moutzoura Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ο υπολογιστής μου έχει ήδη δύο εσ. σκληρούς και έναν εξωτερικό αλλά, δυστυχώς, χρειάζομαι κι άλλο χώρο (κυρίως για φωτογραφίες, εικόνες και βίντεο). Τι να πάρω στο 1ΤΒ; Έχω ακούσει καλά λόγια για τους Samsung, π.χ. Samsung 1TB EcoGreen F3 HD105SI SATA II 5400rpm 32MB. Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία του δίσκου και δευτερευόντως η ταχύτητα, αν και θα είναι λίαν ευπρόσδεκτη. Και μια ακόμα ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να μη σηκώνει τρίτο εσωτερικό σκλήρο η μητρική μου; Αυτά τα κίτρινα που βλέπω στη φωτογραφία (εκεί, πάνω από τις αρκούδες ) δεν είναι δύο θύρες SATA; Ή παει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που σκάλισα τα σωθικά του υπολογιστή μου και έχω ξεχάσει βασικά θέματα;
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 O δίσκος που κοιτάς είναι καλός και οικονομικός... Βέβαια για 2-3 ευρώ θα έπαιρνα αυτόν http://www.skroutz.gr/s/93955/Samsung-Spinpoint-F3-1TB.html Εδώ σε έχασα↓↓↓↓↓↓ Και μια ακόμα ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να μη σηκώνει τρίτο εσωτερικό σκλήρο η μητρική μου; Αυτά τα κίτρινα που βλέπω στη φωτογραφία (εκεί, πάνω από τις αρκούδες ) δεν είναι δύο θύρες SATA; Ή παει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που σκάλισα τα σωθικά του υπολογιστή μου και έχω ξεχάσει βασικά θέματα;
moutzoura Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Εδώ σε έχασα↓↓↓↓↓↓ Εεεεμ... ξέχασα να επισυνάψω τη φωτογραφία. Τώρα θα καταλάβεις σε τι αρκούδες αναφερόμουν. Αυτά τα κίτρινα είναι θύρες SATA ή δεν ξέρω τι μου γίνεται;
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι ναι sata αρκούδα είναι Ρίξε και ένα ξεσκόνισμα ντε
Martini Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 πειτε κι εγω ψαχνω εσωτερικο σκληρο γυρω στο 1 ΤΒ !!! ( Εκτοs Seagate ) Οι WD που εχει στο πλαισιο καλοί ειναι??? Μη πεσω σε καμιά πατάτα παλι... Με βολευει γιατι ειναι και διπλα για αυτο αλλιως πείτε κανένα που δε βγαζει προβληματα.. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives.htm?Manufacturer=Western%20Digital&CONNECTIVITY=SATA%20II&CAPACITY=1%20TB http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD10EARS-1TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm αυτός καλός ειναι???
sistah Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Βρηκα ακριβως την ευκαιρια να ρωτησω αυτο που με βασανιζει.. Γιατι σχεδον παντα βαζετε στις συνθεσεις τον Samsung Spinpoint F3? Υστερουν σε κατι οι Seagate και WD? Τι περισσοτερο δινει ο samsung? Γιατι θα παρω εναν HDD συντομα και προβληματιζομαι. π.χ : αν παρουμε τιμες μονο απο vision, θα δουμε οτι: ο Samsung Spinpoint F3 1ΤΒ εχει 53e με Buffer 32 MB, 3 Gbits/sec, Εγγύηση 3 ΧΡΟΝΙΑ, και Πρόσθετα χαρακτηριστικά: NoiseGuard, SilentSeek τα οποια δεν γνωριζω αν τον κανουν περισσοτερο silent απο τους seagate, WD. Απο την αλλη εχουμε τον Western Digital Caviar Green 1TB ΜΕ 51.41e ο οποιος εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με τον Samsung εκτος απο το buffer που ειναι 64MB. Τελος, με 7 ευρω παραπανω, υπαρχει ο Western Digital Caviar Green 1.5TB παλι με 64MB buffer. Και ρωτω εγω, γιατι τελικα να παρει καποιος τον Samsung?? Ή γιατι να παρει καποιος 1 τερας και οχι 1μιση τερας εφ'οσον η διαφορα τιμης ειναι μικρη. (εκτος και αν θελει 1 τερας ντε και καλα)
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί απ'όλους αυτούς που αναφέρεις ο Samsung είναι ο γρηγορότερος, ο πιο αθόρυβος και ο πιο κρύος...
Martini Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Για Seagate δες το παρακατω θεμα και θα καταλαβεις γιατι.. Για μενα δεν υπαρχει αυτη η εταιρια.. http://www.insomnia.gr/topic/278474-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-seagate-barracuda-720011/page__st__350__gopid__4288815#entry4288815 Οποιος ξερει για τον WD που ρωτησα ας πει... η για τον Western Digital Caviar Green 1.5TB ... ειμαι χωρις desktop pc για αυτο
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί απ'όλους αυτούς που αναφέρεις ο Samsung είναι ο γρηγορότερος, ο πιο αθόρυβος και ο πιο κρύος... Ξέχασες να αναφέρεις το βασικότερο βρε Παίρνουν ΚΑΙ προμήθεια Για Seagate δες το παρακατω θεμα και θα καταλαβεις γιατι.. Για μενα δεν υπαρχει αυτη η εταιρια.. http://www.insomnia.gr/topic/278474-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-seagate-barracuda-720011/page__st__350__gopid__4288815#entry4288815 Οποιος ξερει για τον WD που ρωτησα ας πει... η για τον Western Digital Caviar Green 1.5TB ... ειμαι χωρις desktop pc για αυτο Αν τους θες για αποθήκη καλοί είναι μια και σε βολεύει το πλαίσιο. Για λειτουργικό δε θα τους έβαζα...
sistah Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί απ'όλους αυτούς που αναφέρεις ο Samsung είναι ο γρηγορότερος, ο πιο αθόρυβος και ο πιο κρύος... Μα αυτοι που ανεφερα εχουν cache 64MB! Επισης αυτο το ΠΙΟ αθορυβος και κρυος θα ηθελα να το δω με dB και temperature. Για Seagate δες το παρακατω θεμα και θα καταλαβεις γιατι.. Για μενα δεν υπαρχει αυτη η εταιρια..http://www.insomnia.gr/topic/278474-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-seagate-barracuda-720011/page__st__350__gopid__4288815#entry4288815Οποιος ξερει για τον WD που ρωτησα ας πει... η για τον Western Digital Caviar Green 1.5TB ...ειμαι χωρις desktop pc για αυτο Αν εννοεις την ελλατωματικη παρτιδα, το γνωριζω αλλα δεν θα διαγραψω μια ολοκληρη εταιρια για αυτο. Φανταζομαι δεν ειναι απιστευτα δυσκολο να συμβει εφ'οσον υπαρχει τεραστια παραγωγη. Πιο πολυ με πειραξε που ριξανε την εγγυηση απο τα 3 χρονια στα 2. Η Seagate μειώσει το χρόνο εγγύησης σε μερικά μοντέλα της από τα τρία στα δύο χρόνια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που έστειλε ο κατασκευαστής στους διανομείς του αυτή η απόφαση επηρεάζει όλες τις λεγόμενες εκδόσεις Retail (ήτοι χωρίς κουτιά συσκευασίας) των μοντέλων Barracuda, Barracuda Green και Momentus οι οποίοι διατέθηκαν στην αγορά από τις 2 Ιουλίου και μετά. Η Seagate είπε ότι το κεφάλαιο που θα εξοικονομηθεί από τη μείωση της εγγύησης θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λειτουργιών.
karmen1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Οταν δείχνεις green δίσκο απέναντι σε Non green ΝΑΙ τότε είναι πιο γρήγορος ο sammy... Ο WD θα μείνει στις 5400 ο sammy θα βαρέσει και τις 7200 στροφές για να σου μεταφέρει δεδομένα. Αυτό το 5400-7200 που βλέπεις στους green WD απλά δεν υπάρχει... Οσο για το κρύος... Σε θερμοκρασία δωματίου αυτή τη στιγμή στους 27 ο sammy μου είναι στους 30!!! Αν θες φώτο ανεβάζω...
stm00192 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μα αυτοι που ανεφερα εχουν cache 64MB! Τι ακριβώς δεν καταλαβες από αυτά που σου είπε η karmen?? Αυτοί που λες εσύ είναι GREEN τρεχουν στις 5400 και προορίζονται μόνο για αποθηκεύση! Ο samsung είναι στις 7200 προορίζεται για λειτουργικό αλλα γιατι όχι και για αποθηκη και ναι είναι σαφώς γρηγοροτερος! Αν δεν μας πιστευεις google βρες κανενα review και μαθε!!
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Τι ακριβώς δεν καταλαβες από αυτά που σου είπε η karmen?? Αυτοί που λες εσύ είναι GREEN τρεχουν στις 5400 και προορίζονται μόνο για αποθηκεύση! Ο samsung είναι στις 7200 προορίζεται για λειτουργικό αλλα γιατι όχι και για αποθηκη και ναι είναι σαφώς γρηγοροτερος! Αν δεν μας πιστευεις google βρες κανενα review και μαθε!! +1. Με πρόλαβες...
sistah Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Τι ακριβώς δεν καταλαβες από αυτά που σου είπε η karmen?? Αυτοί που λες εσύ είναι GREEN τρεχουν στις 5400 και προορίζονται μόνο για αποθηκεύση! Ο samsung είναι στις 7200 προορίζεται για λειτουργικό αλλα γιατι όχι και για αποθηκη και ναι είναι σαφώς γρηγοροτερος! Αν δεν μας πιστευεις google βρες κανενα review και μαθε!! Αγαπητε μου αγνωστε που μου φωναζεις επειδη σου εβρισα τον σκληρο σου, κάλμαρε. Δεν ειπα οτι τον σιχαινομαι, δεν γινεται αν δεν τον δω κιολας. Το quote μου που παραθεσες ηταν ΠΡΙΝ μου απαντησει η καρμεν. Καρμεν σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ειχα διαγραψει απο το μυαλο μου το οτι ειναι green. Αλλα, σκεφτομαι λανθασμενα στο οτι εγω προτιμω να αγορασω τα 1.5 τερατα (ασχετα τι μαρκα θα ειναι) μιας και η διαφορα ειναι μικρη σε σχεση με τον 1TB? Αληθεια, ημουν ετοιμη να παρω τον Samsung αλλα για 4-5 ευρω θα προτιμησω τα επιπλεον 500 (περιπου) GB. Μιλαω παντα για αποθηκευση οπως και ο topic starter. Ο green που εχω ηδη μια χαρα με εχει βολεψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.