wiowia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παίδες... Μια βοήθεια θέλω σε επιλογή οθόνης.. Έχω αυτήν http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=4BEBC1CBE46F704BAE03F586C575BA1A&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD υπ'όψην μου αλλά με χαλάει που δεν έχει hdmi έξοδο αφού μπορεί αργότερα να συνδεθεί κ με μια δεύτερη.. Επειδή θα χρησιμοποιείτε για σχεδιαστικά προγράμματα(τύπου autocad και photoshop) πρέπει να έχει καλή παλέτα χρωμάτων.. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη καλύτερη??? Ας είναι και λίγο πιο ακριβή αρκεί να κάνω καλά τη δουλειά μου και ξεκούραστα..
phanispal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε αυτά τα χρήματα προς το παρόν. Τσέκαρέ τη και από εδώ αν δεν το έχεις κάνει ήδη: http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html?keyphrase=u2412m Μετά παίζει αυτή και μετά αυτή. Επίσης παίζει και αυτή αν ανέβεις λίγο ακόμα.
wiowia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου πρώτα απ'όλα.. Με την τελευταία dell που μου προτείνεις ξεφεύγουμε λίγο στην τιμή αν και είναι εξαιρετική επιλογή.. Επειδή όμως οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές ώστε να καταλάβω τις διαφορές τους, μπορείς να μου πεις ποια από τις 3 υπόλοιπες είναι καλύτερη κ αν αξίζει να πληρώσεις τη διαφορά που έχουν στα λεφτά??
phanispal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μιας και είχα τη U2311H και πήγα στη U2711, μπορώ να σου πω ότι η 27άρα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά έχει πιο έντονο graining ή αλλιώς AG Coating, κάτι που ενδέχεται να σε χαλάσει μιας και σκέφτεσαι να ασχοληθείς με σχεδιαστικά προγράμματα. Βέβαια τα 2560*1440 (~78% περισσότερη επιφάνεια εργασίας συγκριτικά με τα 1920*1080) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Το θέμα είναι ότι αυτό είναι κοινό χαρακτηριστικό των μη glossy panels και ιδιαίτερα των IPS. Αλλά η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Να πας σε ΤΝ το ξεχνάς, ενώ για glossy IPS ένα παράδειγμα είναι η 27άρα Apple η οποία όμως φτάνει το 1Κ. Για τη ΗΡ περίμενε τον ninos30 που την έχει να σου πει, αν κι έχει αναφερθεί σε αυτήν αρκετές φορές στο παρελθόν. Oι U2410, ZR24W και U2711 είναι 8bit, ενώ η U2412M είναι 6bit + FRC. Μιας και σκέφτεσαι να δώσεις ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, διάβασε μερικά reviews και καταλήγεις σιγά-σιγά. Στο αρχικό post ανέφερες την έλλειψη HDMI σα μειονέκτημα επειδή σκέφτεσαι να τη συνδέσεις με μια δεύτερη ( ; ). Τι εννοείς ακριβώς; Επίσης ψάξε και για κανα μεταχειρισμένο PVA panel που δεν έχει τα αρνητικά των IPS, αν και τελευταία τα IPS παράγουν καλύτερα χρώματα.
wiowia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Για να σου πω την αλήθεια τους περισσότερους όρους που χρησιμοποιείς(Ag coating,frc,pva panel κτλ) δεν τους καταλαβαίνω.. Η πρώτη προσπάθεια που έκανα για να βρω μόνιτορ είναι εδώ κ δεν το έχω ψάξει .. Πρέπει όμως να διαβάσω και κανένα review ώστε να καταλήξω κάπου.. Θέλω αργότερα να συνδέσω στον πύργο 2 οθόνες,(π.χ. να έχω στη μια την εικόνα κ στην άλλη τα tools.. Δεν πρέπει αυτές να τις συνδέσω κ μεταξύ τους ή είναι χαζομάρα αυτό που λέω??
sentoner Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι,μόνο με την κάρτα γραφικών τις συνδέεις.
wiowia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Με λίγο ψάξιμο έμαθα πάνω κάτω σε τι αναφέρονται και τι σημαίνουν οι όροι που χρησιμοποίησε ο φίλος phanispal.. Μ'απασχολούν μόνο οθόνες με πάνελ ips... Είδα επίσης και την Asus PA246Q..Τι γνώμη έχετε γι'αυτήν?? Δύσκολο βέβαια να το βρω σε Ελληνικό κατάστημα.. edit: Η κάρτα γραφικών έχει μια έξοδο dvi και μια hdmi... Οπότε πρέπει η μια οθόνη να έχει και hdmi για να μπορέσω να τις συνδέσω κ τις 2..
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Καλή φαίνεται η PA246Q με ένα γρήγορο ψάξιμο, αλλά την πέτυχα στο Amazon και όχι φθηνά. Όπως είπε κι ο sentoner, δε θα συνδέσεις τη μία με την άλλη, αλλά προφανώς με την κάρτα γραφικών σου. Τώρα, το ότι η κάρτα γραφικών σου έχει μόνο DVI+HDMI, δε σε περιορίζει ιδιαίτερα, αφού με έναν αντάπτορα κάνεις τη δουλειά σου εύκολα. Ας αρχίσεις να καταλήγεις σιγά-σιγά σε κάποια μοντέλα και βλέπουμε για τον αντάπτορα. Πάντως αν μπορείς να πας στη U2711, νομίζω προς το παρόν δεν υπάρχει αντίπαλος. Αλλιώς πας προς U2412HM/U2410/ZR24W μεριά.
wiowia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Η U2711 είναι πολύ ακριβή φίλε μου.. Είμαι ανάμεσα σε αυτά που είπες κ στο PA246Q.. Θα τα ψάξω αύριο αναλυτικότερα για να αποφασίσω.. Την PA246Q την βρήκα στο Γερμανικό amazon αλλά δεν ξέρω αν φέρνει Ελλάδα αυτό.. http://www.amazon.de/PA246Q-S-IPS-Widescreen-TFT-Monitor-Reaktionszeit/dp/B004OXRUZC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1316640632&sr=8-1
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Τότε θα σου πρότεινα να πας στη U2412M, απ' ό,τι φαίνεται απ' τα reviews είναι αρκετά κοντά στη U2410, κι ας κοστίζει πολύ λιγότερο. Μετά κοίτα τη ZR24W και μετά τη U2410 που είναι ακριβότερη απ' όλες.
wiowia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Slower response time (8ms g2g vs. 6ms g2g, per specs) Dimmer (300 brightness vs. 400) Lower color depth (16.7M colors, vs. 1.07B) Smaller color gamut (82% vs 110%) AdobeRGB calibration dropped, leaving only sRGB Αυτά είναι τα αρνητικά της σε σχέση με την U2410... Θα καταλάβω λες μεγάλη διαφορά ή όχι?? Αν είναι αμελητέες οι διαφορές αυτές τότε παίρνω την U2412M,κ μετά από 2 χρονάκια μπορεί να την χρησιμοποιήσω ως δεύτερη και παίρνω την U2711 ως πρώτη ή κάποια ανάλογη που θα έχει βγει τότε..
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίταξε, οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Π.χ. ο χρόνος απόκρισης είναι ονομαστικός και δε λέει τίποτα σα σκέτο νούμερο. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και το input lag που δεν αναφέρεται ως χαρακτηριστικό σε κανένα monitor. Επίσης τα 1.07Β χρώματα της U2410 δεν πολυ-υφίστανται, αφού είναι 8bit και όχι 10bit (στην καλύτερη είναι 8bit + FRC). Αλλά και να ισχύει ακόμα, το να τα «δεις» και να τα αξιοποιήσεις είναι ένα θέμα, αφού αν το ψάξεις λίγο, θα δεις πως για να εκμεταλλευτεί κάποιος τα 10bit panels πρέπει να έχει λειτουργικό που υποστηρίζει 10bit, κάρτα γραφικών (τόσο σε επίπεδο software όσο και hardware) και φυσικά να υποστηρίζεται από την εκάστοτε εφαρμογή. Σίγουρα η U2410 είναι ανώτερη σε χαρακτηριστικά, ακόμα και από άποψη συνδεσιμότητας, αλλά κοστίζει ~80% περισσότερο. Δεν είναι μικρή η διαφορά. Τα reviews που διάβασα για τη U2412M σε επίπεδο χρωματικής απόδοσης την έχουν πολύ πιο κοντά στη U2410 απ' ότι δείχνει η χρηματική τους διαφορά. Από εκεί και πέρα είναι και δικό σου θέμα, αν δηλαδή πρόκειται να αξιοποιήσεις τις διαφορές της U2410. Και φυσικά αν μπορείς να διαθέσεις όσα χρειάζονται. Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να δεις όποιες από αυτές μπορείς από κοντά για να έχεις πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Υπενθυμίζω το θέμα του AG Coating.
wiowia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Για το ag coating βέβαια δεν έχω και πολλές επιλογές.. Θα προσπαθήσω πάντως να τις δω από κοντά και τις 2, αλλά απ'ότι μου λες και απ'ότι διαβάζω στα περισσότερα forum δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές τους ώστε να δικαιολογούν τη μεγάλη διαφορά στην τιμή..
wiowia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Για αυτην εδω τι λετε??? http://www.skroutz.gr/s/322754/Dell-ST2220T.html Αλλη κατηγορια βεβαια,αλλα πιστευετε οτι αξιζει??
phanispal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Χωρίς να ξέρω από προσωπική εμπειρία, θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά (ίσως και πολύ γρήγορα) η εργασία σε touch monitor θα είναι κουραστική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.