funbreaker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αποφάσισα να βάλω φυσικό αέριο στο σπίτι και μου έρχεται κάθε μέρα και ένας εκπρόσωπος από κάθε εταιρία και μου κάνει την προσφορά του. Μέχρι τώρα ο καθένας έχει διαφορετικό καυστήρα. Άλλοι με διπλό εναλλάκτη, άλλοι με μονό, άλλοι με διάφορες διαστημικές τεχνολογίες που δεν καταλαβαίνω (π.χ. ένας είπε ότι ο καυστήρας του δεν λειτουργεί πάντα στο φουλ αλλά ανάλογα με τις συνθήκες ρίχνει τους ρυθμούς του για οικονομία). Θα ήθελα να ρωτήσω, 1. Ποια είναι η διαφορά του να έχει 2 εναλλάκτες ή έναν και τι είναι καλύτερο (ο σημερινός μου είπε ότι ο 2ος είναι άχρηστος στην ουσία). 2. Τι άλλες τεχνολογίες πρέπει να προσέξω 3. Ποιές μάρκες είναι οι πιο αξίοπιστες ή οι καλύτερες σε τιμή/απόδοση; 4. Τι άλλο γενικά, εκτός από τον καυστήρα να προσέξω για την εγκατάσταση;;;
IOSTEFO Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 3. Ποιές μάρκες είναι οι πιο αξίοπιστες Αν υπάρχουν στην Ελλάδα, Vaillant, Nefit, Bosch. εγώ έχω Vaillant και είμαι ευχαριστημένος.
leftermann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 οι vaillant θεωρούνται κορυφαίοι, αλλά είναι και πανάκριβοι. Έχω έναν riello εδώ και 3 χρόνια, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Φίρμες που άκουσα καλά λόγια όταν έψαχνα ήταν οι ariston, immergass, εεε, δεν θυμάμαι άλλους. Στην οικοδομή όσοι έβαλαν baxi (4-5, είχαν βρει καλή προσφορά) βρίζουν, λένε ότι καινε πολύ, δεν μπορούν να τους ρυθμίζουν, και τέτοια. Οι δύο εναλλάκτες που λες, μάλλον είναι οι λέβητες συμπυκνωμάτων. Ο δεύτερος εναλλάκτης εκμεταλλεύεται την θερμότητα των καυσαερίων, και έτσι είναι πιο οικονομικός. Τέτοιος είναι και ο δικός μου. Γενικά κατ'εμέ, αξίζει να επενδύσεις κάνα φράγκο σε καλό μηχάνημα, αφού κάνεις καλή έρευνα βεβαίως βεβαίως. Διάβασε κι εδώ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Εγω θα εβαζα pellet αντι αεριου μιας και πανω κατω δεν ειναι μεγαλη διαφορα με το πετρελαιο
funbreaker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έχω μπερδευτεί εντελώς πάντως. Απ ότι κατάλαβα από τους λέβητες που μου πρότειναν κανείς δεν είναι συμπυκνωμάτων μιας και έχουν normal τιμές. Μερικοί γράφουν πως είναι με μονοθερμικό εναλλάκτη και άλλοι με διθερμικό. Ποια η διαφορα??? Ο καυστήρας 2 που αναφέρω παρακάτω έχει την δυνατότητα με εξωτερικό αιστθητήρα θερμοκρασίας να ρίχνει τις στροφές του κάνοντας οικονομία όταν χρειάζεται καθώς επίσης έχει ξεχωριστό εναλλάκτη για το ζεστό νερό χρήσης. Οι καυστήρες που μου προτειναν είναι: 1.vella compact της Nova Florida (made in italy) στα 820 ευρώ [διθερμικός εναλλάκτης] 2.pictor dual της Nova Florida (made in italy) στα 1000 ευρώ [μονοθερμικος εναλλάκτης + εναλλάκτης νερού] 3.Panarea compact της Findital (made in italy) στα 900 ευρώ [διθερμικός εναλλάκτης] Τι σχόλια έχετε να κάνετε?
leftermann Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 αυτοί που σου τους πρότειναν, δεν σου εξήγησαν τι διάλο είναι το καθένα; Προσωπικά δεν έχω ιδέα... Για μένα, ο συμπυκνωμάτων αξίζει τον κόπο. Γενικά πιστεύωπως οτιδήποτε σου μειώνει τα πάγια έξοδα αξίζει το επιπλέον κόστος αγοράς. Κατά την γνώμη μου, ψάξτο κι άλλο, πάρε και άλλε προσφορές, και ΖΑΛΙΖΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Τους αεριατζήδες εννοώ. Μα, σου προτείναν να βάλεις διθερμικό εναλλάκτη και δεν τους ρώτησες τι διάλο είναι αυτό;
funbreaker Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 αυτοί που σου τους πρότειναν, δεν σου εξήγησαν τι διάλο είναι το καθένα; Προσωπικά δεν έχω ιδέα... [...] Μα, σου προτείναν να βάλεις διθερμικό εναλλάκτη και δεν τους ρώτησες τι διάλο είναι αυτό; Δεν μου ανέλυσαν με λεπτιμέρειες τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καυστήρων ούτε εγώ ήμουν σε θέση να κάνω ερωτήσεις επειδή από την άγνοια δεν ήξερα καν τι να ρωτήσω. Μου άφησαν τα prospectus των καυστήρων και μετά διαβάζοντάς τα είδα εκεί τους διθερμικούς και μονοθερμικούς. Πάντως και αυτοί είναι άσχετοι, άλλα μου λέει ο ένας και άλλα ο άλλος κι έτσι προσπαθώ να γίνω πιο σχετικός μήπως και βγάλω άκρη. Για μένα, ο συμπυκνωμάτων αξίζει τον κόπο. Γενικά πιστεύωπως οτιδήποτε σου μειώνει τα πάγια έξοδα αξίζει το επιπλέον κόστος αγοράς. Κατά την γνώμη μου, ψάξτο κι άλλο, πάρε και άλλε προσφορές, και ΖΑΛΙΖΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Τους αεριατζήδες εννοώ. Ο συμπυκνωμάτων δεν ξέρω αν αξίζει ως προς την απόδοση/τιμή ως επένδυση. Δηλαδή, αν κάνει πχ 5-10% οικονομία σε σχέση με τους άλλους και κερδίζω 50 ευρώ τον χρόνο θα μου πάρει καμιά δεκαετία να κάνω απόσβεση τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει. Επομένως δεν είναι καλή επένδυση. Φυσικά δεν ξέρω αν είναι όντως αυτό το ποσοστό της εξοικονόμησης.
leftermann Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 εμένα μου είχαν πει για 30% οικονομία στο καύσιμο σε σχέση με τον απλό. Δεν έχω τρόπο να το εξακριβώσω, οπότε το μόνο που μπορώ είναι να τους πιστέψω. Δεν θυμάμαι την διαφορά στην τιμή του μηχανήματος με/χωρίς συμπυκνωτή. Αν δεν σου γέμισαν το μάτι στην συζήτηση, πώς θα τους αφήσεις να σου κάνουν και δουλειά; Οπότε προφανώς συνεχίζεις το ψάξιμο. Δες και τους Riello, είχαν πολύ καλό value for money όταν τον αγόρασα. Και έχουν και καλή φήμη σαν μηχανήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.