poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Η πιο απλή λύση που πιστεύω ότι είναι, είναι λόγο των ρυθμίσεων που έχεις βάλει στο power options στο control panel. Εκεί μέσα υπάρχει μια επιλογή που λέει ότι αν ένας σκληρός είναι αδρανής(idle) για πολύ ώρα τότε αυτός ο σκληρός μέχρι να χρειαστεί για κάτι κλείνει.Αν ισχύει αυτό τότε στο δίκτυο δεν θα φαίνεται παρά μόνο όταν από τον ίδιο τον υπολογιστή με τα 7 ζητηθεί η πρόσβαση(πας να ανοίξεις κάποιο αρχείο). αν ειναι αυτο τοτε ακομα μια φορα ειναι ξεφτιλα τα windows.δηλαδη πρεπει να καταργησεις τα Power options για να μην χασεις τον δισκο στο δικτυο???αν και ειμαι απο τα ατομα που τα βγαζω τα Power options τελειως μια και εχω δει διαφορα με hybernate,stand by,idle timeouts ,turn off κτλ κατα καιρους
funbreaker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Η πιο απλή λύση που πιστεύω ότι είναι, είναι λόγο των ρυθμίσεων που έχεις βάλει στο power options στο control panel. Εκεί μέσα υπάρχει μια επιλογή που λέει ότι αν ένας σκληρός είναι αδρανής(idle) για πολύ ώρα τότε αυτός ο σκληρός μέχρι να χρειαστεί για κάτι κλείνει.Αν ισχύει αυτό τότε στο δίκτυο δεν θα φαίνεται παρά μόνο όταν από τον ίδιο τον υπολογιστή με τα 7 ζητηθεί η πρόσβαση(πας να ανοίξεις κάποιο αρχείο). Καλή ιδέα θα το ψάξω. Αν πάντως είναι αυτό τα windows είναι gtp.
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Καλημερα παιδες Αν ισχυει αυτο που λεει ο Xvipes, θα ισχυει μονο αν στη καρτα δικτυου ειναι checked το "stand by mode to save energy" k.l.p. ......... και οχι στους δισκους. Αυτο πρεπει να ξετσεκαρει.
funbreaker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Καλημερα παιδες Αν ισχυει αυτο που λεει ο Xvipes, θα ισχυει μονο αν στη καρτα δικτυου ειναι checked το "stand by mode to save energy" k.l.p. ......... και οχι στους δισκους. Αυτο πρεπει να ξετσεκαρει. Πού είναι αυτό όμως? Δεν το βρίσκω.
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 device manager > network adapters > properties > power mang/mnt > και κανε untick αυτο που λεει να "επιτρεπω στο υπολογιστη μου να να κανει διαχειριση ενεργειας", ή καπως ετσι.
poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Καλή ιδέα θα το ψάξω. Αν πάντως είναι αυτό τα windows είναι gtp. για 1002 λογους ειναι gtp τα windows Καλημερα παιδες Αν ισχυει αυτο που λεει ο Xvipes, θα ισχυει μονο αν στη καρτα δικτυου ειναι checked το "stand by mode to save energy" k.l.p. ......... και οχι στους δισκους. Αυτο πρεπει να ξετσεκαρει. αν φταιει αυτο τοτε δεν θα πρεπει να βλεπει τιποτα απο το αλλο Pc>ουτε δισκους ουτε dvd ουτε καν ping δεν θα γινεται.ας δοκιμασει να κανει share και ενα dvd η να κανει Ping να δει. Πού είναι αυτό όμως? Δεν το βρίσκω. device manager βρισκεις την καρτα properties μετα advanced kai μετα κατι Power save. εκτος αν εχει καρτελλα power management Οποτε κοιτας εκει device manager > network adapters > properties > power mang/mnt > και κανε untick αυτο που λεει να "επιτρεπω στο υπολογιστη μου να να κανει διαχειριση ενεργειας", ή καπως ετσι. αχ για ενα λεπτο με προλαβες.
Xvipes Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δες και από το control panel στο power options και πες μας σε τι πλάνο είσαι.
poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 ας το βαλει High performance .Απλα ειτε vista ειτε 7 αρια ακομα και High performance να ειναι, οι δισκοι νομιζω(εκτος αν ειναι η οθονη) κλεινουν παλι σε καποια λεπτα οποτε εκει μπορει να παει manual και να βαλει να μην κλεινουν.αν θυμαμαι καλα ειναι στα 20 λεπτα ακομα και στο High performance.Επισης εκει μπορει να δει αναλυτικα για τα παντα σχετικα με Hybernation,σκληρους,οθονες,system standby κτλ και να τα κλεισει ολα.Νομιζω κατι γραφει και για wireless κτλ.δεν εχω και windows vista/7 Μπροστα μου.Στα xp ενταξει ειναι πιο απλα τα πραγματα απλα στα Power options παει και τα φτιαχνει ολα.(always on) και απο κατω τα βαζει ολα never(εκει μπορει να κανει και disable το hybernation να γλυτωσει μερικα giga χωρο(κανα 3αρι giga)
Xvipes Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ναι 20 λεπτά είναι και στο wireless είναι αν πάει idle το p.c να σου κλείνει το wireless.
poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ναι 20 λεπτά είναι και στο wireless είναι αν πάει idle το p.c να σου κλείνει το wireless. sto wireless δεν θυμαμαι να ειχα δει κατι για idle timetout.θυμαμαι κατι νομιζω για ποσο δυνατα να παιζει σε συναρτηση με το αν ειναι στην μπαταρια η στο ρευμα κτλ.οπως ειπα δεν εχω προχειρο μηχανημα με 7αρια για να δω.ας κανει δοκιμες ο φιλος μας και να μας πει αν και τωρα που κοιταξα ξανα το post του λεει οτι καποιες φορες δεν φαινονται οι δισκοι του μηχανηματος με windows xp.αρα οταν δεν θα βλεπει τους δισκους μπορει να παει στο αλλο μηχανημα και να δει αν τους βλεπει οποτε να καταλαβει αν φταιει το μηχανημα με τα windows 7 η αν φταιει το μηχανημα με τα xp.an πχ αυτο με τα 7 αρια δεν βλεπει κανενα απο τα xp και τα 2 με τα xp βλεπονται μεταξυ τους κατι γινεται με το μηχανημα με τα 7.αν βλεπει το ενα απο τα 2 τοτε κατι γινεται με το μηχανημα με τα xp.επισης εναλακτικα μπορει να συνδεσει ενα απο τα μηχανηματα με καλωδιο.πχ το μηχανημα με τα 7 αρια.να δει αν εκει θα γινει το ιδιο προβλημα η οχι.ωστε να αρχιζει να αποκλειει τι δεν φταιει και τι μπορει να φταιει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.