migf1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Και καλύτερα το: cin.get() που είναι ανεξάρτητο και από πλατφόρμα και από IDE (το system("pause") π.χ. δουλεύει μονάχα σε Windows, και το συγκεκριμένο breakpoint μονάχα σε VS ).
billxl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Το cin.get() που ακριβώς το βάζω στο πρόγραμμα;
migf1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Εκεί που θες το πρόγραμμά σου να περιμένει για πάτημα πλήκτρου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή, πριν το } ; Συμβουλή που σίγουρα θα σου χρειαστεί. ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να δοκιμάζεις. ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ πρώτα. Πρώτα δοκίμασε. Βαλ' το όπου σου κατέβει στο κεφάλι. Ας είναι και λάθος. ΒΑΛ' ΤΟ. Συγκεκριμένα, και για να "πάρεις χαμπάρι" τι γίνεται, βάλε ένα breakpoint στην πρώτη γραμμή μέσα στη main και παρακολούθα τι γίνεται όταν βάζεις το cin.get(); Βλέπε το πράσινο (πράσινο δεν είναι στο VS; ) βελάκι που δείχνει ότι είναι το πρόγραμμα που έχεις φτιάξει. Έτσι θα καταλάβεις πραγματικά τι "τρέχει".
CtrlFreak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μια ερώτηση λίγο άσχετη, αφού κάποιος μάθει την σύνταξη της C++ ποιο είναι το επόμενο βήμα? Λέω να μάθω Qt για το γραφικό περιβάλλον.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ειναι καλη επιλογη το QT νομιζω μιας και ειναι και LGPL άδειας. Δεν ξερω ομως αν εχει τοσες δυνατοτητες οσο της microsoft το Wpf. Γενικά δεν υπάρχει επομενο βημα παντως. Μπορει να φτιαξεις διαφορα προγραμματακια , να προγραμματίζεις μικροσυσκευες - ειναι ατελειωτες δυνατοτες.
CtrlFreak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα γνωρίζω την σύνταξη και ένα πρόγραμμα στην κονσολα μπορώ να το φτιάξω αλλά δεν ξέρω τι κάνω για να ανεβώ επίπεδο.
migf1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα γνωρίζω την σύνταξη και ένα πρόγραμμα στην κονσολα μπορώ να το φτιάξω αλλά δεν ξέρω τι κάνω για να ανεβώ επίπεδο. Φτιάξε σε κονσόλα μια τρίλιζα, όπου ο ένας παίκτης θα είναι ο υπολογιστής. Αλλά να τον κάνεις να "σκέφτεται" κι όχι να βαράει στην τύχη.) Είναι μια μικρή αρχή για να "ανέβεις" επίπεδο, τουλάχιστον σε αλγοριθμικό επιπεδο ΥΓ. Εγώ για τον χαβαλέ γράφω εδώ και μια εβδομάδα περίπου, μια ναυμαχία σε κονσόλα σε C. Έχω τελειώσει εδώ και 2 μέρες τα "πέριξ" (συμπεριλαμβανομένου αυτόματου & χειροκίνητου στησίματος του στόλου από τον παίκτη) και παλεύω να υλοποιήσω κάποιον έξυπνο αλγόριθμο για το παίξιμο του υπολογιστή, γιατί τώρα βαράει στην τύχη Κυκλοφορεί ποικιλία αλγορίθμων για το συγκεκριμένο, από NP Complete μέχρι heuristics, αλλά θέλω να κάνω κάτι δικό μου
migf1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 ... της Σαλαμίνας? :lol: του Ναυαρίνου Το κλασικό παιχνίδι της ναυμαχίας είναι, αλλά σε κονσόλα. Επισυνάπτω σε zip το εκτελέσιμο για win32, για όποιον έχει την περιέργεια να το δει, και όταν με το καλό ολοκληρώσω την τεχνητή του νοημοσύνη, θα ποστάρω και τον κώδικα (είναι σε C). Προς το παρόν όταν παίζει ο υπολογιστής αποφεύγει όσα σημεία έχει ήδη χτυπήσει, καθώς και τα κελιά που περιβάλουν όποιο πλοίο έχει καταφέρει να βυθίσει (τα πλοία έχουν τουλάχιστον μια γραμμή ή μια στήλη κενή ανάμεσά τους). Πατήστε h για help όταν είστε στην οθόνη με τα 2 πλέγματα. bship.zip
παπι Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν σου τρέχει; Στο desktop ναι, (εχω καμια 10 crt) στο laptop που δεν εχω crt μαλλον δεν
nplatis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 γίνε πολύ καλός στις κονσόλες να ξέρεις πως δουλεύουν τα πάντα, κλάσεις, υποπρογράμματα, εξαιρέσεις, κληρονομικότητα, τύποι μεταβλητών, και παει λέγοντας... αυτές τις βλακείες μωρε... Τα παραπάνω είναι καλά και σωστά. Ένα σίγουρο επόμενο βήμα είναι να μάθεις δομές δεδομένων (χρήση και τα βασικά υλοποιήσεων των συνδεδεμένων δομών -- λίστα κ.λπ.) και πιο πέρα αλγοριθμικές τεχνικές. Για να χρησιμοποιήσεις δομές δεδομένων, η βιβλιοθήκη της C++ είναι πάρα πολύ καλή: έχει όλα τα βασικά, πολύ καλά δομημένα και απλά στη χρήση. αμα ξέρεις να τα χειρίζεσαι αυτά μετά ξεκίνα λίγο C# για να έρθεις σε επαφή σιγά σιγά με παραθυρικές εφαρμογές... ε μετά ψάξου σε C++ Για προγραμματισμό εφαρμογών με γραφικό περιβάλλον σε C++ το Qt είναι πολύ καλό: εύκολο στη χρήση, πλούσιο σε λειτουργίες, τρέχει παντού (σε Windows, Linux, Mac), έχει πολύ καλό γραφικό εργαλείο κατασκευής του περιβάλλοντος (Qt Creator). Δηλώνω εδώ ότι δεν έχω ασχοληθεί με C# και τα συναφή, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση, πάντως για το Qt έχω τη γνώμη που ανέφερα παραπάνω.
migf1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Στο desktop ναι, (εχω καμια 10 crt) στο laptop που δεν εχω crt μαλλον Δεν χρησιμοποιώ VS εγώ, με migw32 έχει γίνει compiled... στο laptop δεν έχεις δηλαδή καν το MSVCRT.DLL ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.