του καθώς φαντάζομαι θα είναι και πολλοί άλλοι στη θέση μου;

Δημοσ.

Με αφορμή το τέλος ακινήτων που έγινε μόνιμο (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231129639) σκεφτόμουν να κόψω το ρεύμα στο χωριό.

Πηγαίνω 15 με 20 μέρες max τον χρόνο κάθε καλοκαίρι και οι ανάγκες μου σε ρεύμα είναι ελάχιστες. Ενα ψυγείο, μερικές λάμπες το βράδυ, θερμοσίφωνο και ανεμιστήρες.

Μπορούν λοιπόν αυτές οι συσκευές να καλυφθούν από μία γεννήτρια;

Με συμφέρει μακροπρόθεσμα δεδομένου ότι το χαράτσι θα είναι τουλάχιστον μία 400άρα; Υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος - άνθρωπος του χώρου να μας πει τη γνώμη του καθώς φαντάζομαι θα είναι και πολλοί άλλοι στη θέση μου;

εμπειρικα σου λεω οτι δε συμφερει.

αυτο που συμφερει ειναι να το κοψεις και οταν εισαι τις 15 μερες εκεις, να τραβηξεις καλωδιο απο το γειτονα! (να το ξερει φυσικα)

για 15 μερες δε θα το ψαξει κανεις, και αν το ψαξει λες οτι το χρειαστηκες για επισκευες μεχρι να ερθει το δικο σου.

απο λεφτα τα κανονιζεις με το γειτονα.... πχ του πληρωνεις ολοκληρο εκεινο το μηνα. τον συμφερει και αυτον :devil:

Δημοσ.

θερμοσιφωνα παντως αμφιβαλω αν σηκωνει η γεννητρια. λαμπες οικονιμικες ισως να σηκωνει αλλα οπως λεει ο αλετζος δεν συμφερει η καλυτερη λυση ειναι ο γειτονας.

Δημοσ.

Ψυγειο με αεριο, θερμοσυφωνας με ξυλα και μια μικρη γεννητρια για τα φωτα και TV. Με 500+Ε βαζεις και μπαταριες με inverter ή και φωτοβολταικα και εισαι καλυμενος 24 ωρες.Το εχω δει το συστημα σε σπιτια που δεν εχουν ρευμα και ειναι καλη λυση.

Δημοσ.

Με 500+Ε βαζεις και μπαταριες με inverter

Τι ακριβώς είναι αυτό το κόλπο φίλε; Πες καμιά πληροφορία αν μπορείς διότι είναι πιθανόν να μου είναι πολύ χρήσιμο εδώ που βρίσκομαι...

Δημοσ.

για τον ίδιο λόγο σκέφτομαι να κάνω και εγώ διακοπή της δεή εδω στην αθήνα, και να μιλίσω στον 3ο όροφο να μοιραζόμαστε το ρολόι του και να βάλω μετρητή στο διαμέρισμά μου. εγώ είμαι στον 1ο.

Εχει κανείς ιδέα αν γίνεται?

Δημοσ.

Link

ΔΕΣ το link στα 6.6KVAεχω και εγω στο εξοχικο και εχω 6 λαμπες 100w τηλεoραση-nova και σηκωνει και θερμοσίφωνο αλλα να μην δουλεουν ολα μαζι...

Δημοσ.

Τι ακριβώς είναι αυτό το κόλπο φίλε; Πες καμιά πληροφορία αν μπορείς διότι είναι πιθανόν να μου είναι πολύ χρήσιμο εδώ που βρίσκομαι...

Βαζεις καποιες μπαταριες και αυτες με την βοηθεια του inverter δινουν 220V στις μπριζες του σπιτιου. Αμα συνδεεις μονο λαμπες και μικρες TV μπορεις με λιγες μπαταριες να κανεις δουλεια. Αμα βαλεις και ψυγεια θες ποιο μεγαλες.

Τωρα πως φορτιζουν οι μπαταριες? Ειτε με λειτουργεια γεννητριας για λιγες ωρες την ημερα, ειτε με φωτοβολταικα πανελ είτε και τα 2.

Δημοσ.

Βαζεις καποιες μπαταριες και αυτες με την βοηθεια του inverter δινουν 220V στις μπριζες του σπιτιου. Αμα συνδεεις μονο λαμπες και μικρες TV μπορεις με λιγες μπαταριες να κανεις δουλεια. Αμα βαλεις και ψυγεια θες ποιο μεγαλες.

Τωρα πως φορτιζουν οι μπαταριες? Ειτε με λειτουργεια γεννητριας για λιγες ωρες την ημερα, ειτε με φωτοβολταικα πανελ είτε και τα 2.

Βασικά, το πρόβλημα μου είναι ότι έχουμε συχνές και - μερικές φορές - πολύωρες διακοπές ρεύματος. Μπορούν αυτές οι μπαταρίες να φορτίζονται από το ρεύμα και να τις χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια της διακοπής; Αν υποθέσουμε ότι δεν έχω ρεύμα για κάνα δίωρο, έχουν ικανή αυτονομία για αυτή τη διάρκεια; Κατά 90% η χρήση θα αφορά τον υπολογιστή και τα βασικά περιφερειακά (οθόνη, router, ηχεία), άντε και μία ή δύο μικρές λάμπες, ίσα ίσα για να μην κουτουλάμε στα ντουβάρια, αν είναι νύχτα. Σε καμία περίπτωση δε μιλάω για ψυγεία, κλιματιστικά, θερμάστρες και τα σχετικά. Παρεμπιπτόντως, τι τύπου μπαταρίες είναι αυτές; Αυτοκινήτου π.χ., ή κάτι άλλο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...