gazp Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα σε ολους! Το προβλημα μου ειναι το εξης: μου εφερε μια γειτονισσα ενα laptop (Altec Voyager A3000-a),το οποιο εχει το εξης προβλημα: μολις το ανοιγω βγαζει το αρχικο screen της Altec(δεν μου δινει ομως επιλογη να μπω στο Bios) και μενει εκει για 1 λεπτο περιπου. Και μετα βγαζει το μηνυμα No bootable device--insert boot disc and press any key. Μολις δοκιμαζω να βαλω το recovery cd των Vista, αλλες φορες μου βγαζει οτι λειπει το BOOTMGR ενω οταν φτανω στο recovery console ειτε κολλαει και δεν ανταποκρινεται,ειτε δεν με αφηνει να κανω fixboot,fixmbr κλπ γιατι δεν βλεπει το δισκο...Το ιδιο κι οταν παω να κανω format (δοκιμασα win vista,win7, win xp, Ubuntu 8.04) παλι δεν βρισκει δισκο.Ετρεξα το Ultimate Boot CD και εκανα clear cmos, και εβαλα το διαγνωστικο που εχει για το δισκο. Και δεν βρηκε δισκο. Οποτε λεω,εχει χτυπησει ο σκληρος. Αφαιρω το σκληρο απο το laptop και τον συνδεω εξωτερικα στο desktop μου. Και τον βλεπει κανονικα!! Τον ξαναπερναω στο laptop προσεχοντας να εφαρμοζει καλα(μηπως πριν δεν εκανε καλη επαφη) και παλι τα ιδια...Please, βοηθεια!
stamatisx Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Αφού τον βλέπει κανονικά στο desktop δες το S.M.A.R.T. k κάντου έναν έλεγχο να δεις άμα σου βρει τίποτα. Αν είναι οκ τότε κοιτάμε να δούμε τι τρέχει με το λαπτοπ .
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Αφού τον βλέπει κανονικά στο desktop δες το S.M.A.R.T. k κάντου έναν έλεγχο να δεις άμα σου βρει τίποτα. Αν είναι οκ τότε κοιτάμε να δούμε τι τρέχει με το λαπτοπ . ok,το τσεκαρα με το Ashampoo Hdd Control 2 και μου εβγαλε αυτα: http://imageshack.us/photo/my-images/821/smart1l.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/849/smart2x.jpg/ Πως προχωραμε γιατροι μου? edit: εκανα και ελεγχο για bad sectors και δεν βρηκε τιποτε : Uploaded with ImageShack.us
stamatisx Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 ωραία, δεν είναι ο δίσκος άρα πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στο BIOS να δεις τι παίζει. Googlαρα για το manual αλλά δεν βρήκα τίποτα επομένως προσπάθησε για τα κλασσικά κουμπιά (F2, delete, insert κτλ...) Εναλλακτικά προσπάθησε να αφαιρέσεις τη μπαταρία του cmos και του λαπτοπ και κράτα πατημένο το power button για να κάνεις ένα battery drain ώστε να κάνεις reset το BIOS Περισσότερο όμως το κόβω για πρόβλημα με τη μητρική...
tigergreg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Την ωρα που ανοιγει πατα πολλες φορες συνεχομενα και γρηγορα το ντιλιτ.Εαν δεν μπει στο βιος τοτε κανε το ιδιο με φ2 και μετα με εσκειπ.
Ntinaras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 σωσε οτι αρχεια εχεις.βαλτον στο ντεσκτοπ καντονα παρτισιον,και μετα φουλ φορματ.και δοκιμασε παλι
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 ωραία, δεν είναι ο δίσκος άρα πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στο BIOS να δεις τι παίζει. Googlαρα για το manual αλλά δεν βρήκα τίποτα επομένως προσπάθησε για τα κλασσικά κουμπιά (F2, delete, insert κτλ...) Εναλλακτικά προσπάθησε να αφαιρέσεις τη μπαταρία του cmos και του λαπτοπ και κράτα πατημένο το power button για να κάνεις ένα battery drain ώστε να κάνεις reset το BIOS Περισσότερο όμως το κόβω για πρόβλημα με τη μητρική... κι εγω αυτο φοβαμαι βασικα εχω κανει reset το bios μηπως επαιζε να ειναι corrupted αλλα τιποτε.Στην αρχικη οθονη που βγαζει το λογοτυπο της altec (προτου...κολλησει) δεν μου δινει επιλογη καν να μπω στο bios. Reset εκανα με το ubcd (προγραμματαρα btw ) @Ntinaras: full format? "απλα" δεξι κλικ στον σκληρο του laptop και διαμορφωση?η πρεπει να κανω κατι αλλο,δεν πολυκαταλαβα μηπως εννοεις να τον κανω "εσωτερικο" στο desktop?
Roger Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Και οταν κανεις format,καλη επιτυχια μετα με τους drivers.
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Και οταν κανεις format,καλη επιτυχια μετα με τους drivers. χμ,καταλαβα...φορματ και περασμα λειτουργικου. Φοβαμαι ομως οτι οταν το βαλω στο laptop θα παρω bsod λογω ασυμβατοτητας... Συγγνωμη που διπλοποσταρω, μια τελευταια ερωτηση, για να φορμαρω τον hdd του laptop κ να περασω vista δεν υπαρχει τροπος να το κανω μεσα απο το λειτουργικο μου,βλεποντας τον δισκο του λαπτοπ ως mass storage device? Αλλιως, πρεπει να τον συνδεσω εσωτερικα με το desktop μου? Τροφοδοσια απο psu, sata στη mobo κλπ? please,βοηθεια,εχω πελαγωσει
stamatisx Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Για ποιό λόγο να το κάνεις αυτό? σκοπός σου είναι να κάνεις το λαπτοπ να αναγνωρίσει το δίσκο. Αλλιώς είναι δώρον άδωρον και λειτουργικό να ξαναεγκαταστήσεις από το desktop πάλι δε θα το βλέπει. Για μένα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις πρώτα στο BIOS για να δεις τι παίζει, μετά όλα τα άλλα
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα καλα τι προτεινει ο ntinaras Λεει πιο κατω κι ο φιλος για drivers, ε, δεν θελει και πολυ με 3 ωρες υπνο Οποτε θα με βοηθουσε πολυ να μου πει καποιος τι ακριβως κανω τωρα. Συνδεω το δισκο εσωτερικα? εσωτερικα? Δεξι κλικ και φορματ? Ελεηστε τον αομματο
stamatisx Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπόν αφού θες να κάνεις φορματ, συνέδεσε το δίσκο του λαπτοπ στο desktop (με όποιον τρόπο σε βολεύει, δεν έχει σημασία) και μετά πηγαίνοντας στο "Ο υπολογιστής μου" δεξί κλικ και διαμόρφωση, όταν τελειώσει (γρήγορη διαμόρφωση) τον βάζεις πίσω στο λάπτοπ και κοιτάς άμα τον βρίσκει, αν ναι έχει καλώς προχωράς με εγκατάσταση των Windows, αν οχι δοκίμασε να flashάρεις το BIOS ξανά (όχι clear cmos) ή να δεις άμα έχει και κανένα update επι τη ευκαιρία Στο τονίζω ξανά, πρέπει να καταφέρεις να μπεις στο BIOS τουλάχιστον να τσεκάρεις το boot order
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 καταφερα και μπηκα στο bios! ανεβασα μερικα screenshots. Βλεπει ide drives και οχι sata οπως ο σκληρος. Παω για bios update? screenshots: http://imageshack.us/photo/my-images/268/p9220128.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/825/p9220129.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/191/p9220130.jpg/ .
gazp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 πηρε φωτια το χερι μου να παταω το f2 και τελικα μπηκε . Φυσικα και δεν τολμαω να βγω απ το bios. Τωρα το bios update ειναι πολυ πονεμενη ιστορια...εχει σασι της vestel (τουρκικη εταιρια που πια δεν ασχολειται...),ευτυχως ειναι το ares που αναβαθμιζεται. συγκεκριμενα: Vestel EFi version ARES 0.23 Bios release date 25.07/2007 Ec version 00.21 βλεπω οτι "αναγνωριζει" μονο ide συσκευες και ο σκληρος ειναι sata. Υαρχει περιπτωση να βρω update του bios , η αν μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βω τους sata drivers,να τους κανω slipstream στα xp (η και σε vista/7, απλα λεω να βαλω xp λογω του 1gb μνημης.) σ αυτο το σημειο θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για τον χρονο σας. Νιωθω οτι ειμαστε κοντα στη λυση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.