koozoop Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα! Έχω τον εξής προβληματισμό: Στο δωμάτιο υπολογιστή συνδέομαι στο διαδίκτυο μέσω ενός ZTE modem/router (αυτό που δίνει η WIND). Από εκεί, μέσω PLC 200mbps, θα δίνω στο σαλόνι σε ένα router (ή switch) το οποίο θα μοιράζει το δίκτυο σε PS3, WDTV Live και ένα NAS Netgear Stora. Επειδή έχω ένα netfaster που κάθεται, αναρωτιέμαι αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν router/switch ή και access point αφού το wireless του είναι απείρως καλύτερο από αυτό του ZTE; Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Φυσικά και μπορείς αν ειναι adsl2 router που φαντάζομαι οτι ειναι δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάνε του ενα hard reset πρώτα μόνο και μετά προχώρα με κωδικούς , ρυθμίσεις για το wireless κτλπ.
koozoop Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω αντί του ZTE, αλλά από το π.χ. LAN3 του ZTE να δώσω στο PLC και από εκεί στο Netfaster το οποίο θα μοιράσει σε PS3, WDTV και NAS...
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 to κανεις κανονικα.απλα α.του βαζεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το zte.πχ αν το zte ειναι 192.168.1.1 θα δωσεις σε αυτο πχ την 192.168.1.254.μπορεις να του δωσεις οποια Ip θες αρκει να μην την εχει καποιο αλλο ρουτερ ή καποια αλλη συσκευη στο δικτυο και καλο ειναι να ειναι εκτος ευρους του dhcp μην τυχος και την δωσει καταλαθος ο dhcp σε καποια συσκευη και εχεις θεμα μετα.(εκτος αν εχει ρυθμιση excluded καποια ip απο τον dhcp)(μονο σε cisco το εχω δει)/ οποτε γινεται σαν access point.του ρυθμιζεις το wireless με το κλειδωμα που θες.και οπως ειπες συνδεεις το Plc πανω στο netfaster και εισαι οκ.απλα οταν θες να φτιαξεις κατι στο wireless θα πηγαινεις στην ip 192.168.1.χ οπου χ οτι του εχεις δωσει.στην σελιδα του setup tou netfaster επειδη δεν θα παιζει σαν modem δεν πειραζεις τιποτα.δεν χρειαζεται ουτε bridge να το βαλεις ουτε τιποτα.ειτε βαλεις bridge ειτε Pppoa ειτε Pppoe επειδη αυτα εχουν να κανουν με το modem του netfaster δεν σε επηρεαζουν αφου εσυ το εχεις san access point.επισης δεν πειραζεις Port forward στο netfaster.πανω στο δικτυο σου θα ειναι transparent δεν θα φαινεται πουθενα και δεν θα επηρεαζει σε τιποτα. ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ DHCP του Netfaster ωστε να υπαρχει μονο ενας dhcp απο to zte και οχι 2.(Μπορεις και relay να το βαλεις αλλα μην σε μπερδεψω δεν αλλαζει τιποτα.) απο εκει και περα αν θες κρατας και το wireless tou zte kai tou netfaster και απλα τους βαζεις αλλο καναλι αλλα το ιδιο κλειδωμα και το ιδιο ssid οποτε αν μετακινεισαι να αλλαζει δικτυο αυτοματα η αμα θες κλεινεις του zte που ειναι χαλια οπως λες και κρατας του Netfaster>η μπορεις να εχεις διαφορετικα ssid και να διαλεγεις manual που θες.
koozoop Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Σε υπερ-ευχαριστώ! Κάνω ότι λες αλλά έχω το εξής πρόβλημα: απενεργοποιώ το DHCP στο netfaster το οποίο έχει παλιά IP 192.168.2.1 και του δίνω IP 192.168.1.15 (το ZTE έχει 192.168.1.254). κάνει save αλλά μετά δεν με αφήνει να μπω στο setup από τον browser και κάνω reset. με αφήνει να μπω μόνο όταν του δίνω κάτι σε 192.168.2.xxxx... Το 'φτιαξα! Thanx!!!
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Σε υπερ-ευχαριστώ! Κάνω ότι λες αλλά έχω το εξής πρόβλημα: απενεργοποιώ το DHCP στο netfaster το οποίο έχει παλιά IP 192.168.2.1 και του δίνω IP 192.168.1.15 (το ZTE έχει 192.168.1.254). κάνει save αλλά μετά δεν με αφήνει να μπω στο setup από τον browser και κάνω reset. με αφήνει να μπω μόνο όταν του δίνω κάτι σε 192.168.2.xxxx... Το 'φτιαξα! Thanx!!! δεν γινεται να μην σε αφηνε.απλα για να μπεις ειτε θα πρεπει να συνδεσεις μεταξυ τους τα 2 ρουτερ ωστε να παρει Ip το δικο σου Pc ωστε να καταφερεις να μπεις και στα 2 ρουτερ η θα πρεπει εκεινη την στιγμη να δωσεις προσωρινα καρφωτα Ip στο Pc σου επιδη δεν θα παρεις απο τον dhcp για να παρεις ip.αν του δωσεις 192.168.2.χχ επειδη αλλαζεις class δικτυο μετα για να μπεις στο netfaster θα πρεπει να εχεις subnet 255.255.0.0 αντι για 255.255.255.0.βεβαια παντα υπαρχει και η λυση να αλλαξεις και την ip του zte για να τον κανεις να συμβαδισει με του Netfaster.απλα εκει θα του αλλαξεις και τον dhcp τι θα μοιραζει.και τα 2 σωστα ειναι.απλα τα αναφερω σαν λυσεις μια που το φτιαξες.απλα μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp του netfaster γιατι θα εχεις θεματα.επισης οταν αλλαζεις Lan ip μετα πρεπει να ανοιξεις στο browser την νεα ip παντα.και να παρεις νεες ip διοτι οι παλιες θα ειναι του 192.168.2.χ οποτε λογικο ειναι που δεν σε αφηνε να μπεις στο 192.168.1.χ
daxakas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Καταφερα να συνδεθω ακολουθωντας αυτες τις οδηγιες Γίνεται λοιπόν.NETFASTER A IP: 192.168.1.1 (255.255.255.0) NETFASTER B IP: 192.168.1.2 (255.255.255.0) 1) Disable DHCP server από το Β. 2) Enable τη λειτουργία WDS (The Wireless Distribution System [WDS] provides a means to extend the range of a WLAN. WDS allows an Access Point to establish a direct link to other APs and to allows stations to roam freely within the area covered by the WDS) και στα 2 μηχανήματα καθώς και δήλωση τη MAC Address του Α στο Β και αντίστροφα. 3) Κλειδί ασφαλεας το ίδιο και στα 2, με διαφορετικό SSID το κάθε ρούτερ. (Για καλό και για κακό έβαλα κι ένα static route rule ορίζοντας το 192.168.1.1 ως default gateway όλου το δικτύου 192.168.1.0). Έτσι το netfaster Β λειτουργεί κανονικά ως wifi repeater του Α. απο http://www.adslgr.com/forum/threads/339714-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-2-Netfaster-IAD?p=3191247#post3191247 Τα εκανα ολα εκτος απο το static rule (που δεν ξερω πως γινεται) και καταφερα να συνδεθω με windows 7 αλλα με linux και XP δεν δεχεται το password του acess point και μπαινω μονο με την οριτζινακ συνδεση . Εχω ξεχασει καποιο βημα???
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Καταφερα να συνδεθω ακολουθωντας αυτες τις οδηγιες απο http://www.adslgr.co...247#post3191247 Τα εκανα ολα εκτος απο το static rule (που δεν ξερω πως γινεται) και καταφερα να συνδεθω με windows 7 αλλα με linux και XP δεν δεχεται το password του acess point και μπαινω μονο με την οριτζινακ συνδεση . Εχω ξεχασει καποιο βημα??? α.αυτο που βαζεις εδω ειναι για wds δηλαδη παιρνει ασυρματα το ενα απο το αλλο και μετα δινει ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο.static rule τουλαχιστον σε Thomson δεν ηθελε αφου ο Dhcp του δευτερου ειναι κλειστος.δεν εχεις ξεχασει κατι.δοκιμασε με αλλο κλειδωμα απλα.σε Thomson που ειχα εγω μου επαιζε το wds μονο με wep.οποτε δοκιμαμε με ξεκλειδωτο και μετα κλειδωνε να δεις.αν ολα πανε καλα θα πρεπει οταν συνδεεσαι και στο πρωτο ακομα να μπορεις κανονικα να κανεις Ping και το πρωτο ρουτερ και το δευτερο ρουτερ.δηλαδη να απανταει σε ping και το 192.168.0.1 και το 192.168.0.2 αν εχεις δωσει αυτα για Ip. επισης ιδιο καναλι και στα 2.μπορεις αμα θες να δωσεις διαφορετικο ssid αν θες για χ υ λογο.
daxakas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 .... επισης ιδιο καναλι και στα 2.μπορεις αμα θες να δωσεις διαφορετικο ssid αν θες για χ υ λογο. Αλλο ονομα εχουν τα δικτυα . Στα XP που φαινεται οταν παω να συνδεθω στο acess point μου γραφει για λιγο acquiRing adress αλλα στο δικτυο του ρουτερ (???). Θα δοκιμασω να μπω χωρις wep !!!
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 αν δνε παρει Ip μπορει να σημαινει οτι το ενα access point δεν επικοινωνει με το αλλο.δοκιμασε με καλωδιο πανω στο 2o Netgear και θα πρεπει να εχεις ιντερνετ και να μπορεις να κανεις Ping και τα 2.πριν κανεις οτιδηποτε.
daxakas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) αν δνε παρει Ip μπορει να σημαινει οτι το ενα access point δεν επικοινωνει με το αλλο.δοκιμασε με καλωδιο πανω στο 2o Netgear και θα πρεπει να εχεις ιντερνετ και να μπορεις να κανεις Ping και τα 2.πριν κανεις οτιδηποτε. Λογικα βλεπει το ενα ρουτερ το αλλο αφου με ενα υπολογιστη (που εχει windows 7) καταφερα και βλεπω ιντερνετ μεσω του acess point . Το κακο ειναι οτι το desktop (για το οποιο γινεται ολη η ιστορια)δεν βλεπει το point . θα δοκιμασω αρχικα με αλλο κλειδι και αν δεν βρω ακρη θα δοκιμασω να συνδεσω και το point με καλωδιο . Ελπιζω να μην χαλασω και την υπαρχουσα συνδεση γιατι ηδη εχω γυρισει στα default 2 φορες . ΥΓ καποια μικρη παραμετρος πρεπει να ειναι που στα winows 7 περναει αλλα στα Xp και στα linux κολλάει. edit: το ξαναδοκιμασα αλλα καπου κολλαει - δεν εμπαινε καθολου στο ρουτερ , μετα εβγαλα τα πασγουορντ αλλα συνεχισε να μου ζηταει οποτε δεν εμπαινε μετα πηγα να αλλαξω channel και τελικα παλι στα default γυρισα αφου δεν δουλευε τίποτα . Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2012 από daxakas
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Λογικα βλεπει το ενα ρουτερ το αλλο αφου με ενα υπολογιστη (που εχει windows 7) καταφερα και βλεπω ιντερνετ μεσω του acess point . Το κακο ειναι οτι το desktop (για το οποιο γινεται ολη η ιστορια)δεν βλεπει το point . θα δοκιμασω αρχικα με αλλο κλειδι και αν δεν βρω ακρη θα δοκιμασω να συνδεσω και το point με καλωδιο . Ελπιζω να μην χαλασω και την υπαρχουσα συνδεση γιατι ηδη εχω γυρισει στα default 2 φορες . ΥΓ καποια μικρη παραμετρος πρεπει να ειναι που στα winows 7 περναει αλλα στα Xp και στα linux κολλάει. edit: το ξαναδοκιμασα αλλα καπου κολλαει - δεν εμπαινε καθολου στο ρουτερ , μετα εβγαλα τα πασγουορντ αλλα συνεχισε να μου ζηταει οποτε δεν εμπαινε μετα πηγα να αλλαξω channel και τελικα παλι στα default γυρισα αφου δεν δουλευε τίποτα . αν παιζει με καλωδιο συνδεδεμενο το Pc πανω στο δευτερο access point τοτε θα πρεπει να παιξει και ασυρματα.δοκιμασε με καλωδιο σε ολα τα λειτουργικα και δες.με καλωδιο Pc ---> access point και οχι access point---> access point.αν δεν παιζει τοτε δοκιμασε ιδιο καναλι αλλα χωρις καθολου κωδικο αφου εχεις wds.
daxakas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 αν παιζει με καλωδιο συνδεδεμενο το Pc πανω στο δευτερο access point τοτε θα πρεπει να παιξει και ασυρματα.δοκιμασε με καλωδιο σε ολα τα λειτουργικα και δες.με καλωδιο Pc ---> access point και οχι access point---> access point.αν δεν παιζει τοτε δοκιμασε ιδιο καναλι αλλα χωρις καθολου κωδικο αφου εχεις wds. Τελικα τα εκανα ολα παλι απο την αρχη (εκανα αναγκαστικα reset και τα 2 ρουτερ) και δουλεψε αφου πρωτα εμπαινε στο δικτυο του 2ου ρουτερ χωρις να βλέπει ιντερνετ . Στα windows 7 καιχωρις "Disable DHCP server από το Β" εβλεπες κανονικα ιντερτετ απο το Β . Ταλαιπωρια λιγο αλλα ηταν αναγκαιο αφου τωρα βλέπω καλα ιντερνετ . Ευχαριστω για ην υποστηριξη.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Τελικα τα εκανα ολα παλι απο την αρχη (εκανα αναγκαστικα reset και τα 2 ρουτερ) και δουλεψε αφου πρωτα εμπαινε στο δικτυο του 2ου ρουτερ χωρις να βλέπει ιντερνετ . Στα windows 7 καιχωρις "Disable DHCP server από το Β" εβλεπες κανονικα ιντερτετ απο το Β . Ταλαιπωρια λιγο αλλα ηταν αναγκαιο αφου τωρα βλέπω καλα ιντερνετ . Ευχαριστω για ην υποστηριξη. στον β ρουτερ θα κανεις disable τον dhcp διοτι ετσι εχεις 2 dhcp στο δικτυο.αν εισαι τυχερος και πηρες απο τον πρωτο ολα οκ θα παιξει αλλα αν γιακαποια στιγμη σε ενα Reboot το ρουτερ η το Pc παρεις Ip απο το δευτερο ρουτερ τοτε θα εχεις προβλημα.σε ελαχιστα ρουτερ μπορεις να εχεις enable τον dhcp και να του πεις να δινει την Ip που θες.πχ το Thomson το κανει.αλλιως η πρεπει να γινει disable η relay που δεν βρισκω λογο καν να εχει relay. το καλο ειναι οτι πετυχε και ας ειναι ταλαιπωρια.και καλο θα ηταν και στο Netgear αλλα και στο adsl router σου να εβλεπες και για κανα τελευταιο firmware για να παιζουν οσο το δυνατον καλυτερα.
daxakas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 στον β ρουτερ θα κανεις disable τον dhcp διοτι ετσι εχεις 2 dhcp στο δικτυο Για να δουλεψει στα xp και στα linux ηθελε disabled τον Dhcp οποτε ειναι disabled κατι αλλο τωρα (εχει συζητηθει και σε αλλα νηματα) το σημα καποιες στιγμες χανεται . (χθες και σημερα ειδικα εχω μεγαλο θέμα, δεν μπορω να συνδεθω καν με το ρουτερ Α ενω μεσω Repeater εχω ταχυτητα που θυμιζει 2000) Οταν λεμε να αλλαξω καναλι ποιο να βαλω;; Οταν εβαλα το 8 τα εκανα μανταρα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα