Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική πλακέτα!

pontios16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην όμορφη και γοητευτική και ανεπανάληπτη και άπιαστη παρέα του όμορφου forum μας!!!

Σήμερα ξαφνικά εκεί που έπαιζα ένα παιχνίδι, μου κλείνει ο υπολογιστής!!!ευχόμουν να είναι από το PSU γιατί εκεί έχω ακόμα εγγύηση!

Όμως!!!έλα μου που δεν ήταν το τροφοδοτικό!!! :( βγάζω το ρεύμα και ξανά ανοίγω τον υπολογιστή μου!και τελικά μετά από λίγο και πριν φορτώση τα windows βγάζει μια σπίθα και ξανά σβήνει!!! :D ωραία μέχρι εδώ...πάμε παρακάτω!

Καιιιι που λέτε ξανα βγάζω το ρεύμα και το ξανά βάζω σε λειτουργία!... Και τελικά παίρνει φωτιά ένα κομμάτι πάνω στη μητρική πλακέτα!!!Έβγαλε και καπνούς!

Για μια στιγμή σκέφτηκα να ψήσω κανένα σουβλάκι, αλλά μετά θυμήθηκα πως δεν είχα σουβλάκια :P Τέλος πάντων να μη τα πολύ λέω, το κομματάκι που κάηκε τώρα είναι απλά λιωμένο!δεν κάηκε τίποτα άλλο γύρο του... σας έχω και φωτογραφία!

Για πείτε μου τώρα,να το βάλω ξανά στο ρεύμα και να ανοίξω τον υπολογιστή ή αντί για σουβλάκια θα ψήσω κανένα ταβάνι του σπιτιού???

intel 945GNT

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΩΧ αυτο δεν ειναι ενας πυκνωτης που φτειαχνετε ειναι ενα ολοκληρομενω αν δεν θοβασε ανοιξε τον

αν εχεις καμοια νεα μητρικη να την αλλαξης αλλα ποια εχεις ;

Δημοσ.

Άλλη μητρική δεν έχω :P μόνο αυτήν είχα! και δε μπορώ να διαβάσω τα γράμματα πάνω στο πυκνωτάκι ώστε να δω τι ακριβώς κάνει αυτό ή να πάω να αγοράσω κανένα άλλο τέτοιο! αλλά αφου λες οτι είναι "ολοκληρομένω" τότε άστο....όμως τι μπορεί να γίνει αν βάλω μπροστά τη μίζα? :P

Δημοσ.

μμμμμμμμμμμμμμ δεν ξερω τι εχει γινει μεσα λογικα βραχυκυκλωμα ολο

λογικα πας αλλαγμα μητρικης γιατι αν ανοιξη μπορει να δουλεψει για λιγο καιρο αλλα θα βγαλει μετα απο καιρο προβλημα

Δημοσ.

ωραία αυτό είναι ένα άάάάάάάάάλο θέμα!!! δε ξέρω τη μητρική να πάρω και τη επεξεργαστή! και έχω ddr2 ram τώρα :/ sta 533mhz

Δημοσ.

τώρα έχει 775 socket!τον D830 εχω τώρα!μάλλον κανεναν ι5 θα πάρω...αλλά θέλω λίγα λεφτά να δώσω! ε πάνω έχω 3 σκλιρους, καρτα γραφικων cd-rom αλλά γιατι ρωτάς?

Δημοσ.

Δεν ειναι ολοκληρωμενο παιδια, mosfet λεγεται.Εχω αλλαξει mosfet σε μητρικη και την εσωσα αλλα ταλαιπωρηθηκα πολυ να το βρω καθως στα γνωστα μαγαζια προμηθειας ηλεκτρονικων εξαρτηματων περιξ της Πλατειας Κανιγγος δεν το ειχανε.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξει/δουλεψει χωρις αυτο. Ουτε μια στο εκατομμυριο!

Μονο μαυρη οθονη θα δεις και θα ακους μπιπ μπιπ απτο buzzer της μητρικης.

Δημοσ.

όμως όταν έπαιρνε φωτιά ο υπολογιστής ήταν ανοικτός :P και το έβγαλα από το ρεύμα :P πφφφφ οπότε πάμε σε καινούργια μητρική και cpu λες? να δοκιμάσω τώρα να το ανοίξω ? :P

Δημοσ.

Σου λεω ανοιξε το αν θες αλλα δεν προκειται να δουλεψει αν δεν αντικαταστησεις το καμενο mosfet.Απο κεινο το σημειο και περα απλα δεν περναει ρευμα στην μητρικη πλακετα.Το χω παθει κι εγω ξερω πως ειναι, μια στιγμιαια σπιθα και μετα καπνος.Ο CPU κατα 99.9% δεν επαθε τιποτα.

Δημοσ.

Βασικα αποκλιεται να καηκε αυτο μονο του,θα υπαρχει κιαλο προβλημα στην μυτρικη,κοιτα για σκασμενους η παραμορφομενους πικνωτες,κοιτα αν καποιος εχει βγαλει υγρα στην κοριφη

Δημοσ.

Εγω παντως ειχα παθει ακριβως το ιδιο με τον φιλο.Καηκε το mosfet διπλα στα banks των μνημων, το αλλαξα κι ολα οκ.Ειχε βγαλει και μενα σπιθα και μπολικο καπνο.

Μπορεις να δοκιμασεις να την πας σε ηλεκτρονικο απ αυτους που φτιαχνουν τηλεορασεις αλλα χλωμο να σ εξυπηρετησει. Γιατι δε μπορει να παρει πολλα λεφτα , απλα για να κολλησει το νέο εξαρτημα.Και για 5-6 ευρω προτιμα να μην ασχοληθει.Εγω όταν ειχα παει την καμενη μητρικη μου σε 2 , δεν ειχαν καμμια διαθεση να ασχοληθουν και ηταν και προσβλητικοι από πανω.Ο ενας μουπε γυρνα την αναποδα και καντη σκαλοπατι κι ο άλλος κρεμασε την στον τοιχο για καδρο. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...