Προς το περιεχόμενο

HTC Desire και Android 2.3 update???

petrostr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Θα ήθελα να μάθω αν οι κάτοχοι HTC Desire έχουν κάνει αναβάθμιση σε Android 2.3 ή γνωρίζουν κάτι για το update.

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει στο Ιντερνετ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει είναι το παρακάτω..

http://androidcommunity.com/htc-desire-android-2-3-gingerbread-update-released-20110801/

http://htcdev.com/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Θα ήθελα να μάθω αν οι κάτοχοι HTC Desire έχουν κάνει αναβάθμιση σε Android 2.3 ή γνωρίζουν κάτι για το update.

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει στο Ιντερνετ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει είναι το παρακάτω..

http://androidcommun...eased-20110801/

http://htcdev.com/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

εγω ξερω απο φιλο πως εχει παρει κανονικα την official αναβαθμιση το desire του αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος, υπαρχει μια μικρη περιπτωση να την εχει περασει μονος του. θα ρωτησω μεχρι το μεσημερι και θα σε ενημερωσω :)

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να υπάρξει OTA update για το Desire μας.

Πρέπει να το περάσετε χειροκίνητα. ;)

To αρχείο εγκατάστασης θα το βρείτε εδώ, ενώ τις οδηγίες εγκατάστασης εδώ (ΠΡΟΣΟΧΗ θα χάσετε όλα τα δεδομένα, αφού πρόκειται για κάτι σαν format & setup).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αρχικά η HTC δεν θα έδινε το update στο Desire λόγω του ότι δεν χωρούσε το updated software στον μικρής χωρητικότητας αποθηκευτικό του χώρο (nand). Όταν όμως έγινε πανικός στη σελίδα της στο fb, ανακοίνωσε ότι ναι μεν θα δώσει το update, αλλά αυτό θα είναι κουτσουρεμένο (θα έχουν αφαιρεθεί εφαρμογές και διάφορα άλλα από τη rom, ώστε να μπορεί να χωρέσει) και δεν θα μπορεί να γίνει OTA για λόγους αλλαγής του partition table.

Δημοσ.

Έχει το HTC Sense ενσωματωμένο στο update;

Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές;

Φυσικά και έχει Sense. HTC χωρίς Sense, δεν είναι HTC.

Απλά δεν θυμάμαι ποια έκδοση έχει. Σίγουρα έχει animated flipclock, αλλά έχει το Sense 1.9, έχει το Sense 2.1; Δεν θυμάμαι!

Είμαι με custom rom εδώ και ένα χρόνο, από την 3η ημέρα αγοράς. ;)

Swyped from my Sense 3.0 Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Τι κερδίζει κανείς με το να βάλει custom rom στο htc desire;

Υπάρχει κάποιος οδηγός;

O κυριότερος λόγος που βάζουμε custom rom στο Desire είναι γιατί οι περισσότερες από αυτές έχουν το a2sd script που σου επιτρέπουν να μεταφέρεις τις εφαρμογές που κατεβάζεις από το Android Market στην sdcard σου και έτσι έχεις περισσότερο χώρο στο κινητό, απ' ότι με τη μαμά rom.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις αυτό και αυτό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Εμφανισιακά και λειτουργικά αλλάζει κάτι; πέρας τις μεταφοράς εφαρμογών στην SD Card..

Αν θέλει κάποιος να επιστρέψει στο "εργοστασιακό" λειτουργικό μπορεί;

Που μπορώ να βρω οδηγίες, αλλά και τη Custom ROM για κατέβασμα;

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Εμφανισιακά και λειτουργικά αλλάζει κάτι; πέρας τις μεταφοράς εφαρμογών στην SD Card..

Αν θέλει κάποιος να επιστρέψει στο "εργοστασιακό" λειτουργικό μπορεί;

Που μπορώ να βρω οδηγίες, αλλά και τη Custom ROM για κατέβασμα;

Πολλά μπορείς να κάνεις.

Μπορείς να βάλεις Sense 2.1 roms, όπου εμφανισιακά δεν αλλάζει τίποτα με αυτή που φοράει εργοστασιακά το κινητό σου. Μπορείς να βάλεις Sense 3.0 roms, όπου εμφανισιακά το κινητό γίνεται σαν έχεις HTC Sensation (δες φωτογραφίες του μενού του για να καταλάβεις), να βάλεις AOSP roms όπου εμφανισιακά το κινητό γίνεται όπως τα Nexus και τέλος οι MIUI roms όπου εμφανισιακά το κινητό γίνεται ίδιο με iPhone.

Το ποια rom θα επιλέξεις είναι καθαρά δική σου επιλογή, δεν μπορεί να σου πει κανείς βάλε αυτή, βάλε εκείνη. Μπορείς να βρεις τις διαθέσιμες custom roms ανά κατηγορία εδώ και ανακατεμένες με τις ποιο πολύ-χρησιμοποιημένες πάνω-πάνω, εδώ.

Για την ερώτησή σου σχετικά με το αν μπορείς να επαναφέρεις στο κινητό σου τις εργοστασιακές ρυθμίσεις φυσικά και γίνεται, από τη στιγμή που το κινητό είναι λειτουργικό (αν δηλαδή για κάποιο λόγο μουλαρώσει και δεν ανοίγει, δυστυχώς τότε δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές). Δες αυτό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ κατ αρχήν για τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Βασικά με ενδιαφέρει έκδοση android 2.3 με HTC Sence 3.0 υπάρχει κάποια σταθερή κ δοκιμασμένη έκδοση να κατεβάσω; και από που;

Για τα "κυβικά" του HTC Desire θα πέσει βαριά;;

Λειτουργίες του HTC παραμένουν όλες κανονικά φαντάζομαι, καθώς και Ελληνικά...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ κατ αρχήν για τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Βασικά με ενδιαφέρει έκδοση android 2.3 με HTC Sence 3.0 υπάρχει κάποια σταθερή κ δοκιμασμένη έκδοση να κατεβάσω; και από που;

Για τα "κυβικά" του HTC Desire θα πέσει βαριά;;

Λειτουργίες του HTC παραμένουν όλες κανονικά φαντάζομαι, καθώς και Ελληνικά...

Εγώ χρησιμοποιώ την Cool3D AceS.

Όσες εφαρμογές χρησιμοποιώ δουλεύουν κανονικά (μη μου πεις αν την περάσεις ότι δεν δουλεύει η x ;)). Όλες οι rom που υπάρχουν στο thread του Desire στους xda, παίζουν μια χαρά. Δεν υπάρχει 'βαριά' και 'ποιο ελαφριά'. Απλά κάποιες φορές τυχαίνει σε κάποιου το κινητό η ίδια rom να 'πετάει' και σε κάποιον άλλο να 'σέρνεται'. Κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι μη σου τύχει, οπότε τότε ψάχνεσαι για άλλη rom.

Τώρα για το flash των custom rom, φυσικά πρώτα πρέπει να έχεις rooted τη συσκευή. Κατά τη διαδικασία του root flashάρεις - θέλεις, δε θέλεις - και το ClockWorkMod (CWM) recovery με του οποίου το menu μπορείς να κάνεις full backup, restore και φυσικά να flashάρεις το .zip αρχείο της custom rom. Επίσης, σχεδόν όλες οι custom rom απαιτούν να έχεις κάνεις 1x ext4 partition στην sdcard σου (για το extra εσωτερικό χώρο που έγραψα σε προηγούμενο post μου). Στις περισσότερες των περιπτώσεων προτείνεται η sdcard σου να είναι class 6 και μεγαλύτερης (οι sdcard που έρχονται με το κινητό είναι class 2, στην καλύτερη class 4). Oδηγίες για το πώς θα το κάνεις υπάρχουν εδώ.

Η διαδικασία για να flashάρεις τη συγκεκριμένη rom είναι η εξής (αφού έχεις εκκινήσει σε CWM recovery (έχοντας κλειστό το κινητό κρατάς πατημένο το Home & Power buttons για ~4'' (μέχρι να δεις την οθόνη του recovery):

1) full wipe

2) flash Alignment_Cool.zip convert your ext3 partition to ext4 (το τρέχετε ακόμη και αν έχετε ext4 partition στην sdcard σας)

3) flash Cool3D AceS v3

4) flash Stock_Hboot.zip

5) flash Kernel Update

6) flash Weather Pack

7) flash Dalvik.Cache To SD-EXT (για να έχεις επιπλέον ελεύθερο χώρο κατά το 1ο boot

8) boot

Ps. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα όταν κάνεις boot το κινητό σου να έχει bootloops (να κολλάει στην αρχική HTC οθόνη).

Αν σου το κάνει, τότε δυστυχώς θα ξανακάνεις τα βήματα από την αρχή με τη διαφορά ότι από το βήμα #6 θα πας στο #8, δεν θα βάλεις email και ότι άλλο σου ζητήσει και θα κάνεις ένα reboot για να τρέξεις το βήμα #7. Μετά reboot και είσαι έτοιμος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν φέρω καμία ευθύνη αν κατά τη διάρκεια διαδικασίας του root, του partition της sdcard και του flashαρίσματος της rom πάει κάτι στραβά και 'κάψετε' την sdcard ή δεν ανοίγει το κινητό και χρειαστεί να το στείλετε για service στην ACE HELLAS.

Mε όλα τα παραπάνω η συσκευή βγαίνει αυτόματα εκτός εγγύησης και για να την ξανα-ενεργοποιήσετε θα πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις flashάροντας την RUU rom (post #5).

Δημοσ.

Διευκρινήσεις....

1. Το βήμα (5) Kernel Update... δεν κατεβαίνει το αρχείο, από που αλλού μπορώ να το κατεβάσω;

2. Τα παραπάνω αρχεία που μου έδωσες να κατεβάσω, μετά το Partitioning της SD Card τα κάνω copy σε κάποιο απ τα δύο partition;

Δημοσ.

Διευκρινήσεις....

1. Το βήμα (5) Kernel Update... δεν κατεβαίνει το αρχείο, από που αλλού μπορώ να το κατεβάσω;

2. Τα παραπάνω αρχεία που μου έδωσες να κατεβάσω, μετά το Partitioning της SD Card τα κάνω copy σε κάποιο απ τα δύο partition;

1. Κάνε register στο site και θα τo βρεις και συννημένο. ;)

2. Ναι, τα βάζεις μέσα στο 1ο partition (fat32) για να μπορέσει να τα διαβάσει το CWM recovery, για να τα flashάρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...