Προς το περιεχόμενο

Αγορά επαγγελματικού desktop

akenaton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μια φίλη, πολιτικός μηχανικός που τώρα βγαίνει στην αγορά εργασίας μου ζήτησε να της στήσω ένα pc στο νέο της γραφείο. Διαθέτει 1500E περίπου για υπολογιστή (προσωπικά τα βρίσκω πολλά, θα της πω να πάρει κάτι φθηνότερο και να αγοράσει και έναν εκτυπωτή ίσως).

Θέλω να δω αν αξίζει να αγοράσω κάτι έτοιμο, ή σε κομμάτια. Έχετε κάποια πρόταση έτοιμου, ή έστω το κουτί μόνο και διαλέγουμε οθόνη ξεχωριστά. Το μηχάνημα πρέπει να είναι σε θέση να τρέξει βαριά προγράμματα (βλ. autocad).

Με προβληματίζει και το εξής. Επειδή πρόκειται για επαγγελματική χρήση, θα πρέπει στην περίπτωση που το συναρμολοηγήσω μόνος να αγοράσω ίσως ξεχωριστά windows και office, οπότε το budget θα ανέβει αρκετά χωρίς λόγο. Ισχύει αυτό ή όχι; Μπορώ να περάσω στο pc, windows που έχω κατεβασμένα από υπηρεσία της σχολής μου ας πούμε; Θα έχει κάποιο πρόβλημα με τις άδειες;

EDIT:

Για παράδειγμα: http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Cerberus-G3200.htm

Μου φαίνεται υπερ-αρκετό. Το μόνο που με προβληματίζει είναι που στα χαρακτηριστικά δεν έχουν μαρκές των κομματιών. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία με το service και την αξιοπιστία του plaisio σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.

Μην προτιμίσεις ετοιμο σύστημα δεν αξιζουν για πολλούς λόγους και είναι υπερκοστολογιμένα!!

Windows και γενικά όλα τα προγράμματα πρέπει να είναι γνησια μιας και το μηχανημα θα ειναι σε επαγγελματικό χώρο!

Τα 1500 δεν είναι πολλά για τετοιο μηχανημα ειδικα αν πρεπει να συνυπολογιστή το κοστος του λογισμικού + επαγγελματικής καρτας γραφικών + πολύ καλής οθόνης μια και μιλαμε για σχεδιαστικα προγράμματα!!

Μολις βρω χρόνο θα σου κανω μια σύνθεση!!

Δημοσ.

Μην προτιμίσεις ετοιμο σύστημα δεν αξιζουν για πολλούς λόγους και είναι υπερκοστολογιμένα!!

Windows και γενικά όλα τα προγράμματα πρέπει να είναι γνησια μιας και το μηχανημα θα ειναι σε επαγγελματικό χώρο!

Τα 1500 δεν είναι πολλά για τετοιο μηχανημα ειδικα αν πρεπει να συνυπολογιστή το κοστος του λογισμικού + επαγγελματικής καρτας γραφικών + πολύ καλής οθόνης μια και μιλαμε για σχεδιαστικα προγράμματα!!

Μολις βρω χρόνο θα σου κανω μια σύνθεση!!

Θα το εκτιμούσα πολύ. Να ξέρω και τι περίπου ψάχνω.

Πάντως το μηχάνημα που παρέθεσα πριν μου φαίνεται αρκετά δυνατό. Κοίταξα και της απαιτήσεις του autocad για παράδειγμα και τις υπερκαλύπτει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει ούτε μια μάρκα.

Δημοσ.

Με τα λεφτά που ζητάει το cerberus φτιάχνεις πολύ καλυτερο custom σύστημα!!

Μονο autocad θα χρησιμοποιεί?? Το θεωρώ απίθανο!! Αλλά και παλι για επαγγελματικού επιπεδου δουλειά οι ελαχιστες απαιτήσεις του autocad δεν φτάνουν!

Οσο για τις μαρκες που λες .. χαρακτηριστικά θα σου πω οτι το τροφοδοτικό ειναι turbo-x ... ότι χειροτερο δλδ!! Καπωε έτσι παει και για τα υπολοιπα συστήματα!!

Δημοσ.

Με τα λεφτά που ζητάει το cerberus φτιάχνεις πολύ καλυτερο custom σύστημα!!

Μονο autocad θα χρησιμοποιεί?? Το θεωρώ απίθανο!! Αλλά και παλι για επαγγελματικού επιπεδου δουλειά οι ελαχιστες απαιτήσεις του autocad δεν φτάνουν!

Οσο για τις μαρκες που λες .. χαρακτηριστικά θα σου πω οτι το τροφοδοτικό ειναι turbo-x ... ότι χειροτερο δλδ!! Καπωε έτσι παει και για τα υπολοιπα συστήματα!!

Μάλιστα. Με προβλημάτισε που είπες οτι 1500 δεν είναι πολλά. Εμένα για desktop μηχάνημα μου φαίνονται αρκετά.

Αναμένω τη σύνθεσή σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Η quadro δεν νομίζω ότι θα της κάνει δουλειά στο autocad .

Μπορώ να περάσω στο pc, windows που έχω κατεβασμένα από υπηρεσία της σχολής μου ας πούμε;

Όσο για αυτό εγώ έχω βάλει το δικό μου key από τη σχολή σε 3 pc χωρίς κανέναν πρόβλημα εδώ και 4 μήνες .

@stm00192 το κουτάκι κομματάκι ακριβό θα έλεγα χωρίς ιδιαίτερο λόγο .

Δημοσ.

Η quadro δεν νομίζω ότι θα της κάνει δουλειά στο autocad .

Όσο για αυτό εγώ έχω βάλει το δικό μου key από τη σχολή σε 3 pc χωρίς κανέναν πρόβλημα εδώ και 4 μήνες .

@stm00192 το κουτάκι κομματάκι ακριβό θα έλεγα χωρίς ιδιαίτερο λόγο .

Κάνει και παρακανει... κάνε ένα googlάρισμα autocad and quadro και θα δεις! Το κουτί το έβαλα απλά και μόνο επειδη είναι όμορφο και θα βρίσκεται σε γραφείο!

android.png

Δημοσ.

Κάνει και παρακανει... κάνε ένα googlάρισμα autocad and quadro και θα δεις! Το κουτί το έβαλα απλά και μόνο επειδη είναι όμορφο και θα βρίσκεται σε γραφείο!

android.png

Ναι, το έθεσα εγώ λάθος .

Καλά θα είναι να μας πει τη ακριβώς δουλεύει στο autocad για να ξέρουμε αν κάνει .

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η σύνθεση του stm00192 .

Βεβαία μπορείς να πας και σε καμιά amd κάρτα γραφικών που θα είναι ποιο γρήγορη

Όπως;

Κάποια πράγματα θα τα αλλάξω στη σύνθεση. Κουτί για παράδειγμα. Επίσης διαβάζοντας και το thread με τους SSD είμαι συγκρατημένος στο να βάλω και κάτι τέτοιο. Αξίζει; Δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας αλλά και αξιοπιστίας.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η σύνθεση του stm00192 .

Βεβαία μπορείς να πας και σε καμιά amd κάρτα γραφικών που θα είναι ποιο γρήγορη

Όπως;

Κάποια πράγματα θα τα αλλάξω στη σύνθεση. Κουτί για παράδειγμα. Επίσης διαβάζοντας και το thread με τους SSD είμαι συγκρατημένος στο να βάλω και κάτι τέτοιο. Αξίζει; Δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας αλλά και αξιοπιστίας.

EDIT: Sorry για το διπλό post ας το διαγράψει κάποιος από τους διαχειριστές.

Δημοσ.

Μια χαρά αξιόπιστοι είναι οι ssd και ναι αξίζει με τα χίλια... όσο αφορά το κουτί.. για πιο σκέφτεται?

android.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...