Προς το περιεχόμενο

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ όλες οι τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ

s-tasos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΈΙΝΑΙ κομπίνα γιατί δεν μπορείς να διαφημίζεις ότι πουλάς ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ενώ κάτι τέτοιο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ(Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις σε τιμολογια....).

Με αυτήν την λογική πάω και εγώ αγοράζω κάτι και όταν δω στην απόδειξη ότι έχει και 23% ΦΠΑ ζητάω να μου το αφαιρέσουν αφού πουλάνε ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ από ότι λένε. Καρακομπίνα του κερατά είναι. Και δεν έχουν όλοι τις γνώσεις ούτε την εξυπνάδα να κάνουν αποφορολόγηση για να βρούνε την αξία της έκπτωσης.

θελει πτυχιο λογιστικης για να καταλαβεις οτι εννοει οτι σου αφαιρει την αξια του 23% φπα ως εκπτωσης?

Δημοσ.

Την αγόρασες προχθές 568€ και σήμερα που υποτίθεται ότι έχει κάνει και αποφορολόγηση την έχει 730€? Ή κάποιος λάθος κάνεις ή ο κωτσόβολος μας δουλεύει...

Κι εμένα απίστευτο μου φαίνεται....

post-173390-0-17655200-1316694636_thumb.jpg

Δημοσ.

Πρέπει να απαγορέψουν να διαφημίζεται οτιδήποτε με τη φράση «χωρίς ΦΠΑ».

Είναι ξεκάθαρα παραπλανητική διαφήμιση.

Απορώ πια!

Συμφωνω, αντι να βαλουν 18% εκπτωση, βαζει οτι αφαιρειται ο Φπα ωστε να νομισει ο κοσμος οτι η εκπτωση ειναι 23%.Τελευταιας μοδας κολπα.

Οπως με μικρα γραμματα .....εως ταδε ποσο.

Οπως στην τηλεφωνια δωρεαν χρονος ομιλιας..... Τι δωρεαν αν πληρωνεις παγιο 50-100 ευρω;

Δημοσ.

Την αγόρασες προχθές 568€ και σήμερα που υποτίθεται ότι έχει κάνει και αποφορολόγηση την έχει 730€? Ή κάποιος λάθος κάνεις ή ο κωτσόβολος μας δουλεύει...

ναι ρε παιδιά το ειπα σε αλλο νήμα που ειχα ανοιξει εγω, τι χρηματιστηριο τιμων ειναι αυτο...καθε μερα και αλλη τιμη!! αλλά ξερω τι συμβαίνει! στην αρχη εκαναν κανονικα την εκπτωση και τωρα που ειδαν οτι αν ειναι κατι καλη τιμη αγοράζει ο κοσμος τα ανεβασαν!!! και μπορω να το αποδειξω αφου αλλάζει και η τελικη τιμη ΑΛΛΑ και η ΑΡΧΙΚΗ!!!!!!!!!

Δημοσ.

Κι εμένα απίστευτο μου φαίνεται....

Μια χαρα εισαι. Καλοριζικη. :rolleyes:

Πρέπει να απαγορέψουν να διαφημίζεται οτιδήποτε με τη φράση «χωρίς ΦΠΑ».

Είναι ξεκάθαρα παραπλανητική διαφήμιση.

Απορώ πια!

Οχι δεν ειναι παραπλανητικη γιατι πολλα καταστηματα που διαφημιζουν "χωρις φπα" το εννουν κιολας οταν πηγαινεις ταμειο και γραφει η αποδειξη πχ 400 αυτοι σου παιρνουν μονο τα 325 επιβαρυνοντας το καταστημα και οχι εσενα.

Αυτο ειναι απολυτως νομιμο αλλα δεν γνωριζω ποσοι και ποιοι ακολουθουν αυτην την τακτικη.

Δημοσ.
Οχι δεν ειναι παραπλανητικη γιατι πολλα καταστηματα που διαφημιζουν "χωρις φπα" το εννουν κιολας οταν πηγαινεις ταμειο και γραφει η αποδειξη πχ 400 αυτοι σου παιρνουν μονο τα 325 επιβαρυνοντας το καταστημα και οχι εσενα.

Αυτο ειναι απολυτως νομιμο αλλα δεν γνωριζω ποσοι και ποιοι ακολουθουν αυτην την τακτικη.

Από πού κι ως πού είναι νόμιμο να κόβεις διαφορετικό ποσό από αυτό που εισπράττεις; Από πού κι ως πού είναι νόμιμο να καταθέσω εγώ στην εφορία εικονική απόδειξη για να μου μειώσει το φόρο; Κι άλλα... ^_^

Δημοσ.

Από πού κι ως πού είναι νόμιμο να κόβεις διαφορετικό ποσό από αυτό που εισπράττεις; Από πού κι ως πού είναι νόμιμο να καταθέσω εγώ στην εφορία εικονική απόδειξη για να μου μειώσει το φόρο; Κι άλλα... ^_^

δε κοβουν διαφορετικο ποσο απο αυτο που εισπραττουν

αν κατι κανει 123 ευρω θα στο χρεωσουν 81,3+φπα=100 ευρω

Δημοσ.

Δε διαφωνώ, ο tigergreg έγραψε άλλο για να υποστηρίξει πως η φράση «χωρίς ΦΠΑ» έχει πραγματικό νόημα.

Το κατάστημα μπορεί να απορροφήσει το ΦΠΑ μειώνοντας το κέρδος του αντί να αυξήσει τις τιμές, μπορεί να κάνει έκπτωση, μπορεί να πουλήσει στο όριο του κόστους, μπορεί να πουλήσει κάτω από το κόστος, μπορεί να στο κάνει δώρο επειδή είσαι όμορφος... αλλά δε μπορεί να υποστηρίξει πως πουλάει χωρίς ΦΠΑ. Η διαφήμιση είναι παραπλανητική και στους καταλόγους υποχρεούνται να αναφέρουν τις τιμές με ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι κόλπα.

Υ.Γ. πάντως έχω δει κάτι καλές τιμές στο Κώτσο, δεν αντιλέγω. Για τη διαφήμιση που είδα σε έντυπο σχολίασα μόνο.

Δημοσ.

θελει πτυχιο λογιστικης για να καταλαβεις οτι εννοει οτι σου αφαιρει την αξια του 23% φπα ως εκπτωσης?

Θα εκπλαγείς με το πόσος κόσμος δεν ξέρει να κάνει αποφορολόγιση! Στο λέω επειδή είμαι λογιστής και με έχουν ζαλίσει... και όχι μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά και νέοι!!! Όταν δε πέφτει το ρεύμα και πρέπει να κόψουν χειρόγραφες αποδείξεις εκεί να δεις τι γίνετε...

P.S:Sorry για το off-topic

Δεν γίνετε αυτό που λες φίλε, μάλλον μπερδεύεις το ποσό έκπτωσης που γράφει πάνω η απόδειξη, η που μπορεί να γράφει "τιμή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ".Οι αποδείξεις είναι ΠΑΝΤΑ με ΦΠΑ σε τέτοια μαγαζιά.

ΦΠΑ μπορείς να αποφύγεις να πληρώσεις μόνο με τιμολόγιο μεγάλης αξίας και αφού συνεννοηθείς πρώτα με την εφορία και το εγκρίνει και μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Δεν το καταλαβες μαλλον καλα. Η αποδειξη σαφεστατα εχει την αξια συν τον φπα αλλα εσυ πληρωνης μονο την αξια και τον φπα στον "κανουν δωρο" συμφωνα με την διαφημιση.

Κοντολογις τον βαζουν αυτοι.

Βεβαια ετσι θαταν το σωστο αλλα οι περισσοτεροι βαζουν την χαμηλοτερη τιμη μαζι με τον φπα για να πληρωνουν λιγοτερο φπα.

Δηλαδη δεν πληρωνουν τον φπα των 400 αλλα τον φπα των 325.

Μαλλον λιγο δυσνοητο ε?

Δημοσ.

Δεν το καταλαβες μαλλον καλα. Η αποδειξη σαφεστατα εχει την αξια συν τον φπα αλλα εσυ πληρωνης μονο την αξια και τον φπα στον "κανουν δωρο" συμφωνα με την διαφημιση.

Εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο...

Η απόδειξή πάντα πρέπει να αναγράφει το ποσό που είσπραξες. Αν όντως έβαζε το αρχικό ποσό στην απόδειξη τότε θα πλήρωνε περισσότερο ΦΠΑ (και θα έδειχνε και μεγαλύτερα κέρδη). Με το να σου εκδίδει απόδειξη με το χαμηλότερο ποσό είναι σαν να σου λέει σου κάνω έκπτωση 18%π.χ από την τιμή που αναγράφετε....Η απόδειξη όμως συνεχίζει να περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%. Άρα δεν μου χαρίζει κανένα ΦΠΑ!

Αν πάλι μου κόψει απόδειξη για το μεγάλο ποσό και μου πεί στο ταμείο να πληρώσω αυτό χωρίς το ΦΠΑ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

Αυτό που ενοούνε τα μαγαζία αυτά όταν λένε χάρισμα το ΦΠΑ είναι σαν να σου λένε έκπτωση το τάδε ποσο. Απλά έτσι ακούγετε μεγαλύτερο το ποσοστό έκπτωσης από το πραγματικό... Το αναλύσανε στις προηγούμενες σελίδες το γιατί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...