Προς το περιεχόμενο

100.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώνει το facebook τον Ελληνα - διάνοια!

ipal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι και εγώ γιαυτο ανέλυσα το τι είναι κράτος..

Πιο απλά ήθελα να πω ότι αντί να τα μαζέψει ο κάθε X που ξέρει κάτι να κάτσει στα αβγά του και να συνεργαστεί με τους υπολοιπους X που ξέρουν κάτι άλλο και να κάνουν κάτι χρήσιμο στον τόπο...

Στην ελλάδα έχουμε γεμίσει μηχανολόγους μηχανικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές οικονομικών και δικηγόρους ας πούμε αλλα το μονο που κατασκευάζουμε είναι σκελετούς ποδηλατων...

3 "καλοί" από δαύτους μπορούνε να ξεκινήσουνε μέχρι και αυτοκινητοβιομηχανία....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θα διαφωνήσω με το (3) όμως.

Φυσικά και είναι στενάχωρο που ένας Έλληνας ξενιτεύεται. Αλλά για αυτό έχει ευθύνη το κράτος και μόνο. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ξενιτεμένος φεύγει αποκλειστικά για τα χρήματα.

Τι έχει να σου προσφέρει αυτή η χώρα πέρα από τους δικούς σου ανθρώπους και τον περιβόητο... ήλιο (sic);

- Παραγωγική εργασία;

- Αξιοπρεπή μισθό;

- Ασφαλείς δρόμους που χαίρεσαι να πληρώνσεις τα διόδιά τους;

- Αξιοπρεπή δημόσια υγεία;

- Δημόσια παιδεία μήπως;

- Αξιοκρατία;

- Δικαιοσύνη;

- Πολιτική ηθική;

- Καλή νοοτροπία; Από τον Ελληνάρα που θα μπει πρώτος στο φανάρι ή στην ουρά ή τον αυθαιρετούχο που κάνει ό,τι γουστάρει;

Πέρα απο τα πρώτα 2 (παραγωγική εργασία + αξιοπρεπή μισθό) μην νομίζεις ότι θα βρεις τα υπόλοιπα έξω...ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Όλα γίνονται για τα λεφτά, γιατί με τα λεφτά υπερπηδάς πολλά εμπόδια. Δεν φαντάζομαι να απασχολούν τους έλληνες λεφτάδες τόσο η ηθική του νεοέλληνα, η δημόσια υγεία και παιδεία...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χωρα μας είναι η έλλειψη πρωτοβουλίας και αυτό επειδή υπάρχει ένα κατεστημένο που δημιουργεί εσφαλμένες νοοτροπίες...

Οι νομοι του κράτος και η γενική κατάσταση είναι χαλια συμφωνώ... αλλα δεν χρειάζεται ένα ιδανικό κράτος για να μαζευτούνε 10,20 άτομα ειδικοί σε διαφορους τομείς και να κάνουν μια επιχείρηση παραγωγική να κατασκευάζουν πχ τρακτέρ ψυγεία η και εγώ δεν ξέρω τι...

και να φύγουμε από τις βιομηχανίες... η blizzard για παράδειγμα αυτός ο κολοσσός ξεκίνησε από 5 προγραμματιστές και άλλους 5 που δεν ξέρανε τίποτα συγκεκριμένo.. που πήραν ένα δάνειο 10.000$ για να κάνουν ένα lab όπου εκεί προγραμμάτιζαν παιχνίδια..

Τώρα βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια και συντηρούνε πολλές οικογένειες... Αλλα στην ελλάδα βλέπεις ακούγεται πολύ πιο "σοβαρό" το να περάσεις πανελλήνιες εκπαιδευτικός (δασκαλάκος δηλαδή) και να διαβάσεις για ασεπ να μπεις στο δημόσιο.. παρα να πάρεις ένα δάνειο για να κανεις video games...

Σιγά απλά τώρα που το FB άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα άρχισε να προσλαμβάνει ότι να ναι. Σαν τις εταιρίες διαφήμισης μέσο τηλεφώνου Θα τον χρησιμοποιήσουν για 2 μήνες και μετά θα τον στείλουν στην μαμάκα του. Τώρα σοβαρά μιλάμε απλά για ένα date site αν είχε αρκετά καλές γνώσεις θα τον έπαιρναν σε μια σοβαρή επιχείριση που βρίσκετε στην ακμή της και θα έκανε κάτι πραγματικά σημαντικό. Μας έχει φάει η μετριοπάθεια οπότε επιτεύγματα σαν και αυτό φαντάζουν μεγάλα κατορθώματα.Τι να πει κανείς κατάντια. :-(

Ρε σείς πώς είναι 23 και έχει τελειώσει και σχολή και μεταπτυχιακό;

Αν "κέρδιζε" (όπως λέμε) μια χρονια στο λύκειο είναι απλό... 17 + 4 = 21 +2 (το μεταπτυχιακό) = 23... αν δεν κέρδιζε μπορεί το μεταπτυχιακό του να ήταν ενός έτους...

ή μπορει να μην ειναι 23 :P να ειναι 24 ας πουμε

Καλά... και άλλοι δουλεύουν στο εξωτερικό αλλά δεν έχουν βγει σε 30 εφημερίδες να το πούνε.

Φυσικά τα ΜΜΕ το έχουν παραφουσκώσει αρκετά το θέμα. "Δεν τον προσλάμβανε κανένας"... δηληδή πόσα χρόνια έψαχνε για δουλειά; Ο άνθρωπος μόλις γύρισε από τις σπουδές του, 23 ετών είναι. Δεν αποκλείεται να έβρισκε και εδώ δουλειά, απλά προτίμησε το εξωτερικό (και το facebook) όπως θα έκανε και ένας οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος.

Είναι και δουλειά με πρεστίζ το φεισμπουκ γιατί το ξέρουν όλοι. Αν έλεγε Xerox ή IBM κανένας δεν θα καταλάβαινε γιατί μιλάμε :devil:

Ε, τότε και εγώ διάνυα είμαι!

Δε νομίζω τάκη.. :P

Ούτε πιστεύω οτι ο ίδιος βγήκε και είπε είμαι διάνοια.. Είναι μια πιασάρικη λεξούλα για τα μμε για να ψαρώνουν οι κομπλεξικοί ελληνάρες που θα διαβάσουν/ακούσουν/δούν την είδηση.

Συμφωνώ και επαυξάνω με apos και papajo. Λίγο περισσότερο με papajo γιατί θεωρώ οτι είναι όντως προτιμότερο άτομα που έχουν δυνατότητες να συνεργαστούν στην ελλάδα για κάτι καλό.

υγ. Το οτι βγήκε αυτός για είδηση και οχι κάποιος απο τους εκατοντάδες αλλους έλληνες που δουλεύουν σε αντίστοιχες θέσεις στο εξωτερικό φαντάζομαι οτι απλώς έτυχε.

Είχαν καύλα τα μμε να βγάλουν μια τέτοια είδηση*, ψάξαν τι τελευταίο έχει γίνει στο χώρο, βρήκαν το παλικάρι κ η συνέχεια επι της οθόνης...

*Η είδηση δεν είναι καθόλου τυχαίο να βγαίνει τώρα με οτι συμβαίνει γύρω μας.

ψάξαν τι τελευταίο έχει γίνει στο χώρο,

ακριβως.και ειδαν οτι αφορα το Facebook που ειναι πολυ δημοφιλης στην ελλαδα και το βγαλανε ως ειδηση.

αν τον ειχε παρει καμια πετρελαικη εταιρεια στην μεση ανατολη με 3πλασιο μισθο,ουτε καν θα ασχολιοντουσαν.

Μπορεί.. επειδή προφανώς θέλαν να βγάλουν μια τέτοια είδηση ίσως να το κάναν αν ήταν και για πετρελαϊκή..

Αλλά το οτι είχε σχέση και το fb σίγουρα θα έκανε τον αρχισυντάκτη να χύσει..

Πάντως και εμένα τα 100Κ τον χρόνο + 35Κ μπόνους πρόσληψης (!!!) μου φαίνονται φουσκωμένα νούμερα για κάποιον που - όσο καλός και να είναι ακαδημαϊκά - δεν έχει εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία. Ένας πιο λογικός μισθός θα ήταν γύρω στα 65Κ (+/-). Και φυσικα κανένα μπόνους πρόσληψης εκτός απο τα relocation expenses.

Τέλος, μπράβο στο παλικάρι για την εξαιρετική θέση και τις λαμπρές προοπτικές που θα έχει μέσα απο μια τέτοια θέση, αλλά ούτε είδηση αποτελεί, ούτε η παρουσίασή της αξίζει να είναι τόσο... wow.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...