Προς το περιεχόμενο

Google Apps: προσωπικό email στο domain μου

ffilz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να τη βοήθεια σας για κάτι σημαντικό που έχω μπερδευτεί ιδιαίτερα πολύ. Επειδή οι γνώσεις μου στη δημιουργία και κατασκευή site είναι ελάχιστες, αλλά μαθαίνω γρήγορα, θα σας τα περιγράψω αναλυτικά τα δεδομένα για να μην σας ταλαιπωρώ και έχετε απορίες.

Έχω αγοράσει ένα domain πχ abc.com.gr από το παπάκι. Αγόρασα hosting στο παπάκι και δημιούργησα ένα mail [email protected] και μία ιστοσελίδα www.abc.com.gr η οποία έγραφε μόνο το όνομα της υπό σύσταση εταιρείας και το έφτιαξε ένας φίλος σε δύο λεπτά αφού του προώθησα όλα τα μαιλ από το παπάκι γιατί δεν καταλάβαινα τίποτα.

Διάβασα ένα άρθρο στο παπάκι http://www.papaki.gr/blog/?p=733# που περιγράφει πως μπορείς να δημιουργήσεις πολλά μαιλ με το domain σου δωρεάν μέσο Google Apps. Ακολούθησα ακριβώς τα βήματα και (ως λογικό) έχασα και την ιστοσελίδα και το μαίλ (ό,τι υπήρχε σε δεδομένα σε αυτό), πράγμα που δεν το είχα σκεφτεί. Tώρα υπάρχει το μαιλ [email protected] το οποίο το βλέπω από την ιστοσελίδα της google.

Και τώρα τα ερωτήματα:

1)Τι θα κάνω με την ιστοσελίδα? Μπορώ να τη δημιουργήσω μέσω της google ? Αν ναι, υπάρχει καμία διαφορά από το να είναι στο παπάκι? Στο μέλλον η ιστοσελίδα θα γίνει κανονικό site οπότε δεν θέλω να έχω πρόβλημα. Θέλω να ξεκινήσουν όλα σωστά από την αρχή και να μην χρειαστεί να αλλάζουμε στο μέλλον πάλι εταιρεία. Τα στοιχεία που χρειάζομαι για να ανεβάσω το site που θα τα βρω?

2)Αν θέλω μπορώ να γυρίσω στο παπάκι πάλι αφού το έχω πληρωμένο το hosting? Αν γυρίσω θα μπορέσουν να μου ανεβάσουν ξανά τη στοιχειώδη ιστοσελίδα? Τα μαιλ μου θα τα ξαναβρώ ή όχι? Πόσο εύκολο είναι να γίνει? Υπάρχει καμία συνταγή (οδηγίες) να το κάνω μόνος μου ?

3)Γενικά ως νεοσύστατη εταιρεία τι συμφέρει περισσότερο να κάνω? Τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας

Δημοσ.

Πότε τα έκανες αυτά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς πλέον να το βλέπεις το site (www.abc.com.gr).

---edit---

όπα άκυρο.. Νόμιζα οτι το post ήταν απο χθες. Οι αλλαγές που έκανες χρειάζονται κάποιο χρόνο για να 'πιάσουν'. Μπορεί και έως 24ωρο.. αναλόγως πότε τα έκανες.

Δημοσ.

έχουν περάσει 4 ημέρες

προφανώς κάτι έχω κάνει λάθος

Πήρα τηλ στο Παπάκι και μου είπαν ότι αν στο control panel στο παπάκι περάσω τους names servers και στο plesk περάσω τα dns settings που μου είχαν στείλει κατά τα την αγορά του domain θα λειτουργήσει κανονικά και θα αναρτηθεί και η ιστοσελίδα, ωστόσο είναι περασμένα αλλά τίποτα. μήπως θέλει κάποια ρύθμιση στο google?

το κακό είναι ότι ειμαι πολύ άσχετος με το inτernet και μάλλον μου λένε τα μισά για να με ξεφορτωθούνε και δεν μπορώ να τους καταλάβω (δεν έχουν και το καλύτερο service)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...