Προς το περιεχόμενο

προβλημα με σκληρο σε laptop.

gazp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μέχρι τώρα όμως πως τον έβλεπε το δίσκο?

οταν μου εφερε το pc δεν τον εβλεπε.Μονο οταν συνεδεα τον σκληρο στο desktop μου (win7 ultimate x64) τον εβλεπε κανονικα

Τωρα ΠΩΣ τον εβλεπε πριν παθει κοκομπλοκο και τι !@#$ εγινε δεν ξερω. (μικρα παιδια στο σπιτι,τρεχαγυρευε :))

Βασικα δεν λεω σωνει και ντε οτι αυτο ειναι ΕΛΠΙΖΩ να ειναι αυτο για να ξεμπερδευω(ουμε). :cry:

edit: βρηκα αυτο altec ftp αλλα δεν ξερω που να παω...anybody? :-)

Δημοσ.

Από το δεύτερο screenshot που παρέθεσες βλέπω οτι το έχεις σε AHCI mode, κάνε μια δοκιμή και γύρνα το σε IDE mode αποθήκευσε τις αλλαγές, κάνει reboot και δες αν θα αναγνωρίσει το δίσκο (άλλαξε το boot order με το optical drive πρώτο και κάνε δοκιμή να περάσεις το Vista/Win 7 μόνο και μόνο για να δεις αν στο εντοπίζει στο setup)

Επίσης ψάξε σε κάποιο menu να δεις αν μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτό το logo και να σου δείχνει αναλυτικά τις πληροφορίες όταν κάνει POST

Δημοσ.

Από το δεύτερο screenshot που παρέθεσες βλέπω οτι το έχεις σε AHCI mode, κάνε μια δοκιμή και γύρνα το σε IDE mode αποθήκευσε τις αλλαγές, κάνει reboot και δες αν θα αναγνωρίσει το δίσκο (άλλαξε το boot order με το optical drive πρώτο και κάνε δοκιμή να περάσεις το Vista/Win 7 μόνο και μόνο για να δεις αν στο εντοπίζει στο setup)

Επίσης ψάξε σε κάποιο menu να δεις αν μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτό το logo και να σου δείχνει αναλυτικά τις πληροφορίες όταν κάνει POST

ok το κανω τωρα.Αλλαζω απο AHCI σε IDE Combined. Εχει 2 επιλογες, native και legacy,ποια να διαλεξω?

Δημοσ.

thanks, [fingers crossed] θα σα πω σε 5 λεπτα [/fingers crossed] :)

Δοκιμασα και δεν!@$#@!!!

Αφαντος ο σκληρος...

τι να κανω τωρα? να δοκιμασω απο τον ftp της Altec που ανεφερα παραπανω? κι αν ναι που ακριβως πρεπει να παω γιατι εκει μεσα χαθηκα :fear:

σορρυ,σας εχω πρηξει

Δημοσ.

Μην το ρισκάρεις να κάνεις flash το BIOS στα τυφλά, πάει το λαπτοπ... πας για αλλαγή μητρικής μετά. Κάνε μια τελευταία απόπειρα να κάνεις restore to default το BIOS μπας και...

btw τον σκληρό τον είχες κάνει φορματ με το desktop πριν το βάλεις στο laptop?

Δημοσ.

Μην το ρισκάρεις να κάνεις flash το BIOS στα τυφλά, πάει το λαπτοπ... πας για αλλαγή μητρικής μετά

btw τον σκληρό τον είχες κάνει φορματ με το desktop πριν το βάλεις στο laptop?

οχι. Και flash το Bios δεν θα κανω αν δεν ειμαι σιγουρος...Sata drivers υπαρχει περιπτωση να βρουμε? πχ στο clevo η στην rock (η rock φτιαχνει ακριβως το ιδιο pc αλλα με αλλη ονομασια-τρεχα γυρευε ξανα.)

edit: υπαρχει περιπτωση οι sata drivers να υπαρχουν στο recovery των vista που συνοδευε τον υπολογιστη?

Δημοσ.

μου εφερε μια γειτονισσα ενα laptop (Altec Voyager A3000-a),το οποιο εχει το εξης προβλημα:

Αφού δεν είσαι τεχνικός υπολογιστών γιατί αναλαμβάνεις να επιδιορθώσεις το λάπτοπ της γειτόνισας? Γιατί δεν της είπες να το πάει σε τεχνικό να το δεί όταν είδες ότι είναι πρόβλημα που δεν μπορείς να το φτιάξεις?

• Moderators
Δημοσ.

Αφού δεν είσαι τεχνικός υπολογιστών γιατί αναλαμβάνεις να επιδιορθώσεις το λάπτοπ της γειτόνισας? Γιατί δεν της είπες να το πάει σε τεχνικό να το δεί όταν είδες ότι είναι πρόβλημα που δεν μπορείς να το φτιάξεις?

Αν σου πει "επειδη ειναι ομορφη η γειτονισσα" θα το δεχτεις?Εγω ναι.

By the way, εκπληκτικη η προσφορα σου στο thread, οπως παντα.

Δημοσ.

τωρα ειδα περι τινος προκειται,στην αρχη νομισα οτι ηθελε απλα επιδιορθωση/φορματ η στη χειροτερη καινουριο δισκο(που ξερω να τα κανω) και επειδη η συγκεκριμενη γειτονισσα εχει οικονομικες δυσκολιες προσφερθηκα (στο κατω κατω,γνωσεις θα παρω). Εαν ξερεις 1, 2, 1000 πραγματα παραπανω,αν θελεις με βοηθας,αν δεν θελεις πας παρακατω και αγνοεις το παρον τοπικ.απλο :).

Δημοσ.

οχι. Και flash το Bios δεν θα κανω αν δεν ειμαι σιγουρος...Sata drivers υπαρχει περιπτωση να βρουμε? πχ στο clevo η στην rock (η rock φτιαχνει ακριβως το ιδιο pc αλλα με αλλη ονομασια-τρεχα γυρευε ξανα.)

edit: υπαρχει περιπτωση οι sata drivers να υπαρχουν στο recovery των vista που συνοδευε τον υπολογιστη?

Για drivers δε μπορώ να σε βοηθήσω, μου είναι άγνωστο το συγκεκριμένο λαπτοπ και θέλει πολύ ψάξιμο στο internet... από το recovery μην περιμένεις να κάνεις extract τους drivers. Αν έρχεται με συνοδευτικό δισκάκι που τους έχεις χωριστά έχει καλώς αλλιώς πρέπει να κάνεις κανονικά το recovery και από κει μετά να βρεις τα απαραίτητα αρχεία.

Κάνε το φορματ που σου πρότειναν και οι συμφορουμήτες και βλέπουμε από κει και μετά

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να μην μπλεχτεις αλλο,γιατι αυτη τη στιγμη εχεις στα χερια σου ενα πολυ περιεργο λαπτοπ,που και να καταφερεις να κανεις φορματ,δεν θα βρεις drivers και θα καταληξεις να της το πας μισοτελειωμενο.

Δημοσ.

By the way, εκπληκτικη η προσφορα σου στο thread, οπως παντα.

H δική σου προσφορά και όλων όσων απαντούν σε βλάβες υπολογιστών μέσα στα thread αφαιρούν τις θέσεις εργασίας των τεχνικών από τα καταστήματα και τις εταιρίες .

Άν εσένα δεν σε νοιάζει που απολύεται ο κόσμος και χάνει το ψωμί του εμένα με ενδιαφέρει τα μάλα.

• Moderators
Δημοσ.

H δική σου προσφορά και όλων όσων απαντούν σε βλάβες υπολογιστών μέσα στα thread αφαιρούν τις θέσεις εργασίας των τεχνικών από τα καταστήματα και τις εταιρίες .

Άν εσένα δεν σε νοιάζει που απολύεται ο κόσμος και χάνει το ψωμί του εμένα με ενδιαφέρει τα μάλα.

Σοβαρα μιλας τωρα?Κανω τοσο κακο στην κοινωνια?Απολυεται κοσμος για χαρη μου και δεν εχει ψωμι να φαει επειδη απανταω σε threads του insomnia.gr?

Bad Gi0!Bad,bad,bad!

..φανταζομαι οτι ο Hal που ανοιξε το insomnia θα πρεπει να παει για εκτελεση με συνοπτικες διαδικασιες,σωστα?

Απτην αλλη σ ευχαριστω για το εμμεσο κοπλιμεντο, απ οτι φαινεται ειμαι αρκετα ικανος ωστε να βοηθαω τοσο πολυ κοσμο που τα καταστηματα και οι "τεχνικοι" βαρανε μυγες για χαρη μου.

Τωρα που το σκεφτομαι ομως, οι "τεχνικοι" στην Ελλαδα ειναι σιγουρα λιγοτεροι απο αυτους που συναντανε προβληματα στους υπολογιστες τους. Οποτε εαν το σκεφτεις λογικα, βοηθαω τους περισσοτερους να κανουν οικονομια και να ξοδευουν τα ωραια τους λεφτακια για να αγορασουν ψωμι.

Ναι!Τελικα βοηθαω την ελληνικη οικονομια και τα νοικοκυρια να ανταπεξελθουν στην τροικα!Θα κοιμηθω ησυχος το βραδυ.

End of offtopic και ζητω προκαταβολικα συγνωμη απο τον topic starter και τους συμμετεχοντες του thread.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...