SotirisD Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω ένα πρόβλημα όταν παίζω online μέσω gameranger. Τα παιχνίδια που παίζω (Age of mythology και Rise of natios) κολλάνε πάρα πολύ... Λες και κατεβάζω με φουλ ταχύτητα κάτι στο internet... Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε πριν λίγο καιρό όταν έκανα format τον υπολογιστή. Πριν το format έπαιζα κανονικά στο gameranger. Έχω άλλον έναν υπολογιστή πιο καινούργιου που δεν έχει κάποιο πρόβλημα όταν παίζω στο gameranger, να πω επίσης πως μέσω LAN οι δύο υπολογιστές παίζουν κανονικά. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει? σκέφτομαι μήπως είναι οι drivers του LAN, αλλά αν ήταν αυτό δεν θα είχε πρόβλημα και στο LAN?? Έχω σύνδεση forthent μέσω router(thomson) και μέσω αυτού έχω και το lan. Να προσθέσω επίσης ότι έχω δύο σκληρούς δίσκους, έναν 20 GB και έναν 7 GB. Το παιχνίδι age of mythology το έκανα εγκατάσταση πρώτα στον 7GB δίσκο αλλά επειδή είδα πως κολλούσε το διέγραψα και το πέρασα στον 20 GB... δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό, πριν το format τον είχα στον 20GB. Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή:
SotirisD Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Να διευκρινίσω κάτι σημαντικό! Το κόλλημα που κάνει δεν είναι σαν αυτό που γίνεται όταν κατεβάζω κάτι!! Αλλά κολλάει όλο το παιχνίδι, με το που ξεκινάει από το GameRanger το παιχνίδι αρχίζει να lagarei, και μάλιστα κολλάει και ο ήχος... δηλαδή κάνει επαναλήψεις και διάφορα κουφά... Όμως όταν δοκίμασα να παίξω στο internet μέσω του ECO (του παιχνιδιού δηλαδή) το AOM έπαιξε κανονικά. Άρα δεν πρέπει να φταίει το lan ή το internet αλλά κάτι πάει λάθος με το άνοιγμα του παιχνιδιού από το GameRanger... Τι όμως μπορεί να φταίει? έχω μπερδευτεί πολύ... To GameRanger είναι ένα πρόγραμμα που μπορείς να παίζεις Online διάφορα παιχνίδια.... GameRanger
SotirisD Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα για τι λειτουργικο μιλαμε? XP proffesional εννοείτε. Αν ήταν κάτι άλλο θα το έγραφα.
rfc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα Συγνωμη που καθυστερησα αλλα εννοειτε οτι θα περιμενες και καμια μερα, αλλιως θα τογραφα αμεσως Ψαξε στο google να ρυθμισεις το tcpackfreqeuncy και το networkthrottling & systemresponsivness. Tα 2 τελευταια δεν ειμαι σιγουρος οτι δουλευουν στα xp.
SotirisD Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα Συγνωμη που καθυστερησα αλλα εννοειτε οτι θα περιμενες και καμια μερα, αλλιως θα τογραφα αμεσως Δεν με πειράζει... και βδομάδες να περάσουν... αρκεί όμως να λυθεί το πρόβλημα! Ψαξε στο google να ρυθμισεις το tcpackfreqeuncy και το networkthrottling & systemresponsivness. Tα 2 τελευταια δεν ειμαι σιγουρος οτι δουλευουν στα xp. Όσον αφορά αυτά... πολύ ξεκάρφωτα μου το λες... πες μου λίγο πιο αναλυτικά, τι να ρυθμίσω? Πως? και τι σχέση έχει αυτό με το πρόβλημα μου?
rfc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα ωραια, αν θες να το δουμε το θεμα κατεβασε για αρχη το tcp optimizer v8 για να κανουμε καποιες ρυθμισεις καθως και: α) πες μου τι ping εχεις στο server που θες. β) κανε ενα scan με malwarebytes ωστε να βεβαιωθουμε οτι εισαι καθαρος διοτι και ενα malware να εχεις σου τρωει bandwidth γ) δωσε στατιστικα συνδεσης απο το ρουτερ σου και τι μαρκα ειναι.
SotirisD Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα ωραια, αν θες να το δουμε το θεμα κατεβασε για αρχη το tcp optimizer v8 για να κανουμε καποιες ρυθμισεις καθως και: α) πες μου τι ping εχεις στο server που θες. β) κανε ενα scan με malwarebytes ωστε να βεβαιωθουμε οτι εισαι καθαρος διοτι και ενα malware να εχεις σου τρωει bandwidth γ) δωσε στατιστικα συνδεσης απο το ρουτερ σου και τι μαρκα ειναι. α)Όταν λες ping, εννοείς την ip που μου δίνει το GameRanger? β)Τι είναι το malwarebytes ? γ)για το Router: THOMSON TG585 v7 ... Τι στατιστικά σύνδεσης θέλεις? αν είναι forthenet ας πούμε(ναι είναι)? ταχύτητες? τι ακριβώς?
SotirisD Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Τελικά τι γίνεται? Θα το λύσουμε ή όχι... έχω σκάσει πια με αυτό το πράγμα...
rfc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κανε πρωτα σκαν με malwarebytes, σου ειπα. Αυτο το ρουτερ που εχεις δημιουργει lag απο μονο του. Μπες στη σελιδα του ρουτερ και πες μου στατιστικα. Noise margin, attenuation (up-down), και ποσο κλειδωνεις.
SotirisD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κανε πρωτα σκαν με malwarebytes, σου ειπα. Αυτο το ρουτερ που εχεις δημιουργει lag απο μονο του. Μπες στη σελιδα του ρουτερ και πες μου στατιστικα. Noise margin, attenuation (up-down), και ποσο κλειδωνεις. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει Ιό το router? γιατί μόλις τον έκανα φορμάτ... για τα στατιστικά του router μου τώρα είναι πάρα πολλά και δεν ξέρω πια ακριβώς θέλεις... βάζω δύο βασικά και αν θέλεις κάτι άλλο θα στο ανεβάσω με printscreen. System Information This page summarizes important information on your Thomson Gateway. You may need this information when you contact your helpdesk. Product Name: TG585 v7 Serial Number: CP0946SFBQ0 Software Release: 7.4.4.7 Software Variant: HS Boot Loader Version: 1.0.0 Product Code: 36588280 Board Name: CANT-P DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 2:53:19 (έκανα reset το router σήμερα) DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 999 / 2.405 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 7,70 / 86,38 Ενδεικτικά κάποια printscreen: http://imagerous.com/images2/19904746417595659750.jpg http://imagerous.com/images2/25716055770538692859.jpg http://imagerous.com/images2/79834572662901797984.jpg http://imagerous.com/images2/87352124210850993809.jpg Αλλά αν το router είναι το πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει το lag και στον άλλον υπολογιστή? γιατί όπως έχω αναφέρει δύο υπολογιστές συνδέονται στο router. Εδώ http://vimeo.com/30244274 είναι ένα βιντεάκι που τράβηξα από μία προσπάθεια να παίξω το παιχνίδι(ακριβώς μετά το δεύτερο φορμάτ)... όπως βλέπετε το κόλλημα που κάνει είναι διαφορετικό από τα άλλα... να προσθέσω επίσης πως αυτό ήταν μία καλή(ας πούμε) σύνδεση, έχω τύχη άλλες φορές που κάνει έτσι κάθε 1-2 δευτερόλεπτα... ούτε να κουνήσεις την κάμερα δεν μπορείς... Επίσης σκέφτομαι μήπως έχει να κάνει με τα ports τίποτα?? ρωτάω γιατί από το router(THOMSON TG585 v7 ) αυτό μπαίνουν δύο υπολογιστές(παλιότερα και περισσότεροι)... ο ένας κατευθείαν και οι άλλοι μέσω ενός swicth. Επίσης το ρωτάω γιατί τώρα τελευταία παρατήρησα κάτι παράξενα στον άλλον υπολογιστή... πάλι στο gameranger, μερικές φορές δεν μπορώ να δω τους άλλους παίκτες όταν πάμε να παίξουμε, ή άλλες βγάζει στο παιχνίδι out of the sync (δηλαδή ένα είδος error και κλείνει αυτόματα το παιχνίδι)... ενώ μερικές φορές παίζω χωρίς πρόβλημα... δεν ξέρω πολλά για τα ports, μόνο κάτι λίγα που είχα διαβάσει από κάτι παλιά posts... εδώ έχει ένα site που λέει για ένα πρόγραμμα http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm , που μπορείς να ρυθμίσεις αυτές τις πόρτες... αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί και επειδή δεν ήμουν σίγουρος δεν το κατέβασα ακόμη. Αν κάποιος ξέρει και μπορεί να με βοηθήσει... πρώτον στο αν έχουν καμία σχέση με αυτά τα προβλήματα και δεύτερον στο πως μπορώ να τις ρυθμίσω. Ευχαριστώ! Παραθέτω και μία εικόνα από το router μήπως και έχει καμία σχέση: http://imagerous.com/images2/06662480037208109618.jpg
rfc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 aaaa........ με το αλλο pc δεν εχεις lag? καλο αυτο. μαλλον εχεις καποιο malware που σε ενοχλει τοτε. Malwarebytes που σου ειπα last year? μπα ετσι? Για να βεβαιωθουμε πριν παμε παρακατω. τα λινκς δε δουλευουν. Ειναι πακετωμενη η γραμμη σου παντως φιλε. Και κατι αλλο, αν δεν εχεις κανενα προβλημα με το αλλο pc, μη κοιτας για port forwarding, ακομη
SotirisD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 aaaa........ με το αλλο pc δεν εχεις lag? καλο αυτο. μαλλον εχεις καποιο malware που σε ενοχλει τοτε. Malwarebytes που σου ειπα last year? μπα ετσι? Για να βεβαιωθουμε πριν παμε παρακατω. Εξηγήσε μου λίγο τι είναι το malware ? εγώ νόμιζα πως ήταν κάτι σαν Ιός... Αν είναι να το κατεβάσω το Malwarebytes, απλά σου λέω πως έχω κάνει πρόσφατα φορμάτ(χθες ). τα λινκς δε δουλευουν. Ειναι πακετωμενη η γραμμη σου παντως φιλε. Και κατι αλλο, αν δεν εχεις κανενα προβλημα με το αλλο pc, μη κοιτας για port forwarding, ακομη πια links δεν δουλεύουν? τι εννοείς πακετωμένη? Το μόνο πρόβλημα που έχω με το άλλο pc είναι πως μερικές φορές δεν μπορώ να δω τους άλλους παίκτες(τους host) ούτε αυτοί εμένα...
SotirisD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Αλλος παιδια? Τελικά τι είναι τα malwares ?? και τι πρόβλημα δημιουργούν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.