Melinbonian Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μικρή παρένθεση: έχω την εντύπωση ότι ειναι 100κ δολλάρια και όχι ευρώ το οποίο αρκετή διαφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσος απόφοιτος πάιρνει γύρω στα 50-60κ δολλάρια στην αμερική. Απλά είπα να δώσω κι εγώ τον 'οβολό' μου..
ipal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Αθρο του 2006: Average tech salary in Silicon Valley is $85,600, C/C++ the most demanded skill http://www.zdnet.com/blog/itfacts/average-tech-salary-in-silicon-valley-is-85600-cc-the-most-demanded-skill/10807 Προφανως το silicon valley εχει γεμισει αστεγους, αφου τα 100.000 ειναι ψιχουλα. Γιαυτο καθε εταιρια εχει και γηπεδα τεννις/ποδοσφαιρου γυρω γυρω για να εχουν να κανουν κατι οι εργαζομενοι μολις σχολανε, μιας και σπιτι δεν παιζει να βρεις με τετοιο μισθο. μια χαρα σπιτι βρισκει με $800-1000 http://sfbay.craigslist.org/search/apa?query=&srchType=A&minAsk=&maxAsk=1000&bedrooms= αλλα οι πιο πολλοι εκει καθονται 2-3 χρονια κ μετα συνεχιζουν αλλου, σπουδες, startups κλπ. κ με βαση ενα σβησμενο fb account νομιζω ειναι 27 o τυπος... οσο γ τον τιτλο, τον βρηκα σε αλλο site, τον εβαλα... sorry Μικρή παρένθεση: έχω την εντύπωση ότι ειναι 100κ δολλάρια και όχι ευρώ το οποίο αρκετή διαφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσος απόφοιτος πάιρνει γύρω στα 50-60κ δολλάρια στην αμερική. Απλά είπα να δώσω κι εγώ τον 'οβολό' μου.. o μέσος απόφοιτος με καλο master. με ενα απλο πτυχιο $30-50.000 ειναι ο πρωτος μισθος. εκτος αν μιλας για engineering.
euri Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Θέλει δεν θέλει ξύρισμα, το θέμα είναι ότι από τότε που ήταν στο σχολείο μαθητής μου, ήταν σαϊνι! Οπότε μάλλον οι άλλοι θέλουν... ξυρισμα! Μπράβο του!
kage Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Στην Google UK πάντως που ήμουν παίρνεις 55Κ λίρες +μπόνους: (15% μισθού x προσωπικό πολλαπλασιαστή απόδοσης x εταιρικό πολλαπλασιαστή απόδοσης) οι πολλαπλασιαστές πάνε από 1 ως 3: ο προσωπικός ανάλογα με το πόσο καλά τα πας (ένα 2αρι το βγάζεις αν ξεσκιστείς κάπως) ο εταιρικός ανάλογα με το πόσο καλά πάει η εταιρία την χρονιά (τότε ήταν 2.2 σε εμάς) οπότε 55.000 + (55.000*0.15)*2*2.2 = 91Κ λίρες... επειδή έχω δουλέψει στην Microsoft και στην Google ως intern έχω να σας πω ότι έχει αρκετούς Έλληνες μέσα... Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό αυτό που έκανε, αλλά το ότι έχει βγεί σε όλα τα κανάλια είναι λίγο υπερβολή όταν υπάρχουν 10δες Έλληνες σε αυτές τις επιχειρήσεις ήδη.. γιατι εφυγες,σε τι θεση και με τι προυπηρεσια -------------------- <<100.000 δολάρια τον χρόνο και μια επιταγή – δώρο 35.000 δολάρια για το welcome +ολα πληρωμενα>>δεν ειναι λιγα σε καμμια χωρα για εναν new entry 23χρονο! Αυτα ισχυουν αν ειναι σωστα τα οσα λενε/γραφουν οι δημοσιογραφοι!
Herculess Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μπράβο στο παλικάρι, όχι τόσο για το ότι έπιασε δουλειά στο facebook με πολύ καλό μισθό, αλλά έκανε την καλύτερη κίνηση της ζωής του παίρνοντας την απόφαση να φύγει από αυτόν εδώ τον τόπο και τους ντεμέκ εργοδότες που "προσλαμβάνουν" νέους δίνοντάς τους χαρτζιλίκι (αυτό που δίνουν δεν είναι μισθός) ή πολλές φορές "εθελοντές για να μάθουν την δουλεια".... Και τα πατώματα του facebook να καθάριζε, πάλι ΜΠΡΑΒΟ θα του έλεγα αν πήγαινε!
FarCry Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ε ΝΤΑΞΕΙ ΤΕΛΟΣ https://plus.google.com/116861461426468089183/posts ειναι ΨΩΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ IntroductionI work for Facebook! Bragging rights I work for Facebook! Occupation Software Engineer Employment Facebook 2011 - present Education University of Piraeus BSc in Computer Science, 2005 - 2009 University of Cambridge MPhil in Advanced Computer Science, 2009 - 2010 βουλωμενο γραμμα διαβαζω και ειπα software engineer απο την πρωτη στιγμη επισης δεν μπορει να ειναι 23 γιατι απο το 2010 μεχρι τωρα ειναι ακομα ενας χρονος. αρα ειναι 24 The University of Cambridge and the University of Oxford are exceptions to this case, where the MPhil is offered either as a taught masters degree with a significant research component (considered similar to an MRes), or simply with the stand alone research project traditionally associated with the award.
Melinbonian Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 o μέσος απόφοιτος με καλο master. με ενα απλο πτυχιο $30-50.000 ειναι ο πρωτος μισθος. εκτος αν μιλας για engineering. Από φιλους ξέρω ότι για ΙΤ, Ναυτιλιακά, Engineering δύσκολα πέφτεις κάτω από 45k πρώτο μισθό, άλλωστε 45 χιλιαρικα μεικτά δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο με τους φόρους που έχουν. Αν βάλεις και το κόστος (νοίκι κυρίως) στις 'μεγάλες' πόλεις το 50άρι είναι νορμαλ. Και το κατοστάρι του παιδιού μεικτά είναι, φυσικά και είναι τοπ μισθός ακόμα και κανονκή θέση, όχι δηλαδή entry level. Απλά μετά δεν ανεβαίνει πολύ ο μισθός σα μισθός, αλλά τα bonus, για αποφυγή των φόρων. Τσπα, μπράβο στο παιδί.
Radiatedsoul Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δειτε τι λεει για την Ελλαδα στο προφιλ του στο Google+ (btw ανταγωνιστης του facebook) https://plus.google.com/116861461426468089183/buzz ημ/νια δημοσιευσης 28/5 Δικα του λογια: "Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι με την Ελλάδα. Αν δε σου άρεσε μία καφετέρια θα άλλαζες την καφετέρια ..." Με αλλα λογια συμφωνα με το παλικαρι, να φυγουμε ολοι απο την ελλαδα να την παρατησουμε, επειδη σαν καφετερια δε κανει καλο καφε Αυτη ειναι η λογικη της πουτ@ν@ς, και σορυ για την φρασεολογια, αλλα τετοιους δασκαλους ειχε, τετοια γραμματα εμαθε. Η μπηχτη παει στην δασκαλα παραπανω που τον ειχε μαθητη της και καμαρωνει κιολας
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δειτε τι λεει για την Ελλαδα στο προφιλ του στο Google+ (btw ανταγωνιστης του facebook) https://plus.google....6468089183/buzz ημ/νια δημοσιευσης 28/5 Δικα του λογια: "Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι με την Ελλάδα. Αν δε σου άρεσε μία καφετέρια θα άλλαζες την καφετέρια ..." Με αλλα λογια συμφωνα με το παλικαρι, να φυγουμε ολοι απο την ελλαδα να την παρατησουμε, επειδη σαν καφετερια δε κανει καλο καφε Αυτη ειναι η λογικη της πουτ@ν@ς, και σορυ για την φρασεολογια, αλλα τετοιους δασκαλους ειχε, τετοια γραμματα εμαθε. Η μπηχτη παει στην δασκαλα παραπανω που τον ειχε μαθητη της και καμαρωνει κιολας Εσύ κάνεις κάτι για ν' αλλάξεις την κατάσταση εδώ ή κάνεις ό,τι κάνει η συντριπτικότατη πλειοψηφία, δηλαδή να τους γράφεις όλους και να κοιτάς την πάρτη σου; Για να δούμε τι δασκάλους είχες εσύ και τι γράμματα έμαθες δηλαδή..
ipal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Από φιλους ξέρω ότι για ΙΤ, Ναυτιλιακά, Engineering δύσκολα πέφτεις κάτω από 45k πρώτο μισθό, άλλωστε 45 χιλιαρικα μεικτά δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο με τους φόρους που έχουν. Αν βάλεις και το κόστος (νοίκι κυρίως) στις 'μεγάλες' πόλεις το 50άρι είναι νορμαλ. Και το κατοστάρι του παιδιού μεικτά είναι, φυσικά και είναι τοπ μισθός ακόμα και κανονκή θέση, όχι δηλαδή entry level. Απλά μετά δεν ανεβαίνει πολύ ο μισθός σα μισθός, αλλά τα bonus, για αποφυγή των φόρων. Τσπα, μπράβο στο παιδί. αυτο λεω & εγω Engineering , SW Engineering / System Architecture χτυπανε 50+ για αρχη. Eπισηε & Αμερικη πια παιζει πολυ ανεργια. Ναυτιλιακά ΒΤW πως σου ηρ8ε?! σιγουρα Νεα Υορκη απο σχετικες εταιριες θα εχει καποια ζητηση, ειδικα αν εχεις & καλο πτυχιο απο κανα LSE, αλλα οι πιο πολλοι ξενοι (εκτος των αγγλων) δε ξαρουν καν τι ειναι. & συνηθως ψαχνουν να εισαι & δικηγορος νομιζω για Ναυτιλιακά (μια φιλη το σκεφτοταν να κανει MA για δουλεια εξω...)
buffos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τους χαρακτηρισμούς. Διάνοια επειδή θα δουλέψει υπάλληλος στο Facebook? Μάλλον χρειάζεστε να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα. Τι σας φαίνεται πολύ? Ο μισθός? 100Κ μικτά? Νορμάλ μου φαίνεται. 50-60 στο χέρι το χρόνο. Χαλαρά λέμε.
NT1G Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δειτε τι λεει για την Ελλαδα στο προφιλ του στο Google+ (btw ανταγωνιστης του facebook) https://plus.google.com/116861461426468089183/buzz ημ/νια δημοσιευσης 28/5 Δικα του λογια: "Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι με την Ελλάδα. Αν δε σου άρεσε μία καφετέρια θα άλλαζες την καφετέρια ..." Με αλλα λογια συμφωνα με το παλικαρι, να φυγουμε ολοι απο την ελλαδα να την παρατησουμε, επειδη σαν καφετερια δε κανει καλο καφε Αυτη ειναι η λογικη της πουτ@ν@ς, και σορυ για την φρασεολογια, αλλα τετοιους δασκαλους ειχε, τετοια γραμματα εμαθε. Η μπηχτη παει στην δασκαλα παραπανω που τον ειχε μαθητη της και καμαρωνει κιολας Όπα ρε Radiatedsoul, όποιος δηλαδή σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα για τους δικούς του λόγους έχει "τη λογικη της πουτ@ν@ς" ;
imr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Καλα ρε παιδια ενταξει μπραβο στο παιδι που βρηκε μια καλη δουλεια αλλα ειναι αυτος λογος για να γινεται προτοσελιδο και να βγαινει σε ολα τα δελτια?? ελεος δηλαδη, δεν πηρε και νομπελ, μια καλη δουλεια με καλο μισθο βρηκε...
Mercyful_Fate Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω τρελαθεί διαβάζοντας ότι τα 100Κ μερικοί τα θεωρείται "χμ.. ντάξει... οκ λεφτά είναι... δεν τα λες και πολλά". Τζιζους Κράιστ εντ Χόλι Μέρυ. Βγάζατε ποτέ σας τόσα λεφτά μήπως? Μάθετε επίσης ότι ο συνολικός φόρος που θα πληρώνει το παλικάρι (αν όντως η είδηση είναι true) είναι περίπου 33%, δηλαδή θα παίρνει κάπου 67Κ/χρόνο καθαρά. Αυτό σημαίνει χονδρικά 5500-5600/μήνα!!!! Καθαρά, το ξανατονίζω. Μεικτά είναι 8300. Βγάζει κανείς από σας τόσα, που μου το θεωρείτε απλώς "οκ λεφτά"???? Ο άλλος λέει "για 100Κ δεν θα πήγαινα μέχρι Αμερική". Όπα ρε μεγάλε, πόσα θες εσύ δηλαδή? Να σε ρωτήσω, αν επιτρέπεται, και τι προσόντα έχεις για να ζητάς και παραπάνω? Γιατί, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ο μέσος αναγνώστης του ινσόμνια βάζω στοίχημα πως θα έκανε την δουλιά πατάω-ένα-κουμπί των 35Κ/χρόνο, και ας ονειρεύται 100Κ και 200Κ. Να το ξαναπώ άλλη μια φορά, μιας και το έχω ψάξει αρκετά το θέμα. Σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, ένας φρέσκος απόφοιτος πληροφορικής, για μια θέση software engineer, μπορεί να περιμένει πρώτο μισθό 50-70Κ, ανάλογα με τις γνώσεις του, τις ακαδημαϊκες του επιδόσεις και την εταιρεία που ενδιαφέρεται να τον προσλάβει. Τα 100Κ παίζουν σε μηχανικούς με 4+ χρόνια εμπειρίας, ανάλογα με τα προσόντα τους και τον ιδιαίτερο κλάδο τους (π.χ. δεν θα πάρει τα ίδια λεφτά ένας προγραμματιστής σε real time συστήματα και ένας web designer). Η φορολογία ξεκινάει από το 25% (ομοσπονδιακός φόρος, τον πληρώνουν όλοι) και πάνω σ' αυτό προστίθεται και ο πολιτειακός φόρος (ξεκινάει από το 0% σε κάποιες πολιτείες, και αν δεν κάνω λάθος δεν ξεπερνάει το 8-9%), άρα χονδρικά όχι πάνω από 35% συνολική φορολογία (σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου σε κάποια κράτη όπως το Βέλγιο φτάνει και στο 50%). Τα ενοίκια είναι μεν ακριβότερα από εδώ, αλλά τα νούμερα που λέτε (1500 δολλάρια/μήνα) αφορούν το downtown της κάθε πόλης (όπου εκει είναι ακριβά, όχι σαν εδώ που λόγω υποβάθμισης είναι φθηνά). Αν νοικιάσεις πιο μακρυά από το κέντρο, τότε βρίσκεις ενοίκια της τάξεως των 800 δολλαρίων/μήνα. Και μιλάμε για SF, LA, NY κλπ. Αν προκειται για πόλεις όπως το Dallas, όπου θεωρείτε φθηνό για τα αμερικάνικα στανταρντς, τότε τα αντοίστοιχα ενοίκια κινούνται σε επίπεδα των 500-600 δολλαρίων, ακόμα φθηνότερα δηλαδή.
bisbirikos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω και στην Ελλάδα εάν είσαι αστέρι στην ειδικότητα σου τέσσερα με πέντε χιλιάρικα μαύρα η σπάνια νόμιμα τα παίρνεις τον μήνα. Το μόνο πρόβλημα με τις μεγάλες απρόσωπες εταιρείες ( Google, Facebook , microsoft , apple) είναι πως μπορεί να σε διώξουν σε μία νύχτα με sms σαν πλεονάζον υπάλληλο. Στην Ελλάδα είμαστε πιο συναισθηματικοί και διαπλεκόμενοι ταυτόχρονα. Πάντως δεν θέλω να γκρινιάζω , συγχαρητήρια στο παλικάρι το βιογραφικό του θα ανέβει πάρα πολύ. Αρκεί να μην φτάσουν στα αυτιά της ΣΔΟΕ τα εισοδήματα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα